Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

atrida

Dwudziestoparoletnie mamusie-jesteście tu? Zapraszam do rozmowy...

Polecane posty

Gość FAJNA-AJ-
Witajcie - zrobiłam dziś teścik, na jego pozytywny wynik oczekiwałam jak głupia - i co i nic:-( dzidzi jeszce tym razem nie będzie , a tak chciałam do was dołączyć dziewczyny . Ale to nic będę próbowała dalej . Mocno Was całuję dziewuszki - cmooooooooooooooooooook :-)

Witam dziewczyny:) nowe mamusie również:) Fajna Aj-będzie dobrze trzymam kciuki;). Dwa dni mnie nie było a tu tak topic sie rozkręcił. Cytrynka ja jestem z Pragi południe a ty?? Dobrze że są jakieś tabletki na mleczko. Sama je kupie bo mimo że dokarmiam to może jakoś jeszcze kryzys minie. Dziewczyny a macie jakies rady odnosnie zaparć?? Skończyły sie u synka kolki to teraz mam jazde z zaparciami. Wszystko przez to dokarmianie. Ale czuć że synke przybiera na wadze bo taki się ciezki zrobił że czasami ręce mi dretwieja od jego noszenia. A że jest baaaaaaaaaaardzo ciekawy świata to najlepiej jak nosze go na ramieniu. I taki jest wtedy zadowolony że ojejciu. No a ostatnio nauczył sie krzyczeć a w zasadzie piszczeć. Coraz fajniejsze dziecko:). Donn to czekamy na wieści:). A podobno żeby przyspieszyć poród to najlepszy sex no oczywiscie jeśli nie ma przeciwskazań:). Wytwarza się wtedy oksytocyna. Nawet położne plecają;)

Cześć dziewczyny! Mamka, wprowadzenie mleka sztucznego do jadłospisu twojego malucha może mieć coś wspólnego z obecnymi zaparciami. Słyszałam o środku ułatwiającym wypróżnienie, czopek glicerynowy dostępny w aptece bez recepty. Sama go nie stosowałam, bo na razie nie było potrzeby, ale moja znajoma stosowała u swojego malucha. Myśłe że ten problem jest przejściowy, wprowadziłaś mu pokarm inny niz swój i oto reakcja organizmu.

F-ka wiem że to na mleczko:(. Nie można za często stosowac tych czopków bo se dziecko przyzwyczai i nie będzie chciał robić. Wiem bo ze mna tak było i potem rodzice mieli strasny problem:(. Dalam mu już dwa razy ten czopek i na razie czekam. Mam nadzieje że nie będę musiala znowu go stosować

Gość suzyy
donn wczoraj urodziła, miała cesarkę

Donn GRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAATULACJE. W końcu między nami będzie już Aurorka. Dużo duzo zdrówka obu dziewczynom zycze no i żeby maluszek jak najlepeij sie chował i żeby jak najmniej było problemów a najlepiej zero:). No i szybkiego powrotu do zdrowia po cesarce. Wiem jak to boli. Będze dobrze:) Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuziaki. Ale czemu cesarka??

Gość cytrynka79
mamka...ja jestem z Pragi Północ, a może trzeba zacząć dawać herbatki hipp ułatwiające trawienie

Gość cytrynka79
Gratulacje donn życzę szybkiego powrotu do formy wiem co to znaczy bo prawie dwa miesiące temu też miałam cesarkę i na trzecią dobę już mnie wypisali do domu.Gratulacje jeszcze raz

Gość cytrynka79
mamka>>ja kupi.łam ten lek to są granulki homeopatyczne mam nadzieję że coś pomogą fajna>>nie martw się niedługo się uda tylko za bardzo nie myśl o tym że chcesz zajść w ciąże bo wiem to po sobie że wtedy za nic w świecie się nie udaje.Daj na luz i do dzieła:)

Cytrynka*** no to dzielnice koło siebie heheh a mozna wiedziec na jakiej ulicy??. Ja na Osowskiej. Napisz cytrynka jak nazywa sie ten lek chętnie sobie kupie i powalcze o mleczko:):). A jesli chodzi o herbatke to daje małemu hipp koperkowa ona jest na trawienie i na uspokojenie. To o tą chodzi bo innej nie było:??

Gość cytrynka79
mamka--ja mieszkam na Bródnie na Rembielińskiej.Nie to nie jest jeszcze ta herbatka od 1 miesiąca są różne jest rumiankowa,z kopru włoskiego,uspokajająca i ułatwiająca trawienie . Ten lek na mleczko to \\\\\RICINUS COMMUNIS 5 CH\\\\\to są granulki w opakowaniu jest ich 80.U mnie w aptece zamawiałam je.Lekarka kazała mi je brać 2 razy dziennie na czczo. mamka czego ja juz nie robię i karmelkowe piję,hippa,ze 4 litry wody i jeszcze ziółka z herbapolu ale dziś widzę że moje dziecko bardziej najedzone mam nadzieję że mi się uda bo bardzo tego chcę i pozatym wraca mój starszy synuś a bardzo za nim już tęsknie.mamka zaczynaj walczyć trzymam kciuki

Wielkie dzieki cytrynka jutro sobie kupie o ile dostane a jak nie to pojutrze. Ja też trzymam kciuki za twoje mleczko:). Z tą herbatką to mam tą z kopru wloskiego. No nic trudno, Kupie jeszcze tą drugą:) Dziewczyny dzieciątka dobranoc miłych snów buuuuuziaki

Gość cytrynka79
Idę kąpać dziecię Dobranoc:)

cytrynka to twoj Dawidek pozno chodzi spac, ale u mnie tez tak bylo na poczatku, ale pozniej go przyzwyczailam ze o 19 kapiel a o 20 spanie i mam czas dla siebie.

Mamka musisz kupic ta herbatke hipp ulatwiajaca trawienie w kazdym supermarkecie mozna ja kupic, a jest naprawde dobra nawet mi pomogla jak po porodzie mialam zaparcia od brania zelaza.

Gość cytrynka79
tynka>>tak dziś wyszło za dużo zjadł i chciałam troszkę dłużej odczekać a wogóle to kąpiemy malucha ok 21 pewnie niedługo i o 20 trzeba będzie kąpać bo zaczyna się szkoła więc brat będzie musiał się wysypiać.

Gość cytrynka79
tynka jak zasypia o 20 to do której śpi??

Czesc wszystkim Cytrynka Jak ide do pracy to budze go zawsze o 5.30 zeby go nakarmic bo mam do pracy na siodma. Jak moj maz ma druga zmiane to klade go dalej spac i tak przewaznie wstaje juz na dobre okolo 8-9 tej. A jak maz pracuje na rano to go juz nie klade spac tylko o 6.30 zanosze go do sasiadki i czasami u niej zasnie od razu, a czasami pozniej. wszystko zalezy od jego widzimisie. A dzis np. obudzil sie sam o 6.15 dostal jesc i spal do 9.30 przynajmniej moglam sie wyspac.

Hej dziewczyny! Mamy nowy tydzień i pogode bez zmian(ciepełko) Jak minął Wam wekend?

Cześć dziewczyny:) Mnie weekend minał nawet nawet a to chyba dlatego że kuzyn mojego Alka wyjechał i w koncu miałam swobode we własnym domu. Kurcze to jest takie ważne. Niestety wczoraj wieczorem wrócił i bedzie jeszcze u nas jakieś dwa tygodnie:(.Mam nadzieje ze nie dłużej Wczoraj ponieważ było znosnie na dworku i troszke wiało to posziśmy z małym na spacerek:). Niedługo może pojedziemy nad morze na pare dni. Nie moge się już doczekać. Kryzys z zaparciami chyba zażegnany:). Ciekawa jestem jak tam nasza Donn i jej Aurorka. Cytrynka jak tam po tych proszeczkach ja jeszcze nie kupiłam ale może dzisiaj. Bużka i miłego dnia dziewczyny

Gość cytrynka79
cześć dziewczyny mamka-wiesz już sama nie wiem są momenty że czuję że mały sie najada i jest ok a np. dzis już zwątpiłam i chciałam podać jemu butlę i dokarmic chyba podświadomie tak bardzo chcę karmić piersią że wszystko sama na własne życzenie blokuję. A tak wogóle to niech będzie ciepło może nie tak bardzo jak teraz bo chcemy jechać na działke

Witam Wróciłam z wakacji. Al;e było fajnie.... POgoda dopisała:) Nadrobie zaległości w czytaniu jutro. Buzka dla wszystkich Donn G 🌻 R 🌻 A 🌻 T 🌻 U 🌻 L 🌻 U 🌻 J 🌻 E 🌻

Cytrynka wiesz troche coś w tym jest że tak bardzo chcesz karmić piersią że tego pokarmu jest jakby mniej.Byłam na takim etapie.Juz myślałam że bede musiała dać butelkę, ale postanowiłam się odprężyć i nie myśleć ciągle o tym, to jest trudne, ale tak wyszło że nadmiar obowiązków spowodował że zapomniałam o tym, nie myślałam tyle. Teraz jest dobrze. Pozatym wprowadzam więcej płynów, to też pomogło.

Gość to tylko ja....
hejka dziewczyny! to byl okropny tydzien! we wtorek wrocilam z pracy i kubus byl marudny. malo jadl. w srode rano pojechalismy do lekarza. okazalo sie, ze to zapalenie jamy ustnej. bardzo polularne u malych dzieci. nawet nie wiadomo dlaczego. lekarz powiedzial, ze to najprawdopodobniej z oslabienia organizmu tymi upalami. bo raczej nie wzial niczego do buzi ani nic w tym stylu. drugi blizniak zdrowy. Boze, zeby tak juz zostalo! smarowalam kubulkowi buzke preparatem, nie chcial jesc( bol okropny), nawet pic. w koncu zaczal pic z kubeczka (bo z butelki za bardzo bolalo). od wczoraj jest juz prawie dobrze. zaczal nawet sam chwytac za paluszki, pije z butli. choc pewnie jeszcze ze 2-3 dni zanim bedzie ok. dzisiaj jestem pierwszy dzien w pracy po wolnym. chyba mam angine z tego oslabienie( malo spalam, ,malo jadlam- juz nawet 50 kg nie waze- 170 cm). dzisiaj wpadnie lekarka maluch, to i mnie obejrzy. 3majcie sie zdrowo;) buziaki

Hej dziewczyny! to tylko ja.... Ty tez się trzymaj zdrowo i dbaj o siebie. Ciekawa jestem jak tam nasza Donn i Aurorka:)

Gość cytrynka79
f-ka masz rację właśnie od dziś przestaję o tym myśleć (Mam nadzieję że się uda:)) chociaż Dawidek tak jakby troszkę się poprawił wielka szkoda że nie wiem ile on waży.10 sierpnia jedziemy na sprawdzenie bioderek mam nadzieję że będzie ok .A wracając do tego mojego karmienia to wszystko przez pediatrę ona tyle mi nagadała że może źle karmię ,może mało pokarmu i od tego momentu zaczęły się większe problemy ale wiem że dam radę przecież po cesarce wogóle nie miałam i proszę jakoś zaczął napływać więc koniec marudzenia. Coś moje koleżanki mało ostatnio piszą - pewnie dlatego że pogoda się pogorszyła. Ciesz się dziewczyno że masz bliźniaki przynajmniej nie masz nadwagi bo ja niestety jeszcze 10 kg.muszę zwalic i nie martw się będzie ok a tobie życzę zdrówka