Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Rybka 27

dermatix,veraderm ktos uzywal?

Polecane posty

Go艣膰 Kya
Chcesz wiedzie膰 co si臋 dzieje na forach medycznych http://www.feelbeauty.eu/news/show/id/22 i jak nierzeteln膮 wiedz臋 tam zdobywasz ? Przeczytaj i pomy艣l czy warto bra膰 za pewnik co艣 co pochodzi od ludzi zza ekranu komputera... ZBULWERSUJE CI臉 TA INFORMACJA http://www.feelbeauty.eu/news/show/id/22 , ale mo偶e och艂o艅cie z euforii, 偶e znale藕li艣cie si臋 w艣r贸d tylu doradzaj膮cych, bo po jakim艣 czasie oka偶臋 si臋 偶e trafili艣cie fatalnie. Wydacie niesamowit膮 ilo艣膰 pieni臋dzy, b臋dziecie nosi膰 efekty swoich wybor贸w czasem do ko艅ca 偶ycia. Nie obwiniajcie wtedy lekarzy czy pseudo kole偶anki z forum tylko miejcie pretensje do siebie, 偶e pozwolili艣cie ingerowa膰 obcym ludziom w wasze wybory a czasem miesza膰 sobie w g艂owie osobom niekompetentnym http://www.feelbeauty.eu/news/show/id/22

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Budda21
Witajcie, M贸j syn ma pawie dwa lata. Nieca艂e 6 miesi臋cy temu uleg艂 wypadkowi( obla艂 twarz gor膮c膮 kaw膮),. Efektem tego by艂y poparzenia drugiego stopnia ca艂ej twarzy uszu i dw贸ch plamek na klatce piersiowej. Od samego pocz膮tku u偶ywali艣my z 偶on膮 ma艣ci Kelo Cote. Cena taka sama jak Dermatix. Ale musz臋 powiedzie膰, 偶e efekty wida膰, poniewa偶 na twarzy nie ma 艣ladu oparzenia, a blizny na klatce powoli si臋 zmniejszaj膮. Je偶eli chodzi o dermatix, znalaz艂em informacj臋, 偶e Kelo Cote i Dermatix to by艂 ten sam preparat, ale od dw贸ch lat jest inaczej, poniewa偶 firma zajmuj膮ca si臋 Dermatix'em zerwa艂a wsp贸艂prac臋 z amerykanami i sk艂ad nie jest identyczny. Poza tym nie znalaz艂em jeszcze pochlebnej opinii na temat Dermatixu, wr臋cz przeciwnie, wida膰 komentarze, 偶e ten specyfik nie dzia艂a. A Kelo Cote mog臋 z czystym sumieniem poleci膰. Mo偶na go tak偶e stosowa膰 na stare blizny.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oloze
Witam, w ten wtorek moja cora oblala sobie ramionko i kawalek szyii goraca kawa, efektem jest poparzenie II stopnia prawdopodobnie B gdyz nie pojawily sie pecherze (pisze prawdopodobie poniewaz mieszkam za granica i lekarz powiedzial poprostu II stopien). Strasznie sie boje ze corcia bedzie miala blizny do konca zycia :((((( Zastanawiam sie nad zakupem 偶elu Kelo-cote i bardzo bardzo prosze o prawdziwe opinie a nie zadnych naganiaczy:/ Tu chodzi o male dziecko i nie wiem kim trzeba byc by zarabiac na cierpieniu ludzi i ich rodzin. Z gory dziekuje i pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Realista79
Te偶 s艂ysza艂em 偶e Kelo co艣 tam dzia艂a, ale w przypadku ma艂ych dzieci zastanowi艂 bym si臋 czy to nie zdolno艣膰 autoregeneracji ma艂ego dziecka bardziej podzia艂a艂a. S膮d wiesz Budda21, 偶e gdyby dziecko nie by艂o smarowane niczym, efekt nie by艂 by identyczny? Tego nie wiesz! Ja te偶 mia艂em w dzieci艅stwie poparzon膮 ca艂膮 r臋ke, pami臋tam do dzi艣 i ten b贸l i b膮ble na r臋kach. Mia艂em wtedy kilka lat. Nie by艂em smarowany niczym i nie mam po tym ani 艣ladu. Nie krytykuj Dermatixu, bo ten naprawde dobrze dzia艂a na moje blizny po wypadku samochodowym. Dzieckiem dawno nie jestem, wi臋c same nie znikn膮. Mia艂em 19 szw贸w na twarzy i teraz wida膰 po nich tylko cienie w lato jak sie opal臋. To efekt oko艂o 18 miesi臋cy stosowania Dermatixu. Moim zdaniem warto, tylko szkoda 偶e nie mo偶na go dosta膰 troch臋 taniej. Z reszt膮 mi Dermatix poleci艂 dermatolog.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 basia0747
M艂ody realisto79, - nie masz poj臋cia o podr贸bkach produkt贸w medycznych, nie tylko polacy to robi膮 i rozsy艂aj膮 po 艣wiecie, lub jak to okre艣lasz europie, - leczenie blizny polega na zapewnieniu jej odpowiednich warunk贸w do regeneracji, "okluzj臋". - Kelo-cote - nazwa m贸wi "blizna-p艂aszcz" z angielskiego a nie kelo co艣tam jak czytasz - polecam lekcje angielskiego, b臋dzie ci 艂atwiej na zmywaku na zachodzie, - w przypadku blizn u dzieci chodzi o powstrzymanie zbyt intensywnej regeneracji aby nie dosz艂o przerostu blizny, nieprawid艂owego bliznowacenia, - dermatix sam w sobie nie posiada ju偶 oryginalnej formu艂y kt贸r膮 mia艂 kiedy艣 - kto艣 inny go produkuje. Nie wysycha, klei si臋 jest oleisty bez wzgl臋du na to gdzie go kupisz - nie dzia艂a, nie ma w艂a艣ciwo艣ci jakie mia艂 kiedy艣. Silikon powinien trwale 艂aczy膰 si臋 z blizn膮, by膰 w kontakcie przez 24h. Chirurdzy u偶ywaj膮 do leczenia blizn plastr贸w silikonowych od wielu lat. Ta metoda jest bardzo niewygodna w u偶yciu aby zapewni膰 okluzj臋 bli藕nie - dlatego powsta艂 Kelo-cote plaster w 偶elu. - dawny producent ABT Advanced Bio-Technologies Inc, wprowadza na 艣wiecie 偶el silikonowy pod opatentowan膮 nazw膮 Kelo-cote. Wszystkie badania medyczne by艂y przeprowadzane na tej formule. Polecam stron臋 po polsku www.kelo-cote.pl gdzie s膮 opublikowane badania. - Kelo-cote jest dost臋pny w sprayu, dermatix nie zd膮偶y艂 jeszcze skopiowa膰 tej nowo艣ci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Amos
Co polecacie na stara blizne ( ok 15 lat) Kelo cote czy Cica care?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 -igu艣ka-
Witam Mam pytanie do phizjo je偶eli tu jeszcze zagl膮dasz moja c贸reczka poparzy艂a sie herbat膮 II i III stopien z przeszczepami sk贸ry na klatce ramieniu i 艂opatce poparzenie by艂o 6 tygodni temu od tygodnia pr贸bujemt masci na blizny po cointratubeksie o\po 3 dniach dosta艂a uczulenia od wczoraj dermatix da艂am naprawde ma艂膮 ilosc i nie chcia艂o zascn膮膰 艣ci膮gne艂am nadmiar chusteczk膮 i powiem szczerze ze ja niestety 偶adnej warstwy na wierzchu nie idze i szukam wszedzie czy przy dermatixsie moge nawil偶a膰 nadal blizn臋 czy nie czy moze byc to alantan lub linomag czy mam kupic cos innego dodam ze 4 listopada mamy um贸wiony termin w 艂odzi na koszulk臋 uciskow膮 i r臋kawiczk臋 na praw膮 d艂on a no i jeszcze chce wiedziec czy miejsca pobrania u nas to n贸偶ka i r膮czka smarowa膰 tag偶e dermatixem czy czym艣 innym . no i bardzo bym chcia艂a wiedzie膰 jak leczenie twojej c贸reczki jaki efekt i co twoim zdaniem najbardziej pomog艂o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 daria 2222
