Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Go艣膰 Larsa

Zmniejszenie piersi

Polecane posty

Go艣膰 ka.ma
Jako jeden z argument贸w, 偶e nie ma wyboru stanik贸w uwa偶am po prostu za niepowa偶ny... Ale napisz臋 Wam, 偶e jak tak si臋 teraz naczyta艂am, to ja chyba jednak nie mam du偶ego biustu;p Nie b臋d臋 si臋 udziela膰 lepiej;) Pozdrawiam:)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Imbirrr
Wiesz Ka. ma ja tez nie mam gigantomastrii, ale zle sie czuje ze swoim duzym biustem. Skoro nie jestes zainteresowana operacja, to moze przestan odwiedzac to forum, bo odnosze wrazenie, ze wpadasz tu, zeby sie w jakis irracjonalny sposob dowartosciowac :/ wmawiasz nam jakies dziwne rzeczy, chociaz juz kilka dziewczyn tlumaczylo Ci decyzje o operacji, a Ty swoje o kolorze stanikow. Przyczepilas sie do jakiejs malo istotnej wypowiedzi i zrobilas z niej swoje glowne oreze walki ze zlymi kobietami, ktore chca zmniejszac swoje biusty. Temat uwazam za zamkniety. Co do terminow-miesiac to by byl ekstra szybki termin, ja prywatnie czekam 4 miesiace. Pisze: prywatnie, bo chyba nie uda mi sie zalatwic operacji na fundusz :/ bylam wczoraj u ortopedy i byl zaskoczony w ogole pomyslem, ze biust moze wplywac na kregoslop. Kazal mi chodzic na basen i fitness. Nie chcialam sie z nim sprzeczac.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Marteczka123
Do paniusia1 Prosz臋 Cie o przes艂anie Twoich zdjec na martass1978@o2.pl Ja postanowi艂am, ze z operacja poczekam do urodzenia drugiego dziecka bo troch臋 si臋 boj臋 "rozrostu "biustu w czasie ci膮偶y. O karmienie piersi膮 si臋 nie martwi臋 bo pierwszego dziecka tez nie karmi艂am i nic si臋 nie dzia艂o, a nawet powiem, ze to by艂o wygodne. Tak wi臋c jeszcze chwil臋 poczekam, ale zdania z pewno艣ci膮 nie zmieni臋 i do艂膮cz臋 do szcz臋艣liwc贸w z mniejszym ( aktualne moje 65 G-65H) biustem. Pozdrawiam...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 breszka8
Witam! Ju偶 pooooo operacjii!!!! Wiem, wiem, pewnie si臋 dziewczyny zdziwicie,偶e wczoraj mia艂am operacj臋 redukcji biustu a dzi艣 jestem ju偶 w domu i pisz臋 na komputerze!! M贸wi臋 wam nie ma sensu le偶enia w szpitalu skoro tak samo a mo偶e i wygodniej w domu a do mojego chirurga w Opolu mam zaledwie 20 km.! Piersi tak bardzo mnie nie bol膮, troszk臋 sw臋dz膮 aha i jeszcze oczywi艣cie mam drena偶e, z kt贸rymi chodz臋 jak piesek he he! Za to bardziej bol膮 mnie r臋ce ( le偶a艂am "ukrzy偶owana" 6 godz. na stole operacyjnym) i troch臋 szyja od tego le偶enia na szpitalnym 艂贸偶ku uff! Ale juz w domu, mog臋 sobie przynajmniej pochodzi膰 i posiedzie膰 przy stole (wiem banalne) i normalnie zje艣膰 czy napic si臋 herbatki :) Operacja przebieg艂a dobrze, piersi strrasznie sztywne i stoj膮 na baczno艣膰 do przodu no i opuchlizna jeszcze b. du偶a( w ko艅cu to pierwsza doba). Przyznam szczerze, 偶e jak doktor zmieni艂 mi dzi艣 opatrunki i jak zobaczy艂am swoje zsinia艂e piersi tooo szok! Ale tak pi臋knie uniesionych i po prostu ma艂ych!! dok艂adnie tak ! nie mia艂am i nie 偶a艂uj臋 niczego!! Mog臋 powiedzie膰, 偶e jak si臋 zobaczy艂am wlustrze z przodu i z boku to sylwetka od razu wyszczupli艂a mnie g贸r臋, no i w ko艅cu widz臋 m贸j brzuszek w ca艂o艣ci:) Dosta艂am 2 staniki elastyczne do chodzenia na zmian臋, antybiotyki i srodki przeciwb贸lowe, jutro jad臋 na zmian臋 opatrunku i by膰 mo偶e zdejm膮 mi te dreny! Wi臋c nie chc臋 zapesza膰 ale nie jest tak 藕le. Klatka piersiowa troszk臋 jak u Pudziana:) Bo do ok. tygodnia jeszcze opuchlizna zejdzie i piersi 艂adnie zmi臋kn膮 bo terazz sa naprawd臋 twarde! I przez to 艣ci膮ga mnie do przodu ale to pierwszy dzie艅 dopiero. Wi臋c 偶ycz臋 wszystkim wam powodzenia i dzi臋kuj臋 za trzymanie kciuk贸w:) w razie gdyby艣cie mia艂y jakie艣 pytania to piszcie na forum, w miar臋 mo偶liwo艣ci postaram si臋 odpowiedzie膰:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kaska 75E/F
czwsc dziewczyny dawno mnie nie bylo!!!!pierw bylam na urlopie potem w szpitalu lezalam 10 dni mialam wirusa zapalenie migdalow itd bralam antybiotyk biore nadal leki i moj organizm jest za slaby na operacje ktora miala odbyc sie teraz 31 sierpnia!!!!!!!!!!!!!!!!!!i mi ja pzelozyli na poczatek pazdziernika:-(jestem zalamana :-(tak sie nastawilam i co i znowu prawie dwa miesiace musze czekac to straszne!ja mam jakiegos pecha norrmalnie juz sie cieszylam na ta operacje nastawilam i lipa!!!pozdrawiam serdecznie i jestem smutasna:-(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 paniusia1
DO KA艢KA No hej wiem co艣 o tym ,bo moja pierwsza operacja te偶 si臋 nie odby艂a, ze wzgl臋d贸w zdrowotnych - a m贸wi艂am sierotko 艂yka膰 mn贸wstwo rutinoscorbinu, je艣膰 czosnek itp :), to wzmacnia organizm i wirusy tak nie atakuj膮 , nie przejmuj sie to tylko 2 miesice a nie 2 lata :):):) ca艂uski DO BERSZKA - SUPER, 呕E JESTE艢 PO, TERAZ ZDROWIEJ, UWA呕AJ NA SIEBIE, NIE PRZESILAJA SI臉 , BO TO NIE S膭 呕ARTY :) POZDRAWIAM

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 monioooo
Breszka8 normalnie jestem w szoku 偶e tak szybko do nas napisa艂a艣 :D:D:D:D super 偶e wszystko jest u ciebie ok no i przede wszystkim 偶e jestes zadowolona, Ka艣ka przykro mi 偶e musisz jeszcze czeka膰 ale Paniusia ma racje to tylko dwa miesi膮ce a nie dwa lata, Pozdrawiam :D:D:D:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosc 983746
mam takie pytanie jeszcze-boje sie, ze na wyznaczony termin operacji akurat dostane okres :/ bo to ciezko jest przewidziec przeciez, jak sie operacje planuje z polrocznym wyprzedzeniem. Co wtedy ? Czy moze mozna wziac jakies hormony, zeby go przesunac, wstrzymac czy cos ? I czy operacja zawsze trwa tak dlugo ? Wszedzie pisza, ze 3-4 godziny, czy to zalezy od wielkosci zmniejszanego biustu ? Bede wdzieczna za odpowiedzi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 breszka8
Do Imbirrr i do Monioooo! Dziewczyny czyta艂am jak pisa艂y艣cie jak powiedzie膰 lekarzowi jaki chcecie rozmiar, a wi臋c wugl膮da to tak: doktor przed operacj膮 jeszcze raz mnie wymierzy艂 czyli odleg艂o艣膰 sutka od mostka i przeniesienie go wy偶ej, ca艂膮 klatke, piersi mia艂am porysowane> i jest tak jak pisa艂a paniusia 1 偶e chirurg dopasowuje Ci rozmiar do sylwetki cia艂a. Oczywi艣cie, 偶e mo偶ecie powiedzie膰 jaki by艣cie chcia艂y rozmia bo po to przecie偶 jest ta operacja, prawda? ( Ja mia艂am uwaga 80 E F a w porywach do 85 E, F a jak wiadomo im wi臋cej pod biustem tym wi臋ksza miska, namiot he). Oczywi艣ci powiedzia艂am lekasrzowi, 偶e chcia艂abym rozmiar C, D wszystko oczywi艣cie w granicach normy i uwaga: teraz mam na sobie pooperacyjny stanik z Triumha typu Elastiform 85 D!! Wydawa膰 si臋 mo偶e 偶e to du偶y ale ale wcale nie!! Bo po pierwsze: mam jeszcze w staniku rurki od dren贸w i dosy膰 spore opatrunki, a po drugie: z przodu jest jeszcze miejsca sporo bo sanik mi si臋 marszczy troszk臋 mo偶e by膰 za du偶y i pod bluzk膮 mam takie marszczenia( jejciu! pierwszy raz stanik jest za du偶y a nie za ma艂y!!), aha i jeszcze wog贸le nie czuj臋 zapi臋cia pod biustem i rami膮czek. mo偶na powiedzie膰, 偶e trzyma si臋 na samych piersiach bo s膮 one jeszcze bardzo twarde. My艣l臋,偶e m贸j rozmiar b臋dzie gdzie艣 miedzy C a D ale to ostatecznie oka偶e si臋 za miesi膮c jak ubiore prawdziwy nienamiotowy staniczek z fiszbinkami!!! Wi臋c dziewczyny 艣mia艂o mo偶ecie powiedzie膰 jaki rozmiar by was satysfakcjonowa艂 chocia偶 ostateczna decyzja nale偶y do chirurga, kory b臋dzie was operowa艂. Mnie piersi tak bardzo nie bol膮 tylko po bokach, ale dzi艣 nie bra艂am 偶adnych 艣rodk贸w przeciwb贸lowych, bo nie chce si臋 niepotrzebnie faszerowa膰. Bardziej to bol膮 mnie r臋ce i szyja od tego le偶enia na plecach. Omyciy nie ma oczywi艣cie na razie mowy ale od czego s膮 nawil偶aj膮ce chusteczki dla dzieci:) Do paniusia 1: dzi臋kuj臋 za dobre rady i mam pytanko: kiedy tzn. po jakim czasie zacz臋艂y Ci piersi mi臋kn膮膰 ( nie wie jak to sformui艂owa膰 ale kiedy zacz臋艂y odzyskiwa膰 normalny wygl膮d i mi臋kko艣膰 ju偶 nie chodzi o blizny) bo mnie m臋czy ta klata jak u Pudziana. Aha czy d艂ugo schodzi opuchlizna, wiem, 偶e to indywidualny problem dla ka偶dej pacjentki bo u ka偶dej z nas goi si臋 inaczej tzn. troszk臋 d艂u偶ej lub kr贸cej ale tak w przybli偶eniu i le to trwa艂o u Ciebie, dzi臋kuj臋 i pozdrawiam:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kaska 75E/F
dzieki dziewczyny i juz to porztetrawilam tylko na poczatku bylo strszne rozczROWANIE:-)lykalam prewentik od ponad miesiaca ale to niestety przez ta tuneuje jakis wirus sie doczepil a ja jestem sklonna do chorobsk....ale przezyje jestem i tak na etapie odchudzania wiec mam jeszcze troche czasu na jeszcze pare zbednych kg a co tam u was dziewczynki?pozdrawiam serdecznie:-)

Udost臋pnij ten post

Hej wszystkim:) Paniusia 1 serdeczne dzi臋ki za maila:) Twoje cycuchy to pierwsza klasa, super ci je zrobili:) KA艢KA strasznie ci wsp贸艂czuj臋, ale pociesz臋 ci臋 偶e ja mam n 6 pa藕dziernika, wi臋c mo偶e w tym samym czasie b臋dziemy krojone:D to szybko minie, w ko艅cu ja czekam od kwietnia na operacj臋 i naprawd臋 czas szybko leci. Jeszcze tylko 1,5 miesi膮ca i fina艂:) Kurcze jak fajnie 偶e ju偶 niekt贸rzy s膮 po operacji, ale teraz tak sobie my艣l臋, 偶e w sumie dobrze 偶e tak d艂ugo si臋 le偶y w szpitalu. Bo na breszka8 cieszy si臋 偶e nie le偶y i w sumie ma racj臋, ale ja przy moim rocznym dziecku, to lepiej 偶ebym szybko w domu si臋 nie pokazywa艂a bo nie dam sobie rady. Ma艂y by chcia艂 na r臋ce, 偶ebym z nim si臋 bawi艂a, a tu jak? Breszka to a偶 6 godz trwa zabieg? strasznie d艂ugo. Wydawa艂o mi si臋 偶e kr贸cej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 monioooo
breszka8 powiedz mi czy ten boiustonosz pooperacyjny to dobiera艂 ci lekarz?? bo dziwi mnie 偶e jest troche na ciebie za du偶y bo dziewczyny wcze艣niej pisa艂y 偶e on musi byc bardzo dopasowany bo kszta艂tuje piersi, i b臋dziesz go nosic tylko miesi膮膰?? gosc983746 je艣li masz regularne miesi膮czki to mozesz sobie obliczy膰 kiedy wypadnie ci okres, i je艣li stosujesz jak膮艣 antykoncepcje to tez nie ma z tym problemu, wiem 偶e sa jakies tabletki dzieki kt贸rym mo偶na przesun膮c termin miesi膮czki ale o to by艣 musia艂a zapytac ginekologa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kaska 75E/F
klementynka ty bedziesz dochodzic do siebie po OP a ja bende ja miec ja mam na 12 pazdziernika:-) a co do miesiaczki to nie ma problemu jak sie ja ma lepiej jak sie ja ma niz pare dni przed bo sie gruczoly pare dni przed bardziej powiekszone ale to tez nie problem dla lekarza operacji tylko moze byc dla pacjentki jak ja niedosc bola cycki to jeszcze pip..:-)pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosc873742
nie stosuje zadnej atykoncepcji dzieki Bogu, a okres sie waha przy zmianach klimatu i stresie. Ja niestety bede sie przemieszczac z jednego konca Polski na drugi, zeby spedzic swieta z rodzina wiec o zadnym obliczeniu, kiedy wypadnie mi okres za pol roku nie ma mowy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Imbirrr
dzieki Breska, fajnie, ze jestes juz po operacji... strasznie Ci zazdroszcze, naprawde. Ja jestem dosc drobna, wiec mam nadzieje, ze 75 b bedzie wykonalne... Tez slyszalam, ze stanik powinien przywierac do biustu... ze wlasnie dlatego kupuje sie pooperacyjny albo ewentualnie sportowy, zeby nic nie latalo... a placilas za niego czy byl wliczony w koszt ?

Udost臋pnij ten post

Ale numer, w艂asnie wyliczy艂am sobie termin miesi膮czki i wypada idealnie na date mojej operacji:( szlak by to trafi艂. Ale zrobie tak jak Paniusia1 id臋 do lekarza po tabletki, b臋d臋 bra艂a przez miesi膮c i przerw臋 je wcze艣niej 偶eby by艂a miesi膮czka i przestane je bra膰 przed OP. bo mi lekarz chirurg powiedzia艂 偶eby by膰 najlepeiej po miesi膮czce, a najidealniej by艂o by by膰 tak po 艣rodku. I jak tu wygra膰 z natur膮. Pewnie m贸j gin b臋dzie w szoku jakie kombinacje alpejskie chc臋 zrobi膰 z tabletkami, ale c贸偶, za d艂ugo czekam na OP.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moniuszek22
jezu jak to dobrze, 偶e natkn臋艂am si臋 na ten topik:) dziewczyny przepraszam je偶eli odpowiedzi na pytania, kt贸re zadam ju偶 pad艂y, ale w tej chwili nie mam czasu czyta膰 ca艂go w膮tku. Zastanawiam si臋 nad t膮 operacj膮 ju偶 od lat, bo strasznie si臋 czuj臋 z moim biustem 70f/g (zale偶y od biustonosza). Moje pytania: Czy podczaz zabiegu opr贸cz zmniejszenia podnosz膮 te偶 biust? Jaka klinika/lekarz jest wg waszych do艣wiadcze艅 najlepsza/y? Czy s膮 jakie艣 komplikacje po zabiegu? Ile to kosztuje? Czy efekty Was atysfakcjonuj膮? Bardzo prosz臋 o odpowied藕 i z g贸ry dzi臋kuj臋:) Bardzo prosz臋 o odpowied藕

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 breszka8
Do klementynka : Ja le偶a艂am w szpitalu po operacji poniewa偶 jak powiedzia艂 m贸j lekarz d艂u偶ek by to nie mia艂o sensu poniewa偶 wiado mo, 偶e rany goj膮 si臋 tak samo w domu czy w szpitalu. A tak poza tym ja mam bardzo blisko do szpitala gdzie by艂am operowana no i oczywi艣cie lekarz jeszcze si臋 pyya艂 czy mam kogo艣 do opieki i czy kto艣 b臋dzie mnie m贸g艂 przywie藕膰 do Opola. Ale oczywi艣cie, 偶e dla Ciebie b臋dzie lepiej jak b臋dziesz w szpitalu troch臋 d艂u偶ej i d艂u偶ej wiadomo b臋d膮 te偶 te dziewczyny maj膮ce np. d艂ugi dojazd do szpitala, mieszkaj膮 daleko. Dziecka absolutnie nie b臋dziesz mog艂a podnosic przez jaki艣 czas (to juz powie Ci chirurg) i mam nadzieje, 偶e masz kogo艣 (m膮偶, rodzice) do pomocy przy dzieciaczku:) 呕ycz臋 powodzenia a czs do operacji szybko zleci:) Drogie dziewczyny, staniki pooperacyjne dobiera艂 mi lekarz( przedtem jeszcze pyta艂am si臋 czy mam sobie jaki艣 kupi膰 ale doktor powiedzi膮艂, 偶e nie i asolutnie nie mam sie tym martwi膰:)) i to on dobra艂 mi staniki, kt贸re sa oczywi艣cie w cenie operacji. Wcziraj w ko艅cu by艂am na zmianie opatrunku i zdj臋to mi te dreny w ko艅cu UFF! od razy lepiej! Pyta艂am si臋 dlaczego troszk臋 z przodu stanik marszczy( ale jest naprawde minimalnie), m贸j chirurg powiedzia艂 mi, 偶e to jeszcze sprawa opatrunk贸w a stanik nie ma ciasno opina膰 piersi poniewaz po 1 - b臋dzie ja deformowa艂 a ma piersi kszta艂towa膰 a po2- wiadomo 偶e pier艣 musi oddycha膰 i si臋 blizny musz膮 goi膰 bo inaczej mag膮 ropie膰. Ja mam staniki idealnie dopasowane (bo oczywiscie przedtem by艂 to problem i mia艂am zaczerwienienia pod biustem i na ramionach) a teraz wszystko 艂adnie pasuje, piersi w staniku wygl膮daja naprawde 艂adnie. No i oczywi艣cie jak d艂ugo go trzeba nosi膰? Jak pisa艂am lekarz powiedzia艂 mi, 偶e jakis miesi膮c ale mo偶e to by膰 d艂u偶ej poniewa偶 wszystko zale偶y od tego jak b臋d膮 si臋 goi艂y blizny. Dlatego niekt贸re dziewczyny pisz膮, 偶e lekarz im ka偶e nosi膰 go miesi膮c innym 2 mies. a jeszczei nnym d艂u偶ej, gdy偶 tak jak pisz臋 czas gojenia sie blizn jest dla ka偶dej z nas i was indywidualny, ah i jeszcze jedno zalezy te偶 czy kto艣 ma naprawde du偶o gruczo艂u( piersi) usuwane czy mniej. Ja mia艂am du偶o wycinane dlatego te偶 operacja trwa艂a prawie 6 godz. A stanik moge nosi膰 naprawd臋 d艂ugo, nawet 2, 3 miesi膮ce ( tu ju偶 m贸wi臋 o sobie samej a nie jak d艂ugo mi lekarz zaleci) bo naprawd臋 chce, 偶eby si臋 piersi 艂adnie ukszta艂towa艂u i zagoi艂y i te staniki s膮 NAPRAWD臉 b. wygodne , 艂adnie wygl膮daj膮 pod ubraniem i przede wszystkim s膮 to najzwyklejsze, elastyczne i sportowe staniki bez fiszbin jakich mn贸stwo w naszych sklepach, no i takie biustonosze nosi masa kobiet i dziewczyn na co dzie艅!! :) a 偶e nosz膮 nazw臋 pooperacyjne to prosz臋 sie tym nie przera偶a膰 czy co艣 bo jak sama nazwa wskazuje nosi sie je po operacji:) Mam nadziej臋, 偶e troch臋 rozwia艂am w膮tpliwo艣ci:) A moje samopoczucie coraz lepsze:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 breszka8
Jeszcze chcia艂am doda膰,偶e taki stanik nosi si臋 po operacji ale oczywi艣cie nie tylko! Ale wiadomo wiele z nas przyzwyczai艂o sie do stanik贸w z fiszbinami a sportowe posz艂y w dal:) A s膮 naprawd臋 wygodne i 艂adnie wygl膮daj膮:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Atinka36
Witam po przerwie... ale w艂asnie by艂am na konsultacji i mam operacje we wtorek termin bardzo szybki bo mi zale偶a艂o, breszka 8 bede mia艂a u tego smego lekarz co Ty i wcale sie niczego nie obawiam ani nie boje, zreszta nie mog臋 sie juz doczeka膰 bo m贸j kr臋gos艂up ostanio strasznie mnie boli. Ciesz臋 si臋 ,偶e u Ciebie wszystko dobrze sie odby艂o i sko艅czy艂o. No i trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny k贸tre czekaj膮 na operacje :)

Udost臋pnij ten post

Moniuszek 21 http://www.aestetica.pl/index.php?lang=pl&page=info&op=redukcja to jest link do strony jednego z wroc艂awskich chirurg贸w, kt贸ry ma sw贸j gabinet i pracuje tez w szpitalu.Tam jest wszystko napisane o operacji: czas, ryzyko, rekonwalestencja. A koszt to r贸偶nie. To musz膮 si臋 wypowiedzie膰 dziewczyny, kt贸re robi艂y zabieg prywatnie. breszka 8. Ja na szcz臋scie b臋d臋 mia艂a do opieki nad dzieckiem "ludzi" bo i moja mama, siostra, m膮偶 i te艣ciowa, wiec sama nie b臋d臋.Mnie tylko najbardziej przera偶a roz艂膮ka z dzieckiem, ale c贸偶, co艣 za co艣.Z drugiej strony pocieszam si臋 tym, 偶e po cesarce rana tak szybko mi si臋 zagoi艂a, 偶e a偶 po艂o偶na by艂a w szoku, 偶e tak super si臋 goi, wiec mam taka nadziej臋 偶e z biustem b臋dzie to samo. Je偶eli chodzi o staniki to na NFZ musimy sobie same kupi膰, ale to chyba nie b臋dzie problemu bo lekarz po zabiegu powie jaki kupi膰. U mnie operacja te偶 pewnie b臋dzie d艂ugo trwa膰, bo ja mam ob 65HH a jestem niska, wi臋c wytn膮 mi du偶o (ja bym chcia艂a B), wi臋c maj膮 co tam wycina膰 hi hi hi:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 breszka8
Do Atinka36: Witam i ciesz臋 sie, 偶e jest kto艣 kto b臋dzie operowany u tego samego lekarza co ja!! :) Ale z tego co czyta艂am wcze艣niej to chyba zdecydowa艂a艣 sie na konsultacj臋 i operacj臋 we Wroc艂awiu u dr Jarli艅skiego?? Bo ju偶 sama nie wiem teraz????Dr Czopkiewicz jest naprawd臋 konkretny i fachowiec w tym co robi. Aha to jak trafi艂a艣 na niego i zmieni艂a艣 decyzje co do wyboru chirurga ? Pozdrawiam, daj zna膰 i pytaj jakby co:) Trzymam kciuki za te dziewczyny kt贸re ju偶 nied艂ugo b臋d膮 operowane, nie ba膰 si臋 niczego i ca艂y czas my艣lcie jak wspaniale b臋dzie po operacji , l偶ej, pi臋kniej, wygodniej, zdrowiej dla kr臋gos艂upa:):) Ja ca艂y czas tak my艣la艂am i w ko艅cu moje marznie si臋 spe艂ni艂o!!! R臋ce ju偶 mnie prawie nie bol膮 ( ruszam nimi ca艂y czas hehe), do spania na plecach (i troch臋 ju偶 na boku pr贸buj臋 )przyzwyczai艂am i og贸lnie to nie mog臋 sie na siebie napatrze膰. M贸j narzeczony ju偶 te偶 widzi r贸偶nic臋 ( bo oczywi艣cie wcze艣niej mu to nie chcia艂o przej艣膰 przez g艂ow臋 i na razie wie tylko on) , ale dzielnie mnie wspeira艂 i pomaga ca艂y czas:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kaska 75E/F
breszka fajnie sie czyta twoje wypowiedzi:-)sa takie pelne optymizmu i widac po nich jaka jestes szczesliwa i dodaja tez duuuzo otuchy nam tzn dziewczyna przed operacja...mnie bola straszliwie plecy i zaczyna mnie to czekanie denerwowac!!!!!bola mnie plecy:-(i wogole mam juz nerwy igranie z ludzkimi uczuciami takie przekladanie operacji czlowiek sie nastawi i rozczarowanie jest ogromne niestety:-(breszka mowisz ze w tym staniku wyglada sie OK?bo mozliwe ze pojde w tym staniku do slubu:-(pozdrawiam serdecznie :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Atinka36
Do breszka8: Na operacje zdecydowa艂am sie ju偶 dawno a szukajac lekarza trafi艂am na Wroc艂aw bo mysla艂am 偶e to jest najblizej Opola dopiero tutaj i chyba u Ciebie przeczyta艂am, ze jest lekarz w Opolu i sie um贸wi艂am z nim i odrazu szybka decyzja i najszybszy mo偶liwy termin. Powiedz mi jak sie czu艂a艣 po operacji i jak to jest z t膮 ca艂膮 reszt膮 po operacji tzn jak szybko wracasz do swoich zwyk艂ych obowi膮zk贸w czy mo偶esz juz wszystko robi膰? Np umy膰 sobie g艂owe i takie tam rzeczy dnia codziennego aha i jeszcze jedno co zabra艂a艣 ze sob膮 do szpitala bo ja nie mam bladego poj臋cia co wzi膮艣c na tak kr贸tki termin?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 breszka8
Do Ka艣ka : Bardzo Ci wsp贸lczuj臋( i inyym dziewczynom te偶) 偶e musisztak d艂ugo czeka膰 i jeszcze przesuna艂 si臋 termin operacji, ale to ju偶 nied艂ugo, te 2( bo sierpnia juz nie licz臋) a w zasadzie 1 mies. zleci jak z bicza strzeli艂, ja b臋d臋 czeka艂a razem z Tob膮:) 呕eby Ci臋 pocieszy膰 to podam Ci m贸j przyk艂ad z 偶ycia wzi臋ty - pracyj臋 w orzedszkolu jako nauczyciel, w tym roku robi艂am awams nauczycielski i w maju zda艂am teczk臋 i sprawozdanie ze sta偶u. Uzyska艂am ocen臋, sta偶 zako艅czony i coo... w czerwcu lub lipcu po uprzednim z艂o偶eniu przeze mnie wniosku mia艂a odby膰 si臋 rozmowa przed komisja kwalifikacyjn膮. Od wrze艣nia mia艂abym ju偶 i stopie艅 nauczycielski uzyskany a co sie z tym wi膮偶e oczywi艣cie wi臋ksza pensja. No a tu moja p. dyrektor m贸wi mi, 偶e wniosek moge z艂o偶y膰 do ko艅ca pa藕dziernika a komisja zbierze si臋 w styczniu 2010r.!!! Ku...a a偶 si臋 porycza艂am w domu ze z艂o艣ci i bezsilno艣ci, bo wiadomo, 偶e chodzi o kas臋, tak mia艂abym wi臋ksz膮 pensj臋 od wrze艣nia a tak od stycznia przysz艂ego roku:( Harowa艂am jak w贸艂 albo i wi臋cej caa艂y rok i nie tylko( pracuj臋 w tym zawodzie 3 lata) i co jedna osoba mo偶e Ci zepsu膰 karier臋 i ju偶 nie chc臋 o tym my艣le膰. Ale... praca daje mi wiele satysfakcji( dzieci przecie偶 niczemu nie sa winne) i jestem z niej b. zadowolona:) Ale, ale... teraz wiadomo mia艂am powa偶n膮 operacj臋 i jak b臋dzie trzeba do od wrze艣nia bior臋 zwolnienie (wiadomo, 偶e nie pisze na nim z jakiego powodu i nikt nie musi wiedzie膰) i b臋d臋 si臋 bardzo ale to BARDZOO oszcz臋dza膰. Niech inni teraz haruj膮, bior膮 zast臋pstwa i niech si臋 p. dyrektor martwi. Dlatego nie przejmuj si臋 a偶 tak a ja b臋d臋 wspiera膰 Ci臋 ( inne dziewczyny jak bed膮 chcia艂y :) te偶) i Pozdrawiam ciep艂o:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 breszka8
Do Kasia: A stanik jest oczywi艣cie b. wygodny i sportowy, trzyma piersi piknie i 艣mia艂o mo偶esz w nim bra膰 艣lub:) Czego GRATULUJ臉 serdecznie:)

Udost臋pnij ten post

Breszka a na jaki stopie艅 teraz robi艂a艣? kontraktowy czy mianowany? przecie偶 to si臋 odbywa w starostwie powiatowym to dlaczego tak d艂ugo karz膮 ci czeka膰? Jaki oni problem widz膮? Ja te偶 pracuj臋 w szkole:D tylko 偶e w biurze:) wiec troch臋 znam si臋 na tym:) Wiecie co,ale da艂am d.... Ja si臋 jeszcze durna nie zaszczepi艂am. I to oczywi艣cie z w艂asnej g艂upoty i lenistwa. Ale wyczyta艂am na necie (i w gazecie:)) 偶e jest te偶 przy艣pieszony program szczepie艅,偶e dawki si臋 daje kolejne po 7 i 14 dniach (czy jako艣 tak) i jeszcze jedna po roku. I chyba na to p贸jd臋, bo nie zd膮偶臋 inaczej. Ale oczywi艣cie ja to si臋 zawsze obudz臋 z r臋k膮 w nocniku.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kaska 75E/F
brzeska jestes przekochana dziekuje za te slowa otuchy i pocieszenia:-)ja powiedzialam ze jesli tak musi byc ze mam op przeniesiona to trudno a ta pielegniarka powiedziala moze tak byc ze bedzie jeszcze raz przeniesiona oni nie maja wplywu na to ze sie zglaszaja kobiety z rakami piersi ktore maja pierszenstwo ja to rozumiem ale ja tez jestem czlowiekiem i mam uczucia i nikt nie lubi rozczarowan:-(trzeba znowu czekac ale ja teraz wiem 12 pazdziernik i znowu sie naczekam i bende sie ciezsyla a moze tak byc ze mi zadwonia i przeniosa to chyba wyjde z sibie zmienie szpital wtedy i juz!!!jeszcze mam teraz takie bole plecow ze szok zawsze mam na taka deszczowa pogode plecy bola bardziej:-(a ta sytulacja co opisalas z ta dyrektorka ze jedna osoba ma wplyw na twoje zycie i nie mozesz nic zrobic mimo ze wiesz ze tak byloby ci lepiej (wieksza kasa)to przykre ale co zrobic takie jest zycie czasem nie fair....ale trzeba myslec pozytywnie:-)widze tez jestes optymistka ja z reguly tez ale powiem szczerze podlamalmnie ten tele ze szpitala i teraz miala troche problemy ze zdrowiem to juz calkiem..fajnie ciesze sie dla was ty paniusia itd niedlugo dolaczymy z klementynka;.)i reszta dziewczyn:-)pozdrawiam serdecznie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kaska 75E/F
a klementynka o jakiej szczepionce mowisz na co??pozdrawiam:-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 paniusia1
Szanowne kole偶anki :) Witam w klubie fachu edukacyjnego, ja na szcz臋艣cie nie mia艂am 偶adnych przeboj贸w z awansem, w tej chwili zaczynam 10 rok pracy ( taki malutki jubileusz :), jestem od dw贸ch lat dyplomowana, wiem jaki to ci臋偶ki kawa艂ek chleba, a do tego jeszcze jak kto艣 si臋 stara oddaje na czas teczk臋, wywi膮zuje si臋 z termin贸w, a tu jaka艣 dyrektorzyna, albo paniusia :):) z urz臋du nie przymie czego艣 na czas, albo komisja nie mog艂a si臋 zebra膰, bo wszyscy w tym czasie na wczasach byli hahah, to cz艂owieka szlag trafia, no ale c贸偶 niestey jeste艣my na tej kuli ziemskiej zale偶nym gatunkiem, ale nie przejmujcie si臋 g艂owa do g贸wr co si臋 odwlecze to nie uciecze, a co do do艂膮czenia do klubu awsze witamy serdecznie ma艂obiu艣caste. Do klementyka- ty osio艂ku :):) pisa艂am ci wcze艣niej 偶eby艣 sie zaszczepi艂a nie s艂uchasz rady starszej siostry hahahah, ale wiem 偶e rzezcywi艣cie jest jaka艣 przyspieszona wersja szczepionki na 偶贸艂taczk臋 - zadzwo艅 do sanepidu albo do przychodni i zapytaj si臋, a n贸偶 - widelec co艣 si臋 uda na to poradzi膰 - tylko teraz to musisz ju偶 dzia艂a膰, co do le偶enia w szpitalu to dobrze troche pole偶e膰 tym bardziej jak masz ma艂e dzisciatko, m贸j synek ma 5 lat i te偶 musia艂am si臋 oszcz臋dza膰, uwa偶a膰, 偶eby mnie nie udezry艂, a lbo szturchn膮艂, teraz zawsze jak si臋 bawimy to pyta : Mamusiu a bola ci臋 jeszcze cycuszki ? to taki 艣meiszne, a jak po przyje藕dzie do domu na drugi dzie艅 przyjechali do mnie te艣ciowie to m贸j synek powiedzia艂, 偶e mam臋 uderzy艂 jaki艣 pan i teraz j膮 bol膮 cycuszki - to by艂o niez艂e haha. Dla tych kt贸re przed - PAMI臉TAJCIE O SZCZEPIENIU TO WA呕NA SPRAWA !!!, O DOBRYM NASTAWIENIU JESZCZE WA呕NIEJSZA, NIE PRZEJMUJCIE SI臉 NIEPOWODZENIAMI - (MAM DO艢WIADCZENIE W ODWO艁ANYM ZABIEGU ) - JAK TO M脫WI膭 G艁OWA DO G脫RY I BRN膭膯 DO PRZODU - 偶ycie jest pe艂ne niespodzianek, los czasem nama ulega czasem nie ytraktuje nas powa偶nie, ale to od nas zale偶y jak sobie wydeptamy 艣cie偶k臋 :):) CA艁USKI - CMOK, CMOK :):)

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