Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość _viktoria_

usuwanie znamion

Polecane posty

Byłam 2 razy na solarium, ale znamię miałam zaklejone, dodam że mam je po pachą. Czy promieniowanie mogło zaszkodzić mojemu znamieniu?

Gość Ankaaaaaaaaaaa
Witajcie!! Ciesze sie,ze znalazlam Wasz temat :) Tez posiadam znamię tzw \"myszkę\" w zgieciu kolana rozm. 4*3cm Zastanawiam sie nad pojsciem do lekarza i usunieciem. Bylam ostatnio chyba 2 lata temu i pani dermatolog powiedziala,zeby z usuwaniem wstrzymac sie kilka lat,bo moze beda inne metody,a tak zostanie duza blizna... sama nie wiem.Mam kompleksy z tego powodu,bo ani krotkiej spodniczki nie moge zalozyc ,ani na plazy sie swobodnie pokazac,chociaz jestem zgrabna i mam zadbane nogi :( Ma ktos podobny przypadek? Pozdrawiam serdecznie :)

Gość kasia28864
witam was:) tez mam kompleksy z powodu swojego znamienia,swoja wypowiedz kieruje glownie do ciebie Ankaaaa:)..bo moje znamie jest minimalnie mniejsze ale tez umiejscowione na lydce,,przez co nie chodze w krótkich spodniczkach..ja chyba sie zdecyduje na zabieg:)

Gość kasia28864
zapomniałabym...Mary20 jezeli bedziesz miala czas to czekam na wiadomosc od Ciebie,bo chciałabym porozmawiac(moj wczesniejszy nick to rose21):)pozdrawiam

Gość gapulka1
Do "ja byłam ostatnio" co tam u Ciebie?? Jak Twoja blizna??

Witam, ja mam prawie 18 lat, i w tą środe mam mieć usówane znamie barwnikowe. nie jest ono duże, jakiś niecaly centymetr na ponad pol milimetra i jest ono umiejscowione na brzuchu, niewiele pod stanikiem. jednak lekarz nie powiedzial mi jak wygląda taki zabieg, kiedy sie zdjemuje szwy, ani jak wygląda procej gojenia. z tego co czytalam szwy zdejmuje sie mniej więcej po tygodniu, gojenie jest raczej dlugie. znieczulenie boli... staram sie jakos psychicznie nastawić pozytywnie na to wszystko ale niestety mi nie wychodzi...boje sie równiez co \"przyniesie\" wynik badania hisopatologicznego, bo troche na ten temat czytalam, i niestety mam pewne obawy... pozdrawiam

Gość magda898
Czesc :) To, ze lekarz nie powiedzial Ci jak wyglada zabieg jakos mnie nie dziwi :), ale od czego jest forum :). Ja tez mialam kiedys taki przypadek, ze lekarz mi nic nie powiedzial, a jak przyszlam to zostalam przyjeta na oddzial, a zabieg mialam na bloku operacyjnym , ale nic sie nie przejmuj, bo to sa realia polskiej sluzby zdrowia. Jak rozumiem bedziesz miala usuwane chirurgicznie.Tak, wiec jedynym nieprzyjemnym momentem zabiegu jest znieczulenie ( ale da sie przezyc), pozniej juz nic nie czujesz. Szwy sciaga sie zazwyczaj po tygodniu (chyba, ze tak jak w moim przypadku pielegniarka o tym zapomni, to mozna z nimi chodzic i 14 dni :)). gojenie nie trwa az tak dlugo (jakies 10 dni). O wynik badania sie nie martw na pewno bedzie dobry :). Nie przejmuj sie niczym, to naprawde da sie przezyc :). Napisz nam jutro swoje wrazenia po zabiegu. pozdrawiam magda

Gość Mary20
Rose21 Teraz jestem na urlopie... będę na gg od 28 lip. Najlepiej odezwij sie do mnie na gg.

Gość Pauliii
Dokładnie - nie ma się czego bać :) ja byłam miesiac temu na zabiegu i w tym tygodniu ide na kolejny. Znieczulenie nie boli jakos tak bardzo - wiadomo, wbijana masz igłe w skore, wiec cos tam musi boleć. Szwy sciagane sa po tygodniu - to też nic a nic nie boli. Wyniki badan na pewno beda dobre, takze nie masz sie czym przejmowac :) A jesli chodzi o gojenie sie to ja, po miesiącu mam jeszcze czerwoną bliznę ,ale wszystko się juz dawno zagoiło :) nie martw się na zapas! :)

Gość kasia28864
Mary 20 dzieki za informacje,odezwe sie napewno.buziaki i udanego urlopu:)

ehh, troszke czarne myśli krążą mi po głowie, ale dzieki Wam jestem raczej pozytywnie nastawiona, wielkie dzieki za wsparcie:*:* jutro opisze \"wrażenia\" po zabiegu... pozdrawiam, Agata

Gość naka0404
agitek - pytalas jakiego rozmiaru jest moje znamie, a wiec tak ok. 6cm x 4 cm, dla mnie jest ono bardzo duze i nie cierpie go!!! :( Niektorzy maja wieksze znamiona owszem, ale ja mam je na twarzy!!! :( Znamie pokrywa prawie caly policzek!!! Inni moga ukryc swoje znamiona pod bluska czy pod spodniami, spodniczka czy czym kolwiek a ja??? Mojego znamienia nie da sie niczym zakryc - niestety!!! Bardzo sie go wstydze!!! Dlatego prosze juz chyba 3 raz o pomoc - czy zna ktos z was dobrego chirurga plastyka w okolocach Gdańsk, Bydgoszcz??? Bardzo prosze o pomoc! Z gory dzieki :)

Witam:) ja już jestem po zabiegu:) znieczulenie mnie strasznie bolało, ale to 3 pierwsze zastrzyki, potem już nic nie czułam. Tzn nie czułam skalpela ale czułam jak tym ruszał, jak potem ruszal nicmi...ale wszystko bylo ok:) potem teoche mi sie w glowie kręcilo, ale szybko przeszlo:) za 10 dni mam zdjecie szwów, ale nie wiem ile ich jest:( Pozdrawiam:)

Gość kasia28864
Naka 0404 ja Cie rozumiem,ja mam znamie ale na nodze...i masz racje moge go ukryc,ale sa sytuacje kiedy niestety nie mozna tego ukrywac..wtedy przychodzi wstyd..zkrepowanie...nie pomoge Ci,niestestey bo nie jestem z tamych stron...ale nie jestes sama,spróbuj sama poszukac na stronach,wejsc na cos w stylu"znany lekarz"popytać przez emaile o swoje znamie w kilinkach,ewentualnym zabiegu..i wuczuc kto jest kompetentny..popytac wsród znajomych..i oczywiscie tu:)ktos napewno wkoncu odpisze:)pozdrawiam!

Gość ja wiemmmmmmmmmm
proponuje usunac mozg

Gość facetsiepyta
Czesc Dziewczyny! Czy takie cos mozna usuwac ? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0f22ff70 ff9ad35b.html Jak widzicie mam znamie na ustach ... nigdy mi nie przeszkadzalo bo poczatkowo byl to maly pieprzyk Jednak w okresie dojrzewania powiekszyl sie i teraz zaczyna szpecic moje usta ;/ Czy znamiona mozna usuwac ? Czy powinno sie je raczej postawic ... odkad zyje starsze osoby mowia ze nie powinno sie ruszac takich rzeczy, a jak to wyglada w praktyce ? Jak odnosza sie do tego lekarze ?

Od środy mam szwy i dzisiaj przy zmianie opatrunku, zauwarzyłam że troszke zbiera mi sie ropa przy szwie:( wie może ktoś co to znaczy?

Szczerze to nie mam pojęcia jakie mam szwy:/ w poniedziałek może pojde do lekarza, ale niestety przez tydzień nie będe miałainternetu, więc napisze w niedziele :*

Gość magda898
Chodzilo mi o to czy zwykle czy metalowe.

Gość Loli0
agawa_90 może, namocz patyczek taki kosmetyczny w wodzie utlenionej i leciutko przemyj. Mi się też ropka zbierała. Ja już jestem 3 tygodnie po zdjęciu szwów. Strupki odpadły w drugim tygodniu po zabiegu. Jestembardzo zadowolona. Mam bliznę, ale jest z dnia na dzień lepiej, pzypudrowuję i jest ok.

Gość Loli0
Mi się też ropka zbierała miałam zwykłe szwy Aż 5 na nosie :)

Gość ...zdesperowna...1981
pomocy! gdzie w Krakowie można w miaeę tanio i bezpiecznie usunąć znamię??? zmarnowało mi życie i ślub. pomocy!

Gość ...zdesperowna...
chziałbym się dowiedzieć gzie w Krakowie lub okoliocach można w miarę bezpiecznie usunąć znamię, dla mnie ogromne, ale w wielkości 1/3 dłoni na nodze. to dla mie bardzo ważne, bo przez nie zawaliło mi się życie. chce się jak najszybciej tego pozbyć. pomóżcie proszę!

Gość kasia28864
hej!mam pytanko,chcialabym usunac znamie na nodze wielkosci ok,2X3,5cm,czy ktos moglby mi polecic jakas klinike najlepiej plastyczna w wawie?dziekuje z góry!!!:)

Gość izunia 87
zdesperowana.... czy on przed slubem nie widzial tego znamienia? obudzilas znow mmoje najwieksze obawy... ja i moj chlopak coraz powazniej myslimy o slubie.. z tym ze tez mam znamiona... ogolnie duzo drobnych ale bardzo widocznych... powierzchnia kilku dloni na polowie dekoltu.... i on tez tego nie widzial.... i ja sie coraz bardziej boje ze mnie takiej nie zechce..... dlatego tez szukam pomocy.. caly czas.... jestem z lubelskiego....

Gość Bzc
Mam problem... A wiec: Miałem wycinane znamię pod lewą piersią. Miałem 3 szwy i chodziłem z nimi 7 dni. Po zdjęciu szwów było wszystko dobrze aż 2 dni . Po 2 dniach rozeszło mi się to . Jest taka czarna dziura pokryta naskórkiem . Nie ropieje , nie czerwieni się ,nie boli...ZA 3 DNI WYJEDZAM NA KOLONIE, i nie wiem czy jest wszystko OK...:( pomóżcie! Co ja mam zrobić !!?? Za szybą odpowiedz bardzo dziękuje.

Gość magda898
Blizna nie powinna sie rozejsc, a jesli sie rozeszla to musisz isc do chirurga i on oceni czy nalezy z tym cos robic.

ehh, wczorja dopiero wróciłam z wyjazdu:) szwy miałam normalne, ale juz są zdjęte i jest bardzo dobrze:) z tą ropą to byla reakcja na szwy:) pozdrawiam

Gość karolka8218
do AGITEK jestem 3 tygodnie po usunięciu 2\3 znamiona olbrzymiego na podudziu i została mi jeszcze jedna operacja dodam że moje znamie miało ok27cm na 23cm. rana bardzo ciężko sie goi i paprze w ogóle podudzie to kiepskie miejsce na przeszczep, 3 tydzień leże z nogą wyżej ułożoną żeby było mniejsze krążenie w nodze i nie moge chodzić. w szpitalu leżałam ponad dwa tygodnie i ciągle mam nadzieje że jutro będzie lepiej

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować