Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
endorfinkaa

Makijaż permanentny - doświadczenia

Polecane posty

Gość gość
Dziewczyny, jaki możecie polecić napraawde czarny barwnik do kresek? Ten na którym pracuje, juz przy korekcie wpada w granat, a miał być najczarniejszy z czarnych;)

EdytaLTL - wiadomo, jak jest na rynku, każda firma zachwala swoje, gdzie nie popatrzymy, wszytko jest naj... I chociaż ja w tej chwili nie zamieniłabym Orona na nic innego, to jednak każdemu polecam sprawdzenie kilku urządzeń choćby na skórkach. Wiadomo - mówimy o niemałych pieniądzach (około 14 tyś)... W tej klasie jest naprawdę wiele dobrych aparatów - warto wypróbować przed zakupem.

Gość Edyta LTL
Te mega czarne zazwyczaj wpadają w granat, jeśli nie do korekty to w przeciągu 8 m-cy. Ja przekonałam się do mniej czarnych nie takich smołowatych ale za to utrzymują się w tonacji czerni poza małymi wyjątkami.( skóra bardziej stanowi problem niż barwnik)

Gość gość
Hej dziewczyny. Wiem ze temat pigmentacji ust byl juz wczesniej poruszany. Chcialam zapytac o pigmenty, ktore dobrze kryja usta. Pracuje od jakiegos czasu na b...tion, jest ok. Uzywam igly1 do konturu, potem3 do wypenienia. Lecz...pigmenty. tych, ktorych uzywam rowniez tej firmy, sa ok, lecz wlasnie- tworza efekt blyszczyka.. delikatny, subtelny kolor. Chodzi mi o kolory nasycone, lecz nie ciemne. Szkolenie mialam w szkole, w ktorej sudiowalam kosmetologie.Nie musze dodawac, ze takie kwestie w ogole nie byly poruszane. Pozdrawiam :-)

Gość Agata_333
Jeśli dobrze pamietam to ja mialam robione brwi i kreski u Pani Izabela Cytrowskiej własnie tym Oronem 57 i jestem bardzo zadowolona.Staly w gabinecie rozne urzadzenia ale chyba tym ;-) Czeka mnie jeszcze poprawka i zastanawiam sie jedynie czy ich nie przyciemnić troche...ale efekt jest super,zupelnie nie ta twarz i rano taka radocha przed lustem :-) Robcie sobie dziewczyny u dobrych specjalistow makijaze bo jest satysfakcja i zadowolenie z siebie. Agata

Oron to faktycznie dobry sprzęt - 57 od 56 różni się tym, że posiada dodatkowo możliwość montażu rollera do mikropigmentacji włosów na skórze głowy. Warto tylko pamiętać, że to nie maszyna (nawet warta miliony) wykonuje makijaż - sprzęt jest ważny, ale nie zastąpi talentu i wyczucia człowieka. Ani nie ukryje jego błędów ;)

Gość Bosu
Hej wam ja zastanawiam sie nad zrobieniem permanentnego makijazu .problem jest u mnie taki ze mam uczulenie bardzo silne tylko na farby ( skladniki w farbie )do wlosow a mianowicie po ufarbowaniu moja skora glowy jest bardzo opuchnieta mam otwarte rany i Ropa cieknaca z ran .sory ze tak to opisuje ale jest to dla mnie bardzo wazne zebym mogla porownac to z podobna alergia do mojej .napiszcie mi prosze czy ktoras z was robila moze permanentny makijaz z podobna alergia do mojej i jak zareagowala skora. I szukam dobrej kosmetyczki ,ktora mi zrobi z naturalnym efektem w warszawie albo poznaniu lub wroclawiu .

Gość gość
Ja robiłam w w-wie , też jestem mega uczulona na farby do włosów. Najpierw pani wykonująca zrobiła mi test uczuleniowy za uchem i nic się nie zadzialo. Po 3 dniach przyszłam na zabieg, wszystko mega sprawnie, prawie bezboleśnie, bez komplikacji no i za w miarę rozsądną cenę :D jak ktoś chce szczegóły to podam na priva

Gość bosu
hej gosciu napisz mi prosze z jakiej firmy barwnikami robilas makijaz i u kogo .Chetnie popisala bym z toba.Jak moge sie z toba skontaktowac?

Gość bosu
ps. poczytalam sobie troche na temat permanentnego makijazu na tym forum.Piszecie tak duzo o waszych doswiadczeniach lecz malo piszecie co jest bardzo istotne na jakim sprzecie pracowala wasza kosmetyczka ,jaka metoda robilyscie i jakimi produktami. I chciala bym sie dowiedziec czy te rozne metody i rozne sprzety i barwniki maja jakis wpyw na dlugotrwalosc makijazu i czy roznica igl i jaka metoda wykonania daje estetyczny naturalny wyglad? (nie chce wygladac sztucznie !) Prosze tez was o adresy do konkretnych sprawdzonych juz przez was instytutow jak mozecie tez wasze zdiecia :-) moj mail new.jork@wp.pl http://permanentnemakijaze.pl/rozne-metody-makijazu-permanentnego/ http://www.youtube.com/watch?v=ZbXSYUYSLLI

uczelnie tak mocne na farby moze okazac sie uczuleniem na utleniacze w farbach,ale roznie bywa. Testy za uchem nie zawsze sie sprawdzaja, potwierdzone przez alergologow. Trudna decyzja i mowiac szczerze nie namawialabym na makijaz permanentny.

Gość gość
Drogie Panie wybieram sie na kilka dni do Gdanska. Od dlozszego czasu planuje zrobic sobie makijaz permanentny brwi. Bardzo dlogo nie moglam sie zdecydowac i w dalszym ciagu jestem na etapie rozmyslania i czytania opinji tych pan ktore sa juz po "zabiegu". Po preczytaniu wielu pozytywnych wypowiedzi jestem "prawie" zdecydowana gdyz zabieg ten ulatwil by moje codzienne troski i zmagania z moimi jasnymi i nie pelnymi brwiami. Prosze... podzielcie sie jakims dobrym adresem w Gdansku, podajcie jezeli ktos ma, jakies namiary na zdolna pania z Gdanska. Bede bardzo wdzieczna.....

Gość gość
Marzyłam o makijaży permanentnym brwi przez długi czas i wreście zdecydowałam się. Ja zakupiłam kupon rabatowy na Snuper.pl Wiem, że nie warto zaoszczędzać na takich rzeczach, ale jednak postanowiłam spróbować. Sprawdziłam salon, przeczytałam opinie. I już jutro spełni się moje marzenie. Po zabiegu odpiszę jakie są efekty :)

Gość Edyta LTL
Gościu , po przeczytaniu wielu pozytywnych opinii jesteś prawie pewna"... musisz na uwadze mieć także te drugie opinie, bo nie wiesz na jaki salon trafisz. Prosisz o namiary i dobrze ale nadal pewności nie masz. Osoba, która poda ci nawet najlepsze opinie i namiary ,dla ciebie jest nadal osobą anonimową. Musisz to mieć na uwadze, co innego kiedy miałaś okazję oglądać prace (najlepiej na żywo), to bardzo ułatwia i czasem dużo zmienia.

Gość popławka
ja mam same dobre doświadczenia... robilam juz 3 razy taki makijaz :) ostatnio w Wellderm rzeeczywiscie i jestem zadowolona. kolorek sie dobrze trzyma

Gość gość
witam bardzo polecam w inowroclawiu pania darie ktora wykonuje makijaz parnamentny rewelacja sama wykonywalam i jestem suuuper zadowolona moje kolezanki rowniez

Gość Linergistkaaaa
Nie wiem dziewczyny ,może wy będziecie wiedzieć . Jestem z Warszawy wykonuję makijaż permanentny,a kto go wykonuje ten wie że najlepsze rozwinięcie w swoim zawodze "to jedna baba drugiej bebie " kobiety polecają sobie nawzajem i zwiększa się ruch. Jednak zanim ten proces nastąpi trzeba zacząć jakąś współpracę. Uważam ,że wykonuję makijaż permanentny bardzo poprawnie i dobrze co potwierdza zadowolenie moich obecnych klientek. Tak więc moję pytanie brzmi następująco czy wiecie? może macie ? lub mogłybyście polecić jakieś salony kosmetyczne w Warszawie ,lub okolice Okęcie-Janki które potrzebują linergistki ??

witaj Bosu. Moja corka rowniez ma uczulenie na wiele skladnikow kosmetykow, ale szczegolne uczulenie ma na parabeny. Jej alergia jest tak silna, ze na stale bierze sterydy, ktorych nie wolno jej odstawic.Na farbe do wlosow reaguje mniej wiecej tak jak Ty a po kosmetykach (zawierajacycha parabeny) puchnie jak balon i dostaje wysypki ktora sie saczy. Robila makijaz permanentny zarowno powiek (obu) jak i brwi i wszystko bylo ok. Generalnie dosc duzo pytalam i czytalam na temat uczulen na makijaz permanentny i ogolnie mowi sie, ze jest to swietna alternatywa dla codziennego makijazu u alergikow bo barwniki sa naturalne bez dodatku konserwantow. Moja corka nie dostala zadnego uczulenia. Wczoraj miala korekte kresek i znow jest w porzadku. A jako alternetywe do farb do wlosow zacznij uzywac henny. Nowoczesna henna niczym nie przypomina tej kruszacej sie i sypiacej i jeszcze trzymanej na wlosach przez pol dnia. Po farbach naturalnych (hennach) bez parabenow dziecie moje rowniez nie ma reakcji alergicznych, a afekt farbowania swietny i dlugotrwaly. Sama zaczelam uzywac. Pozdrawiam i zycze powodzenia :)

Gość Irmina33
Zgadzam się z poprzedniczkami. Najlepiej nie sugerować się suchymi opiniami w internecie, a popytać znajome i koleżanki, które poddały się już temu zabiegowi. Koleżanka mojej mamy poleciła mi salon dr Kulczyckiej we Wrocławiu i nie żałuję. Co prawda ja robiłam brwi, a moja poprzedniczka kreskę na górnych powiekach, ale w obu przypadkach efekt jest piorunujący! Polecam każdemu :)

Gość Mal333
Witam. Dziewczyny jaki salon polecacie w Warszawie ? Myślałam żeby zrobić brwi i kreskę górną na Pięknej metodą Long Time Liner? Dzięki.

Gość Kinga2522
polecam Salon Finezja który znajduje się w Ursusie przy ulicy Adamieckiego 2. Jest tam pani bardzo dobrze przykładająca się do swojej pracy. robiłam sobie 2 miesiące temu i szczerze mam tak dobrze zrobione że nawet nie potrzebowałam korekty.

Gość Edyta LTL
Kinga cieszę się, że udało ci się zrobić makijaż bez korekty ,ale to , że często jest ona potrzebna nie znaczy, że makijaż był gorzej wykonany. W ostatnim miesiącu miałam 3 takie przypadki, w których u jednej klientki tak źle mi się pracowało, iż sądziłam , że do korekty zejdzie 70%, a kiedy ją zobaczyłam ...to sama się zdziwiłam. Właściwie tylko podsyciłam barwnik. A dwa inne przypadki; ten sam barwnik, podobne skóry z małymi różnicami ( właściwie mini-mini), a kolory w dwóch różnych odcieniach i nasyceniu po wyłuszczeniu. Jedna korekta zajęła mi chwilkę, a druga zabrała sporo więcej czasu. Naprawdę bywa różnie.... klientki często zadają pytanie czy zamknę się w jednym zabiegu czy potrzebna będzie korekta, bo zależy jej na czasie....a mi naprawdę trudno jednoznacznie odpowiedzieć. Bardzo dużo czynników na to się składa;)

Gość gość
A to dopiero ciekawy wpis odnośnie makijażu permanetnego:D

Gość gość
Mineło już dwa tygodnie po zabiegu. I powiem szczerze, jestem bardzo zadowolona. Na początku kolor był za bardzo ciemny ale po tygodniu już moje brwi wyglądały idealnie. A teraz nikt mi nawet nie wierzy że jest to tatuaż.

Zazwyczaj panie panikuja tuz po zabiegu a w drugim tygodniu martia sie, ze kolor zszedl i malo zostalo. To normalne, efekt zluszczenia, gojenia, to caly proces i trzeba cierpliwosci. Dopiero okolo 4 tygodnia mozemy okreslac utlenienie barwnika i zastanawiac sie nad przyciemnieniem lud odwrotnie. Milo czytac, ze ktos jest zadowolony :)

Gość gość
Dziewczyny, czy któras może mi podpowiedzieć jak rozpoznać chińska igłę od oryginalnej? mam podejrzenia, że sklep , gdzie kupuję zaczął ,,kantować'', więc chciałabym poznać wasze opinie.

igly oryg.sa zrobione z jednej czesci, nie mozna ich rozlozyc na czesci pierwsze, natomiast podrabiane maja widoczna sprężynkę jak w dlugopisie. Widac ja golym okiem. ;)

Gość Agnieszka2222
W Częstochowie jest super kosmetyczka, Studio Urody Kamyk ul Kwiatkowskiego 5

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować