Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość _viktoria_

usuwanie znamion

Polecane posty

Gość mary20
Ja nosiłam szwy prawie 3 tyg. bo moje znamie było duże i mieściło sie pod kolanem, więc gdyby mi ściągnieto szwy po tyg. blizna by sie prawdopodobnie rozeszla i była bardzo szeroka. W tym miejscu skóra jest ciągle napieta a mięsnie ciągle pracują bo przeciesz muszę chodzic, wycięcie było z dość dużym ubytkiem tkanki (nie wiem poco bo znamię łagodne) no więc dlatego Dodam że zdjęcie szwów potwornie bolało bo szwy się powrastały. No i zamiast kreski bede miała "drabikne"

Gość do punisher
ja mialam usuwane cieklym azotem, goilo sie kilka tygodni (0,5cm znamie) i w ktoryms momencie tez mi sie zebrala ropa, ze mi pol brod spuchlo... tak po 2-3 dnia wrocilo do normy i juz sie nie powtorzylo

Gość izunia 87
czy blizny mozna w koncu opalac czy nie... ja nie nosze zadnego plasterka i tak jakby od slonca znikaja.. powiedzialabym ze sie opalaja :P tylko ze najpierw byla bardzo czerwone..sa na brzuchu centralnie... takie dwie kropeczki obok siebie.. tylko ze od tego slonca jakby sie powiekszaja.. jaka jest dobra mascna blizny.... ten Cepan np czy to jest skuteczne? pozdrawiam

Gość naka0404
izunia 87 - Z tego co wiem to blizn raczej się nie powinno opalać! A co do maści "Cepan" to słyszałam, że jest dobra i pomaga. :) Mam takie pytanie: od jakiego wieku można usunąć znamię tzn. zrobić sobie operację plastyczna???

Gość z tego co wiemm
to wiek nie ma znaczenia

Gość Mary20
Wydaje mi sie że tak dolna granica wynosi 16-18 lat, ale to tylko moje skormne zdanie, moge się mylić. Operacje plastyczne to nie zabawa. Więc po pierwsze trzeba wiedzieć co się ztym wiąże , jakie ryzyka, więc trzeba byc dojrzałym nie tylko fizycznie (koniec wzrostu) ale i psychicznym. Z tym drugim różnie bywa. Zeby nie żałować, jak już bedzie zapózno

Gość Mary20
Czy może mi ktoś powiedzieć po jakim czasie od zdjęcia ev. usunięcia znamienia mozna smarowć miejsce maściami na blizny? Wiem, że rana musi byc zupełnie zagojona. Ale czy chodzi tu tylko o zewnetrzne gojenie? Może ktoś podac ile tyg. lub mięsięcy?czy jeżeli blizna już sie pojawiła to to znak że mozna juz smarować?

Gość mój znajomy
usuwał znamię w wieku 15 lat.. W przypadku osób niepełnoletnich potrzebna jest oczywiście zgoda rodzica.

ja chciałabym usunąć znamię z nosa,ma średnice jakieś 2-3mm.zamalowuje je korektorem ale zawsze musze pilnować żebym nie zawadziła i żeby się nie starło.żeby to zamalować dokładnie i mało widocznie zajmuje mi to jaieś 30- 40 min dziennie!!strata czasu!! mam dość!strasznie się tego wstydzę.!!! potrzebuje jakieś namiary na chirurga plastyka w warszawie. proszę o pomoc:(

Gość naka0404
Mam małe pytanie: czy zna ktoś z Was dobrego chirurga plastyka w okolicach Gdańsk, Bydgoszcz i oczywiście w miarę taniego???

Gość izunia 87
a ja jednak opalam i znikaja pieknie... :P naprawdse... opalaja sie po prostu tak mysle :P

Witam! Chciałbym się pozbyć 2 denerwujących mnie od paru lat pieprzyków, jeden na policzku ok 5mm, drugi na szyi tez ok 5mm i widoczny, oba sa wypukle i zauwazylem ze rosna, no i dodatkowo prawie sie zaciolem przy goleniu. Dodatkowo chcialbym sie pozbyc kilku mniejszych ok. 1mm(jesli by sie dalo laserem czy czyms tam). kilka mniejszych, 6 jest dookola tego duzego na policzku, i 2 mniejsze dookola tego duzego na szyji. Te male tez chialbym usunac bo naprawde okolo 3 lata temu nie byly widoczne. Co musze zrobic aby je usunac? Ile by usuniecie kosztowalo? Njalepiej chcialbym to zrobic w okolicach Skierniewic

Gość karolka8218
mam do usunięcia znamie olbrzymie melanocytowe cztery operacje z przeszczepami skóry . czy ktoś miał przeszczep jak długo leży się w szpitalu po operacji?

Gość karolka8218
prosze o odpowiedz bo strasznie sie boje a juz w środe ide do szpitala, operacje mam w warszawie w orłowskim na czerniakowskiej

Gość magda898
qwerty_123 "Co musze zrobic aby je usunac? Ile by usuniecie kosztowalo? " Mysle, ze te 5 mm mozesz usunac panstwowo. w tym celu musisz isc do dermatologa lub rodzinnego po skierowanie do chirurga. Musisz rozejrzec sie, moze w Twoim miescie jest jakas prywatna klinika, ktora ma podpisana umowe z NFZ (przewaznie oferuja one usuwanie laserem). Co do reszty to nikt nie poda Ci doladnie ile kosztuje usuniecie, bo kazda klinika lub lekarz ma swoj cennik.

Gość mirass
Mam kilka pytań, bo zastanawiam się nad zabiegiem. Chodzi mi raczej o zamrażanie. Jak to wygląda po zamrożeniu? Po jakim czasie odpada? I jak po odpadnięcu wygląda? Czy są jakieś blizny czy łądna skóra zostaje? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

Gość mirass
Prosze o odpowiedź. Pilne.

Gość helaaa
kto ma namiary na dobrego chirurga plastyka w warszawie?

Gość naka0404
Zna ktoś z Was dobrego chirurga plastyka w okolicach Gdańsk, Bydgoszcz??? Proszę o pilną odpowiedź! Z góry bardzo dziękuję :)

Gość klara793
A może mi ktoś napisać w jakiej przychodni w Warszawie dadzą skierowanie na wycięcie 5mm znamienia? Bo ja mam takie na brzuchu, ciągle drażnię je spodniami, jest nieregularne i wypukłe, przez jakiś czas się powiększało i ciemniało, czasem mnie swędzi i czuję jakby coś mnie kuło od środka. Tyle argumentów za wycięciem, a żeden dermatolog nie chce mi dać skierowania do chirurga, żebym mogła bezpłatnie to usunąć :( ! Może jestem sknera, ale nie uśmiecha mi się płacić 200zł prywatnie skoro można w ramach NFZ. I to jeszcze, żeby to było tylko ze względów estetycznych to co innego. Proszę o pomoc

Gość agitek
A ja mam pytnie czy ktoś miał może usuwane duże znamię - wymiary ok. 6cm x 4cm albo większe? Jak to się odbywa? Mi lekarz powiedział, że bez przeszczepu skóry to raczej nie da rady tego usunąć, bo powierzchnia jest zbyt duża i skóra by się nie zeszła czy coś takiego, a ja się tego boję, bo przeszczep to już poważniejsza sprawa niż samo wycięcie. A jak to wszystko później wygląda po tym przeszczepie?

Gość agitek
Naka0404 - a Twoje znamię jakie ma wymiary? Pisałaś, że jest ogromne, więc zastanawiam się co dla Ciebie znaczy ogromne. Moje to dopiero jest wielkie

Gość madziurajda
Wiatjcie! Dopiero wrociłam z Wrocławia(mieszkam w Legnicy) gdzie mialam robiony zabieg. Wycieli mi wielki pieprzyk z nad wargi. Mam zalozone szwy i za tydzien mi je sciagna:) Juz nie moge sie doczekac. Pytalam sie pana doktora co z ta blizna. Powiedzial, ze po miesiacu powinna zacac znikac. Wiec chce sie dowiedziec czy moge uzywac roznych masci, ktore moglyby to przyspieszyc. Odpowiedział mi, ze mascie sa na blizny wypukłe, czyli na te ktorych roznice sie wyczuwa na skorze. Jak sciagna mi szwy to napisze czy wielka jest ta blizna itd. Aha za zabieg ze wszytkimi badaniami i sciagnieciem zabuliłam 300zł:)

Gość anka 19
Czesc ,mam pieprzyk na brodzie i obawiam sie ze bedzie rosł ,chicialam sie poradzic jakim sposobem najlepiej go usunac i gdzie czy ktos wie gdzie mozna usunac w woj.lubelskim ??

mam znamie pod okiem..jest całkiem płaskie i jasnobrązowe..ma około 1 cm i jest okrągłe.Mam z tego powodu wielkie kompleksy ,bo jestem jeszcze bardzo młoda a to znamie mnie oszpeca.postanowiłam je usunąc ale najlepiej laserowo.Podobno to niebezpieczne ale moje znamie nie budzi zastrzezen. Zastanawiam się czy dobrym pomysłem jest usunięcie tego laserem

Hej Agitek a Twoje znamie jakie ma wymiary? Ja mam znamie na ręku 19cm*6,5cm

Gość agitek
Ja pisałam na poprzedniej stronie - ok 6cm x 3cm. Twoje jest większe, a chcesz je usuwać? Wszystkie jak widzę mamy kompleksy przez te cholerna znamiona, ehhh :(

Gość agitek
Nikt naprawdę nie miał usuwanego znamienia z przeszczepem??? Potrzebna mi opinia kogoś, kto wie jak to wygląda i czy jest to niebezpieczne :(

Gość agitek
Musiałabys iść do chirurga i zapytać

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować