Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość _viktoria_

usuwanie znamion

Polecane posty

Gość wildsoul
Jak na razie mam strupki. Mam nadzieję, że wszystko ładnie się zagoi. A znamiona? Jedno to przy nosie, miałam wypukłe, nie było duże, ale mnie denerwował fakt, że były dwa. Bo po drugiej stronie mam drugie. Ale na razie tego drugiego nie usuwam. A to na brodzie, też było niewielkie. Tylko, że z włoskami. Teraz czekam aż strupki odpadną. :)

Gość stokrotka48
moje tez jest z włoskami i boje sie, ze jesli usunę go laserem to te włoski nadal będą rosnąć, przynajmniej słyszałam, ze tak jest:( jak juz Twoje rany sie zagoja to napisz czy rzeczywiscie tak jest! pozdrawiam

Gość Oncia37
Witajcie! mam pytanie byłam u chirurga dr Cedrycha w Katowicach- ktoś go może zna? i zastasnawiam się bo powiedział że usunie mi znamiona laserem ale że też będą zbadane powiedzcie mi czy to jest możliwe bo słyszałam że zbadać da się tylko te które zostały wycięte skalpelem, proszę o odpowiedzi

Gość stokrotka48
ja właśnie dzisiaj byłam usunąć szwy i przy okazji pytałam o moje znamie na twarzy pytałam czy istnieje możliwość jego usunięcia i jaka maetoda byłaby w tym przypadku najlepsza. Chirurg powiedział, że po wycięciu może zostać brzydka blizna i on uważa, że najlepiej byłoby to usunąć laserem, wtedy blizna oczywiście też będzie, ale nie taka widoczna. Oncia37 dowiedziałam się też, że usuwając laserem jak najbardziej istnieje możliwość pobrania wycinka do badania!

Gość korzeń
Oncia37 -> co do laserow i wycinania to wiem tyle że laserem usówa sie znamiona ktore odstaja sa wypukle a te które są płaskie to sie wycina skalpelem, chodzi tu o jak namniejsza blizne:) Wczoraj usówalem 3 znamiona wypukłe i doktor robił to laserem ale pod znieczuleniem punktowym wiec nic wogole nie czuc ze cos robi no oprocz nieprzyjemnego zapachu palonej skóry.

Gość n-i-n-a20
hejka mam pytanie bo mam pieprzyk pod nosem 4mm na 4mm i niewiem co robic strasznie mi sie nie podoba a jak bylam u lekarza to powiedzial ze mi wytnie jak sie powiekszy a ja nie moge na siebie patrzec :(

Gość n-i-n-a20
hejka mam pytanie bo mam pieprzyk pod nosem 4mm na 4mm i niewiem co robic strasznie mi sie nie podoba a jak bylam u lekarza to powiedzial ze mi wytnie jak sie powiekszy a ja nie moge na siebie patrzec :(

Gość efanya
Hejka, ja miałam w czwartek wycięte znamie, które pojawiło mi się w lipcu nad kolanem. Znamię było rozmiaru 5mmx5mm, a cięcie było ogromne, mam założone 5 szwów. Wycinałam prywatnie w Krakowie - wystarczyło, że umówiłam się na wizytę i lekarz od razu wyciął w znieczuleniu miejscowym. Mam opatrunek, który już jest cały zakrwawiony - lekarz powiedział, że mam go nie zmieniać! Czy to jest normalne? Jak rana ma się zagoić gdy jest przez 2 tygdonie przykryta tym samym brudnym opatrunkiem?!

Gość gapulka1
Miałam usuwane znamie w marciu mniej wiecej tych rozmiarów na twarzy i nie miałam żadnego opatrunku. Pewnie miałaś znamie głebokie z tąd duże cięcie. Ja na Twoim miejscu poszła bym jeszcze raz do lekarza żyby na to spojrzał czy wszystko oki. Każdemu goi się inaczej a zawsze lepiej zapytać.Pozdrawiam

Gość stokrotka48
ja miałam usuwane dwa znamiona na plecach, cięcie było dość duże, bo chirurg musiał je wyciąć z marginesem, oba cięcia miały ok 3 - 4 cm, a co do opatrunku to robiłam to co kazał mi lekarz, a więc codziennie zmieniałam opatrunek i przemywałam ranę spirytusem salicylowym do momentu zdjęcia szwów, a tak po ok. 5 dniach od zabiegu na noc całkiem zdejmowałam opatrunek. Za pierwszym razem ja go zdjęlam to była krew, ale ona chyba leciała z rany zaraz po wycięciu poźniej już nie!

Gość ciekawe to może być hmmm
witajcie!!! mam pytanie:) widze ze doświadczeniu ludzie już tu są, więc może sie ktoś trafi. Przeczytalam kilka stron topiku, niestety przez 50 stron nie przebrne, wiec sory jak już ktoś to poruszal;) znamiona i wystajace pieprzyki mam owszem, ale teraz jest pilniejsza sprawa - mianowicie na plecach urosla mi kulka pod skórą! jest duża, w tej chwili urosla jeszcze (OCHYDA!!!) wypukla i zaczela boleć. Bylam kilka dni temu u lekarza 1 kontaktu, on stwierdzil, że to jakiś kaszak albo ziarniak i dal skier. do chirurga, powiedział, że koniecznie trzeba to naciąć i wyjąć (tą kulke czegoś tam - ble). I teraz pytania: - miał ktoś coś podobnego??? - jeśli tak to proszę o opis takiego zabiegu, wycięcia takiego czegoś - czy zna ktoś dobrego chirurga/dermatologa z Poznania który mi to usunie? może być prywatnie!!! byle jak najszybciej, bo od tych kilku dni próbuje sie zapisać do chirurga i kosmiczne terminy są, albi chirurdzy przyjmują rano, a ja szukam kogoś po południu bo sie z roboty urwać nie mogę. bede wdzięczna za wszelkie wskazówki!!! z góry dziękuję i pozdrawiam was wszystkich serdecznie :)

Gość ciekawe to może być hmmm
witajcie!!! mam pytanie:) widze ze doświadczeniu ludzie już tu są, więc może sie ktoś trafi. Przeczytalam kilka stron topiku, niestety przez 50 stron nie przebrne, wiec sory jak już ktoś to poruszal;) znamiona i wystajace pieprzyki mam owszem, ale teraz jest pilniejsza sprawa - mianowicie na plecach urosla mi kulka pod skórą! jest duża, w tej chwili urosla jeszcze (OCHYDA!!!) wypukla i zaczela boleć. Bylam kilka dni temu u lekarza 1 kontaktu, on stwierdzil, że to jakiś kaszak albo ziarniak i dal skier. do chirurga, powiedział, że koniecznie trzeba to naciąć i wyjąć (tą kulke czegoś tam - ble). I teraz pytania: - miał ktoś coś podobnego??? - jeśli tak to proszę o opis takiego zabiegu, wycięcia takiego czegoś - czy zna ktoś dobrego chirurga/dermatologa z Poznania który mi to usunie? może być prywatnie!!! byle jak najszybciej, bo od tych kilku dni próbuje sie zapisać do chirurga i kosmiczne terminy są, albi chirurdzy przyjmują rano, a ja szukam kogoś po południu bo sie z roboty urwać nie mogę. bede wdzięczna za wszelkie wskazówki!!! z góry dziękuję i pozdrawiam was wszystkich serdecznie :)

Gość karolka8218
ja mam już drugi termin operacji na marzec i to będzie ostatnia operacja. Miejsce po pierwszym przeszczepie wygląda brzydko ale mam załatwione lasery w warszawie usuwające blizny. Myśle że nie ma czego się bać troche odwagi wystarczy. pozdrawiam wszystkich odważnych:)

Gość laleczka 29
Sanitas ul.Hempla 5 Lublin Dermatolog Bogusław Wach przyjmuje we czwartki od 15.15-19.30 tel. 0 81 534 74 80. To taki starszy facet ale przyjemny koszt wizyty 70 zł ok tygodnia czeka się u niego na wizytę

Gość laleczka 29
Izunia 87 nie przeczytałam całej wypowiedzi twojej...... Wiesz co mi Dr Wach powiedział że nie powinnam usuwać, ale poprosiłam o skierowanie i mi dał ale najpierw kazał mi się dokładnie zastanowić czy na pewno chcę......Aktualnie jestem zadowolona stosuję dermatix juz ok 2 mcy i jak narazie jestem zadowolona bo linia cięcia robi się biała nie jest wypukła i psychicznie jest ze mną lepiej.......Wiem co to znaczy dyskomfort psychiczny a psycholog nie wiem czy w takiej sytuacji może coś pomóc.......Nie byłam jeszcze na wizycie kontrolnej, nie mogę się zebrać......A ta chirurg to Dr Kwiecińska......

Gość Jasmina83
Czy ktoś usuwał znamiona w Białymstoku? Kogo możecie polecić? Może być prywatnie

Gość Jasmina83
Czy ktoś usuwał znamiona w Białymstoku? Kogo możecie polecić? Może być prywatnie

Gość lassie2
Witam tak się wczytuje w Wasze wpisy i chciałabym się podzielić moimi spostrzeżaeniami. Miałam usuwane chirurgicznie w sumie 11 znamion ( pierwszy zabieg 5 i drugi zabieg 6). Było to ok. 4 lata temu. Ślady po szwach niestety zostały (mam skłonność do bliznowców), ale przynajmniej można było zbadać wszytkie wycinki. Teraz mam zamiar usunąć parę malutkich znamion laserowo u dermatologa. Moja rada dla wszystkich, jeśli znamiona są duże i podejrzane to lepiej usunąć je chirurgicznie.

Gość lassie2
Witam tak się wczytuje w Wasze wpisy i chciałabym się podzielić moimi spostrzeżaeniami. Miałam usuwane chirurgicznie w sumie 11 znamion ( pierwszy zabieg 5 i drugi zabieg 6). Było to ok. 4 lata temu. Ślady po szwach niestety zostały (mam skłonność do bliznowców), ale przynajmniej można było zbadać wszytkie wycinki. Teraz mam zamiar usunąć parę malutkich znamion laserowo u dermatologa. Moja rada dla wszystkich, jeśli znamiona są duże i podejrzane to lepiej usunąć je chirurgicznie.

2 dni temu miałam usuwany pieprzyk w okolicy piersi. rana jest nieduża ale głęboka... nie wiem czy to normalne ale strasznie mnie boli cała pierś nawet gdy staram się wogóle nie poruszać. ból jest naprawdę okropny i zdaje się z każdą godziną silniejszy... dopiero za 4dni mam iść do djęcia szwów. powinnam wcześniej zgłosić się do lekarza czy pulsujący ból jest normalny po tego typu zabiegach?

2 dni temu miałam usuwany pieprzyk w okolicy piersi. rana jest nieduża ale głęboka... nie wiem czy to normalne ale strasznie mnie boli cała pierś nawet gdy staram się wogóle nie poruszać. ból jest naprawdę okropny i zdaje się z każdą godziną silniejszy... dopiero za 4dni mam iść do djęcia szwów. powinnam wcześniej zgłosić się do lekarza czy pulsujący ból jest normalny po tego typu zabiegach?

Gość olkaaaaas
ja kilka dni temu usuwalam 5 znamion,najgorsze to patrzenie na rane jak przemywam gazikiem :/ aleee co tam,przezyje,byle wynik byl ok :)

Gość olkaaaaas
ja kilka dni temu usuwalam 5 znamion,najgorsze to patrzenie na rane jak przemywam gazikiem :/ aleee co tam,przezyje,byle wynik byl ok :)

Gość pati767676
Mam pytanie do osób, kótre miały usuwane znamiona chirurgicznie... Czy po wycięciu znamiona i założeniu szwów przbywałyście na L4? Pytam poniewaz czeka mnie usuniecie dosc duzego znamiona na brzuchu - znamie na wysokosci paska od spodni i nie wyobrażam sobie siedzenia w pracy ze szwami na brzuchu.

Gość HASZYSZ
Witam wszystkich.. :)) ..ja jestem już 5 dni po zabiegu.. Wycinali mi dwa pieprzyki z brzucha.. Sam zabieg nie bolał, tylko potem już nie było tak dobrze.. W piątek mam mieć ściągane szwy. Łącznie jest ich 7. Teraz rany bardzoo swędzą. Jak narazie brzydko to wygląda, mam nadzieję, że za jakiś czas będzie ładnie.. Daję zdjęcie sprzed godziny :) -> http://i37.tinypic.com/rmmhcx.jpg

Gość HASZYSZ
Witam wszystkich.. :)) ..ja jestem już 5 dni po zabiegu.. Wycinali mi dwa pieprzyki z brzucha.. Sam zabieg nie bolał, tylko potem już nie było tak dobrze.. W piątek mam mieć ściągane szwy. Łącznie jest ich 7. Teraz rany bardzoo swędzą. Jak narazie brzydko to wygląda, mam nadzieję, że za jakiś czas będzie ładnie.. Daję zdjęcie sprzed godziny :) -> http://i37.tinypic.com/rmmhcx.jpg

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować