Gość kajaja8 Napisano Marzec 27, 2009 Jesli chodiz o anytbiotyki to ja tez nie wiem. Mam jedynie doswiadczenie z tabletkami antykoncepcyjnymi - bralam je i powiem szczerze ze lekarz nawet mnie nie pytal. Jedyne co to mialam nie miesiaczkowac w momencie operacji - no i oczywiscie okres mi wypadal wlasnie w tych dniach wiec sobie przedluzylam o pare dni branie tabletek antyk. zeby nie dostac krwawienia. Nie bylo zadnych problemow. Jesli chodzi piersi (u mnie po dwoch latach) - lekarz mi tlumaczym ze kilka tygodni po oepracji kiedy piersi juz ''zmiekna'' to troszke opadna i wtedy sutki beda nieco wyzej. I tak sie stalo, wyglada teraz bardzo naturalnie i po dwoch latach zupelnie sie nie zmienilo. Jelsi chodzi o blizny - ja mam szczescie ze wogole bliznie sie na bialo wiec moje blizny sa zawsze biale a nie rozowe czy fioletowe. Pielegniarki mi doradzily zeby jak tylko strupki odpadna i rana bedzie sucha zaczac smarowac. Mowily mi zeby zadnych cudow za setki zlotych nie szukac - tylko CEPAN albo Contractubex. CEPAN smierdzi strasznie cebula wiec smarowalam gruba warstwe + opatrunek + stanik kazdej nocy przez jakos 2 miesiace. A poza tym w ciagu dnia troszke Contractubex (jest w formie zelu) i prawie nie smierdzi cebulka. Nie wiem czy u kazdego jest tak samo ale u mnie z odleglosci 2-3 metrow jak ktos nie wie to nawet nie zobaczy blizn. Tak ladnie sie wygoily po CEPANIE i Contractubexie. Jak sobie cos waznego przypomne to dam znac. :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kajaja8 Napisano Marzec 27, 2009 Jesli chodzi o anytbiotyki to ja tez nie wiem. Mam jedynie doswiadczenie z tabletkami antykoncepcyjnymi - bralam je i powiem szczerze ze lekarz nawet mnie nie pytal. Jedyne co to mialam nie miesiaczkowac w momencie operacji - no i oczywiscie okres mi wypadal wlasnie w tych dniach wiec sobie przedluzylam o pare dni branie tabletek antyk. zeby nie dostac krwawienia. Nie bylo zadnych problemow. Jesli chodzi piersi (u mnie po dwoch latach) - lekarz mi tlumaczym ze kilka tygodni po oepracji kiedy piersi juz ''zmiekna'' to troszke opadna i wtedy sutki beda nieco wyzej. I tak sie stalo, wyglada teraz bardzo naturalnie i po dwoch latach zupelnie sie nie zmienilo. Jelsi chodzi o blizny - ja mam szczescie ze wogole bliznie sie na bialo wiec moje blizny sa zawsze biale a nie rozowe czy fioletowe. Pielegniarki mi doradzily zeby jak tylko strupki odpadna i rana bedzie sucha zaczac smarowac. Mowily mi zeby zadnych cudow za setki zlotych nie szukac - tylko CEPAN albo Contractubex. CEPAN smierdzi strasznie cebula wiec smarowalam gruba warstwe + opatrunek + stanik kazdej nocy przez jakos 2 miesiace. A poza tym w ciagu dnia troszke Contractubex (jest w formie zelu) i prawie nie smierdzi cebulka. Nie wiem czy u kazdego jest tak samo ale u mnie z odleglosci 2-3 metrow jak ktos nie wie to nawet nie zobaczy blizn. Tak ladnie sie wygoily po CEPANIE i Contractubexie. Jak sobie cos waznego przypomne to dam znac. :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kajaja8 Napisano Marzec 27, 2009 I przepraszam za 3X ten sam post ale cos mi ostatnio komputer przerywa... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
psychee 0 Napisano Marzec 27, 2009 Do Paniusia Mam ogromna prosbe, mozesz sie ze mna skontaktowac przez maila lub gg? Chcialabym porozmawiac z Toba. To moje namiary: GG 1599424 i moj mail psychee@o2.pl Wielkie dzieki! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ewa1976 Napisano Marzec 27, 2009 Jeśli chodzi o antybiotyk- dzwoniłam do dr. Polaka i powiedziałam mu,że łykam antybiotyk do piatku . A on, że nie ma problemu, moge barć do soboty. Głównie chodzi o to ,żeby nie brac nic co zawiera aspirynę, paracetamol i kwas,ascy... ( nie pamiętam), ponieważ to rozcieńcza krew.!!! Więc w niedziele skończy sie mój koszmar!!! :) :) ;) Dzisiaj po drodze od lekarza wstąpiłam kupić sobie pidżamę rozpinaną( wyczytałam na forum ,że taka jest jak najbardziej odpowiednia)i oczywiście miałam problem z górą :( :( ;( I jak się to skończyło: KUPIŁAM MĘSKĄ ( mąż dostanie w spadku , hehehe) Powiem Wam szczerze ,że pierwszy raz nie krepowałam się w sklepie, bo wiem ze to był ten OSTATNI RAZ !!!!! wspaniałe uczucie :) :) :) Do best-bra: rozumiem ,że chcesz pomóc nam na tym forum, rób swoje :) ale proszę nie odradzaj nam operacj. Każda z nas boryka się z tym problemem od kilku a nawet kilkunastu lat :( I nkit kto nie miał takiego biustu ( podejrzewam ,że do biuściastych nie należysz) nie ma zielonego pojęcia tak naprawde o czym piszemy. Dlatego wiele dziewczyn które piszą tu na forum oburza sie ! Jak ja bym została potraktowana na forum do którego podajesz linki (odnośnie biustonoszy ), gdzie dziewczyny chca dobrac tylko biustonosz a ja bym je namolnie namawiała do opercji!!! Ale sie rozpisałam :) Oczywiście nie byłabym soba gdybym znowu nie miała pytań : co mam zabrać ze sobą na zabieg? co mi będzie potrzebne??? pozdrawiam Was wszystkie.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kajaja8 Napisano Marzec 27, 2009 do - Ewa1976 Do szpitala zabierz pidzame albo dwie jakby ci dren czy rana przeciekla/koszulki na ramiaczkach/bielizne/jakies ubrania na dzien kiedy wyjdziesz ze szpitala ale takie zeby ci piersi zbyt nie uciskalo bo wtedy juz bandaza chyba nie bedziesz miala tylko specjalny stanik + opatrunek. Ksiazke, toaletke etc. , jakies klapki do chodzenia po szpitalu. Wiecej naprawde nie potrzebowalam. Ja robilam w kwietniu i bylo cieplo wiec wogole gory od pidzamy nie nosilam. Zabandzowana bylam tak jakbym miala tanktop bez ramiaczek wiec nic na to nie zakladalam. A jak szlam na laweczke obok to zakladalam koszulke na ramiaczkach. :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kajaja8 Napisano Marzec 27, 2009 do - Ewa1976 A wiesz jak dlugo musisz zostac w szpitalu? Bo ja zostalam 5 dni ale czytam ze niektore dziewczyny zostaja duzo krocej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ewa1976 Napisano Marzec 27, 2009 Z tego co rozmawiałam z lekarzem to wiem, że zabieg jest w niedziele z rana a do domu pójdę w poniedziałek :) Dziękuję za odpowiedź :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mamitka Napisano Marzec 27, 2009 ja tez nie widze zadnego problemu, ze best bra udziela sie w tym forum. Dzieki niej nabylam kostium kapielowy w moim rozmiarze,bo chce jeszcze przed operacja ladnie wygladac na basenie, czy na plazy. Od 3 lat siedzialam w koszulkach, bo inaczej sie wstydzilam.Teraz jest bomba. Dzieki ci best bra. Agnieszka. Mnie nie nudzisz dlugimi postami, wiec przeciwnie. Chyba mam podobnie jak ty. Duza asymetrie, po dwoch porodach i dlugim karmieniu. Lacznie ponad dwa lata karmilam. Napisz mi jeszcze czemu dwa lata trzeba odczekac po zaprzestaniu karmienia. Czy jak bym wczesniej sie zdecydowala, to rany gorzej sie goja? Z moja wieksza prawa piersia tez mialam zawsze problemy. A to zapalenie, a to zastoj, teraz mam jakies wyczuwalne grudy, kore nie znikaja, mimo, ze od 3 miesiecy juz nie karmie. Lekarka kazala poczekac. Moze i rzeczywiscie warto poczekac. Co do dobrze dobranych stanikow, to musze wam powiedziec, ze od roku nosze juz wlasciwe rozmiary, w ktorych cycki wygladaja na mniejsze. W innych mi zawsze brzydko wisialy. W starych mam w biuscie 100cm w obwodzie, w nowych tylko 94 co mnie zdziwilo skad taka roznica.Bez stanika tez mama 100. I wiecie co. Wcale nie przestalam myslec o operacji. Zrobie to. Bo nie moge na siebie patrzec na golasa. Wstydze sie rozebrac przed mezem. Piszcie dziewczyny. Buziaczki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mamitka Napisano Marzec 27, 2009 ja tez nie widze zadnego problemu, ze best bra udziela sie w tym forum. Dzieki niej nabylam kostium kapielowy w moim rozmiarze,bo chce jeszcze przed operacja ladnie wygladac na basenie, czy na plazy. Od 3 lat siedzialam w koszulkach, bo inaczej sie wstydzilam.Teraz jest bomba. Dzieki ci best bra. Agnieszka. Mnie nie nudzisz dlugimi postami, wiec przeciwnie. Chyba mam podobnie jak ty. Duza asymetrie, po dwoch porodach i dlugim karmieniu. Lacznie ponad dwa lata karmilam. Napisz mi jeszcze czemu dwa lata trzeba odczekac po zaprzestaniu karmienia. Czy jak bym wczesniej sie zdecydowala, to rany gorzej sie goja? Z moja wieksza prawa piersia tez mialam zawsze problemy. A to zapalenie, a to zastoj, teraz mam jakies wyczuwalne grudy, kore nie znikaja, mimo, ze od 3 miesiecy juz nie karmie. Lekarka kazala poczekac. Moze i rzeczywiscie warto poczekac. Co do dobrze dobranych stanikow, to musze wam powiedziec, ze od roku nosze juz wlasciwe rozmiary, w ktorych cycki wygladaja na mniejsze. W innych mi zawsze brzydko wisialy. W starych mam w biuscie 100cm w obwodzie, w nowych tylko 94 co mnie zdziwilo skad taka roznica.Bez stanika tez mama 100. I wiecie co. Wcale nie przestalam myslec o operacji. Zrobie to. Bo nie moge na siebie patrzec na golasa. Wstydze sie rozebrac przed mezem. Piszcie dziewczyny. Buziaczki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 65J Napisano Marzec 27, 2009 wszystkie dzewczyny po operacji przestaly sie garbic i bol plecow minal?? bo jesli tak jest to w pon ide do lekarza pierwszego kontaktu po skierowanie itd. estetyka i wielkosc piersi to dla mnie jedynie 1%, kupowanie ciuchow bez problemu to moze jakies 10% za tym zeby miec operacje a 89% to to ze minalby bol kregoslupa a co najwazniejsze garbienie sie, chyba to jest w wizerunku kobiety najgorsze (jak np spojrze na siebie na zdjeciach) jak studiuje ekonomie chce zostac ksiegowa, co za tym idzie praca siedzaca a na chwile obecna nie wyrabiam bo mam straszny bol plecow zaraz pod karkiem wy tez mialyscie taki bol? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kajaja8 Napisano Marzec 27, 2009 Do 65J - mnie bardzo bolaly plecy przez ostatnie kilka lat przed operacja. Zwlaszcza kiedy zaczelam pracowac a biurze, przez co wiecej siedziec. Nawet dostalam inne krzeslo w pracy, mierzyli mi wysokosc stolu itd czy dobrze siedze. Ale nic nie mogli znalezc. Moj tato zawsze do mnie mowil, co sie tak garbisz, proste plecy, piers wprzod...a mi sie wydaje ze nie tylko ciezar ale i wstyd ze mialam takie duze piersi powodowala ze sie garbilam. To pozwalalo ukryc troche rozmiar... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Passi Napisano Marzec 27, 2009 strasznie się ciesze że tu trafiłam , czytam z zapartym tchem - sama po dwóch porodach mam bimbałki takie ze spokojnie na ramie idzie zarzucić , chce tez zrobic sobie operacje a poniewaz z lekka mnie nie stac mysle o NFZ i tu wielkie dzieki za porady co i jak, jestem z okolic Poznania i tu tez chce się zoperowac czy któras z was słyszała o doktorze Kubasiku .Do best z tej numeracji wyszło mi że mam stanik w rozmiarze 85Q - nie wierze że taki rozmiar istnieje :) pozdrawiam wszystkie biusciaste Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Passi Napisano Marzec 27, 2009 strasznie się ciesze że tu trafiłam , czytam z zapartym tchem - sama po dwóch porodach mam bimbałki takie ze spokojnie na ramie idzie zarzucić , chce tez zrobic sobie operacje a poniewaz z lekka mnie nie stac mysle o NFZ i tu wielkie dzieki za porady co i jak, jestem z okolic Poznania i tu tez chce się zoperowac czy któras z was słyszała o doktorze Kubasiku .Do best z tej numeracji wyszło mi że mam stanik w rozmiarze 80Q - nie wierze że taki rozmiar istnieje :) pozdrawiam wszystkie biusciaste Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 65J Napisano Marzec 27, 2009 mnie tez to denerwuje jak wszyscy mi ciagle mowia ze mam sie nie garbic "wyprostuj sie" "od razu inaczej wygladasz" "i tak powinnas zawsze chodzic" "nie garb sie nie wystarczy" gdyby to wszystko zniknelo bylabym wniebowzieta!! dziewczyny ktore mialy operacje przez nfz mozecie pow ile sie czeka? bo dziewczyny ktore maja prywatnie widze ze maja operacje bardzo szybko w przeciagu miesiaca-poltorej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Agnieszka0707 Napisano Marzec 27, 2009 Jeżeli o mnie chodzi, to antykoncepcję brałam cały czas, opóźniłam sobie tylko trochę okres, bo operacja powinna być zaraz po nim - to ma jakiś związek ze zminimalizowaniem potencjalnych krwotoków. Ja byłam tydzień po. W szpitalu byłam dobę, nie skorzystałam w ogóle z mojej pidżamy. Na sali pooperacyjnej było bardzo ciepło. Leżałam w majtkach i skarpetkach, a góra była owinięta bandażami. Zabrałam oczywiście trochę rzeczy i niczego nie włożyłam. Zwykle noszę body i to mi się przydało, bo właśnie w nie szczelnie upchnęłam buteleczki od drenów jak szłam do domu. I to był dla mnie komfort, bo nic mi się nie dyndało. W szpitalu te buteleczki nosiłam zatknięte za majtki. Jeżeli Ewa będziesz tylko dobę w szpitalu, to nie bierz za dużo rzeczy, potem będzie problem z noszeniem tego. Dobrze sprawdza się rozpinana bluzka, łatwo się ją zakłada następnego dnia. Jeżeli chodzi o te dwa lata od końca karmienia. Taką informację usłyszałam od mojej pani doktor. Może na ten temat są różne teorie. Może należy zasięgnąć rady kilku lekarzy. Jeszcze słowo do BEST_BRA: jak dobre staniki rozwiązują problem asymetrii? Różnicę np. dwóch – trzech rozmiarów tak jak u mnie. Jak stałam prosto to prawa brodawka wisiała tak ze 4-5 cm poniżej poziomu lewej. Co doradzisz komuś takiemu? Nie jestem złośliwa, piszę czysto hipotetycznie, ale są tu dziewczyny z takimi problemami, które miałam kiedyś ja. Zwykle po długiej walce w sklepie, jak już kupiłam stanik, to biegłam do domu i przerabiałam, zszywałam, prułam, dorabiałam, żeby biust jakoś się "trzymał". Ale zawsze jedna miska była za mała. Teraz ten koszmar jest już poza mną. Pochwalę się. Dziś kupiłam sobie gorset 75C, taki prawdziwy - koronkowy czarny gorset, bez ramiączek. Musiałam przymierzyć. I wiecie co - patrzę na siebie bez odwracania wzroku. Zawsze chciałam tak wyglądać. Poszłam do męża – w pełnym świetle i nie ukrywam, że ta iskierka w jego oczach podobała mi się. Chyba niedługo zacznę szukać mocno wydekoltowanych sukienek, żeby zrekompensować sobie te wszystkie „stracone” lata. Obawiam się, że część ubrań też będę musiała wymienić. Głupio to pisać, ale zaczynam lubić patrzeć na siebie. A jak się rozbiorę to już w ogóle jest super. Rozumiem Kasię co do lustra w sypialni. Może ja też sie zdecyduję??? Mogłabym chyba już chodzić nago, tylko na razie trochę za zimo i dzieci patrzą, więc jeszcze nie próbuję. Ale kto wie? Pozdrawiam Was Agnieszka Ewa, koniecznie odezwij się po niedzieli. Trzymam mocno kciuki i pamiętaj o POZYTYWNYM NASTAWIENIU!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość paniusia1 Napisano Marzec 28, 2009 Witam ! 65J - ja mam termin wyznaczony na 26 maja, miałam mieć prywatnie w Czechach, ale mam miesięczny wyjazd na szkolenie i miałabym problem z dostosowaniem się do terminu zabiegu. Mnie lekarz namówił na próbę zakwalifikowania się, i nikt mi nie ważył żadnego cycuszka - typu że musi ważyć tyle i tyle, sympatyczna i konkretna Pani dr obejrzała - stwierdziła gigantomastia - redukcja piersi, termin wyznaczony na dzień taki i taki, wypisała karte jakie muszę wykonać badania - USG< mamaografię, konsultacja ginekologiczna, szczepienie WZW, a teraz pozostało tylko czekać, byłam na konsultacji dn 23.03 2009r, ale oczekiwanie zależy od miejsca wyboru szpitala pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ewa1976 Napisano Marzec 28, 2009 Ostatni post przed wielkim dniem...Za parę godzin trzeba wstać i .....pocieszyc się, że jutro o tej porze będzie juz po:) I tylko lepiej , lepiej....... Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy :D Odezwę się na bank po niedzieli.. pozdrawiam Ewa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 2xbigcyc Napisano Marzec 29, 2009 A Ewa 1975 już pewnie z małymi ... Wracaj szybciutko do pełnej sprawności! Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 2xbigcyc Napisano Marzec 29, 2009 oj przepraszam, oczywiście 1976 - "postarzyłam" Cię... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
psychee 0 Napisano Marzec 29, 2009 Ewa, trzymam za Ciebie mocno kciuki. Mam nadzieje ze bedziesz zadowolona i bol bedzie minimalny. Czy zauwazylyscie Dziewczyny ze mocno sie na tym forum \'ruszylo\'? Jszcze miesiac temu nie tak wiele z nas bylo po operacji lub mialo wyznaczone terminy. To dobrze, bedziemy w stanie wiecej doswiadczenia przekazac kolejnym :) Paniusia, nie wiem czy zauwazylas mojego wczesniejszego posta skierowanego do Ciebie :)? Chcialabym z Toba porozmawiac prywatnie jezeli to mozliwe. Moje GG to 1599424 lub moj mail: psychee@o2.pl. Wielkie dzieki! I z niecierpliwoscia czekam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pierdoly piszeciepoczytajcie Napisano Marzec 30, 2009 http://www.chirurgia-plastyczna.tv/zabiegi/zmniejszenie-piersi TU JEST WSZYSTKO, co sie wycina,jakie moga byc komplikacje,przed po i w ogole.nikt z was nie uzywa google?? co za kraj ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kajaja8 Napisano Marzec 30, 2009 pierdoly piszeciepoczytajcie - teorie to my juz dobrze znamy wiec oszczedz sobie tej zdawkowej porady. Informacji jak kazda z nas doswiadczyla operacji nie ma na zadnej Wikipedii itd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 65J Napisano Marzec 30, 2009 dosc ciekawy material mozna tu sie dowiedziec tego co dziewczyny niedawno jeszcze nie wiedziały np: Najlepszym terminem wykonania operacji jest pierwszy tydzień po miesiączce, kiedy to piersi są relatywnie mniej ukrwione a tkanki są pod mniejszym wpływem hormonów i nie dochodzi do zatrzymania się wody w organizmie. Pacjentkom, które przyjmują tabletki antykoncepcyjne poleca się ich odstawienie na minimalnie 1 - 3 miesięcy przed planowym zabiegiem. U pacjentek karmiących piersią poleca się odczekać pół roku do roku od skończenia karmienia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 65J Napisano Marzec 30, 2009 dosc ciekawy material mozna tu sie dowiedziec tego co dziewczyny niedawno jeszcze nie wiedziały np: Najlepszym terminem wykonania operacji jest pierwszy tydzień po miesiączce, kiedy to piersi są relatywnie mniej ukrwione a tkanki są pod mniejszym wpływem hormonów i nie dochodzi do zatrzymania się wody w organizmie. Pacjentkom, które przyjmują tabletki antykoncepcyjne poleca się ich odstawienie na minimalnie 1 - 3 miesięcy przed planowym zabiegiem. U pacjentek karmiących piersią poleca się odczekać pół roku do roku od skończenia karmienia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 65J Napisano Marzec 30, 2009 dosc ciekawy artykul mozna sie dowiedziec rzeczy o ktore dziewczyny niedawno pytaly Najlepszym terminem wykonania operacji jest pierwszy tydzień po miesiączce, kiedy to piersi są relatywnie mniej ukrwione a tkanki są pod mniejszym wpływem hormonów i nie dochodzi do zatrzymania się wody w organizmie. Pacjentkom, które przyjmują tabletki antykoncepcyjne poleca się ich odstawienie na minimalnie 1 - 3 miesięcy przed planowym zabiegiem. U pacjentek karmiących piersią poleca się odczekać pół roku do roku od skończenia karmienia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Asia.pl Napisano Marzec 30, 2009 No i zbdura, bo wcale nie trzeba pigulek odstawiac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kajaja8 Napisano Marzec 30, 2009 Pisz w tym artykule; ''Po 14 dniach można powoli zastępować operacyjny biustonosz, zwykłym sztywnym biustonoszem. '' Po dwoch tygodniach to ja mialam dopiero co wyciagniety ostatni szew. Nie wyobrazam sobie juz wtedy zakladac stanika sztywnego lub z fiszbinami dotykajacymi rane...ale to pewnie osobiste odczucie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 65J Napisano Marzec 30, 2009 to sa pewnie takie suche wiadomosci a i tak swoje decyzje wydaje lekarz bo dziewczyna pisala ze lekarz jej dopiero powiedzial ze po 2 latach od karmienia moze wykonac operacje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kasia75E/F 0 Napisano Marzec 31, 2009 witajcie dziewczyny:-):-)dawno mnie tutaj nie bylo,nie mialam neta chwilowo i widze duuuzo nowych fajnych biusciastych na forum sie znalazlo:-)dogonilam watek ,w sumie nie mialam tak duzo:-) do agnieszka0707 witam Cie podobaja mi sie twoje wypowiedzi,ja nie mam problemu z asymetria ale za to mam ogromne ze tak powiem\'\' balony\'\':-)mi sie wydaje ze mam je coraz wieksze....dojrzewanie mam juz dawno za soba ,nie przytylam a cycki wieksze???i nawet juz dwie osoby mi powiedzialy \'\'Ty albo mi sie wtdaje albo ci cycki uroslu norm,alnie jak w morde strzelil:-)od miesiaca bola mnie masakrycznie plecy na wysokosci i pod piersiami zwlaszcza w nocy z bolu sie budzo i nie moge spac,faszeruje sie tabletkami:9ja mam termin operacji 21.07 prywatnie ale bylam dzis u ortopedy na rendgenie no i on sam powiedzial tzn jak mu powiedzialam o bolach on zobaczyl ze mam duze piersi to odrazy zapytal sie czy nie myslalam o zmniejszeniu...ja ze tak i blelelele.no i on powiedzial ze wypisze odpowiedzni papierek ale kasa chorych w niemczechh bo tam jestem ubezpieczona nie jesst wcale chojna wrecz przeciwnie odrzucaja wszystjkie wnioski ale moze bende miala szczcescie:-):-)no zobaczymy...do best -bra witam cie serdecznie:-)wiesz co ostatnio kupila bardzo ladny staniczek sobie z kris line 80G szok dla mnie byl ogromny ale jest swietnie dopasowany:-)pozdrawiam wszystkich serdecznie:-):-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach