anulek102 0 Napisano Maj 21, 2013 Myry艣ka Tam gdzie ja robi艂am zabieg..by艂a taka mozliwo艣膰...koszt to zmniejszenie piersi oko艂o 13 tys plus implanty oko艂o 6 tys ...nie jest to ma艂o.. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
zdesperowana68 0 Napisano Maj 21, 2013 a mi si臋 myryska wydaje, 偶e gdyby艣 ten w膮tek przeczyta艂a, chocia偶 na wyrywki, to by艣 wiedzia艂a, 偶e tw贸j biust po operacji zmniejszenia b臋dzie zwarty i pi臋kny i bez implant贸w, chyba 偶e chcesz usun膮膰 wszystko jak Angelina Jolie :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
zdesperowana68 0 Napisano Maj 21, 2013 a po co zmniejsza膰, skoro chcesz potem wstawia膰 implanty? To nielogiczne... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 __myry艣ka__ Napisano Maj 21, 2013 Nie chcia艂abym nikogo urazi膰, ale od dawna przegl膮dam zdj臋cia zar贸wno zabieg贸w zmniejszenia, podniesienia,powi臋kszenia i moim zdaniem r贸偶nica jest du偶a... Chodzi mi generalnie o to, czy b臋d膮c posiadaczk膮 obwis艂ych i du偶ych piersi jestem w stanie za pomoc膮 zabiegu/贸w osi膮gn膮膰 taki efekt: http://www.google.pl/imgres?sa=X&biw=1344&bih=772&tbm=isch&tbnid=clJkB3L1AClliM:&imgrefurl=http://www.drszczyt.pl/zabiegi/piersi/powiekszenie&docid=id6blvDDIEnDwM&imgurl=http://www.drszczyt.pl/uploads/piersi_powiekszenie/_thumbs/powiekszenie_piersi7_43e72e.jpg&w=824&h=257&ei=-FebUaGjLIaPOI_HgIgN&zoom=1&ved=1t:3588,r:3,s:0,i:92&iact=rc&dur=451&page=1&tbnh=126&tbnw=402&start=0&ndsp=19&tx=273&ty=48 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 __myry艣ka__ Napisano Maj 21, 2013 Nie chcia艂abym nikogo urazi膰, ale od dawna przegl膮dam zdj臋cia zar贸wno zabieg贸w zmniejszenia, podniesienia,powi臋kszenia i moim zdaniem r贸偶nica jest du偶a... Chodzi mi generalnie o to, czy b臋d膮c posiadaczk膮 obwis艂ych i du偶ych piersi jestem w stanie za pomoc膮 zabiegu/贸w osi膮gn膮膰 taki efekt: http://www.google.pl/imgres?sa=X&biw=1344&bih=772&tbm=isch&tbnid=clJkB3L1AClliM:&imgrefurl=http://www.drszczyt.pl/zabiegi/piersi/powiekszenie&docid=id6blvDDIEnDwM&imgurl=http://www.drszczyt.pl/uploads/piersi_powiekszenie/_thumbs/powiekszenie_piersi7_43e72e.jpg&w=824&h=257&ei=-FebUaGjLIaPOI_HgIgN&zoom=1&ved=1t:3588,r:3,s:0,i:92&iact=rc&dur=451&page=1&tbnh=126&tbnw=402&start=0&ndsp=19&tx=273&ty=48 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
MagdaO22 0 Napisano Maj 21, 2013 Arlecin trzymam kciuki za Ciebie! Ja czekam z niecierpliwo艣ci膮 na konsultacj臋. W miar臋 si艂 i mo偶liwo艣ci daj zna膰 o sobie po zabiegu. Tak bardzo zazdroszcz臋 dziewczynom, kt贸re maj膮 to ju偶 za sob膮 i ciesz膮 si臋 ma艂ymi biu艣cikami:) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kasiol2013 Napisano Maj 21, 2013 _maryska_ na zdjeciu dziewczyna/kobieta wyglada bardzo fajnie, jednak ja bym sie nie zdecydowala (nawet gdybym miala kase :) z 1 powodu, ten biust wyglada sztucznie, jest rowny i sterczacy ale raczej nikt nie uwierzy,ze jest naturakny. przy operacjach, ktore wiekszosc z pan na tym forum przeszla, nie jest tylko zmniejszenie biustu ale takze podniesienie, bo nie czytalam jeszcze zadnego wpisu,ze ktos ma z duzego wiszacego biustu - mniejszy wiszacy biust :) pozdrawiam,i zycze wlasciwie podjetej, przemyslanej decyzji, powodzenia ja jeszcze niecale 8 tyg :D Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
MagdaO22 0 Napisano Maj 21, 2013 Znalaz艂am ciekawy w膮tek na interii: http://kobieta.interia.pl/uczucia/psychologia/news-duzy-biust-atut-czy-przeklenstwo,nId,967482 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
arpad17 0 Napisano Maj 21, 2013 dzieki kochane popatrzylam na interii, i na perwno zmniejsze na male B , a blogerka , ktora ma G i pisze , ze to srodek rozmiarowki, to po prostu smiech, i G to giganty, normalne piersi to ok 300 gr wagi czyli Club D + - mam nadzieje, ze jutro juz wygrzebie sie z domu...musze zaniesc to skierowanie....i czekac na plastyka....upaly mnie dobijaja i kazde wyjscie z domu, nawet na 10 minut to dla mnie tragedia ,pozdrawiam Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
akinom74 0 Napisano Maj 21, 2013 Cze艣膰 dziewczyny, pomimo 偶e nie doczeka艂am si臋 odpowiedzi na moje pytanie prosz臋 trzymajcie za mnie kciuki w pi膮tek.Mam pierwsz膮 (mam nadziej臋, 偶e nie ostatni膮) kosultacj臋 w Certusie w Poznaniu. Jako jedyni maj膮 podpisany kontrakt na operacje z NFZ w wielkopolsce. Skierowanie wystarczy mie膰 od rodzinnego. Czas oczekiwania na konsultacj臋 - 1 tydzie艅. "Przebieram nogami" w oczekiwaniu na wynik wizyty tj. czy zakwalifikuj膮 mnie na operacj臋. Pozdrawiam wszystkie "przed" i "po" PS. Dzi臋ki Wam i Waszej odwadze zrobi艂am pierwszy krok do zostania ma艂obiu艣ciast膮 (obecnie 70H) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kukaburra66 Napisano Maj 21, 2013 Kochane, kt贸ra艣 z was jest z Krakowa? Dok艂adnie miesi膮c do mojej operacji! :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
zdesperowana68 0 Napisano Maj 21, 2013 akinom74 a o co pyta艂a艣??? to chyba by艂o bardzo dawno, bo cofn臋艂am si臋 par臋 stron do ty艂u i nie widz臋 Twojego wpisu? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
gogusia78 0 Napisano Maj 21, 2013 kukaburra66 ja mieszkam ca艂kiem niedaleko Krakowa(78km)...jestem tam do艣膰 cz臋sto poniewa偶 m贸j 9-cio letni syn choruje i jeste艣my sta艂ymi bywalcami Szpitalu w Prokocimiu. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Arlecin Napisano Maj 21, 2013 akinom74 powodzenia u lekarza. Magda022 na pewno si臋 odezw臋 po wszystkim.My razem ze Zdesperown膮68 b臋dziemy le偶a艂y na tej samej sali,wi臋c b臋dziemy si臋 wzajemnie pociesza膰:) a potem opisywa膰 wra偶enia. Zdesperowana 68 troch臋 zaczynam si臋 niepokoi膰, ale bardziej dlatego,偶e mi grafik w pracy 藕le uk艂adaj膮 przed wyjazdem ka偶膮 pracowa膰 do samiutkiego wieczora,a rano wyjazd.Normalka 偶e rodzince trzeba prowiant szykowa膰,ale to wszystko przeminie a rado艣膰 z nowych piersi zostanie:)Na razie nie ma co si臋 martwi膰 bo to nic nie da.Zreszt膮 trzeba pracowa膰 i zajmowa膰 si臋 domem,to nie ma czasu na zmartwienia(ogr贸dek zarasta:( )Czasem tylko koszmary si臋 艣ni膮. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
zdesperowana68 0 Napisano Maj 21, 2013 Arlecin, a nie mo偶esz si臋 z kim艣 zamieni膰 albo poprosi膰 o dzie艅 urlopu? Sk膮d b臋dziesz jecha膰? daleko masz? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Arlecin Napisano Maj 21, 2013 Do 艁臋cznej mam ok 60 km.Normalne,偶e co艣 b臋d臋 kombinowa膰,pracuj臋 na 3 zmiany trwa dopiero uk艂adanie grafiku w pracy.b臋d臋 negocjowa膰:) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 dzwonki Napisano Maj 21, 2013 myry艣ka po operacji piersi s膮 bardzo fajne, stercz膮ce i j臋drne. Nie takie jak na zdjeciu - taki kszta艂t nie jest naturalny, to nawet nie anatomiczne implanty...Nie s膮dz臋, 偶e z tak膮 艂膮czon膮 operacj膮 b臋dzie 艂atwo - bo redukcja to powa偶ny zabieg i chyba nie jest dobrze obci膮偶a膰 tak organizm. Przecie偶 nawet przy mastektomii nie wszyscy lekarze decyduj膮 si臋 od razu wsadzi膰 implanty. Piersi s膮 w 艣rodku pozszywane, cz臋sto robi si臋 przeszczep brodawki-kt贸ra musi sie przyj膮膰 i do tego wszystkiego wrzuci膰 implant? Ta operacja jest mniej powa偶na, kr贸tsza - ale rekonwalescencja bardziej bolesna.To cia艂o obce jest i organizm musi si臋 do niego przyzwyczai膰. porozmawiaj z chirurgiem, czy to mozliwe wog贸le...Z mojej strony mog臋 ci powiedzie膰, 偶e piersi s膮 po redukcji- zaskakuj膮co 艂adne. Mo偶e tak nie bedzie zawsze- ale mo偶e w艂a艣nie dopiero wtedy cz艂owiek sie powinien zastanawia膰 nad kolejnym zabiegiem??? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 cycasta ma艂gosia Napisano Maj 21, 2013 akinom74 Mnie te偶 zupe艂nie musia艂o umkn膮膰 Twoje pytanie, ale ch臋tnie odpowiem, na co tylko b臋d臋 mog艂a. Powodzenia w pi膮tek:-) Arlecin, Zdesperowana, Wy ju偶 za nieca艂e dwa tygodnie, prawda? Ale Wam zazdroszcz臋. Zdesperowana, pij koniecznie ten sok z burak贸w i mo偶e jednak od czasu do czasu w膮tr贸beczk臋...? Na pewno b臋dzie ok. Kobiety PRZED - czy WY te偶 nie potraficie my艣le膰 o niczym innym? Dla mnie cyce, b贸le kr臋gos艂upa i perspektywa operacji sta艂y si臋 ju偶 prawdziw膮 obsesj膮. Na szcz臋艣cie w ten weekend mamy komuni臋 mojego synka, wi臋c odrobin臋 mnie to przynajmniej zajmuje, ale potem to nie wiem, co b臋dzie. Nie mog臋 si臋 ju偶 doczeka膰 operacji, czas zacz膮艂 mi si臋 po prostu niemi艂osiernie wlec. Po prostu jestem w stanie my艣le膰 tylko o tym. 呕a艂uj臋, 偶e tak d艂ugo zwleka艂am z t膮 decyzj膮 o operacji. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
akinom74 0 Napisano Maj 21, 2013 zdesperowana68 Pyta艂am na str 279 12.05 czy na forum znajd臋 jakie艣 info o Certusie w Poznaniu, bo sp臋dzi艂am kilka godzin przegl膮daj膮c je i nic nie znalaz艂am. By膰 mo偶e b臋d臋 przeciera膰 szlaki. Pozdrawiam Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
zdesperowana68 0 Napisano Maj 21, 2013 a ja Ma艂gosiu ostatnio robi臋 wszystko, 偶eby o tym nie my艣le膰, rzuci艂am si臋 na sprz膮tanie, mycie okien :) Niby si臋 ciesz臋, niby nie boj臋 operacji, ale boj臋 si臋, 偶e badania z艂e wyjd膮, id臋 jutro zrobi臋 dla ciekawo艣ci morfologi臋... Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
zdesperowana68 0 Napisano Maj 21, 2013 Akinom widocznie 偶adna tam nie by艂a, zatem przecieraj szlaki :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 cycasta ma艂gosia Napisano Maj 21, 2013 akinom, Ja te偶 nic nie wiem o tym Certusie ani nie pami臋tam, 偶eby pojawi艂 si臋 na forum. Zdesperowana, pewnie zr贸b sobie te badania, b臋dziesz spokojniejsza. Na pewno wszystko b臋dzie ok.:-) Daj zna膰, jakie wyniki. Pozdrawiam:-) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 dzwonki Napisano Maj 22, 2013 akinom szukaj informacji o lekarzach z Certusa - mo偶liwe,偶e pracuj膮 gdzie艣 jeszcze: dr Witmanowski i dr Kubasik. Kojarz臋 drugie nazwisko, niestety nie wiem ju偶 sk膮d :-) powodzenia :-) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kukaburra66 Napisano Maj 22, 2013 gogusia78 - a Ty operacj臋 mia艂a艣/b臋dziesz mie膰 gdzie? ;) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
zdesperowana68 0 Napisano Maj 22, 2013 by艂am rano na morfologii, wyniki do odbioru w internecie po 16, to dopiero technika :)) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 cycasta ma艂gosia Napisano Maj 22, 2013 zdesperowana, 16 ju偶 nied艂ugo. Trzymam kciuki:-) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
gogusia78 0 Napisano Maj 22, 2013 kukaburra66 mam nadziej臋,偶e b臋d臋 operowana...w Krakowie w SS im.Rydygiera...konsultacje mam dopiero 30lipca wi臋c wszystko przede mn膮...jako艣 nie mam o czym pisa膰 na forum,jedyne co mnie ostatnio spotyka to do艣wiadczenia z niezbyt wyrozumia艂ymi lekarzami...Nie mam ochoty nikomu wi臋cej t艂umaczy膰 si臋 wi臋cej dlaczego przeszkadza mi taki "pi臋kny i dorodny biust"...呕enuj膮ce.. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 iw-ona Napisano Maj 22, 2013 Jestem tu nowa,ale problem mam taki sam - no mo偶e poniek膮d jestem ju偶 po problemie poniewa偶 oko艂o dwa tygodnie temu podda艂am sie redukcji piersi z rozmiaru du偶ego DD. Ci臋cie mia艂am w ok贸艂 brodawki oraz pionowe ci臋cie i pod piersi膮 poziome (w kszta艂cie litery T odwr贸conej) Na razie jestem troch臋 przera偶ona tym widokiem, poniewa偶 piersi maja blizny bardzo czerwone i mam zasinienia. Mo偶e udzieli艂yby艣cie mi rady co robi膰 i jak piel臋gnowa膰 偶eby piersi sie goi艂y dobrze i zarazem 艂adnie. Pozdrawiam:) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
zdesperowana68 0 Napisano Maj 23, 2013 odebra艂am wyniki, te podstawowe s膮 dobre, hemoglobiny mam 13,3 jak na mnie to du偶o, jakie艣 inne bardziej szczeg贸艂owe wysz艂y mi troch臋 ponad norm臋 albo nieco poni偶ej ale nie doczyta艂am nigdzie, co to znaczy, ale pono膰 co艣 z 偶elazem wi臋c lekka niedokrwisto艣膰 jednak jest :( Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Arlecin Napisano Maj 23, 2013 Zdesperowana nie panikuj,nie ma co na zapas si臋 martwi膰.Za 10 dni wyniki mog膮 by膰 lepsze:) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach