Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰  
Go艣膰 _viktoria_

usuwanie znamion

Polecane posty

Go艣膰 ja by艂am ostatnio
miejmy nadziej臋, ja bym bardzo chciala isc na ten fraxel, ale nie wiem czy jeszcze nie za wczesnie. jesli lekarz swteirdzi ze nie to od razu w pi膮tek b臋de miala zabieg :) tak mi sie wydaje przynajmniej :P ja si臋 teraz bardzo przygl膮dam ludziom na ulicy, w autobusach, i nikogo jeszcze z tak膮 blizn膮 nie widzia艂am. Wei膰 gdyby nie forum to w og贸le bym my艣la艂a, 偶e jestem z tym sama ;)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 gapulka1
P贸jdziesz na wizyte to Ci powiedz膮 czy ju偶 to robi膰. Ja jeszcze czekam i ewentualnie w jesieni co艣 zaczne dzia艂a膰 jak b臋dzie ch艂odniej.Pozdrawiam Ci臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rose21
przeczyta艂am wasze wypowiedzi, i ten problem dotyczy r贸wnie偶 mnie mam pro艣be do Mary20,czy mog艂abys sie ze mna skontaktowac?chcia艂abym pogada膰...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Patrycjaaaaa
Mam wieeelki kompleks. Poniwa偶 mam bardzo jasn膮 karnacje od s艂o艅ca robi膮 mi si臋 piepszyki na sk贸rze . Chcia艂a bym usun膮膰 je z twarzy . Zale偶y mi na tym aby raczej nie bola艂o i szybko. Jestem w stanie zap艂aci膰 ka偶d膮 cen臋 byle si臋 tego pozby膰 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 paralotnia
chcia艂a bym usun膮膰 pieprzyk z twarzy. mo偶ecie mi poleci膰 kogo艣 z RYBNIKA?????

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Loli0
Hej Ja wczoraj mia艂am zabieg.Pieprzyk by艂 taki wypuky na 艣rodku nosa. Nie wiem czy to jest normalne, ale mam do艂ek w miejscu gdzie on by艂 (: Czy to jako艣 wynormalnieje? Prosz臋 poradzcie! Acha sam zabiego do przyjemnych nie nale偶a艂, ale poza znieczuleniem nie bola艂o. Na zdj臋cie szw贸w mam si臋 zg艂osi膰 wq poniedzia艂ek

Udost臋pnij ten post

A znacie mo偶e jakie艣 sposoby zakrywania tego, bo ja na basenie musze dziennie plaster nosi膰 a jak go zdejmuje to pieprzyk ma bia艂e b膮ble, a pokazywa膰 tego nie chce bo on odstaje i boje sie 偶e kto艣 mnie podrapie jak to na basenie, aha jeszcze jedno co ja mog臋 z tym zrobi膰 :/ napisa艂em posta to raczej nikt nie odpowiedzial... pliiiss

