Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Go艣膰 Larsa

Zmniejszenie piersi

Polecane posty

przepraszam Was bardzo za te kopie ale post sie nie wyswietlal i byla informacja ze pojawil sie blad.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Lekarz mnie sie pytal jakie chce piersi. Przynioslam mu zdjecia kartki wyrwane z katologow z bielizna i pokazalam mu, jakie sa za male, a jakie w sam raz. Powiedzial, ze to C. Ze wiekszosc modelek ma rozmiar C i taki mi zrobil, a co najwazniejsze zrowna asymetrie. Lezalam na sali z dziewczyna, ktora operowal ten sam chirurg, ona chciala D, ale jej odradzal. Dla niej C bylo za male, Alle wytlumaczyl jej, ze D moze byc za ciezkie i przez moga szwy nie trzymac i efekt koncowy mogglby byc gorszy. Bo tych szwow to nie tak duzo. Widzialam, ze te ciecia sa pozaklejane takimi maluskimi plastereczkami. Niby obie mialysmy C, ale jej byly wieksze ze wzgledu na budowe ciala. Ona byla z pyszystych, ja raczej drobnica. No i ona jeszscze 10 lat starsza niz ja.Takze z tym wiekiem, to nigdy nie za pozno. I 40-to a nawet 50-to latki maja prawo do pieknego ciala, jak ktos mowi, ze w tym wieku sie nie oplaca, to dziala na mnie jak plachta na byka. Sory za ten chaos, ale bym chciala tyle opowiedziec w jak najkrotszym czasie. A pod biustem mam 69cm. No i za zabieg placilam sama, bo mi sie nie chcialo z kasa chorych walczyc po dwoch odmowach. buziaczki dla wszystkich

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kafeterianka..............
ja mialm usuniete 2 kg gruczolu....po kilo z kazdej piersi i mialam misee inny czke J a zmniejszyla mi do C.... jak was czytam to normalnie sama jakies poczucie bezsilnosci mnie ogarnia ,jak oni tak moga.....do mnie jeszcze z mojeje KK dzwonilio sie pytac jak sie czuje po operacji....naprawde jestem z nich zadowolona na maxa....wiem tez ,ze sa przypadki ,ze odmawiaja....ale wlasnie kazdy przypadek jest inny.....jak ktos jest puszysty tez nie zaplaca ,chyba ze sie schudnie do ich okreslonych kilogramow.....te plastry sa super ,mniej stresu z wyciaganiem szwow

Udost臋pnij ten post

Cze艣膰,jestem na skraju za艂amania nerwowego!!!Jutro z samego rana zadzwoni臋 do Wrocka i niech mi powiedz膮.Jak co艣 si臋 dowiem to dam zna膰.Trzymajcie kciuki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 seweryna
Dzi臋ki "mamitka30" Jestem kolejny krok do przodu z decyzj膮. Obawia艂am si臋, 偶e lekarz z mojego G b臋dzie chcia艂 mi pomniejszy膰 tylko o dwa - trzy rozmiary. A to mnie nie satysfakcjonuje ani nie interesuje za tak膮 kas臋. Czekam na troch臋 lepsz膮 pogod臋 i pojad臋 do dr Jarli艅skiego na konsultacje. Potem zadecyduj臋. Dziewczyny, a co lekarze m贸wi膮 o ewentualnym powrocie do du偶ych rozmiar贸w? Moje cycki to wada wrodzona. Genetycznie jestem skazana na wielki biust. Jak patrz臋 na moj膮 mam臋 to przera偶a mnie wizja wielkich, obwis艂ych cyc贸w. Czy istnieje zagro偶enie, 偶e biust b臋dzie znowu r贸s艂? prosz臋 - odpowiedzcie :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kamapka
do seweryna czy mozesz dac nr do tego dr. jarlinskiego.... z tego co piszesz wynika ze robisz prywatnie??!! mozesz napisac ile kasuje?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 seweryna
Do Jarli艅skiego si臋 wybieram bo du偶o dziewczyn go zachwala. Og贸lnie ma niez艂e opinie :) Namiary wezm臋 z internetu : http://www.aestetica.pl/kontakt Chyba 偶e dziewczyny maj膮 jakie艣 konkretne numery pod kt贸re nale偶y dzwoni膰 :) Nie powiem ile kasuje - zak艂adam 偶e 10 tys powinno starczy膰. Zreszt膮 wszystko si臋 oka偶e po wizycie. Specjalista chirurg plastyk Dr n. med. Jacek Jarli艅ski email: jarlinski@aestetica.pl tel: +48 600 208 208

Udost臋pnij ten post

Do seweryna z tego co wiem, to cycki zostaja i sie nie zmieniaja. Moga sie powiekszyc jak przytyjesz, albo jak zajdziesz w ciaze, ale tak to nie rosna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lys
Mamitka30, ciesze sie,ze juz masz to za soba i,ze jestes zadowolona. Zycze Ci ,zeby dalej sie wszystko porzadnie goilo.

Udost臋pnij ten post

Beatka 123 Mialas nam dac znac jak z Twoja operacja! Mam nadzieje ze Ci powiedzieli ze bedziesz miala i Ci sie uda. Napisz jak najszybciej! Mi smutek nie przechodzi :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zapraszamy
Serdecznie zapraszamy na Forum www.feelbeauty.eu/forum o operacjach plastycznych. 900 dok艂adnie opisanych temat贸w .7000 post贸w. Nie piszemy o bzdurach tylko o konkretnych rzeczach. Kiedy艣 Ty szuka艂e艣 informacji teraz Ty pom贸偶 innym i opisz swoj膮 histori臋 i podziel si臋 swoim do艣wiadczeniem. Denerwowa艂e艣 si臋 nie mog膮c w g膮szczu rozm贸w dotrze膰 do interesuj膮cej Ci臋 wiedzy...teraz na www.feelbeauty.eu/forum masz wszystko w przejrzy艣cie u艂o偶onych tematach. Chesz porozmawia膰 o wszystkim i niczym? Znajdziesz dzia艂 dla siebie! Dla 2000 u偶ytkownika cenna nagroda!

Udost臋pnij ten post

No niestety moja droga Psychee :(( Mam takiego do艂a 偶e ma艂y chinczyk macha do mnie z drugiej strony.Powiedziano mi ,偶e " z braku mocy przerobowych operacj臋 przesuwaj膮 na nie wiadomo kiedy ,jestem na li艣cie i mam czeka膰 na telefon".ROZCZAROWANIE- to ma艂o powiedziane, ale to przechodzi we w艣ciek艂o艣膰 . Mam zamiar zadzwoni膰 tam jeszcze w pi膮tek i jak powiedz膮 偶e mam nie przyje偶d偶a膰 ,to b臋d臋 robi膰 dym.Nie mam pewno艣ci czy takie post臋powanie jest zgodne z prawami pacjenta!!Przecie偶 nie mog膮 nam przesuwa膰 tych termin贸w w niesko艅czono艣膰!Nikt nie mo偶e siedzie膰 na walizce przez rok czasu i wyrywa膰 p艂atki z kwiatk贸w zadzwoni膮-nie zadzwoni膮-zadzwoni膮-nie zadzwoni膮.....PARANOJA.

Udost臋pnij ten post

Beatko, Tak mi przykro. Wiem co czujesz bo to samo jest ze mna. Opisalam wczesniej moja sytuacje. Tez mam siedziec na walizce, i to doslownie bo nie jestem w polsce. Ja rozmawialam z roznymi zaprzyjaznionymi lekarzami i powiedzieli mi ze nic sie nie da zrobic, bo jak nie ma pieniedzy to nie ma. Nikt nam ich nie wyczaruje :(. Wiesz chociaz ktora jestes na liscie??? Bo to tez wazne zeby Cie w konia nie zrobili pozniej. Niestety prawa pacjenta nam tu nic nie dadza :( Ja sie nadal nie pozbieralam. Nie wyobrazam sobie jak mam czekac do nieokreslonej daty, pewnie dluzej niz rok :(

Udost臋pnij ten post

Do Beatka i Psychee wytrwalosci dziewczyny, doczekacie sie swojej operacji, tak jak ja. Przykro mi, ze Nfz nie ma kaski. NIe wiem jak was pocieszyc, ale domyslam sie co czujecie. Do lys dzieki za mile slowa. Bylam dzisiaj u doktora. Moge ju wziasc prysznic. Pokazalam cycuszki mojej mamie. Powiedziala, ze sa super i stercza jak u nastolatki. Ja sama czuje sie juz coraz lepiej. Lapkami za bardzo nie moge machac, ale energia mnie nosi. Juz bym cos porobila, bo mam dosc lezenia na sofie. Do kafeterianka mialas szczescie, ze sie zalapales na pokrycie kosztow, bo wlasnie kg z jednej to absolutne minimum, a w niektorych KK 1,5 kg. Wiec ja nie mialam zadnych szans. Domysllam sie, ze tez robilas w Niemczech. Buziaki dla was wszystkich

Udost臋pnij ten post

Witajcie dziewczyny! Mam rozmiar 70 J i jest to koszmar! Bola mnie plecy, robia mi sie odparzenia pod biustem w lecie, nie moge na siebie patrzec w lustrze. Wstydze sie tego jak wygladam. Nigdy nie akceptowalam swego wygladu i jesli nie zrobie sobie operacji zmniejszenia piersi to zwariuje. Prosze was o opinie na temat Astetic Med w Szczecinie, bo tu mam najblizej. Czy warto? Ile to kosztuje? Czy jest to w pelni bezpieczny zabieg, czy nie ma jakichs powiklan? Nie mam kasy, ale zdobede spod ziemi, jesli bedzie trzeba, bo czekac dluzej nie moge!

Udost臋pnij ten post

To znow ja! Prosze poradzcie gdzie mozna kupic porzadny biustonosz w rozmiarze 70 j? W koszalinskich sklepach to rozmiar nieosiagalny! Poki nie zrobie operacji to musze jakos funkcjonowac. Do tej pory nosilam staniki takie, jakie wpadly mi w rece, ale nigdy nie byly dobrane tak jak nalezy! Pewnie dlatego mam te dolegliwosci i zdeformowany, obwisly biust, no ale tego juz nie cofne! Poradzcie!

Udost臋pnij ten post

do dziewczyn kt贸re mia艂y by膰 operowane w szpitalu kolejowym. Dziewczyny strasznie wam wsp贸艂czuj臋, ale uwa偶am 偶e nie ma co robi膰 dymu bo i tak nic to nie da. Ja wiem 偶e 艂atwo mi m贸wi膰 bo jestem ju偶 po operacji, ale by艂am dwa razy w tym szpitalu i troch臋 widzia艂am jak tam jest. Jak wam powiedzieli 偶e z braku mocy przerobowych to wam powiem o co chodzi (bynajmniej tak mi si臋 wydaje i mam nadziej臋 偶e si臋 nie myl臋). Tam w szpitalu s膮 tylko dwie takie sale operacyjne gdzie jest pe艂ny sk艂ad ludzi, czyli panie instrumentariuszki i anestezjolodzy. I z tego co wiem to te偶 jest czasami walka o te sale. chirurdzy z plastycznej mog膮 zrobi膰 tylko jedn膮 du偶膮 operacj臋 dziennie lub kilka drobnych przy u偶yciu znieczulenia miejscowego. tez jest tak 偶e sale s膮 zaj臋te i nikt z oddzia艂u plastycznego nie jest operowany. Jest np sytuacja, 偶e kto艣 by艂 zaplanowany np na czwartek na zabieg a dosta艂 miesi膮czk臋 i operacja przepada i przek艂ada si臋 na za kilka dni, przez co ca艂y plan przesuwa si臋 o jeden dzie艅 i ju偶 jest po艣lizg. Poza tym te偶 jest co艣 takiego jak komplikacje przy operacji lub po operacji i np musieli kogo艣 nad ranem lub w nocy operowa膰 ponownie i na drugi dzie艅 rano zaplanowane operacje odwo艂ano bo lekarze nie dali by fizycznie rady operowa膰 kogo艣. Ja wiem 偶e 艂atwo mi m贸wi膰 bo jestem ju偶 po zabiegu, ale nale偶a艂am si臋 tam d艂ugo i widzia艂am jak to wygl膮da. Mnie pewnie szlak by trafi艂 na waszym miejscu i rozumiem wasz 偶al i z艂o艣膰, ale to jest nasza s艂u偶ba zdrowia, wiec najlepiej to by trzeba by艂o walczy膰 z NFZ 偶eby wreszcie przejrza艂 na oczy i zrozumia艂 偶e gigantomastia to choroba a nie nasz wymys艂 i 偶eby wi臋cej dali kasy!!! Trzymajcie si臋 mocno i pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Chcialam wam powiedziec, ze minelo juz poltora tygodnia od operacji. Wczoraj po raz pierwszy bralam prysznic i stanelam przed lustrem i zobaczylam moje piersi w calosci, a nie tylko z gory jak do tej pory. Tak bardzo balam sie spojrzec w lustro, ze az trzesly mi sie nogi. Tak bardzo balam sie widoku mojego pocietego ciala, ale spojrzalam i chcialo mi sie ryczec ze szczescia. Pokazalam je tez mezowi i jemu tez sie podoba, mimo ze on taki wrazliwiec. Imdleje na widok krwi. Piersi sa jescze opuchniete i nienaturalnie sterczace, ale podoba mi sie. Jak zejdzie opuchlizna, to troszke opadna. Pisze to dlatego, ze Yvaine miala watpilwosci co woli, obwisly wielki biust, czy blizny. Mialam te same watpliwosci. Miedzy innymi dlatego tak dlugo zwlekalam z decyzja, bo az 10 lat. I wiecie co? Zaluje, ze nie zrobilam tego wczesniej. Byc moze nie beda az tak widoczne. Mam pytanie do dziewczyn ktore sa po operacji. Jak przezylyscie pierwsza miesiaczke. Niecaly tydzien po zabiegu dostalam okres, a przed okresem mialam wrazenie, ze wszystkie rany mi sie rozchodza. Tak dziwnie pradowalo, albo w sutku, albo pod piersia. Balam sie ruszyc. Nie wiedzialam, czy mam zawal, czy to cycki pekaja. Taki dziwne krotkotrwale, ale bardzo silne. No i mam wiele sytuacji w domu, ze chce zrobic cos automatycznie przy dzieciach, np. zlapac pileczke, albo odruch obronny, kiedy widze zblizajacy sie lepek w kierunku moich piersi. Wtedy napinam wszystkie miesnie i boli jak diabli. Tez tak mialyscie? Kiedy te piersi przestana byc taki wrazliwe? Kiedy bede mogla swobodnie podniesc reke, kiedy bede mogla spac na boku, albo brzuchu. Moje biedne plecy nie sa przyzwyczajone do takiej pozycji.

Udost臋pnij ten post

Do mamitki30 Serdecznie gratuluje Ci udanej operacji. Jak przeczytalam Twoje wrazenia po ujrzeniu sie po raz pierwszy w lustrze, az sie poplakalam. To musialo by c cudowne uczucie. Moze i mnie uda sie to kiedys przezyc, jak uzbieram kase i przelamie strach przed operacja. Przyznam sie, ze bardzo sie jej boje. Mam juz 46 lat i nie wiem, czy w tym wieku moge sie jeszcze operowac. Wiem tylko, jak bardzo cierpie. Zycze ci szybkiego powrotu do formy.Sama pomysl jak bedziesz wygladac latem na plazy, czyz nie bedzie to cudowne? Pisz prosze jak dalej bedziesz sie czula. Napisz, gdzie bylas operowana, czy prywatnie, jak bardzo zmniejszyli ci piersi. Bede bardzo wdzeczna.Pozdrawiam serdecznie.

Udost臋pnij ten post

Do innych dziewczyn, ja tez bardzo was prosze napiszcie jak czulyscie sie po operacji, czy mialyscie te same dolegliwosci co mamitka30? Jak dlugo boli i co zlego moze sie dziac? Kiedy wraca sie do dawnej formy?

