Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milo

Praca w OVB - czy warto??plis

Polecane posty

Gość ten sam Mac Gaywer
Nasze firmy są na skraju upadłości. 4,5 mln zł w ciągu doby - tyle tracą sadownicy, bo nie mogą sprzedawać jabłek. Z kolei w magazynach producentów AGD leży sprzęt za pół miliona zł. Spedytorzy, którzy wozili towary na wschód stoją na krawędzi bankructwa. Tak wygląda polski handel z Rosją. SETKI POLAKÓW UTKNĘŁY W ROSJI. NIE MOGĄ WRÓCIĆ DO POLSKI>> Moskwa zablokowała możliwość przewozu towarów tirami i czeka na podpisanie nowej umowy tranzytowej. Nie wiadomo, kiedy wejdzie w życie. Do tego czasu możliwość transportu mają nieliczni. A wszyscy handlujący z Rosją - olbrzymie problemy. Nie możemy znaleźć auta, które zawiezie tam towar, mimo że od wielu lat współpracujemy z poważnymi przewoźnikami - mówi w "Dzienniku Gazeta Prawna" Lech Gabrielczak z Grupy Atlas, silnej na rosyjskim rynku. Według Związku Międzynarodowych Przewoźników Drogowych dzienne straty firm transportowych sięgają nawet 4 mln zł. Tymczasem eksport polskich towarów do Rosji oparty jest na ciężarówkach. Tą drogą jedzie na wschód aż 92 procent wszystkiego, co tam sprzedamy. ROSJA: DOKŁADNIE SPRAWDZIMY JEDZENIE Z EUROPY>> Tracimy stałych klientów, a obroty spadły nam o niemal do zera. Jak tak dalej pójdzie, ogłosimy upadłość - stwierdza w gazecie Walentyna Andrzejczuk z firmy przewozowej Nord-East. MK

Gość ovb - NIE!!!
Niewarto mieć wogóle nic doczynienia z tą psełdo firmą ani jako klient ani jako tym bardziej pracownik. To jest zwykły wyzysk ludzi niewspominając juz że wszystkie bajeczki ze sdzkoleń mijają się z prawdą. I poprostu nieświadomie nasciąga się ludzi. A potem same problemy.

Gość ovb to kpina
witam, podziedzcie mi ktoś czy Nawrat nadal grasuje w ovb??

Gość do zioma wyżej
Jutro nadejdzie pojutrze :D To teraz bedzie moj tekst!

Gość Mam pytanko?
Pracowałam jako reprezentant w ovb przez 6 miesiecy, wypłacono mi tylko raz prowizje na konto w wyskosci niespełna 2000zł, nie miałam założonej własnej działalności w ovb, moja umowa opierała sie na wykonywaniu czynnosci agencyjnych ponieważ jestem studentka. Czy w bierzącym roku powinnam sie rozliczyć z Urzedem Skarbowym z osiagnietego jednorazowego dochodu w wysokości niespełna 2000 zł????

Gość malaaaaaaa
no moi drodzy ovb'owcy mam pytanko, chce zalozyc cos w stylu prywatnego ubezpieczenia emerytalnego czy jak to sie tam nazywa (privaterentenversichierung)-nie wiem! Gdzie i do kogo mam sie udac i gdzie to zalozyc! Kto pomoze???

Gość łoooł...
Jak tak sobie czytam te wypowiedzi to zastanawiam się skąd biora się Ci wszyscy ludzie, którzy nie umieją pisać... Ja rozumiem "polska język, trudny język" ale takie błędy robić?! W dodatku wypowiedzi niektórych "dyrektorów czy kierowników" to jakieś totalne dno! Byłam na spotkaniu w sprawie pracy w OVB ale po tym co tu przeczytałam muszę się poważnie zastanowić nad tym.

Gość Nie PoLECAM!
Jestem od niedawna byłym pracownikiem ovb. Nie polecam oszczędzania przez tą firmę! Bitwa na argumenty jest zbędna, bo większość już padło na poprzednich stronach. Lepiej założyć lokatę w banku, zresztą zawsze można porównać koszty prowadzenia programu przez OVB i bezpośrednio przez COMPENSE czy GENERALI. SZKODA WYRZUCAĆ PIENIĄDZE W BŁOTO!!!

Gość do łooł
Jesli chodzi Ci o wypowiedz nad Twoją, to widać gołym okiem, że te błędy to ironia, a jak tego nie łapiesz to hm..

Gość koszty compensy
koszty super funduszu sa takie same w Compensa jak i w OVB

Gość Na skraju lasu
Masz rację , bo tylko debile myślą , że bezpośrednio w TU jest taniej !!!!!!!!! Ale ..... za to Agent bezpośredni TU Compensa ma za sprzedaż tego produktu prowizję praktycznie na poziomie Dyrektora Krajowego OVB !!!!! Nie ma co prawda prowizji od struktury , ale ........ na cholerę mu się bawić w trekrutację itp. bzdety. Zwyczajnie , co kto lubi , to robi , ale warto o tym pamiętać , szczególnie dla osób , które nie nadają się do budowy grupy , a dobrze radzą sobie ze sprzedażą.

Gość Kucyyyyyk
Warto pamiętać tez o tym ze odpowiadasz finansowo za poczynania Twoich klientów nawet do 2 lat po rozwiązaniu Twojej współpracy z OVB. Jezeli Twój klient zrezygnuje to oddajesz zarobioną prowizje nawet jeśli nie jestes już pracownikiem.

Gość Na skraju lasu
Odpowiedzialność finansowa za klientów jest także w przypadku agentów bezpośrednich , tylko tam jest większa kontrola : np. w [ nie chcę reklamować ] polisę dla członków rodziny można , ale tylko ze składką roczną z góry opłaconą , w innych jest wypłata prowizji w 2-3 ratach , a najlepszą formą jest wypłata od inkasa . Dawno temu było podobnie w OVB , ale wtedy nie było "" Turbo Karier """" na zasadzie : mama , tata , brat , ciocia itp.

Gość do na skraju lau
Na dzien dzisiejszy na moim stanowisku prowizja wynosi 82,5% skladki rocznej, calkiem nieźle i nie ma co płakać. W TU prowizje rowniez nie sa płacone dla kazdego tak samo. Jest grupa agentów na umowie o prace (coraz mniejsza poniewaz TU odbiegaja od tego typu wynagdrodzenia) i oni raczej nie dostaja 80% i agenci bezposredni na swoich działalnościach i ich prowizja jest porownywalna z moją. Druga system wynagrodzen to limity, przypis taki i taki prowizja taka i taka. W Tu wcale nie ma takiego miodu jak sie wydaje, bo niestety tam trzeba robic i pisać bo jak przez 2 miesiace bedziesz mial malo przypisu a jestes na umowie o prace to wylatujesz, w OVB nie ma przymusu a pracownicy placza ze malo zarabiala i nic nie robia:)

Gość do mam pytanko
PIT musisz wypelnic, ale podatku nie zaplacisz. kwota wolna od podatku to okolo 3000

Gość dziewczyna o perłowych włosach
witajcie przyjacuiele , a czy OVB działa na węgrzech ?

Gość działa dziala
działa, smutne wspomnienie ale nasi szczypiorniści przegrali ostatni mecz z wegrami, którzy mieli logo kocernu (sponsora) na spodenkach:(

Gość Przyszły biznesmen
Sie macie ludzie! Aktualnie pracuje w Ovb 2 miesiące. Nie jest to trudna praca.powiem więcej - to jest biznes dla leniwych:) wystarczy mieć smykałke do sprzedaży i można dużo zwojować. Ja osobiście przez okres dwóch miesięcy wskoczyłem na stanowisko R3 że tak powiem z produkcją osobista 611,25 jednostek reprodukcyjnych. to naprawdę nie jest ciężka robota - nie trzeba w niej siedzieć po 12 godzin czy 8. Wystarczy tak zorganizować czas, żeby mieć chociaż 2 spotkania dziennie - z dużym naciskiem na słowo "dziennie" mój cel to zrobic 1500 jednostek i zaczynam rekrutację. Z tym że szukam ludzi którzy wg mojej oceny będą się do tego nadawać. Na ludzi którzy wstydzą się odezwać nie bede zwracał uwagi bo po co? p.s. Po odliczeniu podatku i storna na moim koncie będzie nie całe 4000 zł - czego chcieć więcej? wychodzi 2000 na miesiąc - a jakoś nie czuje się "urobiony":) z Bogiem:)

Gość człowiekSukcesu
PODPISUJE SIĘ RĘKAMI I NOGAMI POD TYM!! Dokladnie tak samo uważam, a jak komuś nie odpowiada - to niech chwyta łopate i zapierdala za 1500/m-c

Gość panie Człowieku sukcesu
Zazwyczaj pierwsze 3-6 miesięcy w OVB to okres euforii , bo tak naprawdę dopiero zaczynasz. Jesteś pchany przez " górę ' , ale to zaraz się zmieni , bo zaczną się wymagania. Ale to inny teemat , życzę powodzenia , tylko nie pisz bzdur o reprodukcji !!!!!!!!!!!!! Czy ty jesteśś buhaj rozpłodowy , czy co ???

Gość panie Człowieku sukcesu
Miało być panie Przyszły businesman

Gość człowiekSukcesu
A znacie tą piosenkę??? Literka O Literka V Literka B - - jak O V B ! ! ! Kto tych lirek nie szanuje, To niech się w dvpkę pocałuje !!! Nikt nie zaszkodzi nam i naszym klientom ! Pozdrowienia dla całego OVB Allfinanz Polska !!!!!!! Jutro nadejdzie napewno

Gość człowiekSukcesu
Taka mała poprawka żeby było wiadomo OCB ^^ xD XD :-P :0 :p ^^

Gość TY JESTEŚ TYPOWY BUC !!!!
A jak to pisałeś to spuściłeś się w gacie ze szczęścia i radochy ????

Gość człowiekSukcesu
Chłopie, o co ci chodzi. Każdy pracuje gdzie chce, jeden jest doradcą finansowym w największej europejskiej firmie, a drugi wykłada towar w tesco. Nie moga robić wszyscy tego samego, dorośniej to zrozumiesz

Gość człowiekSukcesu
Poleciłbym Ci obejżeć pewny film, który odmienił moje życie, i to on własnie popchął mnie do pracy w OVB. "Sekret". Sprawdz na yt, powinien być

Gość TY JESTEŚ TYPOWY BUC !!!!
Film ten znam od dawna , typowa psychomanipulacja dla osób łatwo ulegającym emocjom , no ale to osobna sprawa .Nie mam nic przeciwko OVB , sam prowadze firmę działającą w finansach od 13 lat , ale żenujące są teksty młodzików z OVB !!! G_uwno jeszcze wiecie , a już napierniczcie o doradztwie. Doradcą to Ty zostaniesz za kilka lat , jak dojdziesz do pewnego poziomu w Firmie. I mam na myśli Stanowisko oraz poziom kultury , bo te dwie rzeczy trzeba skumulować razem , żeby powiedzieć o sobie Doradca Finansowy OVB. Inaczej będziesz jednym z Dyrektorów prostaków , a tacy są też w firmie. Chamy , prostakii nawet alkoholicy. Jak w wielu firmach. Pracowałem dla OVB kilka lat i mam o firmie dobre zdanie. Złe mam natomiast o takich prostakach , co jeszcze niezbyt wiedzą co i jak , a napier_dalają się z osób na etatach. A 85 % klientów to pracownicy etatowi , i nie ma znaczenia Tesco czy Biedronka. Praca jak praca , a Ty też powinieneś zrozumieć , że na razie nie jesteś doradcą , tylko typowym Akwizytorem produktów TU. A jak nie Akwizytorem to OWCA-ą. jak nie wiesz co to znaczy to zobacz do google.

Gość Lencek
Witam wszystkich niepewnych. Jeżeli chodzi o prace w firmie OVB to jestem jak najbardziej na TAK. Dlaczego??? Ponieważ ta firma daje wiele możliwości rozwoju. Każdy człowiek w swoim życiu szuka niezależności. Ta firma właśnie taka jest. jesteśmy w niej niezależni finansowo oraz zawodowo. Każda osoba w tej firmie ustala sobie sama swoją ścieżkę kariery. Jeżeli spotykamy się z klientem to tak naprawdę możemy mu pomóc w każdej kwestii finansowej. Odpowiedzmy sobie na jedno zasadnicze pytanie, która firma z branży finansowej ma tak bogaty wachlarz możliwości??? Czy to jest mało??? Każdy ma szansę zawodową!!! Pytanie tylko gdzie osiągniemy tak szybko sukces jak nie w OVB. Każdy dorosły i odpowiedzialny człowiek nie będzie mówił że się nie da zanim nie spróbuje. Pozdrawiam wszystkich który nie boja się podjąć wyzwanie;)