Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

eju_nia

WYNAGRODZENIE....NIANKI.....ile płacić ????

Polecane posty

Gość SAAARA87
JA CHĘTNIE SIĘ ZAOPIEKUJE DZIECKIEM 6 ZŁ NETTO ZA GODZINĘ JESTEM Z WROCŁAWIA MIAŁAM PRAKTYKI W PRZEDSZKOLU I OPIEKOWAŁAM SIĘ JUŻ DZIEĆMI NAJCHĘTNIEJ OD PONIEDZIAŁKU DO PIĄTKU BO UCZĘ SIE ZAOCZNIE

Gość Mama 4 latka
Chciałam tylko zapytać ile mam zaplacić dziewczynie (znajomej) za jednorazowe zajęcie sie moim dzieckiem w sobotę wieczorem. Jestem z Krakowa. Czy 7 zł / h będzie OK ??

Gość Anulka121212
Jaka stawka za opiekę nad maluszkiem będzie racjonalna w Szczecinie??????????????

Gość Anulka121212
Jaka stawka za opiekę nad maluszkiem będzie racjonalna w Szczecinie??????????????

Gość jola____
mam pytanie do nian,ktore pracują legalnie i mają odprowadzony zus.jak wyglada to od strony formalnej ,czy niania musi otworzyc własną działalnosc gospodarczą itd.Czy ktos moze mi podac stronke ,gdzie o tym wszystkim moge się dowiedziec?

Gość niania frania gog
nie niania nie musi otwierac swojej działalnosci gospodarczej ja jestem od lutego zarejestrowana jako niania bo bede pracować u tej rodziny ponad 3 lata , sam chciała być ubezpieczona , moja szefowa jest osoba fizyczna , poszła do zusu i wszystko jej powiedzieli co jak i gdzie >>>> ale jest to wydatek 300zł ubezpieczenie mi potracaja z pensji , narazie jestem zatrudniona na umowe o prace na 1/2 etatu

Gość niania frania gog
sporo jest stron jak zatrudnić legalnie nianie na forum , www.niania .pl jeste sporo wątków o tym ja jestem zadowalona ze jestem legalna niania , jestem młoda i chce żeby liczyły mi sie lata pracy , i żebym miała odprowadzone składki emerytalne i rentowne i te inne :) wiadomo że na urlop płatny nie ma co liczyć ,ale i tak jest dobrze

Gość nianiabielsko
www.niania.ubf.pl Zapraszam na stronę. Niania z Bielska-Białej szuka pracy.

Gość mimiminka
Ile płacę niani? płacę 3 zł na godzinę-miejscowośc Przeworsk-podkarpackie.

Gość maxxime
Ja płacę opiekunce 10zł/h w Gdyni, przyjeżdża do mnie czasami ze swoim dzieckiem (ok 13 mcy), moja córka ma teraz ponad 3 mce. Czasami przyjeżdża sama. Średnio wychodzi miesięcznie 1300zl/1600zl, zależny od godzin, które są b. nieregularne.

Gość niania franczeska
10 zł to bardzo dobra stawka , w krakowie mam płaconwe 8zł czasami jak mało godzin mam np 3 godz to 10 , za dwójke w krakowie mam płacone 13 zł

Gość niania franeczka
hej powiedzcie mi drogie dziewczyny nianie , mamy ile mam powiedziec za opieke nad 2 blizniaków noworotki +( mama w domu bedzie ze mna ) jes jeszcze dziewczynka 3 latka która trzeba odebrac o 16 z przedszkola i do 19 z nia zostawać , dodam ze jeste z krakowa , i te stawki mnie interesuja ,

Gość ja nie chcę opiekunki
dla dziecka, która używa określenia 'noworotki"

Gość HALO KITI AA
jak cię nie stac na nianke to jej nie zatrudniaj , proste i logiczne , posyłasz wtedy dziecko do przedszkola , nianka to teraz luksus i nie każdego stac na nianie , rozwiazania sa 3 albo zostajesz sama z dzieckiem i nim się opiekujesz , prosisz o pomoc dziadków , 3 rozwiazanie zatrudniasz nianie albo zółbek , przedszkole

Gość zatrudniajaca nianie
Kurwa każda niańka madra jest tutaj, stawki po 10-20 zł na godz to ma moze niańka pracujaca u posła,senatora,lekarza dobrze ustawionego. I właśnie o takich stawkach z kosmosu pisza co chwilę durne nianie po to aby ludzie mysleli,że niańka za mniej nie pracuje!!!!! ja mam na ręke 970 zł-najnizszą krajową i nianie mam- za 11 godzi 5 razy w tygodniu-660 zł. i co kurwa niania dla bogatych jest? nie! tylko ja nie chcę wypaśc z zawodu i pracuję chociaz mi się to nie opłaca bo jak nie to za kilka lat będę właśnie pracowac za takie pieniądze jak moja niania która 20 lat siedziała w domu z własnymi dziecmi a teraz nigdzie jej nie przyjmą. niania jest dla wszystkich, bo nianie pracują za różne stawki. ale wam drogie pojebane niańki tez się skończy- ludzie w czasach zwolnień i kryzysu pensyjki wam obnizą z czasem :P

Wstydziłaby się pani, takie wulgarne słowa. Na początek proponuje zmienić ton. Ja nie jestem Nianią. Proszę się zastanowić nad tym co pani pisze. Skoro ma pani takie podejście do niań (w tym również do swojej opiekunki) to nie powinna pani nikogo zatrudniać. Ciekawe co by pani zrobiła gdyby pani dziecku coś się stało...oczywiście podałaby pani nianię do sądu. Obca osoba bierze na siebie odpowiedzialność za czyjeś dziecko i opiekuje się nim prawie jak mama więc powinna dostać godziwe wynagrodzenie a nie 3 zł za godzinę. Kpi pani ze swojej niani mówiąc że pracuje za takie pieniądze..a to przecież pani jej tyle płaci...

Wstydziłaby się pani, takie wulgarne słowa. Na początek proponuje zmienić ton. Ja nie jestem Nianią. Proszę się zastanowić nad tym co pani pisze. Skoro ma pani takie podejście do niań (w tym również do swojej opiekunki) to nie powinna pani nikogo zatrudniać. Ciekawe co by pani zrobiła gdyby pani dziecku coś się stało...oczywiście podałaby pani nianię do sądu. Obca osoba bierze na siebie odpowiedzialność za czyjeś dziecko i opiekuje się nim prawie jak mama więc powinna dostać godziwe wynagrodzenie a nie 3 zł za godzinę. Kpi pani ze swojej niani mówiąc że pracuje za takie pieniądze..a to przecież pani jej tyle płaci...

Gość gafkaka
no ja bym nie chciała takiej szefowej co tak przeklina , tym bardziej niani takiej tez bym nie chciała , troche szacunku , to forum nie jest do przeklinania . a co do stawek to w krakowie płaci się za nianie 8 zł za godzine , warszawa podobno nawet i 12 za godz ] prosze niech sobie Pani zaglądnie na strone www.niania .pl

Gość gafkaka
a propo niani posła czy lekarza gwarantuje Pani że taka niania jest po studiach i dyplomach i za 10 zł nie bedzie pracowała

Gość gafkaka
wogóle to ja jeste za legalizacja tego zawodu . normalnie żeby kazdy rodzic który ztrudnia nianie ubezpieczył ja i odprowadzał od niej stawki ,a pod koniec roku taki rodzic MÓG BY SOBIE DOLICZYC NIANIE W KOSZTY ( PIT_)

Gość anulka P
mam 19 lat, mam propozycje opiekowania sie dwojka dzieci (roczek i dwa latka) 5 dni w tygodniu, po ok 6 godzin dziennie, zamierzam w ten sposob zarobic na studia (zaoczne), ile Waszym zdaniem powinnam otrzymywac wynagrodzenia za te prace???

Gość gafkaka
nie piszesz w jakim mieście będziesz pracowała , a stawki są bardzo różne , kraków ok 12 zł -15 zł warszawa o wiele wiecej 2 dzieci to spora odpowiedzialnosc , może uda wam się ustaliś stała pensje ,

Gość ZIGGI100
Dyskusja o wynagrodzeniu niań nie ma sensu! Nianie zarabiają tyle, ile im zapłacimy. Jak nie zapłacimy, to część z nich nie będzie miało żadnej pracy! Bardzo często nie mają wystarczających kwalifikacji, aby zarabiać na etacie takich pieniędzy, jakich życzą sobie za opiekę nad dzieckiem. Wystarczy zwrócić uwagę, że przy takich stawkach nianie zarabiałyby w niektórych regionach Polski więcej niż: nauczyciele, lekarze, pedagodzy z dyplomem i in. To absurd! Jeśli ktoś decyduje się na zatrudnienie wysokokwalifikowanej opiekunki, która ma za zadanie profesjonalnie zająć się także edukacją dziecka i w zamian zgadza się na wysokie wynagrodzenie,to jego sprawa! Jednak to nie jest norma! To nie Wielka Brytania, gdzie każda mama zarabia zupełnie inne pieniadze! Lekarz, czy nauczyciel też chce wrócić do pracy! Wynagrodzenia dyktuje rynek. Od kiedy pamiętam, to nianie zarabiały na życie, dorabiały do renty, zarabiały na studia. Ta praca jest ciężka, ale to nie nianie dyktowały warunki! Zarabiały zawsze tyle, ile ludzie byli w stanie zapłacić. Przyjmowały ofertę, albo nie! Jak dałam ogłoszenie w gazecie, to telefon dzwonił bez przerwy przez kilka dni. Ilość chętnych była ogromna. To były osoby,które z powodu zbyt niskich dochodów,lub braku pracy zajmowały się dziećmi. Konieczność a nie wybór i wybrzydzanie! W takiej sytuacji każde pieniądze są ważne! Ja natomiast słyszę, że istnieją jakieś stawki, wymagania... Drogie nianie! Skoro musicie zarabiać dużo, to dlaczego się nie zatrudnicie? Odpowiedź jest prosta: tam albo was w ogóle nie zatrudnią, albo tyle wam nie zapłacą!

Gość ziggi100
Dyskusja o wynagrodzeniu niań nie ma sensu! Nianie zarabiają tyle, ile im zapłacimy. Jak nie zapłacimy, to część z nich nie będzie miało żadnej pracy! Bardzo często nie mają wystarczających kwalifikacji, aby zarabiać na etacie takich pieniędzy, jakich życzą sobie za opiekę nad dzieckiem. Wystarczy zwrócić uwagę, że przy takich stawkach nianie zarabiałyby w niektórych regionach Polski więcej niż: nauczyciele, lekarze, pedagodzy z dyplomem i in. To absurd! Jeśli ktoś decyduje się na zatrudnienie wysokokwalifikowanej opiekunki, która ma za zadanie profesjonalnie zająć się także edukacją dziecka i w zamian zgadza się na wysokie wynagrodzenie,to jego sprawa! Jednak to nie jest norma! To nie Wielka Brytania, gdzie każda mama zarabia zupełnie inne pieniadze! Lekarz, czy nauczyciel też chce wrócić do pracy! Wynagrodzenia dyktuje rynek. Od kiedy pamiętam, to nianie zarabiały na życie, dorabiały do renty, zarabiały na studia. Ta praca jest ciężka, ale to nie nianie dyktowały warunki! Zarabiały zawsze tyle, ile ludzie byli w stanie zapłacić. Przyjmowały ofertę, albo nie! Jak dałam ogłoszenie w gazecie, to telefon dzwonił bez przerwy przez kilka dni. Ilość chętnych była ogromna. To były osoby,które z powodu zbyt niskich dochodów,lub braku pracy zajmowały się dziećmi. Konieczność a nie wybór i wybrzydzanie! W takiej sytuacji każde pieniądze są ważne! Ja natomiast słyszę, że istnieją jakieś stawki, wymagania... Drogie nianie! Skoro musicie zarabiać dużo, to dlaczego się nie zatrudnicie? Odpowiedź jest prosta: tam albo was w ogóle nie zatrudnią, albo tyle wam nie zapłacą!

Gość zuza5000
Mam 19 lat. Jeszcze nigdy nie pracowałam. Dopiero zamierzam studiować. Jak mnie gdzieś zatrudnią, to zarobię mało, bo nie mam kwalifikacji. Jestem kobietą, która nie pracowała przez ostatnie 20 lat zawodowo. Nikt mnie nie zatrudni a jeżeli nawet, to za małe pieniądze. Z tego co wiem, to można wywrzeć jakąś presję na mamach, które mają pracę. Napiszcie ile mam zażądać? Może wymięknie i zapłaci? Mam propozycję zaopiekowania się dziećmi. Poradźcie mi jak wyciągnąć jak najwiekszą kasę od zmęczonej, zapracowanej mamy, która zarabia 960 złotych? Słyszałam, że w tym miescie są jakieś stawki, na które mogę się powołać i zdesperowana mama z łzami w oczach się zgodzi... To podsumowanie tego forum.

Gość zuza2012
Ja mogę zapłacic 3zł/h i na 100% nie znajdzie pani lepszej oferty! Moi znajomi płaca niańce 2zł/h , wiec jestem taka wielkoduszna bo daję o 1zł/h wiecej---to podsumowanie tego forum Ludzie od tego są: 1)przedszkola- dajesz dziecko do miejskiego przedszkola płacisz te 300zł miesiecznie i cieszysz sie ze nie musisz dać niania np.1300zł Oszczedność 1000zł :) 2)prywatne przedszkola - wydatek wyższy np. 700zł Oszczędność około 600zł :) 3)niania - wydatek np. 1300zł (ale tutaj niania zajmuje sie 1-3 dzieci) w przedszkolu opiekunka ma pod opieka 10-15 osób !!!

Gość Kasiulkaa_
Owszem są osoby które płacą 2zł/h [miasto 40km od Krakowa] Rodzina za opiekę nad 4 letnim chłopcem 8h/dziennie. Co daje miesięczną stawkę niani 2zł x 160h= 360zł Kobieta rzekomo zarabia 900zł na rękę i uwazą, ze oferowana przez nią kwot jest OK Ale szukała niani ponad 2 miesiace - i nianią została 19-letnia dziewczyna, uczy sie w liceum dla dorosłych. W porze letniej spędzała z nim srednio 6 godzin w piaskownicy... Czy ma dobry wpływ na rozwój tego dziecka? Nie wiem Zresztą 4 miesiace później została nianią za 4zł/h.... Ale wolałabym posłać dziecko za te nie całe 400zł do prywatnego przedszkola, bo tyle kosztuje w tej miejscowosci takie przedszkole. Tak więc mozna znalesc nianię nawet za 1zł/h , ale wymaga to trochę czasu oraz trzeba liczyc sie z tym, że najprawdopodobniej nie bedzie to niania z prawdziwego zdarzenia. Poza tym płacąc bardzo małe pieniadze trzeba sie liczyc z tym, ze niania może odejsc dostajac lepsza propozycje.. I nie mówmy że nie jest to etyczne, bo nawet będac sekretarką i w 1) firmie zarabiasz 1500zł na rekę a w 2) masz okazje dostac prace za 2000zł na reke. Jakby nie bło to jest 500zł róznicy i podejrzewam, że dla 90% jak nie wiecej wybór byłby prosty...

Gość Kasiulkaa_
* Co daje miesięczną stawkę niani 2zł x 160h= 320zł