Udost臋pnij ten post

Mamitka, kochana uwa偶aj z tym przytulaniem si臋 do dzieci, nie podno艣 ich i w og贸le uwa偶aj!!! bo to 偶e na zewn膮trz 艂adnie si臋 goi to pami臋taj 偶e wewn膮trz masz te偶 szwy i np mojej kole偶ance jaki艣 szew w 艣rodku p臋k艂 i spod biustu na 艂膮czeniu szw贸w zacz臋艂a jej krew lecie膰. ja jestem prawie miesi膮c po operacji i nadal odczuwam b贸l. teraz cz臋sto mam tak 偶e mnie co艣 strasznie gdzie艣 w piesi kuje - jakby mi kto艣 ig艂臋 wbija艂. Biust mam nadal opuchni臋ty, pr贸buj臋 po艂o偶y膰 si臋 na boku, ale jeszcze boli. Mi du偶o m膮偶 pomaga, ale wiadomo jak idzie do pracy to musz臋 sobie sama radzi膰 i ju偶 widz臋 偶e jak za du偶o co艣 porobi臋 to mnie na wiecz贸r bol膮. Masuj cz臋sto swoje cycuszki- ja dosta艂am takie zalecenie ze szpitala i smaruj du偶膮 ilo艣ci膮 ma艣ci膮 z wit A. Oszcz臋dzaj si臋 jak najd艂u偶ej i niech wi臋kszo艣膰 rzeczy kto艣 za ciebie wykonuje, bo to wyjdzie tylko na dobre. Ja ju偶 mia艂am miesi膮czk臋 i powiem ci 偶e nie prze偶y艂am tego jako艣 tragicznie, ale to mo偶e dlatego 偶e to by艂o par臋 dni po operacji i dostawa艂am jeszcze w szpitalu ketonal do偶ylnie, wiec nic mnie nie bola艂o, a z piersiami nic si臋 nie robi艂o. Pozdrawiam i 偶ycz臋 powrotu do zdrowia:) 26Ania63 na stronie 84 na twoje pytanie odpowiada mi Paniusia1 ktora mia艂a operacj臋 p贸艂 roku temu. trzeba da膰 sobie 4 miesi膮ce na rekonwalestencj臋. Kochana w ka偶dym wieku si臋 mo偶na zoperowa膰. Ze mn膮 le偶a艂a pani starsza od ciebie i jest teraz jedn膮 z najszcz臋艣liwszych kobiet:) Zwr贸膰 uwag臋, 偶e tu ka偶da dziewczyna po operacji jest szcz臋艣liwa. wiadomo 偶e boli, jeden bardziej drugi mniej odczuwa b贸l, ka偶dy inaczej dochodzi do siebie, stres jest wielki, ale warto to wszystko prze偶y膰. ja musia艂am na dwa tyg zostawi膰 dziecko 1,5roczku, ale warto:)

Udost臋pnij ten post

Bardzo ci dziekuje klementynko za to pocieszenie. Az mi kamien spadl z serca. Myslalam, ze dla mnie to juz za pozno. Caluje serdecznie i zycze zdrowka. Bede wiec zbierala pieniazki na operacje. Kiedy mi sie uda uzbierac, nie wiem, ale widze, ze warto!Pozdrawiam raz jeszcze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 breszka 8
Witam wszystkie du偶obiu艣ciaste i ma艂obiu艣ciaste, daawno mnie tu nie by艂o musia艂am nadrobi膰 zaleg艂o艣ci i poczyta膰 nowe wpisy i te trwaj膮ce.Drogie dziewczyny ja jestem ju偶 p贸艂 roku po operacji(prywatnie, opisywa艂am jak posz艂o gdzie艣 na str. 65 i dalej). rany jak to szybko zlecia艂o!!!, dzi艣 艣wi臋tuj臋 30- ste urodziny!! Z ma艂ymi piersiami, zmniejszone o ok. 4,5 rozmiar贸w(zale偶y z jakiej firmy teraz nosz臋 stanik), mam rozmiar D( niekt贸re z was pewnie pomy艣l膮 偶e to te偶 du偶y) ot贸偶 wcale nie!! jak dla mnie przynajmniej, jak dosta艂am swoje zdj臋cia od chirurga przed(masakra) i po (pi臋knie) to nie 偶a艂uj臋 ani decyzji ani peni臋dzy(w ko艅cu po to je zarabiam 偶eby co艣 mie膰 od 偶ycia). Decyzj臋 podje艂am szybko(miesi膮c i juzmia艂am termin u lekarza) chocia偶 z zamiar gdzies tam kie艂kowa艂 dawno temu, nikt nie s膮dzi艂 偶e na opowa偶nie(nawet ja hehe) zdecydowa艂am sie po prostu w miesi膮c, naprawd臋, teraz 偶a艂uj臋 偶e nie wcze艣niej(no ale najpierw trzeba by艂o troszke zarobi膰). No i tak, jak tak patrz臋 na zdj臋cia sprzed lat i teraz to hmm r贸偶nica spora!!Wszystko u mnie elegancko zagojone, blizn prawie nie wida膰(naprawd臋) smaruj臋 dalej Fluracinem i Cepanem na zmian臋, tak mi to juz wesz艂o w nawyk. No nie m贸wie juzs o ubraniach, nic tylko przebiera膰, nied艂ugo wiosna a p贸藕niej lato, kto wie mo偶e po raz pierwszy nie b臋d臋 si臋 wstydzi艂a wyj艣膰 na pla偶臋, w kostiumie k膮pielowym oczywi艣cie:))( no i oczywi艣cie teraz jest rozmiar dla mie taki jaki chc臋!! ) Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i powodzenia, nie ba膰 si臋!!Powiem szczerze 偶e na tym forum naczyta艂am sie mo偶e troche za du偶o o szwach, drenach, b贸lu, strachu ale mnie to nie zniech臋ci艂o bo jest to "do przej艣cia", ale prtzede wszystkim s膮 tu takie osoby kt贸re przez to przesz艂y(ja teraz te偶) i one tak偶e podtrzymywa艂y na duchu:)) Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Jak milo poczytac takie slowa.Az mija strach przed operacja. Widac, ze teraz jestes szczesliwa, a o to przeciez chodzi. Napisz kochana gdzie robilas operacje? No i wszystkiego najlepszego z okazji urodzin.Pozdrawiam serdecznie.

Udost臋pnij ten post

cze艣膰 Pragn臋 wszystkim podzi臋kowa膰 za opisanie swoich do艣wiadcze艅, drogi dojrzewania do decyzji, zabiegu i reakcji PO. Tylko dzi臋ki Wam poczyni艂am pierwsze kroki :)))) wizyt臋 mam na pocz膮tku marca, a zabieg planuj臋 na pa藕dziernik . Ufffffffffff

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 paniusia1
Hejka rekonwalescentki Chcia艂abym Wam napisa膰 o tym b贸lu takim przera藕liwie k艂uj膮cym - jakby kto艣 szpileczki wpbija艂, to prawid艂owa reakacja nerwob贸lowa tzn 偶e piersi powoli w swoim czuciu wracaj膮 do normy, ja te偶 tak mia艂am, troch臋 to nieprzyjemne ale co tam :) - najwa偶niejsze 偶e macie ma艂e biu艣ciki Co do powrotu po zabiegach do normalnych rozmiar贸w - nie ma takiej mo偶liwo艣ci bo ma si臋 grucho艂y powycinane i jedynie od przytycia mo偶e narosn膮膰 tkanka t艂uszczowa, ja teraz przyty艂am na zim臋 - jak ka偶da dobra wiewi贸rka hahah i nic mi si臋 biust nie zwi臋kszy艂. Co do strachu ju偶 kiedy艣 pisa艂am - to rzecz nabyta raz jest raz go nie ma, towzryszy nam zawsze, to nasze emocje i tyle , trzeba z nim walczy膰 i nie da膰 si臋, b贸l za chwil臋 minie i si臋 za pomina po 3-4 dniach 偶e by艂a operacja. Trzymajcie si臋 dziewczyny, nie przeholowujcie pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

to naprawde pocieszajace co piszecie dziewczyny:) dzieki wam naprawde sie ciesze ze umowilam sie na kosultacje i wreszcie ruszylo cos do przodu. przykro mi naprawde z powodu dziewczyn ktorym nfz przesunal operacje na niewiadomo jaki termin. mam nadzieje ze to sie jakos rozwiaze na dniach i zycze wam duzo sily. bo tego chyba naprawde potrzebujecie. szczerze mowiac czekam az ktoras z dziewczyn po operacji zgodzilaby sie przeslac jakies zdjecia:) mysle ze to najbardziej wiarygodne zrodlo informacji:) do amelka-chcialam sie ciebie troche wypytac o dr szczyta? bo wlasnie u niego mam kosulatcje 9.04. chcialabym wiedziec ile trwala u ciebie ta konslutacja, co mowilas lekarzzowi, co on mowil tobie? i poiwedz mi czy od razu wtedy wyznaczalas teramin operacji i wplacalas zaliczke czy np kilka dni pozniej? i powiedz mi jeszcze jedna wazna rzecz. jak wyglada to wsyztsko juz po operacji? chodzi mi o to, jak juz opuszczasz klinike to co dalej? jezdzilaas codziennie na zmiany opatrunkow? ile razy bylas na wizycie u lekarza po opuszczeniu kliniki? jestem ciekawa powniewaz ja do warszawy mam ok 200 km i zastanaiwam sie jak to bedzie wygladalo? troche sie tego obawiam szczerze mowiac. ze cos sie moze stac a ja mam tak dlaeko. ale innej opcji nie mam. najblziej do lodzi ale tu nie ma zadnego godnego zaufania leakrza. a oprocz lodzi najblizej warszawa. jedyne czego sie boje w tym momencie to ze nie dam rady pogodzic operacji z praca. mam obrone w maju, i potem pewnie do pracy trzeba bedzie pojsc. i co wtedy? ehh... i zazdorszcze dziewczynom po operacji, zwlaszcza zakupow!:) ja dzisiaj bylam , probowalam sobie cos kupic, mnostwo ladnych rzeczy ale niestety niewyprodukowane na moje piersi:( aha!!! wszytskiego najlpeszego kolezance z okazji urodzin!!!:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jolka270
Hejka dziewczynki. Faktycznie wyst臋puje b贸l, uczucie k艂ucia i sw臋dzenia u mnie trwa艂 do oko艂o 2,5-3 miesi臋cy po operacji i stopniowo zanika艂 dzi艣 mam 4 miesi膮ce po i jest rewelacja. Ale bardzo wa偶ny jest masa偶 i delikatne rozci膮ganie blizn najlepiej po dw贸ch miesi膮cach po operacji uda膰 si臋 na rehabilitacj臋 mo偶e by膰 laser i obowi膮zkowo masa偶. jestem po 8 masa偶u i blizny znacznie si臋 zmieni艂y nie ci膮gn膮 s膮 bardzo elastyczne i niewyczuwalne w dotyku r臋k膮. Zycz臋 powodzenia, pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jolka270
no i dziewczyny jak tak czytam Wasze posty to ja chyba by艂am wielb艂膮dem mia艂am 85jj usun臋li mi od 3,5-4kg w sumie piersi oczywi艣cie wraz z gruczo艂ami piersiowymi. Cho膰 wiem 偶e jest mo偶liwo艣膰 pozostawienia czucia sutkowego i gruczo艂贸w ale to tylko w sytuacji gdy piersi s膮 znacznie mniejsze od moich. w tej chwili mam d i naprawd臋 jest bardzo szcz臋艣liwa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 viefiurka
Hej dziewczyny jestem ju偶 4 tygodnie od operacji czuje si臋 艣wietnie a cycuchy po prostu rewelacja, mamitka ja po 2 tygodniach od zabiegu wr贸ci艂am do pracy na boku spa艂am ju偶 po tygodniu chocia偶 przychodzi艂o z wielkim trudem, a na brzuchu 艣pi臋 od p贸艂tora tygodnia, wiem dobrze o czym m贸wisz 偶e plecy nie przyzwyczajone, mnie w nocy ch艂opak smarowa艂 ma艣ci膮 przeciwb贸low膮 bo nie mog艂am spa膰 przez b贸l plec贸w. 26ania63 ja robi艂am operacje w Szczecinie ale nie tam gdzie Ty pyta艂a艣, ale prywatnie powiem szczerze operacja jest do tej pory najlepsz膮 rzecz膮 jak膮 zrobi艂am dla siebie. Nie mog臋 si臋 doczeka膰 momentu jak b臋d臋 mog艂a za艂o偶y膰 normalny stanik :) oczywi艣cie przymierza艂am ju偶 i wygl膮da jak z katalogu z bielizn膮 :) Pozdrawiam wszystkie

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