Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dididididi

ceny książek

Polecane posty

Gość a co to jest ten
poznanie innych to mądrość - poznanie siebie to oświecenie.

Gość dididididi
I wiem, że mam rację. Jak cholera niestety:(((((( Żegnajcie ... zoastje temat cen książek w Polsce i ilości wydawnictw. Macie jakieś zestawienia z innymi krajami w porównaniu do średniej pensji itp.?

Gość dididididi
Ty jesteś chyba jakąś buddystką, co?

Gość a co to jest ten
dziękuję za informacje. bardzo pouczające. teraz zalmi ciebie z całego serca i zyczę ci z całego serca pomyslności odwagi wiary i wszystkiego dobrego.

Gość dididididi
Puk, puk, puk. Jesteś tam jeszcze? Bo chciałabym wiedzieć dlaczego jest Ci mnie żal. Być może masz rację, ale mądrości nikt nie nabył przez oświecenie. Mądrość można zdobyć tylko przez cierpienie. Czasem ono wykrzywia nas i zniekształca, a czasem nas uszlachetnia i powoduje, że nabieramy coraz większego dystansu do rzeczywistości. I moim zdaniem to dobrze. Ale jesteś głupia żałując mnie tak jak ja byłam kiedyś głupia żałując kogoś innego. I dostałam od niego w twarz. Nie tędy chyba droga. Nie należy też naginać się do drugiej osoby - wręcz przeciwnie - należy mieć same żądania. W przeciwnym razie ludzie w Polsce i tak powiedzą, że miałaś zbyt wiele żądań. Więc zawsze na wszelki wypadek trzeba wyłącznie żądać, żeby na koniec wiedzieć o co włąściwie poszło. Może nie udało mi się życie tak jak chciałam, ale robię rzeczy, które lubię. I to właśnie takie głupie bufony jak ty być może ingerują w mój świat. Ale on nie jest zły. Jest po prostu inny niż twój. I to nie znaczy, że jest gorszy tylko dlatego, że ty go oplułaś. Myślę, że wręcz przeciwnie. Że właśnie - że być może dlatego jest o niebo lepszy. 🌼