mam pytanie jak zrobic opatrunek z kremu contractubex?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Spion
Podobno na takie rany , i na twarz Maseczka jest cudownem lekem Szperma , Maseczka twazy robi mlodsza o 10 lat :. Milego Dnia 73 Spion

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dar01
Czy dermatix lub veradem pomog膮 na blizn臋 na wierzchu d艂oni 3cm na 1cm po otarciu? Strup zszed艂, zosta艂a sinoczerwona g艂adka blizna, 艣wie偶a 3 miesi臋czna. Co jeszcze zastosowa膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dar01
I jeszcze pytanie. Czy sk艂ad tych dw贸ch jest identyczny, niby oba maj膮 polisiloksany, a r贸znica w cenie znacz膮ca. Czy to tylko kwestia producenta, czy co艣 innego? Dzia艂ania?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nutelka1989
uzywam tej masci dopiero jakies dwa tyg i wsumie watpie ze beda jakies wyrazne efekty..szkoda kasy ...moje zdanie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nutelka1989
Dar01 mam podobny problem. Moja blizna tez ma jakies 3cm na 1 cm tylko ze jest po oparzeniu. tez ma taki sino czerwony kolor....ech....watpie ze cos pomoze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 keloidywdiab艂y
Witam, dzi臋ki temu forum dowiedzia艂am si臋 prawie wszystkiego o moim "defekcie kosmetycznym". 偶a艂uj臋, 偶e nie odkry艂am tego z rok, dwa lata temu... niestety chodzenie po pseudo-dermatologach itd. na nic si臋 zda艂o.. cudem unikn臋艂am usuni臋cia chirurg. keloid贸w przez jednego z nich. Na wst臋pie chcia艂abym napisa膰, 偶e jest mi przykro z powodu powa偶nych problem贸w jakie posiadaj膮 niekt贸rzy z Was, poparzenie dziecka, widoczne du偶e blizny.. serce si臋 kraja i rozumiem, albo moge tylko przypuszcza膰 co czujecie.... z drugiej jednak strony prosz臋, aby艣cie zrozumieli r贸wnie偶 niekt贸rych z nas, szarych ludzi z mniejszymi problemami, ale takimi, kt贸re z powodu nieudolno艣ci i braku wykszta艂cenia wielu lekarzy powoduj膮 u nas frustracj臋 i z艂o艣膰, 偶e na takie nawet "pierdo艂y" w XI wieku nie ma jeszcze z艂otych 艣rodk贸w. Oczywi艣cie zawsze mo偶na pogodzi膰 si臋 i 偶y膰 z bliznami, ale w dobie powszechnych i czasem powa偶nych operacji plastycznych m臋czy nas ten temat, jak to g....raz na zawsze usun膮膰??!! moje do艣wiadczenia: -usuni臋cie pieprzyka z dekoldu laserem (usuwane by艂y 4 pieprzyki) jeden z nich jest okr膮g艂ym wypuk艂ym keloidem -usuni臋cie "podobno" dermatofibrony od uk膮szenia komara - chirurgicznie + szwy - keloid na ramieniu, blizna na kszta艂t szw贸w .. Po ok. 1-2 m-cach czeka艂am a偶 samo zejdzie ??!! Potem contractubex /leczy艂 mi 艣wietnie, ale zwyk艂e p艂askie blizny/, przy keloidach powodowa艂 podra偶nienie. odstawi艂am. Po ok. p贸l roku kupi艂am dermatix, ok 190 pln w aptece na zam贸wienie. smarowa艂am niesystematycznie, odstawi艂am p贸l tubki. Teraz gdy dotar艂am na to forum zdecydowa艂am si臋 na powr贸t do dermatixu, ale po wskazaniach kt贸rego艣 z was, czyli wcieranie 2 razu dziennie przez foli臋, aby nie wch艂ania艂 si臋 w palce tylko w blizn臋. od razu po kilku dniach zauwa偶y艂am efekty! trzeba blizn臋 z na艂o偶on膮 cienk膮 warstwa 偶elu uciska膰, poczeka膰 ok 3 min a偶 troch臋 wyschnie. I naprawd臋 to pomaga, bardzo powoli ale wida膰 r贸偶nic臋, g艂贸wnie sp艂ycenie. Po tych efektach zakupi艂am w Niemczech plastry silikonowe Cica-Care i na wszelki wypadek ten drugi 偶el Kelo-Cote. Plastry cholernie drogie... specjalnie kupilam w Niemczech, my艣l膮c 偶e nie b臋dzie podr贸bek, ale... cena prawie ta sama lub wy偶ej ni偶 w PL. Chyba tu i tam to to samo.. Na razie u偶ywam plastr贸w, aby kontakt z nimi by艂 prawie non top... daj臋 sobie i moim bliznom czas do wakacji, jak nie zejdzie, to strzel臋 se w 艂eb :):) 偶artuj臋... olejmy te blizny bo mozna zwariowa膰. trzeba do tego racjonalnie podej艣膰 i da膰 sobie i swojej cierpliwo艣ci duuuu偶o czasu ... zobaczymy .. b臋d臋 pisa膰 o efektach. dzi臋kuj臋 wam za wszystko i pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 JanuszK
Kelo-cote - Jedyny w swoim rodzaju, plaster silikonowy do leczenia blizn w postaci 偶elu i sprayu. http://www.i-apteka.pl/search.php?text=kelo-cote Na rynku polskim istnieje wiele 偶eli okre艣lanych 鈥瀞ilikonowymi kt贸re to 艣rodki zawieraj膮 znikome ilo艣ci silikonu 4-14%, (silikon jest w nich jedynie substancj膮 bazow膮). U偶ywanie przez producent贸w bada艅 dotycz膮cych zastosowania silikonu w leczeniu blizn, jako potwierdzenie skuteczno艣ci dzia艂ania ich produkt贸w jest ca艂kowicie bezpodstawnie. Produkty zawieraj膮ce kombinacj臋 aktywnych sk艂adnik贸w jak witamina C, A, E, ekstrakty z ro艣lin (cebula, zielona herbata) i inne mog膮 powodowa膰 dodatkowe reakcje zapalne. Substancje te stanowi膮 doskona艂膮 po偶ywk臋 dla rozwoju niekorzystnej flory bakteryjnej. G艂贸wn膮 istot膮 dzia艂ania silikonu na blizn臋 jest tworzenie opatrunku silikonowego a tylko 24 godzinny kontakt silikonu z blizn膮 zapewniaj膮cy okluzj臋 daje efekt terapeutyczny. Kelo-cote SOLAIRE SPF 30 呕el silikonowy do leczenia blizn z filtrem przeciws艂onecznym (blizn starych i nowopowsta艂ych) Kelo-cote SOLAIRE SPF 30 jest skuteczny w leczeniu wszystkich rodzaj贸w blizn: pooperacyjnych, pooparzeniowych, pourazowych, potr膮dzikowych, po cesarskim ci臋ciu. Zastosowanie filtr贸w przeciws艂onecznych pomaga w ochronie delikatnej, wra偶liwej na s艂o艅ce powierzchni blizny przyspieszaj膮c jej leczenie. Nowo艣膰 bio-technologii plaster silikonowy w 偶elu. Polimery dwutlenku krzemu wysychaj膮c 艂膮cz膮 si臋 krzy偶owo tworz膮c cienki plaster samo przyklejaj膮cy si臋 do sk贸ry. Opatrunek zapewnia okluzj臋, utrzymuje si臋 na sk贸rze przez 12 godzin po czym z艂uszcza si臋 wraz z nask贸rkiem..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Samanta1982
z moich doswiadczen wynika, ze najlepszy jest czas, sporo niestety go potrzeba. masci przyspieszaja troche proces bledniecia blizn, nawilzanie nimi pomaga na efekt sciagniecia i swedzenia blizn (zwlaszcza poczatkowy okres 1-4 miesiace. Mam trzy blizny przeros艂e. Jenda -najstarsz膮- sprawi艂am sobie jako dziecko na rowerze na kolanie (kiepskie umiejscowienie bo ciagle narazenie na zginanie) dlugo by艂a ciemnoczerwona, sina, zgrubiala wypuk艂a. nie smarowalam niczym nie specjalnie sie tym przejmowa艂am, jak swedzilao to drapalam. zblad艂a sama nie pamietam po jakim czasie ale w miesiacach trzeba liczy膰. wypuk艂o艣膰 pozosta艂a wiec palcem sobie przyciska艂am w wolnej chwili, dawa艂a si臋 sie wcisna膰. noszac rajstopy tez byla dociskana. wypukla byla ze dwa lata moze trzy nawet. nie wiem nawet kiedy sama sie splaszczy艂a. Druga blizna po usuwaniu prywatnie pieprzyka laserem -ogolnie nie polecam bynajmniej we wroclawiu. powstala duza bardzo wypukla blizna, rowniez sina jak to zwykle na poczatku. swedzenie i sciaganie duzo bardziej odczuwalne niz przy poprzedniej bliznie mechanicznej( tej na rowerze mimo ze byla wieksza). po 1,5 miesiaca stosowalam masc CEPAN zapach maloprzyjemny, efekt u mnie tylko na krotko pozbawial uczucia sciagania i swedzenia-zuzylam po艂 tubki tylko. zamienilam szybko na CONTRATUBEX dzia艂al troche dluzej zuzylam jedna tubke i postanowilam poszukac innego czegos. dodam ze nie bylo u mnie zadnego efektu splaszczaenia blizny ani po jednym , ani po drygim prpeparacie. zaczelam przykladac surowa swiezo przekrojona cebule z dociskiem. dzialanie natychmiastowe, bledniece i plaszczenie blizny tylko ze krotkotrwale, bo z powrotem po chwili zdjecia cebuli wracalo. troche sie tak bawilam, dosc szybko mi sie znudzilo-bylo to w maju 2009r-nieszczesny zabieg laserowy. w sierpniu 2009 przeszlam operacje tarczycy pokazalam od razu ta blizne po laserze, dostalam dermatix na obie. stosowalam na obie nie zawsze regularnie, ale moge ja polecic na swedzenie i uczucie sciagniecia bardzo dobra. dlugo trzyma nawilzenie, zmiekcza, ze spalszczaniem nie bardzo szybko jej to idzie :) powinno sie dwa razy dziennie smarowac , mi sie udaje raz i to nie kazdego dnia. bardzo dobrze dziala na ta blizne po tarczycy, i na kolor i na strukture blizny, w zasadzie jest praktycznie niewidoczna. dodam ze w ok. pol roku po operacji stosowalam jednoczesnie NOSCAR jedna po drugiej i wydaje mi sie ze wtedy duzo sie poprawilo. pozdrawiam wszystkich. aha i wazne nie opalac przez pierwszych 6 miesiecy!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aska_25
Ja ok 10 dni temu mia艂am operacj臋 plastyczn膮 nosa. By艂a pe艂na rhinoplastyka wiec powa偶ny i du偶y zabieg a co za tym idzie nie obesz艂o si臋 bez szw贸w w widocznych miejscach. Wiec w zag艂臋bieniach skrzyde艂ek nosa mam 艣lady po szwach. Nawet dok艂adnie nie wiem jakie b臋da blizny bo wok贸l jeszcze jest strupek, ale obawiam si臋 偶e mog膮 by膰 mcno widoczne, zw艂aszcza ze mam sk艂onno艣膰 do tworzenia blizn. Tak jak kto艣 z wielu os na forum mia艂am usuwane pieprzyki tylko 偶e elektrokoagulacj膮 a blizny zosta艂y okropne. Ca艂kiem spore dziurki... Wracaj膮 do szw贸w to moj lekarz kaza艂 u偶ywa膰 veraderm i rozmasowywa膰 te 艣lady. Ale po waszych opiniach zastanawiam czy czy nie spr贸bow膰 kupi膰 kelo-cote. I mo偶e nawet co艣 pomo偶e na stare blizenki po pieprzykach. Po przeczytaniu waszch wypowiedzi to kelo-cote ma najwi臋cej pozytywnych opini.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jahm
ja urzywalam plastry silikonowe na bliznowce cica care som super!moje blizny staly sie blade plaskie i malo widoczne zostaly mi jeszcze te plastry i moge je odspzedac za polowe ceny poniewasz ich jusz nie urzywam cica care 12cm15 za szt 100zl.tel 889910412.kontak meil.magnum56780gmail.com

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 i tak si臋 nie pozb臋dziesz
na allegro s膮 nowe za 90z艂 wi臋c Twoja oferta za 100z艂 to 偶adna okazja :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jagtm
Hej mam do spszedania plastry silikonowe cica care 12cm15 100zl za szt.som super!sama je urzywalam na swoje blizny i jestem bardzo zadowolona tel 889910412.poczta mail magnum56780gmail.com

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 powtarzasz si臋
zreszt膮 to wcale nie jest dobra cena :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agjmtj
Mam do spszedania plastry cica care 15cm12. 80zl za szt.sama urzywalam te plastry na swoje blizny i jestem zadowolona moje blizny staly sie blade i plaskie malo widoczne odspszedaje te plastry poniewasz ich jusz nie urzywam a zostalo mi jeszcze pare szt muj tel 889910412.mail magnu56780@gmail.com pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 we藕 si臋 wal z tymi plastrami
:o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mimozek
Bierzcie argini臋 doustnie. Jest wskazana w stanach pooperacyjnych na przyspieszenie gojenia ran i redukcj臋 blizn. Najlepsza jest czysta, apteczna np. Arginine Plus, Medargin. Mo偶na kupi膰 np. na boskienoni ( boskienoni.pl/l-arginina.html ). Jest tam sporo ciekawostek o argininie itp. Przestrzegam tylko przed tanimi argininami dla paker贸w! S膮 najcz臋艣ciej zanieczyszczone r贸偶nymi 艣wi艅stwami.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cichoszka
Moim zdaniem z tych wszystkich wymienionych wartym uwagi i polecenia jest ma艣膰 Zeraderm.Ja u偶ywa艂am jej po cieciu kiedy zrobi艂 mi sie bliznowiec.I tylko tak naprawde skutecznie przesz艂o kiedy smarowa艂am ta ma艣cia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Realista79
Basia0747... Po pierwsze Kelo Cote nie mo偶na t艂umaczy膰 dos艂ownie tak jak t艂umaczysz bo jedyne z czym mi si臋 kojarz膮 s艂owa z nazwy to Keloid i Cote. Nie wiem czy pani lingwistka wie, ale Cote to nie to samo co Coat. Polecam s艂ownik, bo nauka ju偶 posz艂a w las, albo w p艂aszcz ;-) Informacje kt贸re podajesz mog膮 by膰 prawd膮 ale i mog膮 by膰 k艂amstwem. Sk膮d je masz? Ze strony producenta KeloCote? :-) Je艣li firma Meda kupi艂a Dermatix, to raczej zrobi艂a to razem z jego receptur膮, a nie dla samego znaczka. To pozwala domniemywa膰, 偶e jego dzia艂anie nie zmieni艂o si臋. Teraz tubki Dermatixu maj膮 juz nowe, czarne opakowanie, a ich dzia艂anie jest takie samo jak tych poprzednich. Ja stosowa膰 ju偶 nie musz臋, moje blizny wida膰 jedynie jak powiem komu艣 gdzie by艂y i przy silnej opaleni藕nie. Sk贸ra z blizn膮 jest nieco ja艣niejsza. Proponuj臋 pisa膰 o w艂asnych do艣wiadczeniach w stosowaniu i ocenia膰 efekty na tej podstawie, takie informacje s膮 bardziej wiarygodne. Je艣li chodzi o to, 偶e zagraniczne tubki to podr贸bka, jako ciekawostk臋 mog臋 napisa膰, 偶e znam cz艂owieka kt贸y sprowadza Dermatix do Polski na du偶膮 skal臋, okleja je naklejkami z polskim opisem, dodaje przet艂umaczon膮 ulotk臋 i sprzedaje do aptek jako produkt z importu r贸wnoleg艂ego. Zarabia na tym dobre pieni膮dze. Kiedy艣 sprzedawa艂 bezpo艣rednio, ale to mniej si臋 op艂aca艂o bo u nas ludzie boj膮 si臋 podr贸bek :-) Teraz maj膮 to samo dro偶ej, ale z apteki wi臋c sumienie spokojne i Dermatix jaki艣 taki lepszy... Jak chcecie mie膰 tanio szukajcie w zagranicznych aptekach internetowych lub na ebay, czasami trafiaj膮 si臋 na Allegro, ale ju偶 nie tak cz臋sto jak kiedy艣. Pozdrawiam i polecam sprawdzanie co na was dzia艂a, na jednego podzia艂a KeloCote, na innego Dermatix, na innego co艣 jeszcze. Najwa偶niejsze jest jaki b臋dzie efekt stosowania tych specyfik贸w, polecam sprawdzi膰 jak dzia艂aj膮 r贸偶ne i pozosta膰 przy tym kt贸ry da najlepszy efekt.

Udost臋pnij ten post

do Realista79 Napisz prosz臋 jakie by艂y Twoje blizny, po czym i jakimi metodami uda艂o si臋 je usun膮膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czaj膮ca jola
Ja tez polecam ma艣c zeraderm.W sumie okaza艂o sie ze to jedyna z masci kt贸ra usune艂a blizne na 艂uku brwiowym.Te z apteki sa jednak troszk臋 za s艂abe.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Realista79
Moje blizny by艂y efektem szycia sk贸ry w do艣膰 niedok艂adny spos贸b. Efektem by艂a uniesiona i spi臋trzona sk贸ra. Do tego blizny mia艂y kolor ciemno-czerwony. Stosowa艂em Dermatix, a efekty opisa艂em na po艣cie powy偶ej. Moi znajomi stosowalu Dermatix u 3 letniej c贸rki kt贸ra mia艂a popa偶one 30% cia艂a. Efekty r贸wnie dobre, ale nie jestem przekonany czy przy tak ma艂ym dziecku nie zagoi艂o by si臋 samo... Og贸lnie polecam t臋 ma艣膰. Pami臋tajcie 偶e mo偶na j膮 kupi膰 taniej ni偶 w Polskich aptekch u zdzierc贸w. Szukajcie w internecie na aukcjach ebay czy allegro lub w zagranicznych aptekach. Nie dawajcie si臋 naci膮ga膰 straszeni podr贸bkami. Pozdrawiam i powodzenia w walce z bliznami.

Udost臋pnij ten post