Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to coś poważnego

Kłucie w okolicach serca

Polecane posty

Gość bert00
ja tesz tak mama lepiei ic do lekaza

Gość Kroomka
Ja wciągałam fete,pale fajki pije alkohol i czasem tak mnie kłuje serducho,ze nie mogę zrobić kroku.Byłam z tym u lekarza oczywiscie powiedzial ze sama sobie winna bylam ble ble ble...wiec poszlam z tym do znajomej pielegniarki,mowi ze najlepiej wtedy zgiac sie wpol i gleboko oddychac,ale nie do przesady zeby nie bylo zawrotow glowy.Wowczas przepona i pluca masuja delikatnie serce.Ja sie na poczatku balam bo mialam wrazenie ze niedlugo rozerwie mi serducho,albo peknie mi worek osierdziowy:)ale nic sie nie stalo.polecam sposob.pzdr

Gość Kroomka
No i jeszcze matura wiec nerwy.:D

Gość tera.....

Gość tera.....
siemka....ja tez mam takie bole....bylam u lekarza i to sa objawy nerwobolow....biora sie z niczego...masakara..pozdrawiam

Gość Milenusia
KAWA!mam ten sam problem pijąc jena kawe dziennnie:(

Gość nie rozumiem rad
w stylu zazyj to i tamto , witaminy , sraminy , chyba każdy z nas jest inny i to co u jednego nie będzie grożne dla drugiego juz takie może nie byc , problemy z sercem czyli takim własnie kłuciem co jakiś czas przy barku mozliwości wzięcia głębokiego wdechu miałam i mam kilka lat aż wreszcie wylądowałam na pogotowiu i usłyszałam że nic mi nie jest - tzn. sie dokładniej rzecz biorąc mam wadę serca która nazywa się wypadaniem płatka zastawki mitralnej - brzmi grożnie ale jak mi lekarz powiedział jaki procent ludzi ma taką wadę a nawet sobie z tego nie zdaje sprawy to kamień z serca , nie leczy sie tego , w tylko drastycznych przypadkach operacja

Gość ja mam takie cos
i jest wynikiem ROZNYM NIEDOMYKALNOSCIOM ZASTAWEK tzn powinny sie jakos synchronizowac i tak samo domykac a domykaja sie roznie.... lekarz mi mowil ze polowa ludzi to ma ale nie wie o tym, tego sie nie da ani leczyc ani wyleczyc ot taki defekt niegrozny tylko czasem urudniajacy zycie

Gość medyk
"nie rozumiem rad..." kolo sprawdź sobie statystyki i zobaczysz ze kłucie w okolicy mostka i spłycenie oddechu u ludzi między 15 a 30 rokiem życia to w znacznej mierze jest na tle nerwowym , i właśnie te witaminki i leki homeopatyczne pomagają i nie szkodzą wiec nie ma ryzyka gdy sie je zażywa, P.S, PRECYZUJąC Zespół Barlowa czyli to twoje wypadanie płatka zastawki mitralnej ,rzeczywiście jest to najczęstsza wada serca i u większości jest bez objawowa, ale wykrywa się ją u 1-2,5% osób, można to wykryć, jak i wiele innych rzeczy po przez badanie UKG (ultrasonokardiografia) czyli tzw Echo serca,

Gość asieczek
to jest na pewno nerwica,ja przez ostatnie pol roku robilam non stop badania,cisnienie,usg,ekg,holtery,badania glowy,neurolog,ortopeda i wszystko jest ok,na poczatku tez mialam klucia,a teraz doszlo szybkie bicie serca,zawroty glowy,straszne bole glowy i niestety ziolka nie pomoga ja probowalam i nic,lekarz na poczatek wypisal mi BELERGOT a teraz ciut silniejsze,i nie lekcewaz tego bo wszystko bedzie sie nasilac,im szybciej zaczniesz tym szybciej bedziesz miala spokoj, i wcale nie musisz teraz miec nerwow nerwica potrafi wyjsc po kilku latach

Gość asieczek
ludzie nie panikujcie.........mi kardiolog powiedzial ze serce nie boli,i to jest prawda moja kolezanka ma chore serduszko i mdleje jak zaczyna cos sie dziac albo traci silyy i sie cala poci i zmienia kolory z posina buzke

Gość jhk
moga to byc nerwobole

Gość Kroomka
No bo są to nerwobóle.Serce przeciez jakos musi reagowac na ciagly stres.Leki lekami nie ma się co faszerowac za duzo,lepiej pokonac to naturalnie,jakos zwolnic tempo,odpoczywac.Dokladnie jak gada ta co sie podpisała"nie rozumiem rad" Żadne witaminki sraminki:) Pzdr

Gość SPORTOWIEC
Witam was ! mam podobne klucia w okolicach serca kluje mnie takze w rece , czasem kreci mi sie w glowie , stresuje sie bardzo i wrzucam sobie roznego rodzaju "jazdy" do tego gram w pilke uprawiam sport ! mysle ze nic zlego ale czekam na rady czy to grozne Pozdrawiam:)

Gość uffffff
nie czytalem wszystkiego - mialas takie cos wczesniej?

Gość kitka01
sportowiec to nic grożnego ja też to mam od 10 lat i żyję nerwobóle kup sobie tabletki magnez z potasem i wtedy trzeba głeboko oddychac i przejdzie

Gość ex sportowiec
no sportowiec, ja podejrzewam ze po prostu twoja aktywność, wyrządza ci więcej szkód niż przynosi pozytywów dla twojego organizmu, to jest związane ze złą świadomością odnośnie aktywności, nie wystarczy tylko ćwiczyć , należy również o uzupełnienie i "nakarmienie organizmu", bo po przez wzmożoną aktywność zużywasz zapasy jakie posiada twój organizm, dlatego tobie proponuje przez jakiś czas pozażywać zestaw jakiś witamin, aż nie przejdzie w szczególności Potas , wapn i żelazo . a dodatkowo znaczy w szczególności jeśli nie checz żeby ci sie to powtarzało to musisz pilnować bilansu energetycznego i nie możesz doprowadzać do odwodnieni., moje propozycje unikaj kawy, pij dużo wody mineralnej szczególnie podczas wysiłku, małymi łyczkami ( ale nie takiej za 0,50gr z Biedronki tylko prawdziwej co ma min[kationy: wapniowy powyżej 170 mg/l, magnezowy powyżej 80 mg/l, sodowy pow. 90 mg/l, potasowy pow. 11 mg/ l], w ciągu 40 min po wysiłku, treningu,meczu musisz uzupełnić węglowodany najlepiej coś zjeść z dużą jego zawartością , a jak nie ma możliwości to zjeść jakiś batona np. snikersa

Gość wujek Włodek23
a mnie serce boli, jak budzik zadzwoni o 5 rano i żal dupę ściska że trzeba podnieść się...ehhh brak słów!!!!!

Gość Mila...
Jestem bardzo mloda, lecz ostatnio bardzo boli mnie w okolicach serca. Ostani raz gdy mnie zlapal "atak serca" nie moglam oddychac, klulo i bolalo... Zdarzylo to sie w nocy... Mocne klucia obudzily mnie... Czy ktos moze mi powiedziec co to jest????

Gość oOokasieczekoOo
Witam Od kilku dni zaczęło mnie kuć w klatce piersiowej koło serca. 30 minut temu zaczęło mnie strasznie kuć pod sercem. Tak że w tym momencie siedzę i muszę być zgarbiona bo aż tak boli że płacze. jeśli wiecie co mam zrobić albo chociaż co mi jest to napiszcie na e-maila oookasieczekooo@fotka.pl. Pozdrawiam

a może kłucia są od kręgosłupa?, długie siedzenie przy kompie + brak ruchu na świeżym powietrzu, wszystko to powoduje długotrwałe napięcia i bóle, a lekarze jak nie wiedzą co to mówią,że nerwica.

Gość jula2006
ja też mam takie kłucia od kilku lat.ostatnio dostałam wrzodów dwunastnicy i te bóle się nasiliły.stałam się równiez bardzo nerwowa i myśle że to od tego.za każdym razem kiedy zaczyna mi dokuczać wrzód kłuje mnie w okolicach serca.mój lekarz rodzinny twierdzi że wrzody mam z nerwów więc z takim kłuciem nie mam po co iść do niego.prosze napiszcie mi czy to nic grożnego.boje się bo mam 2 letnią córcie i chce sie nią cieszyć do starości:-)

Gość Kroomka
Powiem szczerze,ze jak ktoś czytał to co pisałam wcześniej to może sobie porównać.Przestałam wciągaći palę sto razy mniej.Do tego maturato już wspomnienie.Ale musze przyznac,że przed sesja juz tak bardzo tego nie czuje,choć czuje troszke.To nerwoból-mogę stwerdzic po czasie.Pozdrawiam wszystkim i zachęcam gorąco do rzucenia nałogów jak ja próbuje! p.s. moja kolezanka ma nerwice lękową i nie przyjmuje zadnych uzywek a tez ja boli serce.Nerwy!to druga strona medalu.

Gość Ikke
Klucie w okolicy serca....moze wystraszyc. Czasami mi sie to rowniez zdarza. Wydaje mi sie, ze jest to spowodowane stresem. U mlodych, jeszcze dorastajacych ludzi moze byc to wynikiem hyperwentylacji. Chce sie oddychac jak najglebiej a nie mozna bo boli. Wedlug metody Buteyko nie powinno sie wydychac calego dwutlenku wegla z organizmu. Jego nieobecnosc powoduje, ze chce sie glebiej oddychac i jeszcze glebiej a w koncu dochodzi do hyperwentylacji. A oduczyc sie tego jest bardzo ciezko. Powinnismy oddychac jak niemowlenta, plycej i nie wyddychac do konca. Milego dnia, Ikke.

Gość malulek
witam witam :** wypowiem sie na ten temat.. :) bo sam tego doswiadczam ;'( ja te właśnie kłucia mam minimum 3-4 razy dziennie powtarzające sie seryjnie co 10-15s. boli jak cholera... lekarze mi juz przepisali magne B6 i na wypadek kłucia spowodowanego skurczami miesni na tle nerwowym- hydroxizinum. jest to lek na recepte; uspokaja i ma właściwosci nasenne :) tego typu kłucia mam już od ok. 2 lat i sam do tej pory nic nie mogę z tym zrobić (a mam 18 lat) :( niech ktoś jak może to poradzi na to... dzieki wielkie :* paka :**

Gość Paull
Cześć nie wiem co mi się dzieje ostatnio codziennie boli mnie sece .To znaczy kłuje nie mogę wtedy oddychać . Bo tak strasznie boli .Nie wiem co mam robić . Moje gg 3315323 jeśli chcecie popisać o tym .

Gość Paull
Hej ! nie wiem co mi sie dzieje od kilku dni codziennie mam bóle serca . Kłucie nie mogę oddychać .Przez to co mam robić czy to coś poważnego .

Gość AQwa
Dłużej spać, zmniejszyć ilość obowiązkowych czynności nie denerwować się,

Gość madziul
siema jakies 2 miesiace temu skonczyly mi sie problemy z kolataniem serca co bardzo mnie ucieszylo;p juz myslam ze wreszcie bede zyla pelnia zycia bez zadnych wkretek ze umre za zawal albo cos takiego;pp moja radosc nie trwala zbyt dlugooo:( ostaaniooo odczowam codziennie 3-4 strasznie mocne uderzenia serce poczym kluje jak choleeeeraaaaaaaaa okolo 10 min:!!!!!!!!!! moze mi ktos pomoc???co to moze byc??:(((((((