Go艣膰 kolejna biu艣ciasta Napisano Luty 6, 2009 witajcie dziewczyny :) mam takie pytanko,mo偶e ,albo napewno pad艂o ju偶 u nas na forum,ale trudno powt贸rz臋 si臋: Dziewczyny napiszcie mi jakie dok艂adnie wszystkie badania nale偶y zrobic przed zmniejszeniem piersi??duzo tego jest?? pozdrawiam i anio艂k贸w zycz臋 wszystkim cycatkom ;) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ankia2 Napisano Luty 6, 2009 Ja musialam zrobic USG piersi, badanie krwi z ustaleniem grupy, jonogram, badanie moczu, przeswietlenie klatki piersiowej;) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kolejna biusciasta Napisano Luty 7, 2009 ankia2 ;) bardzo Ci dziekuj臋 za odpowiedz:) zawsze to lepiej wczesniej si臋 zorientowa膰 ;) a nie byc potem takim ciemnym,he he ;) jescze raz pi臋kne dzi臋ki buziolki i mi艂ego weekendu ;) ide sie szykowac bo nied艂ugo mam ma艂y wypad,he he ;) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ankia2 Napisano Luty 7, 2009 Nie ma za co;) mozecie zawsze smialo o wszystko pytac, jesli bede potrafila to odpowiem:) Zazdroszcze kazdego wypadu, ja siedze przykuta do biurka i niestety rycie, bo sesja w trakcie, pozdrawiam!Milego weekendu:) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ankia2 Napisano Luty 7, 2009 Nie ma za co:)jesli bede potrafila to odpowiem na wszystkie pytania;) zazdroszcze weekendu takiego na swiezym powietrzu, a ja siedze w ksiazkach;/ Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ankia2 Napisano Luty 7, 2009 sorki, dwa razy sie dodalo, a pokazalo komunikat, ze blad w zaladowaniu strony;/ Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mosilek Napisano Luty 7, 2009 Kasia - ja mia艂am liposukcj臋, tak膮 jak膮 b臋dzie mia艂a Ankia! Ankia!!! ku Twojemu pewnie du偶emu zaskoczeniu :D nie mia艂am za艂o偶onych 偶adnych szw贸w, te naci臋cia po tej rurce do odsysania t艂uszczu s膮 tak malutkie ( mo偶e z 5mm) , 偶e po zdj臋ciu opatrunku nast臋pnego dnia po operacji mia艂am ju偶 tam strupki! Te strupki trzeba p贸藕niej smarowa膰 ma艣ci膮 witaminow膮. Ja nie stosowa艂am Liotonu 1000, tylko jak膮艣 inn膮 ma艣膰 na opuchlizn臋, ju偶 nie pami臋tam jak膮 - ale wiem , 偶e by艂a ta艅sza w aptece od Liotonu, bo si臋 pyta艂am!. Tak膮 mia艂am ju偶 w domu to nie kupowa艂am nast臋pnej... Mi艂ego weekendu babeczki!!!! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ankia2 Napisano Luty 7, 2009 hej Mosilek:) to teraz niezle mnie zszokowalas;) ja myslalam, ze beda jakies szwy i qrcze nie wiem co, a tutaj widze, ze maly pikus jesli tak to mozna okreslic;) w sumie to lepiej, czyli po tygodniu kaza przyjechac na wizyte?A operacja ile czasu trwala?mi on mowil, ze ok 3h ale to mozliwe, zeby az tak dlugo?Dzieki Mosilek za info:) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mosilek Napisano Luty 8, 2009 Widzia艂am swoj膮 kart臋 i z tego co tam wyczyta艂am m贸j zabieg trwa艂 2,5h. Wizyta kontrolna by艂a dok艂adnie tydzie艅 po zabiegu i z tego co ju偶 pisa艂am nie wiem czemu mia艂a s艂u偶y膰... Dowiedzia艂am si臋 od pani piel臋gniarki wszystko co ju偶 wiedzia艂am :) Czyli : nie przem臋cza膰 si臋, smarowa膰 siniaki i krwiaki ma艣ci膮 na opuchlizn臋 a strupki ma艣ci膮 witaminow膮 i w razie b贸lu bra膰 艣rodki p/b贸lowe! I tyle!!! Oczywi艣cie w razie komplikacji czy dodatkowych pyta艅 prosi艂a o telefon! Z perspektywy czasu naprawd臋 niepotrzebnie posz艂am, tyle, 偶e to moja pierwsza operacja w 偶yciu i by艂am bardzo przestraszona :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ankia2 Napisano Luty 8, 2009 Dziekuje za odpowiedzi na moje pytania Mosilek:) Czyli jednym slowem nie ma sie czego bac;) Nie mialam jeszcze nigdy calkowitej narkozy:) ale podobno to lepiej niz z blokada;)juz takowa mialam:) Po tej narkozie bardzo zle sie czulas?Tam u nich przed operacja calkowicie na golasa, czy majtki ma sie?Bo gdzie inny kraj to obyczaj:) Pozdrawiam:) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ankia2 Napisano Luty 8, 2009 Mam nadzieje, ze takie dokladne pytania ode mnie nie zdenerwowaly zadnej z Was, ale taki troche komfort psychiczny tez jest dla mnie w jakis sposob wazny..Chociaz dla nich to chleb powszedni:) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
kasia75E/F 0 Napisano Luty 8, 2009 witajcie dawno nic nie pisalam:-)a co ankia do twoich pytan to sa jak bardziej na miejscu:-)jasne najlepiej wszystko sie dowiedziec zwlaszcza jak ty niedlugo juz :-)to nerwowka jest i zastanawianie sie jak to wszystko bedzie itd...ja ci powiem ze ja tez sie zastanawialam czy jak benda operowac to czy bende tam gola lerzec czu w majtkach...:-)takze nie jestes sama:-)a wiecie co napisalam emeila do dr.kufy z zapytaniem o liposukcje??bo moze u mnie musi byc zmniejszenie wykonane???nie wiem zobaczymy co mi odpisze????!!!pozdrawiam:-):-):-) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Kasia 85K Napisano Luty 8, 2009 Witajcie dziewczyny!!! Czekam na operacj臋 pomniejszenia piersi (26 lutego) i troch臋 sie boj臋!!! Jestem troch臋 przera偶ona bo dzi艣 znalaz艂am wr臋cz okropne opinie z 2006r. o lekarzu E. Lewandowiczu, kt贸ry ma zrobi膰 mi t膮 operacj臋. Mam ogromy dylemat czy sugerowa膰 si臋 tymi opiniami, gdy偶 opinie s膮 do艣膰 stare i by艂y to wypowiedzi zaledwie 3 os贸b, a przecie偶 tych operacji robi wiele!!! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ankia2 Napisano Luty 8, 2009 Kasiu 85K nie przejmuj sie tymi opiniami, one wiesz roznie bywa, rozni ludzie maja rozne opinie, czasami jak to w zyciu komus cos moze nie pasowac, lekarz ktory robil im zabieg moze dolozyl wszelkich sil a im sie nie podobalo, to tak samo jak ktos ma krzywe nogi i cudow by sie spodziewal, ze sie same wyprostuja, a ludzie czasami oczekuja od lekarza rzeczy niezbyt mozliwych do wykonania;) wiec spokojnie! Sama zobaczysz na pewno bedzie wszystko w porzadku! ja na temat swojego tez czytalam rozne rzeczy i sa ludzie mniej i bardziej zadowoleni!na wszystko ja w zyciu trzeba spojrzec z przymru偶eniem oka;)wiec spokojnie!Don't panic;) Ja bede tez krojona i roznie byc moze:) ale trzeba byc poytywnie nastawiona! Powodzenia i nie trac wiary!;) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Kasia 85K Napisano Luty 8, 2009 Bardzo Ci dzi臋kuj臋. Tego mi by艂o trzeba. Cho膰 cie艅 w膮tpliwo艣ci mnie dopad艂, to pozbycie si臋 tego balastu jest dla mnie priorytetem i 艣wiate艂kiem, 偶e wreszcie b臋d臋 mog艂a z dzie膰mi i艣膰 na basen, kupi膰 sobie 艂adny stanik, kostium kompielowy i ciuchy, kt贸re nie b臋d膮 odstawa艂y w talii i.t.d. To chyba przyjemniejsze od perspektywy "balkonika", kt贸ry mia艂by mi pom贸c dziwiga膰 te dwa olbrzymy, bo kr臋gos艂up mi ju偶 siada. Teraz pozostaje mi ju偶 czeka膰 i wierzy膰 w to, 偶e nie tylko b臋d膮 ma艂e (chc臋 rozmiar"C" lub "D") ale i 艂adne. Pozdrawiam serdecznie. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Kasia 85K Napisano Luty 8, 2009 sorry za "kompielowy" to z rozp臋du i stresu - jasne, 偶e mia艂o by膰 k膮pielowy Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ankia2 Napisano Luty 8, 2009 Kasia i tego sie trzymaj! ja mam taki sam priorytet, bo juz mi kregoslup nie wyrabia, u mnie jeszcze tydzien i bedzie po wszystkim...:)Damy rade jakos na tym forum bedziemy sie wzjamnie wspierac, bo nie kazdy nas zrozumie i musimy byc dla siebie samych oparciem;) tego nawet najlepszy przyjaciel nie zrouzmie, jak nie ma takiego problemu pomimo, ze bedzie bardzo sie staral:) Ale spokojnie;) Cycki beda mniejsze, a psychiczne samopoczucie lepsze;) bedzie wilk syty i owca cala;) ja mam taki sam problem, ale juz niedlugo:)3maj sie Kochana Biusciasta;) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
karolka010 0 Napisano Luty 8, 2009 Cze艣膰 dziewczyny Co do r贸偶nicy mi臋dzy zmniejszaniem operacyjnym a liposukcj膮... liposukcje mo偶e mie膰 kobieta kt贸ra ma du偶o tkanki t艂uszczowej i przede wszystkim nie mo偶e mie膰 rozst臋p贸w na piersiach bo wtedy sk贸ra ju偶 nie jest elastyczna. czyli pe艂n膮 operacje maj膮 te kt贸re maj膮 rozst臋py i przerost gruczo艂u... albo i te偶 duzo t艂uszczu, g艂贸wnie chodzi o rozst臋py bo wtedy sk贸ra si臋 nie wst膮pi po liposukcji. To tyle wyk艂adu na dzisiaj dziewcz臋ta mam nadzieje 偶e pomog艂am Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
kasia75E/F 0 Napisano Luty 8, 2009 dzieki karolka juz wiem dlaczego mam operacje zmniejszenia piersi:-) a ty Kasienko sie nie przejmuj opiniami wiesz niektorym ludzia ciezko dogodzic wyraznie a jesli to sa tylko 3 opinie a on dziesiadki ludzi operowal...tym bardziej ze tez musialbyc powod czemu akuraat Ty go wybralas??!!i awlaszcza teraz jak to juz niedlaeko do 26..takze cycki do gory:-)nie przejmuj sie i mysl tylko i wylacznie pozytywnie:-):-):-)trzymam oczywiscie kciuki:-)bedzie supwer zobaczysz i juz nie moge sie doczekac jak napiszesz na forum nam o swoim zadowoleniu i przefantastycznym rezultacie lpo operacji:-):-):-)pozdrawiam:-* Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mosilek Napisano Luty 9, 2009 Karolka - to nieprawda, 偶e przeciwwskazaniem do liposukcji s膮 rozst臋py, ja mia艂am i rozst臋py i liposukcj臋 i jestem bardzo zadowolona z efektu po operacji :D :D :D Oczywi艣cie nie m贸wi臋, 偶e po tej liposukcji mam pi臋kne stercz膮ce cycuszki, ale takie jakie s膮 bardzo mi odpowiadaj膮..!!! Ankia ju偶 za bardzo nie pami臋tam, ale chyba na st贸艂 operacyjny k艂ad艂am si臋 w pid偶amie, a obudzi艂am si臋 w tym gorsecie - czyli w opatrunku pooperacyjnym i pami臋tam, 偶e jak si臋 budzi艂am to zdj臋li mi spodnie, bo zalali mi je w trakcie p艂ynem fizjologicznym i by艂y ca艂e mokre! Po narkozie czu艂am si臋 bardzo dobrze, tylko piek艂o mnie gard艂o po rurce, ale te偶 do wytrzymania!!! U Ciebie to ju偶 chyba wielkie odliczanie - jeszcze tylko 7 dni Ci zosta艂o!!! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
