Go艣膰 ja by艂am ostatnio Napisano Sierpie艅 20, 2008 Blizna zawsze b臋dzie, jak zrobi to dobry plastyk to powinna zosta膰 kreseczka na 1mm szeroko艣ci, prawie niewidoczna. Zawsze mozna zamaskowa膰 korektorem czy co艣. Mi si臋 troch臋 rozesz艂a blizna, jestem p贸艂 roku po zabiegu i jeszcze jest delikatnie r贸偶owa, ale jak ja sobie przypomn臋 sprzed paru miesi臋cy no to i tak jest coraz lepiej, chocia偶 czasem mnie ona przygn臋bia ;) bo jednak j膮 wida膰. Zdj臋c niestety nie mam. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 rayofsunshine Napisano Sierpie艅 20, 2008 Jak dla mnie to brzmi przekonywuj膮co.Chyba lepsza kreseczka na 1 mm niz znamie na 0,5cm , co nie zmienia faktu 偶e si臋 strasznie boje. A jeszcze bardziej ode mnie panikuje moja mama;)Nie chcialabym w przyszlo艣ci sobie powiedzie膰 "ze ta mycha by艂a jednak piekna"Dzieki za wsparcie,a pozosta艂e dziewczyny je艣li maja zdjecia jak to wszystko wygl膮da po , baaardzo prosze o przes艂anie;) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 gapulka1 Napisano Sierpie艅 20, 2008 jedno jest pewne to wcale nie jest tak 偶e od razu jest 艂adnie. Przede wszystkim potrzeba czasu i to nie ma艂o. Ja jestem podobnie jak "ja by艂am ostatnio" oko艂o p贸艂 roku po zabiegu i dopiero teraz moge powiedzie膰 偶e zaczyna to dobrze wyglada膰 chocia偶 do idea艂u daleko. Napewno potrzebne jest wsparcie kogo艣. Forum tez du偶o pomaga. Pozdrawiam i trzymaj si臋 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ja by艂am ostatnio Napisano Sierpie艅 20, 2008 no w艂a艣nie, wiele kryzys贸w przechodzi艂y艣my z Gapulk膮 ;) ale u mnie te偶 jest ju偶 troch臋 lepiej, wi臋c mam nadziej臋, 偶e minie jeszcze par臋 miesi臋cy i b臋dzie ju偶 ca艂kiem ok. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 naznaczona Napisano Sierpie艅 21, 2008 Cze艣膰 dziewczyny, mam podobny problem:/ znacie mo偶e kogo艣 z Olsztyna,kto zajmuje si臋 usuwaniem znamion?3eba przedtem zaszczepi膰 si臋 na 偶贸艂taczk臋??/je艣li tak,to mo偶na w kr贸tszym przedziale czasu zrobi膰 2 szczepienia czy 3eba czeka膰 miesi膮c?? Pozdrawiam:)) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 rayofsunshine Napisano Sierpie艅 21, 2008 Dzieki dziewczyny;*Wasze s艂owa s膮 pokrzepiaj膮ce;) Ja dopiero zaczynam swoja przygode z usuwaniem znamienia.Jestem na etapie szukania dobrego specjalisty;)Podejrzewam ,ze na zabieg zdecyduje sie dopiero w nastepne wakacje, bo teraz czeka mnie ciezki rok;) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ja by艂am ostatnio Napisano Sierpie艅 21, 2008 Rayofsunshine, ja Ci to radze zrobi膰 teraz w czasie jesieni, lato to z艂y okres bo blizny przez co najmniej 3 miesi膮ce a najlepiej p贸艂 roku nie mo偶na opala膰. Tak偶e jesien jest najlepsz膮 por膮 na usuwanie! :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 rayofsunshine Napisano Sierpie艅 21, 2008 Tak , tak ja wiem 偶e lepiej jest jesieni膮 i wla艣nie zrobie to za rok gdzies o tej porze.Narazie jestem kompletnie zielona w tym temacie, przegladam to forum i dopiero zbieram nformacje;) Musze znale藕膰 jeszcze dobrego specjaliste,a to nie jest chyba takie proste. No i pozostaje jeszcze kwestia przekonania rodzic贸w ...;)A w tym roku czeka mnie studniowka, matura itp. chyba wole i艣膰 na 100z moim pieprzkiem;)boje sie,ze nie bedzie sie to goilo tak jak trzeba;/ a do stycznia tylko 4 miesi膮ce. Ale wielkie dzieki za rade;) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 gapulka1 Napisano Sierpie艅 21, 2008 偶adne wakacje albo zima albo jesie艅. To jest najlepszy okres na usuwanie znamion na cz臋艣ciach cia艂a odkrytych. Upa艂 tylko pogarsza spraw臋. Ja usuwa艂am znamie na kase chorych i wcale nie u chirurga plastyka. Zrobi艂am wcze艣niej wywiad kto to dobrze robi w mie艣cie. Mia艂am fajn膮 Pania dermatolog kt贸ra mi te偶 potwierdzi艂a moje "艣ledztwo" :) Zreszta w moim wypadku to by艂 a szybka decyzja i powiem Wam jedno: tyle lat chodzi艂am z pieprzykiem na twarzy (0.5/0.5) i wi臋kszo艣c ludzi nie pamieta艂a o tym 偶e cos takiego mia艂am : ) wiec jaki z tego mora艂?? Nasze znamiona wydaj膮 nam si臋 znacznie wiekszym problemem ni偶 s膮 ( oczywi艣cie nie m贸wimy tu powa偶niejszych znamieniach) Pozdrawiam Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 rayofsunshine Napisano Sierpie艅 21, 2008 Ja chyba nie jestem tak bardzo rozgarni臋ta jak Ty;) Potrzebuj臋 troche czasu, musz臋 sie przygotowa膰 psychicznie.Gdybym miala wsparcie rodzicow byloby mi o wiele 艂atwiej. Zazdroszcze Ci umiej臋tno艣ci podejmowania szybkich decyzji:)Te偶 bym tak chciala, raz ciach i byloby po sprawie..no moze nie po sprawie ale po znamieniu na pewno ;)) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 gapulka1 Napisano Sierpie艅 21, 2008 Wiesz o to chodzi 偶e nigdy przez my艣l mi nie przesz艂o 偶eby to usuwa膰 poniewa偶 uwa偶a艂am 偶e jest to co艣 nornalnego i wcale nie szpec膮cego. Po prostu zrobi艂 mi si臋 stan zapalny i musia艂am to usun膮膰 :( jak si臋 potem okaza艂o na szcz臋scie bo by艂 to naczyniak. My艣l pozytywnie bedzie oki tylko przygotuj si臋 偶e blizna nie bedzie pi臋kna po dw贸ch tygodniach. Potrzeba czasu. Powodzenia!!! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ja by艂am ostatnio Napisano Sierpie艅 22, 2008 Rayofsunshine, ja i tak zrobi艂abym to na Twoim miejscu teraz to za rok ju偶 nie b臋dziesz o tym pami臋ta膰 ;) a gdzie masz tego pieprzyka i jakiej jest wielko艣ci? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ja by艂am ostatnio Napisano Sierpie艅 22, 2008 Aha, wielkosc ju偶 podawa艂a艣, a w kt贸rym miejscu na twarzy jest, jakos centralnie czy troch臋 z boku? P艂askie czy odstaje? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 izunia 87 Napisano Sierpie艅 23, 2008 "偶adne wakacje albo zima albo jesie艅. To jest najlepszy okres na usuwanie znamion na cz臋艣ciach cia艂a odkrytych" a w takim razie na czesciach ciala zakrytych? ramiona? dekolt? plecy? kiedy najleiej.... ja dzis przez moje plamy plakalam caly dzien... takie dwie sliczne kuzyneczki przyjechaly..nieskazitelne..zero znamion.... buu Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 magda898 Napisano Sierpie艅 24, 2008 Jesien i zima jest najlepszym czasem na usuwanie wszystkich znamion (nawet tych zakrytych), poniewaz miejsca po usunieciu lepiej goja sie kiedy na zewnatrz jest chlodniej. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 KubeQ Napisano Sierpie艅 24, 2008 Witam :) Ja nie wiem co my艣le膰 o tym.. bo w 艣rod臋 za 3 dni ide do dermatologa. on musi mi powiedziec czy to znamie sie nadaje do usuniecia przez chirurga. Mama twierdzi ze takich rzeczy sie nie usuwa ale ja nie moge tego miec :(!! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 magda898 Napisano Sierpie艅 25, 2008 Przeczytaj jeszcze raz pierwsze posty na tej stronie i zastanow sie jeszcze trzy razy zanim pojdziesz usunac. Ja takze jestem za tym zeby usuwac wylacznie znamiona, ktore sa podejrzane. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
laleczka29 0 Napisano Sierpie艅 25, 2008 czy kto艣 pyta艂 o dobrego chirurga plastyka w lublinie Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
laleczka29 0 Napisano Sierpie艅 25, 2008 O艣rodek Chirurgii PLASTYCZNEJ DR KUCZYNSKIEGO NA UL JACZEWSKIEGO Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Poliklinika 0 Napisano Sierpie艅 26, 2008 izunia 87 - nie ka偶dy mo偶e chce podj膮膰 si臋 usuwania pewnych znamion, jak sama wiesz wi膮偶e si臋 to z wielk膮 odpowiedzialno艣ci膮 i lekarz mo偶e nie chce Ci wciska膰 kity, 偶e wyjdzie niewiadomo co, bo to nie zawsze jest mo偶liwe. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 izunia 87 Napisano Sierpie艅 26, 2008 Wyci臋cie jednej, niewielkiej zmiany sk贸rnej (z badaniem hist.-pat.) 600 PLN Wyci臋cie ka偶dej kolejnej ma艂ej zmiany podczas jednej sesji 150-500 PLN Je偶eli zabieg wykonywany jest standardowo w znieczuleniu miejscowym na 偶yczenie pacjenta mo偶e by膰 wykonany w znieczuleniu og贸lnym - za dop艂at膮 Pierwsza godzina znieczulenia og贸lnego 800 PLN Ka偶da nast臋pna rozpocz臋ta godzina znieczulenia og贸lnego 300 PLN Pobyt w Klinice 250 PLN/doba ladnie.... tak w Lublinie u dr. Kuczynskego.... :( :( :( Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 izunia 87 Napisano Sierpie艅 26, 2008 a z poliklinika sie juz kontaktuje.. szkoda ze cennika nie maja zamieszczonego... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
laleczka29 0 Napisano Sierpie艅 26, 2008 W艂a艣nie dzisiaj zdj臋to mi szwy moze ok 11?Jestem bardzo zadowolona tylko boj臋 si臋 偶eby ta blizna nie rozesz艂a si臋, dodam 偶e mia艂am usuwane znami臋 0,5 cmx0,5 cm a przy tym znamieniu by艂a jeszcze male艅ka kropeczka kt贸r膮 te偶 usun臋艂am. To wszystko by艂o umiejscowione na policzku w bardzo widocznym miejscu.Usuni臋te te pieprzyki na kas臋 chorych. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
laleczka29 0 Napisano Sierpie艅 26, 2008 Trzeba najpierw isc do dobrego dermatologa on da skierowanie na wyci臋cie znamienia i to bezp艂atnie.Ja polecam dr Wacha przyjmuje w Sanitasie w Lublinie niestety tylko prywatnie, sama z polecenia kilku os贸b dosta艂am jego namiary i posz艂am na wizyt臋. Fakt przyjmuje tylko prywatnie koszt wizyty 70 z艂. Pan doktor poleci艂 mi 2 godne polecenia Kliniki, kt贸re najlepiej to robi膮 w Lublinie. Przyznam 偶e, wybra艂am sama , a tylko dlatego, 偶e by艂o mi lepiej dojecha膰. Um贸wi艂am si臋 na wst臋pn膮 wizyt臋 z dr Kwieci艅sk膮. Wzbudzi艂a moje zaufanie, poinformowa艂a mnie dok艂adnie jak b臋dzie wygl膮da艂 zabieg i jakich efekt贸w mo偶na si臋 spodziewa膰. Wyja艣ni艂a, 偶e blizna b臋dzie ......... ale z czasem coraz mniej widoczna......Zapyta艂am czy teraz tzn. z pieprzykami czy po zabiegu lepiej b臋d臋 wygl膮da膰 . Popatrzy艂a i powiedzia艂a 偶e po .........ale decyzja nale偶y do mnie. Zgodzi艂am si臋 i zabieg mia艂am za 2 tyg. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
laleczka29 0 Napisano Sierpie艅 26, 2008 W艂a艣nie dzisiaj zdj臋to mi szwy moze ok 11?Jestem bardzo zadowolona tylko boj臋 si臋 偶eby ta blizna nie rozesz艂a si臋, dodam 偶e mia艂am usuwane znami臋 0,5 cmx0,5 cm a przy tym znamieniu by艂a jeszcze male艅ka kropeczka kt贸r膮 te偶 usun臋艂am. To wszystko by艂o umiejscowione na policzku w bardzo widocznym miejscu.Usuni臋te te pieprzyki na kas臋 chorych. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kobieto od reklamy Napisano Sierpie艅 26, 2008 przestan na ka偶dym topiku wkleja膰 ca艂y czas to samo i to jeszcze po 2 razy :o Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
laleczka29 0 Napisano Sierpie艅 26, 2008 Niestety to nie jest reklama a mo偶e to ty jestes od Polikliniki? ze sie tak bulwersujesz ze ktoos akurat w Lublinie doceni艂 kogo艣 innego z tego co wiem to w tej Poliklinice sa tylko dwaj specjalisci......... A tak w og贸le to ty masz jakis problem ??????? bo widze ze tylko zmieniasz pseudo....... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
laleczka29 0 Napisano Sierpie艅 26, 2008 A tak w og贸le to ja mam juz problem z g艂owy. A ty sie martw i doradzaj innym t膮 swoj膮 poliklinik臋???????????????????????????????? zycze powodzenia. Nie musze uczestniczy膰 w tym topiku ale skoro inni dziel膮 si臋 swoimi do艣wiadczeniami wi臋c i ja my艣la艂am, ze komus pomog臋 i podziel臋 si臋............Reklama???????????????Warto docenia膰 ludzi je偶eli co艣 porz膮dnie zrobi膮 i to na kas臋 chorych. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
laleczka29 0 Napisano Sierpie艅 26, 2008 Niestety to nie jest reklama a mo偶e to ty jestes od Polikliniki? ze sie tak bulwersujesz ze ktoos akurat w Lublinie doceni艂 kogo艣 innego z tego co wiem to w tej Poliklinice sa tylko dwaj specjalisci......... A tak w og贸le to ty masz jakis problem ??????? bo widze ze tylko zmieniasz pseudo....... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 gapulka1 Napisano Sierpie艅 27, 2008 Laleczka 29 nie denerwuj si臋 tak. Po co zwracasz uwage na "z艂osliwc贸w". Chyba logiczne 偶e to wina netu 偶e po dwa razy posty s膮. Najwa偶niejsze 偶e jeste艣 zadowolona z efektu zabiegu. Pozdrawiam Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach