Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona z lekka

Do 25-latek. Czy zauwazyłyście już że wasza cera to nie to samo co 5 lat temu ??

Polecane posty

Ja patrzę na swoją cerę i pomimo że nie palę papierosów to już widzę i na zdjęciach i w lustrze że moja cera to już nie to samo co kiedyś.. :( Więcej popękanych naczynek krwionośnych, więcej pieprzyków i ogólnie cera jest bardziej przyniszczona i mniej jędrna niz dawniej. Po prostu starzeję się :( Nic tylko się pochlastać 😭

Gość muko-solvan
ja dopiero czuje że żyję :D jakieś pół roku temu pozbyłam sie trądziku :D :D :D moja cera jest teraz cudowna a o tej sprzed 5 lat nie chcę nawet wpominać!! życie zaczyna się dopiero po wyleczeniu trądziku!!!

Gość zuzia lalka nieduza
Mi moja cera wydaje sie ładniejsza. Pomimo, ze - pale fajki ....ale juz rzucam;) - na imprezch nie stronie od alkoholu - chodze na solarium

do Zuzia A jakich kosmetyków do twarzy używasz ??

ja nie widzę sporych różnic, pierwsze zmarszczki mimiczne zauważyłam mniej więcej w wieku 22-23 lat i od tamtej pory niewiele się zmieniło ;) tyle, że od tamtego czasu moja pielęgnacja stała się bardziej świadoma. na noc używam kwasów (głównie w celu zmniejszenia rozszerzonych porów - cera mieszana), a na dzień wysokich filtrów.

Gość bzyk-bzykniska
ja mam jeszcze blizny potrądzikowe i przebarwienia.żebym tylko zmarszki miała!

Gość kokakola
miałam dosyć głębokie zmarszczki mimiczne na czole, ale od prawie dwóch miesięcy poświącam swojej cerze dużo czasu i to daje efekty. kosmetyczka kazała mi używać jedynie kosmetyków nawilżających . zatem dwa razy dziennie robię tak: myję twarz i szyję żelem nawilżającym, potem stosuję tonik, krem pod oczy delikatnie wklepuję, krem do twarzy -wcieram go na twarzy ruchami do góry, szczególnie masuję czoło, podbródek do góry, natomiast szyję na dół. na noc nakładam grubszą warstę kremu. 2-3 razy w tygdniu wieczorem: myję twarz żelem, nakładam peeling enzymatyczny, potem maseczkę (moje ulubione to Soraya w saszetce. nie trzeba ich usuwać potem, tylko wklepać i nie zostawiają tłustej warstwy). staram się pić dużo wody niegazowanej. po miesiącu takiej kuracji mam naprawdę ładną cerę! jest naprężona, gładka, a te przeklęte zmarszczki na czole można jedynie z lupą zobaczyć.

Gość kokakola
coś z tymi miesiącami zakręciłam. chodzi o to, część zabiegów robię od 2 miesiący i że już po miesiącu zabiegów widać poprawę.

justa o jakich kwasach mowisz? kokakola to kosmetyczka poradzila Ci uzywac tylko kremow nawilzajacych na zmarszczki mimiczne?a co z kremami specjalnie do tego przeznaczonymi?one tez nawilzaja a dodatkowo pomagaja redukowac pierwsze zamrzszczki.... ja juz nie wiem czego uzywac:)

Gość kokakola
kosmetyczka powiedziała mi, ze moja skóra wymaga tylko nawilżenia (nawet zimą nie powinnam stosować kremów natłuszczających). chyba najlepiej pójść do specjalisty, który powie czego brakuje skórze i co można stosować. moja koleżanka (24 lata) ma "normalne" zmarszczki wokół oczu i ust i przypuszczam, że ona powinna stosować już przeciwzmarszczkowy krem. mnie wystarczyło gruntowne nawilżania od wewnątrz i na zewnątrz.

Puma, używam lotionu 2% BHA Pauli Begoun, które to kosmetyki są dostępne tylko przez Internet, ale w aptece jest parę innych kremów z kwasami - zależy od rodzaju skóry, czy np. jest naczynkowa, trądzikowa itp.

Gość zuzia lalka nieduza
Do Zaniepokojnonej Wiesz nie wydaje fortuny na kosmetyki. Jak czasem czytam co dziewczyny pisza na tym forum to włos mi staje. I powiem Ci szczerze ze własnie kiedy zaczęłam stosowac je z umiarem to mi skora wyładniała. Uzywam: Mleczko do demakijazu (maluje sie) Mydła do mycia twarzy (wczesniej uzywałam zeli, ale jak stosuje jakies delikatne mydełko to mam ładniejszą skore) Kremy nawilzajace (staram sie zmieniac za kazdym razem jakis inny - Soraya i Eris) Raz na tydzień peeling na twarz Dwa/trzy razy w tygodniu maseczka (tez staram sie je zmieniac) I od kilku miesiecy delikatny kremik pod oczy i na powieki do pierwszych zmarszczek - Soraya To chyba wszystko

Gość wypowiem sie choc
mam wiecej niz 25 lat :) Mam 31 i skore o wiele lepsza niz moja 22-letnia siostra. Z tym ze ona maluje sie dosc mocno i ogolnie uzywa duzo kosmetykow do pielegnacji twarzy, ja to chyba z polowe mniej. Podobnie jak poprzedniczka, myje twarz mydelkiem, zawsze takim dla dzieci. Nie uzywam peelingu bo mam po nim podrazniona skore. Maluje sie bardzo, bardzo oszczednie. Do mniej wiecej 25 roku zycia uzywalam kosmetykow roznej jakosci, raz lepszych, raz srednich. Teraz staram sie miec ich malo ale bardzo dobrych, zwlaszcza swietny musi byc krem na noc. Dwa razy na tydzien nakladam maseczke. No i oczywiscie krem pod oczy. Nie pije kawy i nie pale papierosow, moze to tez ma wplyw na cere - faktem jest, ze mam ja ladniejsza niz dziewczyny mlodsze o 10 lat - i jest to jakas pociecha w tym powolnym starzeniu sie :)

Gość ups ups ups

Gość ups ups ups

No właśnie. CZytałam juz o tym, że firmy kosmetyczne zaczynaja w tej chwili produkowac kosmetyki nie dla przedziałaów 20/30/40 lat, ale teraz zaczynaja odliczać co 5. Nie znaczy to, że szybciej sie starzejemy, ale czego innego potrzebuje skóra 20 letnia i 25 letnia. Musi byc rozróżnienie. To fajnie, oni pracują a my korzystajmy:)

Gość 25latatttt
tez tak mam w ogóle jakas deprecha mnie lapie :(

Pojawiły się może pierwsze zmarszczki mimiczne pod oczami, ale poza tym cerę mam nawet lepszą, niż jak miałam 18 lat, jest zdecydowanie gładsza, przetłuszcza się, ale to chyba sprawia, że nie tworzą się zmarszczki. Nawilżam intensywnie skórę, a czytając na kafeterii temat o kosmetykach naturalnych, postanowiłam przejść na taką pielęgnację skóry, zerknijcie na stronę http://www.biochemiaurody.com/, czekam na pierwsze zamówienie :)

Gość manicpanic
mam 26 lat, moje zmarszczki można jedynie zauważyć pod lupą przy świetle..pierszwe zmarchy mimiczne pojawiły się w wieku 22 lat, powiem że jako dwudziewtoparolatka zmądrzałam i wiem jak dbać o cerę: moja skóra jest gładka, ma jednak rozrzerzone pory w okolicach noca, najbardziej wkurwiają mnie zaskórniki i wągry które mam na brodzie, pod oczami jest gładko-ale to już nie jest cera jak świerze winogrona:O mam szczęście że nie mam wokół oczu żadnej opuchlisny ani kurzych łapek, ani sińców-nawet po nie przespanej nocy:) używam tam kremu pod oczy ziaja z fitoretinorem dla 30stek:P w nocy używam kremu physiogel- świetnie nawilża!, za dnia krem dax cosmetics mikroperły z fitoretinolem ;) jedynym moim problemem jest zmywanie tapety bo nie znalazłam jeszcze superłagodnego środka do oczyszczania cery, który nie zakończyłb y się podrażnieniami..używam toniku i mleczka garnier zielona seria, wyglądam lepiej niż większość zapryszzonych i młodszych ode mnie dziewczyn:P