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a ja tez mialammmmmmmm
ja tez mialam taka wypukla rozowa sliska blizne... i nawet jak nakaldalam podklad to sie scieral szybko przez to ze byla taka sliska skora;/ a niedawno zrobil mi sie syfek kolo blizny i wycisnelam;p i pozniej mialam strupka ktory nachodzil na blizne i jakos go zachaczylam i tak skora mi sie "naderwala" wiec zlapalam zeby urwac do konca (cozzz...:D) i przy okazji sciagnelam naskorek z blizny :| ale nie ma tego zlego bo teraz mam blizne plaska i nie jest rozowa i nie jest sliska! przypoadkiem zrobilam sobie bardzo ladnie na buzi:P niesamowite wiem :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mary20
Rose21 napisalam do Ciebie e-maila. A tak poza tym musz臋 wam powiedzie膰 偶e moja blizna nie jest 艂adna. W sumie to sie nie zmienia jest do艣膰 czerwona juz nie wspomne 偶e d艂uga. Ale nadzieja 偶e bedzie le[piej jest. W ko艅cu lekarze m贸wili mi raczej 偶e bedzie widoczna. Mo偶e to dlatego 偶e napiecie na nodze jest tak du偶e ma wp艂yw na to 偶e blizna i sk贸ra wok贸艂 jest czerwona. Nie wiem. W ka偶dym b膮d藕 razie za 2 tyg zaczynam smarowanie Cepanem. Mo偶e przez ta ma艣膰 blizna bedzie mniejsza...Gdyby sk贸ra by艂a w tym miejscu bia艂a to nie wygl膮da艂o by to tak 藕le.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mary20
Do Gapuki 1 Wiesz moje zaczerwienienia s膮 znaczne blizna jest bia艂o-r贸zowa, ale wok贸艂 na ponad 1 cm sa zaczerwienienia. Brzydko to wygl膮da bo wydaje sie bardzo du偶e. Mo偶e po 3 miesi膮cach jak szwy sie rozpuszcza i tkanka odbuduje zniknie to zaczerwinienie a mo偶e nawet po roku dopiero ca艂kowicie. Ale jak sobie pomysle 偶e za rok o tej porze za艂orze kr贸tka sp贸dnice to mi sie humor poprawia. Gorzej bedzie jak blizna bedzie szpecaca. D艂ugo艣c w sumie nie ma dla mnie znaczenia. Oby nie by艂a szeroka to si臋 dla mnie liczy i jak bedzie bielsza od reszty to te偶 bedzie ok. teraz jest tak na 5 mm szeroka i oby tak zosta艂o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mary20
jak myslicie? znamie usun膮艂 mi lekarz 21 maja. Szwy zdj臋to mi 9 czerwca. Mo偶e moge juz zacz膮膰 stosowa膰 ma艣ci na blizny? min臋艂o juz 22 dni od zdj臋cia szw贸w i ponad 5 tygodni od wyci臋cia znamienia. Lekarz w sumie przy zdjeciu szw贸w powiedzia艂 za 6 tyg. Ale nie chce zeby blizna mi sie powi臋ksza艂a, teraz jest 0,5 cm szeroka. Od pocz膮tku nic mi z niej ( z wyjatkiem 3 pierwszych dni) nie s膮czy艂o. Mo偶e juz mog labym zacz膮膰? znacie w Warszawie dermatologa do kt贸rego mo偶na p贸j艣c bez kolejek? (i nie prywatnie)?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Loli0
Osoban Ja by艂am u dermatologa, trafi艂am na fajn膮 babk臋 bo od razu da艂a mi skierowanie do chirurga plastyka jedynego w moim mie艣cie, kt贸ry zajmuje si臋 w艂a艣nie usuwaniem takich znamion. Teraz tylko jest l臋k jak to b臋dzie dalej wygl膮da艂o. Ja bym tego niczym nie zakleja艂a. Je偶eli trafisz do dermatologa, kt贸ry Ci nie pomo偶e to szukaj do skutku. Ja mia艂am d艂ug膮 list臋, na szcz臋艣cie pierwszy lekarz do kt贸rego zasz艂am zaj膮艂 si臋 mn膮, ale chodzi艂abym do skutku.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 truuu
witam, czy kto艣 usuwa艂 znamie u Dr Dubickiego w Centrum Medycznym Atut na tarchominie (Warszawa), chcia艂abym mojego bia艂ego pieprza pozby膰 jak najszybcziej a tu mam najblizej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 loli0
Hej nikt mi nie napisa艂, czy to jest normalne, 偶e mam do艂ek(:

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 loli0
Osoban Samo usuwanie nie bila艂o. Bola艂o jedynie znieczulenie, a p贸藕niej nic nie czu艂am Znieczulenie by艂o nieco bardizej bolesne od znieczulenia u dentysty. Raz tylko zdarzy艂o mi si臋, 偶e bola艂o przy zastrzyku w dzi膮s艂o i tutaj by艂o podonie no mo偶e 2-3 razy mocniej, ale to tylko sekunda, a p贸藕niej nic nie czu艂am.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 naka0404
Witam wszystkich! :) Chcia艂am sie Was zapyta膰 ile mniej, wi臋cej mog艂aby kosztowa膰 operacja u dobrego chirurga plastyka? Jak wcze艣niej pisa艂am mam b.du偶e znami臋, prawie na ca艂ym policzku. Mo偶e kto艣 z was wie??? A co do Mary20 i MaDaLenn podnie艣li艣cie mnie na duchu dzi臋ki :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 naka0404
Chcia艂am jeszcze sie zapyta膰 czy kto艣 z Was jest czy by艂 w podobnej sytuacji jak ja??? To znaczy czy kto艣 ma czy mia艂 na policzku du偶e znami臋???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Loli0
Naka0404 a jakie wymiary ma twoje znami臋? Ja ju偶 pisa艂am, 偶e mia艂am centralnie na nosie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pauliii
Ja ide jutro na zdjecie szw贸w. Po odwiedzeniu pani dermatolog, kt贸ra powiedzia艂a, 偶e wszystkie znamiona, kt贸re wystaj膮 ponad sk贸r臋, lub/i przeszkadzaj膮, np. zahacza si臋 o nie ubraniem czy co艣 takiego.. powinny by膰 usuwane, poniewa偶 w ten spos贸b s膮 podra偶niane... Wi臋c, owa pani skierowa艂a mnie do chirurga. Zabieg trwa艂 dos艂ownie 10 min. I powiem Wam, 偶e nie ma si臋 czego ba膰 (ja sie strasznie denerwowa艂am, ale teraz stwierdzam, 偶e nie by艂o powod贸w :) jak ju偶 kto艣 wy偶ej zauwa偶y艂 boli tylko i wy艂膮cznie znieczulenie. p贸藕niej jest ok :) chocia偶 uczucie nie nale偶y do najprzyjemniejszych Ja jeszcze kilka takich znamion mam, jednak wr贸c臋 do nich chyba po wakacjach, bo teraz gor膮co i to chodzenie z opatrunkiem mnie dobija.. I oczywi艣cie czekam jeszcze na wyniki bada艅.. O.O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pauliii
aa i mam pytanie.czy usuwanie szw贸w boli? O.o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 naka0404
Loli0 - moje znami臋 jest prawie na ca艂ym policzku, czyli jest bardzo du偶e a wymiary to ok. 6cm x 4cm :( :( :( Mam nadziej臋 偶e kto艣 z Was wie ile ok. mog艂aby kosztowa膰 operacja u dobrego chirurga plastyka???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mary20
Paulii To zale偶y. je偶eli 艣ciagaj膮 ci po tygodniu to prawie nic nie czujesz. ja mia艂am 艣ci膮gane po prawie 3 tyg. i bola艂o potwornie a偶 mi 艂zy ciek艂y

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mary20
moim zdaniem koszt usuni臋cia znamienia mo偶e si臋 wha膰 w granicach 500-800z艂 Ale to tak na moje ok. pewnie zale偶y gdzie i u kogo. Mo偶e uda膰 si臋 taniej.Badanie his. kosztuje zazwyczaj 50 z艂. Przypuszczam 偶e po usuni臋ciu trzeba chodzi膰 na konsultacje np raz na miesi膮c przez np p贸艂 roku wi臋c to tez dodatkowy koszt. Z tego co wiem to s膮 miejsca kliniki kt贸re robia takie zabiegi w ramach NFZ Warunkiem jest skierowanie od dermatologa. Wi臋c jak si臋 nie ma du偶o pieni臋dzy mo偶na w ten spos贸b usun膮膰 znami臋

Udost臋pnij ten post

ja mam wystaj膮ce znamie na twarzy ko艂o nosa, ok 5 mm i NIENAWIDZE go!! zna kto艣 jakiego艣 dobrago dermatologa w RYBNIKU??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Paulii
Jednak nic nie bola艂o - mia艂am 艣ci膮gane po tygodniu :) A co do koszt贸w too moja znajoma usuwa艂a znami臋 prywatnie i zap艂aci艂a za to 800z艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Loli0
Paulii ile czasu min臋艂o po zabiegu? Czy ju偶 Ci si臋 zagoi艂o? Czy lekarz um贸wi艂, si臋 z tob膮 na jak膮艣 jeszcze wizyt臋? Po jakim czasie jest wynik z badania histo-?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Loli0
Mary20 a dlaczego tak d艂ugo nosi艂a艣 szwy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Paulii
zabieg mia艂am tydzie艅 temu.. wczoraj usun臋li mi szwy tak偶e do ko艅ca si臋 jeszcze nie zagoi艂o, bo dopiero tydzie艅 min膮艂.. a wyniki badania s膮 po ok. 2 tyg.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Paulii
aa. i lekarz oczywiscie umowil sie ze mna na jeszcze jedna wizyte dotyczaca tych wynikow

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 punisher
Widze ze wiekszosc miala usuwane znamiona poprzez wyciecie. Ja natomiast jestem po zabiegu krio......i mam obawy. Cos mi tu nie pasuje. Dermatolog powiedzial ze znamiona same odpadna po kilku dniach.Coz minely 2 tygodnie i ani rusz. A z jednego cieknie jakas smierdzaca ma藕!!! Do jasnej ciasnej co sie dzieje???

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋
Zaloguj si臋, aby obserwowa膰