Gość krukuku Napisano Maj 28, 2008 mam pytanie jeszcze jedno. czy musze miec skierowanie od dermatologa zeby usunac znamiona ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość izunia 87 Napisano Maj 28, 2008 najblizszy termin wizyty na jaki moglam se zaplapac to 25.06, prywatnie u tego dr Kaszuby w DerMedzie w Łodzi... no nic.. jade... sama glupia wizyta chyba bez niczego, jedynie konsultacje jakies kosztuje 140 zl... brr.. ale facet podobno zna sie na rzeczy.. mam tylko problem.. wizyte mam o 16.... mieszkam od Łodzi op prawie 400 km... czy ktos tutaj jest z Łodzi i moglby mnie przygarnac na noc. z 25 na 26 czerwca.. pytam jak najbardziej powaznie.... no bo niby jak inaczej moglabym zrobic.. :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do izuni Napisano Maj 28, 2008 naprawde myslisz ze ktos obcy cie wezmie na noc? to troche dziwna prosba, nie lepiej wynajac jakis hostel na jedna noc? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość magda898 Napisano Maj 29, 2008 do krukuku. Jesli chcesz usunac znamiona na NFZ to musisz miec skierowanie, ale nie koniecznie od dermatologa (moze to byc np. lekarz rodzinny) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość izunia 87 Napisano Maj 29, 2008 naprawde tak mysle.. zawsze mozna pogadac o znamionach.. i takie tam :P nie znasz ludzi... tak wiec ponawiam prosbe...poza tym myslisz ze stac mnie na jakis cholerny hotel czy cos jesli glupia wizyta kosztuje tyle co pisalam.. :( lepiej przeznaczyc kase na usuniecie znamion.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość izunia87 Napisano Maj 31, 2008 naprawde nikogo nie ma ktos chcialby mnie przenocowac ? :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dociaa Napisano Czerwiec 4, 2008 hejka, co polecacie na duze blizny (2x4)??? moze ktos wie jak dlugo po zabiegu nie mozna sie opalac w solarium? pozdr:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość miloslawa Napisano Czerwiec 4, 2008 witam, czy moze ktos cos słyszal na temat dr Dmitruka w Białymstoku? za wszelkie inf. bede wdzieczna:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość magda898 Napisano Czerwiec 5, 2008 Ja moge Ci polecic Contractubex, no ale przy stosowaniu masci na blizny potrzebna jest przede wszystkim systematycznosc (ktorej mi niestety brak :)). Co do solarium to tak jak ze sloncem lepiej zrezygnowac na 6 miesiecy :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja byłam ostatnio Napisano Czerwiec 5, 2008 Magda, jak blizny? :) ja opalam się normalnie, ale smaruje blizny po pieprzykach kremem avene do miejsc wrażliwych z filtrem 50+, ale najlepije 3 miesiące w ogóle się nie opalać a na kolejne 3 bardzo uważać na blizny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość magda898 Napisano Czerwiec 5, 2008 O jak milo, ze ktos mnie jeszcze pamieta :) Wiec blizny sa juz prawie nie widoczne, ale mam nowa tym razem na rece :(, nie bylo to znamie tylko jakas zmiana skorna. Tym razem nie bylo tak wesolo bo nie obylo sie bez szycia :( Zmiana miala zaledwie 3 mm, ale chirurg stwierdzil, ze wszystkie podejrzane zmiany trzeba usunac z marginesem zdrowej skory, tak wiec taraz mam blizne dlugosci 2 cm. Najgorsze jest to, ze zalozyl mi metalowe szwy, a ja mam uczulenie na nikiel, wiec teraz cwicze silna wole zeby sie nie drapac :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja byłam ostatnio Napisano Czerwiec 5, 2008 Ja pamiętam, bo usuwałaś pieprzyki z twarzy mniej więcej wtedy co ja, trochę wczesniejsz chyba. Z tym ze ja chirurgicznie. U mnie blizna jest bladoróżowa, znika ale bardzo powoli. A jak się opalisz to widać jaśniejsze ślady? To na ręce było aż tak groźne? Mam nadzieję, że się ładnie zagoi :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość magda898 Napisano Czerwiec 5, 2008 Nie probowalam jeszcze ich opalac. Co do reki to czy grozne okaze sie w srode, bo wtedy bedzie wynik badania histopatologicznego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gapulka1 Napisano Czerwiec 6, 2008 Polecam również na blizny żel Veraderm. Składem jest zblizony do Dermatixu tylko duużo tańszy ok80-90 zł . Stosować trzeba 2 x dziennie. Moje blizny też juz ładnie wyglądaja :) Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dociaa Napisano Czerwiec 6, 2008 właśnie lekarz polecił mi veraderm tylko zastanawialam sie czy ta masc jest ok. Doktor powiedział żebym stosowała raz dziennie wieczorem a wcześniej przykładała zimnym lodem. Mam nadzieje ze zadziała. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja bym wybrała Napisano Czerwiec 6, 2008 a po co ten lód? Nie kazał Ci masować? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gapulka1 Napisano Czerwiec 7, 2008 Mnie np.bardzo pomagało smarowanie po zabiegu altacetem (kwasna woda w żelu) Naprawde odczuwałam dużą ulgę i obrzęk fajnie ustępował. Pozdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gapulka1 Napisano Czerwiec 7, 2008 P.S Oczywiście smarowałam po ok. tygodniu nie zaraz bespośrednio po zabiegu:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dociaa Napisano Czerwiec 9, 2008 smaruje tym veraderm i nie wiem dlaczego ale ta blizna robi sie bardzo czerwona miejscami fioletowa, czy to tak ma byc??? nie wiem co juz mam sama myslec... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gapulka1 Napisano Czerwiec 9, 2008 Jedna z moich blizn (obie na twarzy) ta malutka po usunięciu znamiona była fioletowa wrecz tak jakby sie jakis krwiak wewnątrz rozlał. Wygladało jakby oprócz blizny był siniak. Utrzymywało mi się to długo ponad dwa miesiące. Veraderm zaczęłam stosować po półtora mieiaca od zabiegu kiedy mi opuchlizna zmniejszyła się. Teraz zasinienie znikło więc myślę że potrzeba czasu (naprawde paskudnie to wygladało). Jeśli jednak Cię coś niepokoi to zapytaj dermatologa. Pozdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dociaa Napisano Czerwiec 10, 2008 gapulka a czy smarowalas czyms blizne jak byla czerwona bardzo? u mnie juz minal miesiac od zabiegu i jak dotykam to mnie jeszcze boli chociaz jest juz miejsce wygojone. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja byłam ostatnio Napisano Czerwiec 10, 2008 u mnie minęło już 3,5 miesiąca, masuję i smaruję dermatixem a blizna nadal jest różowa. Już powoli się załamuję... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość krukuku Napisano Czerwiec 10, 2008 ja tez chce usunac wiecej znamion niz jedno tak jak wyyyyy!!!!!!!!! ;( ale glupi dermatolog dal mi skierowanie tylko na jedno znamie =(((((((( mam pytanie czy lekarz rodzinny da mi skierowanie na usuniecie wiecej znamion ? i czy jak mam skierowanie na jedno znamie to chirurg usunie mi wiecej jak bede chcial ? =(( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gapulka1 Napisano Czerwiec 10, 2008 Hmm ja wcale nie miałam zamiaru usuwać ale niestety musiałm. Właśnie wczoraj dowiedziałam sie że całe szczescie że to zrobiłam bo był to naczyniak a co do blizn to ja też miewam "załamki". Jednak szrama na twarzy to nic fajnego wolałam pieprza. Bądzmy dobrej myśli. Na całkowite zblednięcie potrzeba duzo czasu myśle że nawet do roku. Niestety lekarze nie mówią zbyt wiele o przebiegu gojenia:(( i nie informują że proces ten trwa tak długo. WIEC NIE ZAłAMUJMY SIE !! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja byłam ostatnio Napisano Czerwiec 10, 2008 no niestety to może trwać tak jak piszesz pół roku a nawet rok... a jak wygląda Twoja blizna i po jakim czasie od wycinania jesteś? Jak czytałam wcześniej na różnych forach to dziewczyny pisały, że blizny im znikały w 2-3 miesiące a u mnie jest już ponad 3 miesiące i blizna jest badal bardzo widoczna... :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gapulka1 do dociaa Napisano Czerwiec 10, 2008 zaraz pozabiegu smarowałam kilka razy dziennie mascią z wit a (ponoć przśpiesza gojenie)tylko ja miałam cięcia chirurgiczne bez szwów zewn i włąściwie strupków nie miałam. Mysle że naprawdę powinnaś iść zapytać lekarza i nie daj się zbyć. Każdemu też inaczej się goi wiec na pewno jest wszysko oki tylko cierpliwość chociaż wiem jak to jest. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja byłam ostatnio Napisano Czerwiec 10, 2008 To do mnie? Ale o co mam pytać lekarza? Blizna jest płaska, jasnoróżowa, znika baaardzo powoli po prostu i to mnie już załamuje :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gapulka1 Napisano Czerwiec 10, 2008 moja blizna jest na cm centralnie na twarzy czyli jakieś 1.5 cm od nosa ukośnie biegnie. Zabieg miałam 20 marca czyli ok 3 mies. Jest cienka różowa i to najbardziej mnie załamuje (nadal) to to że na końcu mam takie jakby uwypuklenie. Ponieważ okazało sie że było to głebokie i rozrośniete wewn wiec duży wycinek by i ubytek tkanki jest. Takie uwypuklenia miałam z kazdej strony!! Tak jak Wy miałam doła i po 3 tyg poszłam do hirurga zapytac o to czy to zejdzie. Powiedział ze do 3 mies ma czas i faktycznie juz jest minimalne chociaż jeszcze różowa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja byłam ostatnio Napisano Czerwiec 10, 2008 ja mam identycznie, też jakieś 2 cm od nosa, blizna na 1,3cm i tez na końcach są uwypuklenia... uzywam korektora ale jak pada swiatło na twarz to widać te uwypuklenia, myslałam, że to tylko ja tak mam. zapisałam się na laser fraxel, żeby to wygładzić, ale nie wiem czy jeszcze nie jest za wcześnie żeby coś z blizna robić i czy nie zacząć po wakacjach... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gapulka1 Napisano Czerwiec 10, 2008 przepraszam ale poczułam ulge że nie tylko ja tak mam. Mayśle ze na lasery o mamy czas:). Zarówno chirurg jak i dermatolog powiedzili że to zniknie. Ja lekko masuje tą bliznę. A co do maści na blizny to pamiętajcie za wcześnie nie można smarować dopiero po wygojeniu ponieważ może to pogorszyć wygląd. Maści i żele typu veraderm i dermatix są silnie działające. A co to za lasery ??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach