Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Go艣膰 Larsa

Zmniejszenie piersi

Polecane posty

Go艣膰 ares212
@Zuzuzanna, nie poddawaj si臋! Spr贸buj u nast臋pnego ortopedy/neurologa, a jak nie to znowu wal drzwiami i oknami do innego. Nie zniech臋caj si臋, w ko艅cu trafisz na "ludzkiego" specjalist臋. Powodzenia :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 40-stka
tak Zuzanna to racja, nie ka偶dy lekarz zrozumie Tw贸j problem mimo zdj臋膰, opis贸w i historii leczenia, niekt贸rzy dla zasady uznaj膮, 偶e to fanaberia, wybierz sie do innego lekarza i przede wszystkim uzbr贸j sie w cierpliwo艣c, ale nie rezygnuj

Udost臋pnij ten post

jestem tego samego zdania. M贸j by艂y lekarz domowy (by艂y bo podchodzi艂 do sprawy jak typowy samiec) - mi powiedzia艂 , 偶e w moim wypadku nfz podci膮gnie to pod operacj臋 ze wzgl臋d贸w estetycznych i 偶ebym nie stara艂a si臋 zmniejszy膰 biustu (75HH by艂o ju偶 za ma艂e) bo jemu si臋 taki podoba(cho膰 wiedzia艂 jak bardzo cierpi臋 i jakie straszne zmiany ju偶 mam. Nawet je艣li masz ma艂膮 skolioz臋 a jest gdzie艣 jaki艣 ucisk, bol膮 ci臋 plecy i kregos艂up szyjny, g艂owa a nawet cierpisz psychicznie(psycholog lub psychiatra chyba) moze ci takie skierowanie wystawi膰 i powinien . Musisz poprostu trafic na lekarza a nie na erotomana. Pr贸buj , napewno si臋 uda

Udost臋pnij ten post

Czytam i czytam i ewidentnie na stronie szpitala Barlickiego w 艁odzi jako jeden z lekarzy figuruje dr Ryka艂a.. Pisera jest z-pc膮 ordynatora ale si臋 naczyta艂am o nim mn贸stwa negatywnych opinii. Dr Ryka艂a jest wymieniany jako lekarz chirurg plastyczny itd publicznego szpitala..wi臋c skoro tam pracuje to mo偶e tam zoperowa膰 na nfz? dobrze rozumuje? na wizyt臋 mo偶na si臋 um贸wi膰 do poradni na narutowicza, tam pewnie idzie si臋 ze skierowaniem od ortopedy.. 艁odzianki macie jakie艣 namiary na dobrego ortoped臋 w 艁odzi? czy prywatny ortopeda mo偶e mi wystawi膰 takie skierowanie czy za艣wiadczenie? b臋dzie honorowane takie za艣wiadczenie?

Udost臋pnij ten post

dziewczyny kurcz臋 jak wam tak ci膮偶y ten problem i je偶eli tak bardzo wam zale偶y, to przeczytajcie chocia偶 kilka ostatnich stron, no na boga wkurzaj膮 mnie posty typu "czy kto艣 mia艂 operacje na nfz" albo "jaki czas jest potrzebny 偶eby wykonywa膰 domowe czynno艣ci" przecie偶 to jest inwazyjny zabieg. Wi臋c skoro chodzi wam taka my艣l po g艂owie to sp臋d藕cie chocia偶 godzin臋 i przeczytajcie 5 ostatnich stron. A do NatalLodz kto艣 kiedy艣 pisa艂 偶e prywatnie mo偶na p贸j艣膰 ale lekarz, kt贸ry wystawia 艣wistek musi mie膰 jak膮艣 umow臋 z nfz

Udost臋pnij ten post

Ja mia艂am za艣wiadczenie od ortopedy, u kt贸rego by艂am na wizycie prywatnej i przesz艂o. Zakwalifikowana jestem w Gda艅sku.

Udost臋pnij ten post

Poczytalam dzis o ortopedzie o ktorym pisalam (ten co nie dal mi skierowania) i za dobrych opinii o nim nie pisano: ze to facet z epoki gierka, ktory nawet na chorego nie patrzy, nie mowiac juz o badaniu. Te opinie i Wasze wpisy podniosly mnie na duchu i juz znowu wezbraly we mnie sily do dalszej walki :-) Dzieki Dziewczyny!

Udost臋pnij ten post

A takie pytanie podstawowe: skierowanie od ortopedy ma byc na operacje redukcji czy na konsultacje do chirurga plastyka?

Udost臋pnij ten post

A takie pytanie podstawowe: skierowanie od ortopedy ma byc na operacje redukcji czy na konsultacje do chirurga plastyka?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 40-stka
Skierowanie powinno byc od lekarza rodzinnego/ pierwszego kontaktu- na jego podstawie zapisuja na wizyt臋 do poradni specjalistycznej (tak jak do laryngologa czy innego lekarza) , od ortopedy potrzebna jest opinia dot. wskaza艅 do operacji i potrzebna ju偶 do samej kwalifikacji. Pewnie ortopeda tez mo偶e wystawic skierowanie, mo偶e kto艣 sie jeszcze wypowie na ten temat.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 AliAli
Ja jestem 10 dni po operacji. Staram si臋 nic nie d藕wiga膰 ani za bardzo nie przeci膮偶a膰, oczywi艣cie wszelkie sporty odpadaj膮, bo jeszcze nie mam 艣ci膮gni臋tych szw贸w. Je偶eli chodzi o przytulanie dzieci, a co dopiero podnoszenie - przez 2 tygodnie wg mnie b臋dzie to niemo偶liwe, a przynajmniej trudne (podczas wysi艂ku naci膮gaj膮 si臋 szwy, to troch臋 boli, ja si臋 te偶 boj臋, 偶e mog膮 si臋 one jakby "rozej艣膰"). Przed operacj膮 mia艂am rozmiar 65 J, a teraz szczerze m贸wi膮c nie wiem. Piersi s膮 jeszcze delikatnie opuchni臋te, poza tym szczerze m贸wi膮c - nie orientuj臋 si臋 w "ma艂ej" rozmiar贸wce, a jeszcze si臋 nie mierzy艂am. Dzisiaj sp臋dzi艂am godzin臋 stoj膮c przed lustrem i przymierzaj膮c stare ciuchy. Wszystko le偶y o niebo lepiej :-) Ju偶 nie pami臋tam jak to by艂o mie膰 ogromny biust. I nadal ci臋偶ko mi uwierzy膰, 偶e te ma艂e cacka s膮 moje :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 AliAli
Doktor powiedzia艂, 偶e na razie mam nie smarowa膰 ran 偶adnymi ma艣ciami. Czyta艂am, 偶e niekt贸re dziewczyny smarowa艂y blizny linomagiem, ale chyba wol臋 zastosowa膰 si臋 do rad lekarza i poczeka膰. Jak uwa偶acie?

Udost臋pnij ten post

AliAli ja czyta艂am 偶e linomag pomaga je艣li np opatrunek si臋 przykleja do ran, wtedy 偶eby na艂o偶y膰 linomag na gaz臋 i dopiero tak po艂o偶y膰. a je艣li si臋 艂adnie goj膮 to ja bym nie smarowa艂a niczym, je艣li lekarz tak powiedzia艂. Super 偶e tak lekko to znosisz:) dajesz nadziej臋:) ja si臋 od dzieci nie mog臋 odizolowa膰 ale m艂odszy jest jeszcze niekumaty a starszy rozumny-da艂 mi odpoczywa膰 3tygodnie po drugim porodzie, rozumia艂 偶e mama jest popruta i poszyta i j膮 boli. poza tym m膮偶, siostra i mama jako艣 mi pomog膮. teraz jestem na etapie szukania dobrego ortopedy-znacie jakiego艣 w 艁odzi? AliAli to mia艂a艣 spore piersiaki, a rozmiar贸wka brytyjska czy polska? bo ja mam w polskiej K czy wi臋ksze nawet bo si臋 nie mieszcze w stanik a w brytyjskiej chyba I (mam nadziej臋 偶e nie wi臋ksze). Przed ci膮偶膮 mia艂am te偶 65 a teraz mam 70tk臋. Mam nadziej臋 偶e to prawda 偶e dr Ryka艂a przyjmuje w Barlickim-przekona艂a艣 mnie do niego bardzo, plus jego fotki z operacji na stronce-bajka. Na innych stronach wygl膮da to makabrycznie. Boje si臋 偶e mi powiedz膮, 偶e mimo mojego b贸lu, zwyrodnie艅, skoliozy, dr臋twienia r膮k, 偶e si臋 nie nadaje na nfz. ale nie b臋d臋 si臋 poddawa艂a:) A powiedz mi czy szycia s膮 du偶e? na fotkach wygl膮daj膮 jak cieniutkie kreseczki-ja si臋 boj臋 grubych szytych jakby na okr臋tk臋 blizn. Nie obrazisz si臋 je艣li si臋 spytam jak wygl膮daj膮 sutki? moja znajoma mia艂a jakby suche, wygl膮da艂y jak rodzynki (nie wielko艣ci膮 tylko wygl膮dem) i to te偶 mnie przerazi艂o. A ja z czuciem? czyta艂am 偶e mo偶e nast膮pi膰 chwilowy brak czucia-jak to jest u ciebie? Wierz臋 偶e wygl膮dasz o niebo lepiej:) pewnie optycznie ze 3 rozmiary zrzuci艂a艣:) Aha a powiedz mi jeszcze czy b臋dziesz jecha艂a na Aleksandrowsk膮 na kontroln膮 wizyt臋? je艣li to dla ciebie nie problem czy mog艂aby艣 si臋 przy okazji spyta膰 czy dr przyjmuje pa艅stwowo jeszcze w Barlickim? sorki 偶e tak ci臋 zam臋czam ale pewnie wiesz jak to jest:)

Udost臋pnij ten post

Czytam i czytam wasze wypowiedzi wstecz i sama si臋 u艣miecham:) jakby艣cie by艂y mn膮:D jarcys te偶 mia艂am z艂udne plany by karmi膰 piersi膮, przy pierwszym synku wpad艂am w depresj臋 przez nagonk臋 medi贸w 偶e musisz karmi膰 piersi膮, przez lekarzy i po艂o偶ne kt贸re da艂y mi do zrozumienia 偶e co to za matka jak nawet karmi膰 nie mo偶e. Na g艂owie stawa艂am przez 2tygodnie 偶eby karmi膰 tymi moimi wazonami malusi膮 bu藕k臋, nie by艂o mowy o spaniu podczas karmienia! udusi艂abym jak nic! jak nie trzyma艂am cyca dwoma r臋kami to pier艣 opada艂a na nosek synka. po 2tygodniach walki gdzie pogotowie laktacyjne mia艂o jedn膮 rad臋-przystawia膰-trafili艣my do szpitala. Synek spad艂 na wasze ponad 30% wagi urodzeniowej bo nie jad艂 nic a ja tego nie zauwa偶y艂a-przystawia艂am co godzin臋 wi臋c wydawa艂o mi si臋 偶e dobrze robie skoro w pogotowiu tak kazali. Straci艂am zaufanie do piersi, wpad艂am w za艂amk臋 a偶 pewnego razu jaka艣 m膮dra po艂o偶na powiedzia艂a mi 偶e matka to nie cycek. M贸j synu艣 zosta艂 wykarmiony butelk膮, ur贸s艂 mi kawa艂 ch艂opa na 95 centylu:) drugiego synka nawet nie mia艂am w planach karmi膰:) Dosta艂 flaszk臋 i jest szcz臋艣liwy:) ale przez te moje z艂udne nadzieje m艂odej g艂owy straci艂am kupe lat kt贸re mog艂abym spo偶ytkowa膰 na szukanie lekarza i zrobienie operacji. Wisienko-mog臋 si臋 pod tob膮 w 100% podpisa膰. Tylko ja dojrzewa膰 zacz臋艂am w wieku lat 11, w wieku lat 15 mia艂am ju偶 miseczk臋 F! i nadal ros艂a:( nie do艣wiadczy艂am tego niby "ka偶da kobieta by chcia艂a takie mie膰, daj mi troch臋" albo "ka偶dy facet o takich marzy". Jako艣 zawsze by艂y obiektem kpin albo wy艣miewania. Trauma 偶yciowa. 艣miej臋 si臋 z wypowiedzi chwasta:D hehe zauwa偶y艂y艣cie 偶e napisa艂a "dajcie mi rozmiar"? o nie chwa艣cie, jak chcesz to bierz wszystkie 5-6-7 czy 8 rozmiar贸w i spierdzielaj. zobaczymy jak ci b臋dzie mi艂o. Ares masz racj臋 偶e aby zdecydowa膰 si臋 na operacj臋 trzeba swoje piersi znienawidzi膰:( jak si臋 nie mo偶e na nie patrze膰 i wydaje si臋 偶e s膮 藕r贸d艂em wszystkiego co z艂e-nie艣mia艂o艣ci, braku pewno艣ci siebie a za tym id膮 powa偶niejsze konsekwencje w pracy, szko艂ach, zwi膮zkach itd, kiedy nie mo偶na na siebie patrze膰 w lustrze, wtedy jest moment na to by si臋 ich pozby膰. Ja moich nienawidz臋 od 10lat i nawet m贸j m膮偶 kt贸ry zawsze szuka艂 kobiety z takim w艂a艣nie walorem i boli go 偶e chce zrobi膰 krzywd臋 "dziewczynkom" nie da艂 mi tej pewno艣ci siebie kt贸ra jest zburzona przez te bimbajlory. Nawte m贸j m膮偶 widzi jak si臋 z nimi m臋cz臋 i psychicznie i fizycznie i zgodzi艂 si臋 z nimi po偶egna膰. O rany 3 lata si臋 czeka na operacj臋 z nfz? gdzie? dlaczego? 6lat temu to by艂o max p贸艂 roku! naprawd臋 a偶 tyle?? w 艁odzi te偶? o shit!

Udost臋pnij ten post

Dlaczego na nfz tak d艂ugo si臋 le偶y w szpitalu po operacji? tydzie艅? a prywatnie jeden dzie艅? czy na serio operacje na nfz s膮 robione gorzej ni偶 prywatne? np ten sam lekarz prywatnie zrobi super robot臋 a pa艅stwowo 艣redni膮?

Udost臋pnij ten post

Viprenia czy takie d艂ugie terminy s膮 wsz臋dzie? 1,5 roku czekania? i nadal nie rozumiem dlaczego tak d艂ugo trzymaj膮 w szpitalu..u ciebie 18stycznia-27stycznia.. chyba musze m臋偶a wyeksportowa膰 na dodatkowy zarobek bo si臋 chyba nie doczekam tej operacji:)

Udost臋pnij ten post

40stka nie wiem czy operowanie dw贸ch piersi osobno jest praktykowane ale na wielu forach kobiety operowane na nfz w艂a艣nie tak to opisywa艂y. kalkuluje si臋 bardzo prosto-nfz p艂aci za operacj臋-jednej piersi lub dw贸ch-tyle samo pieni臋dzy. wi臋c raz zap艂ac膮 za dwie piersi lub t膮 sam膮 kwot臋 dwa razy je艣li b臋dzie operowana 2 razy. chore bo tylko pacjentka na tym traci ale my艣l臋 偶e to zale偶y od szpitala.

Udost臋pnij ten post

do AliAli R贸b tak jak kaza艂 lekarz, tzn. niczym nie smaruj. U mnie po 2 tygodniach zdj臋li szwy, przez kolejny tydzie艅 nosi艂am takie ma艂e plasterki w miejscach szw贸w. Dopiero po ich zdj臋ciu (3 tygodnie od operacji) zacz臋艂am smarowa膰 blizny. Teraz przez 2 tygodnie mam smarowa膰 2 x dziennie ma艣ci膮 Cicaplast. Po dw贸ch tygodniach smarowania mam przez 2 miesi膮ce nosi膰 opatrunki silikonowe Oleeva.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 viprenia
Hej dziewczyny Dawno nie odzywa艂am si臋, ale zagl膮dam tu ci膮gle. Forum odkry艂am na dzie艅 przed wyjazdem do szpitala. Po operacji opisa艂am wszystko co mi si臋 nasun臋艂o na my艣l. Teraz nami臋tnie czytam wszystkie wpisy od pocz膮tku. Polecam przeczytanie wszystkiego dziewczynom, kt贸re zamierzaj膮 co艣 zrobi膰 ze swoim biustem. Jest wiele mo偶liwo艣ci. Gdy sk贸ra jest m艂oda mo偶na si臋 podda膰 odsysaniu t艂uszczu - je艣li oczywi艣cie jest duzo tkanki t艂uszczowej. Z tego co czyta艂am to du偶o mniej inwazyjny zabieg. Ja mia艂am operacj臋 na NFZ - d艂ugo si臋 czeka, ale czasami nie ma wyj艣cia. Jutro mija miesi膮c jak b艂am operowana. Piersi coraz bardziej mi si臋 podobaj膮. Na pocz膮tku wydawa艂y mi si臋 strasznie ma艂e, ale z dnia nadzie艅 nabieraj膮 kszta艂tu i s膮 super. Le偶a艂am w szpitalu 11 dni i chocia偶 t臋skni艂am za domem to jako艣 zlecia艂o. Jak my艣l臋 o tych prywatnych klinikach, gdzie trzymaj膮 dob臋 lub dwie i puszczaj膮 do domu to z jednej strony dobrze, bo w domu sie szybciej zdrowieje, ale w szpitalu to ca艂y czas jest opieka, nic si臋 nie robi, nie trzeba doje偶d偶a膰 na zmian臋 opatrunk贸w (ja mia艂am 50 km do szpitala, a niekt贸re maj膮 dalej). S膮 plusy i minusy. Jak jeszcze si臋 zastanowi臋, to mo偶e dobrze, 偶e mnie tak d艂ugo trzymali, bo mam w domu c贸reczk臋 2,5 roku i czasami ona potrzebuje si臋 przytuli膰, teraz wdrapuje si臋 na kolana i j膮 przytulam, a po operacji to chyba bym nie by艂a w stanie. Z tego co czyta艂am na forum to niekt贸rzy lekarze z prywatnych klinik nie podejmuj膮 si臋 operacji redukcji piersi gdy s膮 bardzo du偶e. W moim przypadku tak by艂o. Jeszcze co s艂ysza艂am, to 偶e zabiegi na piersi s膮 r贸偶ne refundowane przez NFZ i np. pierwsze艅stwo maj膮 panie, kt贸re mia艂a raka piersi i teraz poddaj膮 si臋 rekonstrukcji. Nale偶y wzi膮膰 te偶 pod uwag臋, 偶e mo偶e nie wsz臋dzie tak d艂ugo si臋 czeka. Dawny szpital kolejowy po艂膮czy艂 si臋 z innym szpitalem i to znacznie przesun臋艂o kolejk臋 oczekuj膮cych, bo przez jaki艣 czas nie by艂y wykonywane zabiegi zmniejszenia piersi. Ja powiem szczerze, 偶e nawet troch臋 cieszy艂am si臋, 偶e d艂ugo czekam, bo moje dziecko podros艂o i teraz 艂atwiej mi jej wyt艂umaczy膰, 偶e nie mog臋 wielu rzeczy z ni膮 robi膰. Jakbym nie za艂apa艂a si臋 na NFZ chyba zrobi艂abym to prywatnie. 呕a艂uj臋 tylko, 偶e nie zrobi艂am tego 10 lat wcze艣niej. Ju偶 wtedy ginekolog to sugerowa艂, ale my艣la艂am, 偶e b臋d臋 karmi膰 piersi膮, 偶e mo偶e si臋 co艣 zmniejszy - a to nic z tego - jeszcze wi臋ksze zosta艂y. Teraz jak ogl膮dam stare zdj臋cia sprzed 10 lat to wygl膮dam obecnie duzo m艂odziej i szczuplej. Lepiej si臋 czuj臋. Wreszcie widz臋 sw贸j brzuch, mog臋 ogoli膰 spokojnie okolice bikini, cycuszki mam j臋drne i stoj膮ce. Blizny jeszcze sa czerwone. Niedawno dopiero si臋 przesta艂o s膮czy膰 co艣 z pod piersi - chyba szwy popuszcza艂y. A teraz wszystko sie goi. Po zdj臋ciu szw贸w we Wrocku jak odpad艂y wszystkie strupki wypatrzy艂am kilka szw贸w do zdj臋cia. Jeden to nawet sama wyci膮gn臋艂am. Uda艂am si臋 ju偶 do miejscowego chirurga i on to powyjmowa艂 - do Wroc艂awia nie chcia艂o mi si臋 jecha膰. Pod koniec miesi膮ca jed臋 do kontroli wi臋c b臋d臋 ju偶 wi臋cej wiedzie膰. W razie jakichkolwiek pyta艅 piszcie dziewczyny mo偶e uda mi si臋 pom贸c.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 viprenia
Ten adres to nie m贸j co wyszed艂 przy nicku, wi臋c nie piszcie na niego.

Udost臋pnij ten post

NatalLodz ja te偶 planuj臋 pojecha膰 do dr Ryka艂y, najbli偶ej mam do 艂odzi, mam rozmiar 75k z kt贸rego biust si臋 wylewa i przej艣cia z karmieniem jak ty, dzwoni艂am do szp. Barlickiego ale niestety nie dosta艂am 偶adnych informacji, nic, pani powiedzia艂a tylko tyle 偶e trzeba przyjecha膰 na wizyt臋 to si臋 wszystkiego dowiem viprenia mo偶esz napisa膰 jaki mia艂a艣 rozmiar przed 偶e by艂 z tym k艂opot? zacz臋艂am przegl膮da膰 wpisy od pierwszej strony ale zanim si臋 przez to przebije to troch臋 czasu zajmie jeszcze przy 20mc dziecku

Udost臋pnij ten post

Gieniak rozumiem, 偶e chcesz si臋 zapisa膰 do dr Ryka艂y pa艅stwowo? czy prywatnie? prywatnie przyjmuje na aleksandrowskiej w 艁odzi, mo偶na si臋 tam um贸wi膰 na wizyt臋-szyciej ale si臋 p艂aci. tam mo偶esz sobie z nim pogada膰 偶e chcesz operacj臋 w barlickim na nfz. kwalifikujesz si臋? masz problemy zdrowotne czy tylko takie bimbajlory jak ja?:) jak wejdziesz na stronk臋 barlickiego to tam jest has艂o oddzia艂u chirurgii plastycznej i otwiera si臋 nowa stronka tego konkretnie oddzia艂u gdzie jest napisane 偶e dr Ryka艂a u nich pracuje-mam nadzieje 偶e to nie przeterminowane informacje. Jest adres na ulicy Narutowicza (na przeciwko szpitala) i nr do tej przychodni, konsultacje do zabieg贸w itd. Mo偶e tam b臋d膮 wiedzie膰 wi臋cej? albo nr telefonu z tej prywatnej kliniki (do dr Ryka艂y) i do niego dzwoni膰 bezpo艣rednio 偶eby si臋 um贸wi膰 pa艅stwowo na wizyt臋? ewentualnie AliAli i Senza29 pewnie maj膮 nr do niego. ja jeszcze si臋 wstrzymam bo chc臋 odwiedzi膰 ortoped臋 i zrobi膰 rtg kr臋gpos艂upa i pos艂uchac co on mi powie. Ja w Barlickim by艂am na konsultacji 6lat temu, dosta艂am nr do dr Pisery (pracuje razem z Ryka艂膮 z tego co wiem) i umawia艂am si臋 bezpo艣rednio z nim w szpitalu. Wtedy nie my艣la艂am o operacji na nfz tylko poprostu w szpitalu pa艅stwowym ale bez skierowania to dr powiedzia艂 偶e 3,5tys z艂otych i mam operacj臋 bez nfzetu za 3miesi膮ce. Mam nadziej臋 偶e je艣li nfz mi odm贸wi to nadal b臋dzie taka mo偶liwo艣膰..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 AliAli
Nr do doktora Ryka艂y z tego co pami臋tam znajduje si臋 te偶 na stronie kliniki. Jest do recepcji a opr贸cz tego dwa nr do lekarzy. Ja na pocz膮tku bardzo ba艂am si臋 zmiany opatrunk贸w, bo piersi przez pierwsze kilka dni nie wygl膮daj膮 najpi臋kniej, wi臋c pierwsze 2 razy opatrunki zmieni艂a mi znajoma piel臋gniarka a potem ju偶 moja mama mi pomaga艂a (obie strasznie si臋 denerwowa艂y艣my, bo boimy si臋 ran). Ostatecznie nie by艂o tak 藕le i teraz to ju偶 rutyna. Z ran nic mi si臋 nie s膮czy, opatrunki si臋 w og贸le nie przyklejaj膮 tak偶e nie ma problemu. Dziwi mnie bardzo, dlaczego tak d艂ugo trzymaj膮 w szpitalu po operacji na nfz, ale mo偶e by膰 to spowodowane tym, 偶e za ka偶dego pacjenta szpital otrzymuje pieni膮dze od funduszu zdrowia, a kwota ta jest zazwyczaj wi臋ksza ni偶 koszt utrzymania pacjenta w szpitalu. Tak to mi przynajmniej wyt艂umaczy艂 znajomy lekarz. W ka偶dym razie dzisiaj mija 12 doba od zabiegu, a ja ju偶 po 5 dniach wr贸ci艂am do w miare normalnego trybu 偶ycia, pomijaj膮c wszelkie czynno艣ci zwi膮zane z podnoszeniem r膮k, d藕wiganiem itd. Szczerze m贸wi膮c nie wyobra偶am sobie sp臋dzenia tych wszystkich dni w szpitalu. Moje brodawki wygl膮daj膮 ...hm...w miare normalnie..jedna jest zupe艂nie normalna, druga w niekt贸rych miejscach ma ciemniejszy kolor (faktycznie jak taka rodzynka), ale to chyba jest jakby siniak i mam nadziej臋, 偶e zejdzie. W poniedzia艂ek jad臋 na zdj臋cie szw贸w wi臋c wszystkiego si臋 dowiem. Kiedy艣 wpad艂am gdzie艣 na artyku艂, w kt贸rym napisane by艂o, 偶e cukier spowalnia gojenie si臋 ran? Wiecie co艣 na ten temat? Ja lubie sobie podje艣膰 s艂odyczy, chocia偶 teraz i tak musz臋 si臋 pilnowa膰 bo chc臋 schudn膮膰 do wakacji. Ma艂y biust sprawi艂, 偶e figura sta艂a si臋 zdecydowanie smuklejsza, ale te偶 uwypukli艂 si臋 brzuch. Wcze艣niej to zawsze cycki maszerowa艂y pierwsze, a teraz p臋pek wysuwa si臋 na prowadzenie :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 AliAli
Acha, a co do czucia - zmaca艂am si臋 przed chwil膮 i wszystko 艂adnie czuje. Wcze艣niej faktycznie brodawki troch臋 'mrowi艂y'. Biust bardzo mnie sw臋dzi, ale to jest oznak膮 gojenia si臋 ran ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 AliAli
Aaaa... i jeszcze co do zdj臋膰 na r贸偶nych stronach - jak kiedy艣 ogl膮da艂am, mia艂am wra偶enie, 偶e si臋 powielaj膮, a to by艂oby bardzo, bardzo dziwne. W sensie w kilku klinikach (nie pami臋tam ju偶 jakich) widzia艂am te same foty - zapami臋ta艂am, bo by艂y do艣膰 charakterystyczne. Sprawd藕cie na stronie kliniki w 艁odzi zdj臋cia w dziale 'nietypowe' :) Mi臋dzy innymi one przekona艂y mnie do tego, aby zoperowa膰 si臋 w艂a艣nie tam.

Udost臋pnij ten post

my艣la艂am pa艅stwowo, ale w艂a艣ciwie mo偶e jak p贸jd臋 prywatnie to szybciej si臋 to wszystko potoczy, pokieruje mnie gdzie trzeba, mam b贸le kr臋gos艂upa szyjnego i poni偶ej odcinka piersiowego te偶, ale najgorzej znosz臋 b贸l piersi, jak zdejmuj臋 biustonosz to mam uczucie 偶e zaraz mi si臋 oberw膮, no i wzgl臋dy estetyczne to nie musz臋 m贸wi膰, m贸j m膮偶 bez biustonosz to nie widzia艂 mnie ju偶 chyba od kilku lat, nie by艂am jeszcze u ortopedy czy innego specjalisty, nie mam nic udokumentowane z tych dolegliwo艣ci, je艣li ta cena 3,5 by艂aby aktualna to nie wiem czy jest sens czeka膰 i chodzi膰 po tych wszystkich specjalistach AliAli i Senza29 je艣li mo偶ecie podajcie nr do prywatnego gabinetu dr Ryka艂y! czy ten nr prywatny to nr tej kliniki Este L'arte?

Udost臋pnij ten post

AliAli to gigantomastia, rzeczywi艣cie jak wysz艂y im takie 艂adne piersi to musz膮 by膰 nie藕li, rozmiar wyj艣ciowy jak ogl膮da艂am w innych galeriach te偶 mia艂 znaczenie przy wygl膮dzie ko艅cowym

Udost臋pnij ten post

Gieniak te偶 si臋 nad tym zastanowie je艣li nadal b臋dzie taka mo偶liwo艣膰, du偶o si臋 na pewno pozmienia艂o przez tyle lat. Na tych fotach kliniki ta gigantomastia niewyobra偶alna:( biedna kobieta, dobrze 偶e ju偶 ma to za sob膮. A w dziale pomniejszone piersi pi臋kne fotki, natomiast niekt贸re nie rozumiem dlaczego s膮 zmniejszone:) dla mnie s膮 malusie:) 6tej fotki nie kapuje, takie chcia艂abym mie膰 hehe:) takich jak moje tu nie ma, moje s膮 ogromniaste w por贸wnaniu z tymi ze zdj臋膰 "przed". Polecam najpierw zawita膰 do ortopedy czy neurologa czy innego specjalisty albo rodzinnego, 偶eby ju偶 z jakim艣 papierkiem i艣膰 do chirurga. Inaczej b臋dziesz pewnie chodzi艂a 2 razy bo oni decyzji o operacji na nfz chyba nie podejmuj膮? tzn nie w przypadku takich piersi jak nasze, dla nfz mamy za ma艂e pono膰:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 viprenia
Ja mia艂am rozmiar angielskie 38k/36k zale偶nie od rozci膮gliwo艣ci biustonosza. Braffiterka dobra艂a mi tylko 2 biustonosze, a na nich i tak nosi艂am jeszcze taki biustonosz sportowy ala top z gatty, bo wychodzi艂y mi "bu艂y". Mia艂am tez biustonosz sprowadzany z USA i on by艂 najlepszy, bo moj biust wyglada艂 w nim na du偶o mniejszy ni偶 by艂 faktycznie. Piersi mia艂am symetryczne. Teraz mam 80c, super j臋drne. Mam wra偶enie, 偶e lewa brodawka jest wy偶ej, ale to tylko m贸j m膮偶 b臋dzie widzia艂. Poza tym mam praw膮 takjakby naklejon膮, ale wyczyta艂am we wcze艣niejszych postach, 偶e dziewczyny te偶 tak mia艂y i to si臋 p贸藕niej wyr贸wna艂o. Chirurga poprosi艂am aby zrobi艂 jak najmniejsze i tak si臋 te偶 sta艂o. Wycieli mi du偶o tkanki, bo by艂a jaka艣 bardzo ukrwiona - tak po "polski" wyt艂umaczy mi lekarz i 偶e cz臋sto sie to zdarza przy gigantomastii. Te偶 mog艂am wraca膰 wcze艣niej do domu, sama si臋 dziwi艂am, 偶e tak d艂ugo mnie trzymaj膮, ale jak by艂am w szpitalu le偶a艂am na sali z kobiet膮 po rekonstrukcji. Wypisali ja, a ona po 2 dniach wr贸ci艂a, bo si臋 jej zebra艂a ch艂onka. Tak si臋 zdarza, ale mo偶e si臋 przeci膮偶y艂a, mo偶e co艣 d藕wign臋艂a, nie wiem. Nawet si臋 nie wyrywa艂am po tym do domu, bo wystraszy艂am si臋, 偶e co艣 takiego mo偶e si臋 sta膰. Jak wraca艂am do domu to czu艂am ka偶d膮 dziur臋 w moim biu艣cie. Ka偶dy ma inny organizm i inaczej b臋dzie przebiega膰 rekonwalescencja. U mnie wg chirurga wszystko bardzo dobrze si臋 zagoi艂, bo piersi czasami lubi膮 si臋 "papra膰". Ja do tej pory uwa偶am aby si臋 nie przedzwign膮膰. Tylko palec wskazuj膮cy mnie boli - "to zr贸b, to zr贸b" ci膮gle pokazuj臋 m臋偶owi co ma robi膰 :-). Czasami tu na forum s膮 opinie, 偶e nie mo偶na du偶o zmniejsza膰 - to jest indywidualna sprawa. Jaka b臋dzie pier艣 dopiero chirurg mo偶e zobaczy膰 jak j膮 rozkroi - wtedy mo偶e j膮 formowa膰 i wie z czym ma do czynienia. Lekarz dobiera mniej wi臋cej do figury - ja nie jestem drobn膮 osob膮, ale mam teraz c i ca艂kiem dobrze wygl膮da. Przynajmniej wci膮gam brzuch - bo go widz臋 wreszcie.

Udost臋pnij ten post

Dziewczyny, by艂am u ortopedy no i trafi艂am na bardzo mi艂ego Pana :) obejrza艂 zdj臋cia kr臋gos艂upa powiedzia艂, 偶e wszystko co mog臋 mie膰 nie tak z kr臋gos艂upem niestety mam i 偶e je偶eli b贸le s膮 silne to on by si臋 powa偶nie zastanawia艂 nad operacj膮 - powoli zaczynam si臋 cieszy膰 偶e nie musia艂am sama prosi膰 - a on: kr臋gos艂upa. Powiedzia艂am mu 偶e zastanawia艂am si臋 bardziej nad redukcj膮 piersi, na to on 偶e te偶 by sie ku temu przychyla艂, 偶e mo偶e uda si臋 wtedy zapobiec nieodwracalnym zwyrodnieniom i tym samym operacji kr臋gos艂upa. Ale i tu pytanie do was co mia艂y艣cie napisane na za艣wiadczeniu lekarskim? w sensie rozpoznanie?? Bo u mnie lekarz nie do ko艅ca wiedzia艂 co napisa膰 i zastanawiam si臋 czy nie zarejestrowa膰 si臋 jeszcze raz 偶eby to poprawi艂, napisa艂: "kifloza lordoza skrzywienie kr臋gos艂upa ku ty艂owi zale偶ne od wadliwej podstawy -p lecy okr膮g艂e, mo偶liwe 偶e w konsekwencjinchoroby scheuermanna. Cel wydania za艣wiadczenia do konsultacji z oddziale chir. plastycznej - celowe rozwa偶enie korekcji - pomniejszen" Co o tym s膮dzicie? Po pierwsze to urywa si臋 jakby w p贸艂zdania ( z tego co pami臋tam to akurat zadzwoni膰 telefon i on chyba zacz膮艂 drukowa膰 nie ko艅cz膮c zdania) a po drugie czy to tak powinno brzmie膰? spodziewa艂am si臋 troch臋 bardziej 偶e "zaleca" si臋 operacje albo co艣. co o tym s膮dzicie?

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