karolka010 0 Napisano Luty 9, 2009 mosilek tak膮 informacj臋 otrzyma艂am od lek. Kufy po rozmowie telefonicznej. Du偶y rozmiar obwislych piersi i m贸j wiek 28 lat plus rozstepy wok贸艂 ca艂ych piersi nie pozwol膮 na zachowanie 艂adnyego kszta艂tu wr臋cz piersi b臋d膮 bardziej opadni臋te... a badanie usg wykaza艂o 偶e mam przerost gruczo艂u wi臋c nie ma czego u mnie wysysa膰 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ankia2 Napisano Luty 9, 2009 Ja mam zdecydowanie wi臋cej tluszczu w piersiach niz gruczolow mlecznych, wiec u mnie liposukcja da rade, no za tydzien juz o tej porze bede po wszystkim, szczerze to juz sie nie moge bardzo doczekac;) Ja prawde powiedziawszy chcialam je tak zmniejszyc, od razu z liftingiem, ale dr Kuczynski mi odradzil i powiedzial, zebym w pelni cieszyla sie macierzynstwem, a pozniej zawsze moge zrobic sobie lifting;) zastanawiam sie nad jednym czy jak bede w ciazy kiedys to czy piersi mi nie urosna, bo tego bym nie zniosla;/ Pozdrawiam:) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Kasia 85K Napisano Luty 9, 2009 Dzi臋ki wszystkim za s艂owa otuchy. Dam zana膰 po operacji jak posz艂o, a dzi艣 i ja za Was wszystkie trzymam kciuki. Pa:)))) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
best_bra 0 Napisano Luty 11, 2009 Hej dziewczyny :) Dzisiaj na Lobby zawi膮za艂a si臋 ciekawa dyskusja o operacjach redukcji piersi - pomy艣la艂am, 偶e mo偶e was ona zainteresowa膰 i zechcecie si臋 w艂膮czy膰 (napisa艂a tam ju偶 jedna z dziewczyn po operacji) - jeste艣cie przecie偶 najbli偶ej tematu: http://tnij.org/dyskusjalb :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 WieruszkA Napisano Luty 11, 2009 Dodam swoje 3 grosze tak "po wszystkim". Jestem ju偶 jakie艣 10 miesi膮cy po zabiegu zmniejszenia biustu w Oddziale Chirurgii Plastycznej we Wroc艂awiu w Okr臋gowym Szpitalu Kolejowym przy ul. Wi艣niowej. Z ci臋zkich i obwis艂ych "work贸w z piaskiem" mam teraz kszta艂tne piersi w sam raz takie jak chcia艂am. Ich kszta艂t jest boski w por贸wnaniu z tym co by艂o. Blizny s膮 niestety, ale coraz mniej widoczne i bledsze, czucie w otoczce te偶 wraca. Operowali mnie niesamowici, cudowni chirurdzy: Pan Doktor Marcin Wiatroszak wraz z Panem Doktorem Jackiem Jarli艅skim. Wszystko po operacji przebieg艂o bez komplikacji i pi臋knie si臋 wygoi艂o. Wspania艂a atmosfera jaka pan贸je na Oddziale Chirurgii Plastycznej i Rekonstrukcyjnej i porofesjonalizm personelu powoduje, 偶e ka偶demu polecam to miejsce. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kolejna biu艣ciasta Napisano Luty 11, 2009 witajcie kochane cycatki ;) d艂ugo mnie tu nie by艂o,ale niekiedy tak bywa ;) dziewczyny przestudiowa艂am wasze wypowiedzi od momentu,kiedy sie ulotni艂am i naprawd臋 ankia2 masz poprostu swietnie;) ju偶 nied艂ugo zab艂y艣niesz biustem o jakim marzy wiele tu dziewcz膮t ;) s艂uchajcie opowiedzia艂am mojej psiapsi贸艂ce o moim pomysle z biustem i my艣la艂am,偶e ona sobie mo偶e co艣 tam pomy艣li o mnie,ale wiecie,偶e mnie zaskoczy艂a??;) moja psiapsi贸艂a ma r贸wnie偶 problem ze swoimi piersi膮tkami,tylko niestety odwrotny do naszego,ma poprostu za male艅kie ,jak ja je nazywam,swoje piero偶ki ;) (nie obra偶a si臋 na mnie za to ) :):):) ona znowu my艣li o powi臋kszeniu,jest po dziecku,ale jest tak szczuplutka i chudziutka,偶e jej piersi sa jak u dorastaj膮cej nastolatki,wiec ona znowu ma kompleks na punkcie swoich male艅stw ,smia艂y艣my si臋 dzi艣 w pracy,偶e bedziemy le偶e膰 na tej samej sali wreszcie z pi臋knymi cycuchami,jedna drugiej wreszcie bez kr臋pacji poka偶e sw贸j jedrny kszta艂tny biust :) bedziemy mog艂y za艂o偶y膰 fajowe bluzki,kupi膰 normalne staniczki,bluzeczki,koszulki ;) powiedziala,偶ebym da艂a jej zna膰,kiedy b臋de to robi膰 bo ona idzie ze mn膮 ;) i wiesz kasiu75E?F ,偶e zastanawiamy si臋 czy nie zg艂osi膰 si臋 w przysz艂o艣ci do dr kufy ??;) w pi膮tek wsp贸lnie mamy obejrze膰 filmiki zmniejszenia i powi臋kszenia piersi ;);) kochane cycatki lec臋 lulac,bo jutro 4.30 na nogach ;) papaty do poklikania niebawem ;) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
duszkowa89 0 Napisano Luty 11, 2009 witam! ja tak偶e mam problem z piersiami rozmiar 70E/F i od zawsze my艣le o zmniejszeniu piersi. chcia艂am zapyta膰 panie, kt贸re ju偶 podda艂y si臋 tej operacji, ile macie lat?? i mo偶e kt贸ra艣 z was wie od jakiego wieku mo偶na poddawa膰 si臋 takiej operacji? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ankia2 Napisano Luty 12, 2009 Witajcie Biusciaste :) No fakt ja juz lada moment bede miala robiona liposukcje, wiec nie uda mi sie miec cudnego ksztaltu, ale beda takie sobie jak na poczatek;) ale kiedys moze lifting;) najwazniejsze, ze beda mniejsze i ze nikt nie bedzie zwracal uwagi na mnie juz tak bardzo:) serio no jeszcze 4 dni i w poniedzialek w samo poludnie bedzie mnie troche mniej:) A teraz jakbym miala sie decydowac to tez bym sie przejechala na wizyte do dr Kufy, naprawde ceny sa bardzo konkurencyjne.. A jesli chodzi o Pania,ktora pytala o prog wiekowy to z tego co wiem to najlepiej miec powyzej 20 lat, wiec sadze, ze bez problemu, a granicy wiekowej nie znam, wiec trzeba sie decydowac i dbac o swoj kregoslup i lepsze samopoczucie;) Pozdrawiam tymczasem;) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
best_bra 0 Napisano Luty 12, 2009 Duszkowa, zacznij, prosz臋, od zmierzenia si臋 i sprawdzenia rozmiaru biustonosza :) 70E/65F brytyjskie - w polskiej czy Triumphowej rozmiar贸wce to 70F/65H - to nosz臋 ja przy wymiarach 76/94 cm i to jest naprawd臋 ma艂y biu艣cik. O, jak u tej dziewczyny: http://tnij.org/cqn7 Je艣li masz biu艣cik taki jak ja czy ona i chcesz go zmniejsza膰, to wtedy nie w piersiach le偶y Tw贸j problem ;) A je艣li masz wi臋kszy - c贸偶, zapraszam tu: http://tnij.org/brafitter Zmiana mo偶e by膰 powalaj膮ca: http://tnij.org/85ddzmena70h http://tnij.org/70j http://tnij.org/cvtw I jeszcze zajrzyj do ciekawej dyskusji: http://tnij.org/cvtx Operacja to ostateczno艣膰 i je艣li mo偶na jej unikn膮膰 za cen臋 dobrego stanika... ;) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 acb Napisano Luty 12, 2009 Duszkowa89 - ja mam 20 lat i zastanawiam si臋 nad zmniejszaniem piersi ju偶 od jakiegos czasu. Mam rozmiar 70G. Chc臋 mie膰 mniejsze...Nie wiem o ile. I czy taka operacja jest trwa艂a i warta zachodu. Boj臋 si臋 偶e podczas zaj艣cia w ci膮偶臋 nowe cycuszki zbrzydn膮 :/ Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach