Gość magic84 Napisano Wrzesień 5, 2013 Jeśli któraś z Was ma lub miała operację w Orłowskim dajcie znać!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zurfilda 0 Napisano Wrzesień 6, 2013 magic84 ja mam u tego samego dr co Ty 1 października operację. Jeśli do niej dojdzie... Już raz miałam przekładany termin przez anestezjologa, który pomieszał daty, a teraz jest duże prawdopodobieństwo, że w dniu planowanej operacji dostanę miesiączki a wtedy d...pa. Zaczynam się zastanawiać czy to nie jest jakoś tak "odgórnie" podyktowane, żebym może nie dała się pokroić... ;) Do tego jeszcze się parę dni temu dowiedziałam, że w listopadzie czeka mnie zabieg ginekologiczny też w znieczuleniu ogólnym. Obawiam się czy to nie będzie kuszenie losu - narkoza po narkozie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 6, 2013 oj nie znam Orłowskiego, ja byłam u Osucha i powiem, że wszystko bez większego zarzutu. Piersi ładne, a sam lekarz miły i cierpliwy człowiek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 6, 2013 Dajcie już spokój z tym naganianiem pacjentek Osuchowi. W każdym temacie Osuch. Czy choć na jakimś jednym forum napisała o nim coś dobrego choćby jedna pacjentka? To taki chirurg - duch. W necie ktoś ciągle o nim pisze ale w rzeczywistości żadna jego pacjentka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RudaPa Napisano Wrzesień 6, 2013 zabka681968 z tego co widzę to operację masz zaplanowaną po konsultacji we Wrocławiu. Wybierasz się na nią? Jeżeli tak, to byłabym wdzięczna gdybyś napisała tu co ci powiedzieli we Wrocku. I mam takie pytanko, czy gdybym miała operację np w Łęcznej, to czy można tam leżeć do czas zdjęcia szwów? Ile to czasu od operacji? Tydzień? Bo zarówno z rodzinnego miasteczka jak i z Wrocławia mam tam b.daleko więc nie do wytrzymania byłaby jazda na samo zdjęcie szwów. I później na kontrole można chodzić do jakiegokolwiek chirurga czy koniecznie w szpitalu w którym się robiło operację? Czy obcy chirurg podejmie się kontroli pracy innego lekarza? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zabka681968 Napisano Wrzesień 6, 2013 RudaPa.Witam cie.Ja zostalam zakwalifikowana do zabiegu w Lecznej.Wybralam,ten szpital,bo mialam termin wizyty od dzwonienia juz po tygodniu,a operacje mam,21.10.2013. Dziewczyny mi polecily na forum,ze sa szybkie terminy i rzeczywiscie tak jest.Milam tez termin wizyty we Wroclawiu pod koniec wrzesnia,ale chociaz dojazd jest duzo blizszy,wybralam Leczna,bo nie wiem ile bym czekala od wizyty do operacji,a jeszcze okazalo by sie,ze nie ma juz funduszy na ten cel.Jestem z Wielkopolski i do Lecznej mam prawie 400 km,a le coz.Radzilam sie tez dziewczyn jak z tymi wizytami po i cycasta Malgosia pisala,ze miala do czasu wyjscia zdjete szwy,a na miejscu gdzie mieszka znalazla chirurga ogolnego i do niego chodzi na kontrole,a z Leczna konsultuje sie telefonicznie w razie potrzeby.Pozdrawiam.:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość cycasta Małgosia Napisano Wrzesień 6, 2013 Ruda, Tak, jak Ci napisała żabka, ja (jak chyba prawie każdy) leżałam w Łęcznej przez tydzień po operacji, i w dniu wyjścia miałam zdjęte wszystkie szwy. Miałam przyjechać za tydzień na zdjęcie, ale zagadnęłam o to pana doktora, bo Ani 75 zdjęli właśnie w dniu wyjścia, i mi też zdjął. Mam do Łęcznej bardzo daleko, więc już tam nie jeździłam po operacji. Znalazłam sobie na miejscu bardzo fajnego chirurga (ogólnego) i do niego chodzę na kontrolę. Raz konsultowałam się z Łęczną telefonicznie. Ne bardzo chcieli, ale w końcu coś tam mi powiedzieli. Myślę, że każdy dobry chirurg sobie poradzi. Może być problem, jakby coś było nie tak i wymagało na przykład poprawki, to pewnie lepiej by było na miejscu. My z Anią miałyśmy operację 13 / 14 sierpnia. Jakiś tydzień po wyjściu zaczęłyśmy wszystko opisywać. Możesz sobie poczytać:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zdesperowana68 0 Napisano Wrzesień 6, 2013 Małgosiu nie martw się na pewno piersi się wyrównają, może nie będę identyczne, jak i u mnie ale na pewno nie będzie dwa razy większa, aż tak pan doktor chyba by się nie machnął ;-) Mi dr Tomek mówił, że do roku piersi nabierają kształtu, a pielęgniarka mówiła Dorocie, że jakaś pani też płakała, że za duże, a jak przyjechała po roku to były malutkie ale mi się jakoś w to nie chce wierzyć. Mój rozmiar póki co to 75E lub F zależy od firmy, ostatnio udało mi się zmieścić w 80DD na fiszbinie, cud jakiś, już zbankrutowałam na te staniki, co kupię to nietrafiony, a na allegro najtaniej. Chyba Tobie te wszystkie cycniki podeślę, może się nadadzą :) Przykro mi, że Ania nie może się zaaklimatyzować w przedszkolu ale sama wiesz, że to przejściowe. Na początku wszystkie dzieci płaczą, mój płakał z miesiąc albo dłużej. W pracy mam urwanie głowy, koszmar :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zabka681968 Napisano Wrzesień 7, 2013 cycasta Malgosiu.Mam chyba problem w termine ktory mam przypada mi miesiaczka.:(I co teraz? Czy oni mnie nie zoperuja?Jak wiesz mam kawal drogi do nich i nie wiem,czy pod koniec roku bedzie mi pasowa,bo swieta itd.Czy jest sposob na zatrzymanie okresu,a nie szkodzac sobie,albo przyspieszenie.:(Pozdrawiam:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość joasiazajac Napisano Wrzesień 7, 2013 Naprawdę nie powinnaś decydować się na taki zabieg. Faceci uwielbiają piersi i powinnaś wykorzystać je jako swój atut, a nie powód do wstydu. Wybierz się do jakiejś brafitterki, a ona dopasuje Ci odpowiednią bieliznę. Tu sobie o tym poczytaj: http://likemed.com/pl/brafitting/. W takiej na pewno będziesz czuła się super seksownie i atrakcyjnie. Nie uważasz, że większym powodem do nielubienia swoich piersi będą blizny pooperacyjne? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zdesperowana68 0 Napisano Wrzesień 7, 2013 zabka, a kiedy masz ten termin operacji? Któraś z dziewczyn pisała, że ginekolog coś jej poradził w tym względzie, zasuwaj więc piorunem do gina, bo im wcześniej zadziałasz tym lepiej, gdybyś brała tabletki anty nie byłoby problemu przesunąć terminu miesiączki :( Podczas okresu nie operują, choć bóg jeden wie dlaczego :( joasiazajac proszę idź zbawiać świat na inne forum, tutaj Cię nikt nie wysłucha ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zabka681968 Napisano Wrzesień 7, 2013 zdesperowana68.Witam,termin mam na 21.10. i centralnie wychodzi mi miesiaczka.Dr Madry pytal mi sie,ale ja w tym stresie inaczej policzylam i powiedzialam,ze nie mam w tym czasie,a teraz na spokojnie wychodzi inaczej.Zadzwonie do gina i spytam sie o porade.Moze cos pomoze:(Dzieki pozdrawiam:-) :-) :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aguska65h 0 Napisano Wrzesień 8, 2013 zdesperowana mi Mądry powiedział ,ze nie operują podczas okresu bo to i tak krwawa operacja a jak się leje z dołu i z góry to za dużo krwi możesz stracić.He he masz racje z tym zbawianiem świata ciekawe czy jak joasiazajac miałaby naleśniki do pępka to by je tak chętnie swojemu lubemu pokazywała! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Aguska65h 0 Napisano Wrzesień 8, 2013 Zabka poproś żeby ci przesuneli operacje tydzien wczesniej to razem bedziemy miały Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zabka681968 Napisano Wrzesień 8, 2013 Aguska65h.Bardzo chetnie bym to zrobila,ale jestem zalezna od przyjazdu do domu meza i nie da rady inaczej,bo on zajmie sie naszym malym synkiem,a tez od niedawna pracuje w nowej firmie i nie moze kombinowac,bo wyleci z pracy.Super jak bysmy byly razem,bo mogla bym poznac Cie osobiscie,ale coz sila wyzsza.Pozdrawiam was szystkie:-) :-) :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość cycasta Małgosia Napisano Wrzesień 8, 2013 zabka, Jak Ci napisała zdesperowana, w Łęcznej na 1000% Cię nie zoperują w czasie miesiączki. Albo musisz dzwonić i przesuwać termin (telefon do pokoju lekarskiego: 81 75 26 538), albo lecieć do gina i próbować jakoś przesuwać miesiączkę. Ja wiem tylko, że chyba jest jakaś taka możliwość. Zdesperowana, nie mogę się do Ciebie dodzwonić. jesteś pod telefonem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zdesperowana68 0 Napisano Wrzesień 8, 2013 jestem Małgosiu, zadzwonię do Ciebie ok. 19, teraz wychodzę na chwilkę :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kasiol2013 Napisano Wrzesień 8, 2013 zabka681968 zeby nie miec okresu idz do lekarza i popros o tabletki antykoncepcyjne, ktore sa stosowane po porodzie dla kobiet karmiacych piersia,moze je brac bez obaw, nazwa to cerezette lub polski odpowiednik to ovulan czy ovulon jakos tak. dopoki je bedziesz brala to nie powinnas miec okresu, ja skonczylam je brac tydz po operacji i kilka dni pozniej dostalam okres. rozpoczelam na poczatku czerwca a operacje mialam 15 lipca. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
natka80kl 0 Napisano Wrzesień 8, 2013 U mnie nic nie mówili o miesiączce przy ustalaniu terminu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dzwonki Napisano Wrzesień 8, 2013 Znikam i dziękuję z całego serca za wsparcie i pomoc. Chętnie pomogę każdej kobiecie, zwłaszcza ze Śląska, Małopolski czy Opolszczyzny. Na Śląsku byłam operowana i może moje doświadczenia komuś jeszcze się przydadzą. Zostawiam ślad na forum w postaci moich wpisów, wielokrotnie wrzucałam maila i dziś jeszcze też. Ściskam aagnee, hexe, madzię, 40stkę, elessi,mimimimimi i każdą z kobietek, które były ze mną ;-) dzięki dzięki dzięki. Nie mogę śledzić forum tak jak bym chciała - i na bieżąco się udzielać - ale mailowo jestem dostępna zawsze: możecie liczyć na rady,rozmowę, fotki i wszystko o miejscu mojego zabiegu. Będę zaglądać, dalej studiować i trzymać kciuki ZA WAS! Dziękuję! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Krysia77 Napisano Wrzesień 8, 2013 W środę operacja. Panika totalna. Jem jak najęta...chyba ze strachu. I jeszcze na środę wypada mi miesiączka. Jak zawsze wszystko do góry nogami. Cieszę się, że trafiłam na Wasze forum:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość cycasta Małgosia Napisano Wrzesień 8, 2013 Krysia77, Trzymaj się, kobieto:-) A gdzie masz operację? Dzwonki, żegnaj. Może będziesz zaglądać od czasu do czasu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dzwonki Napisano Wrzesień 9, 2013 Oczywiście, Małgosiu. Trochę jestem uzależniona ;-) pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zabka681968 Napisano Wrzesień 9, 2013 cycasta Malgosia.Ostatnio jestem na antybiotyku i przesowa mi sie miesiaczka obecna i juz nie wiem jak bedzie z ta w pazdzierniku,ale skorzystam z rady kasiol2013.Jak mi radzi z antykoncepcja i pojde po okresie do gina.Ostatecznosc to przesuniecie daty.Dziewczyny trzymjcie mocno kciuki.Pozdrawiam:-) :-) :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zdesperowana68 0 Napisano Wrzesień 9, 2013 zabka, Ty nie idź do gina po okresie tylko zasuwaj teraz, bo tabletki antykoncepcyjne zaczyna się przyjmować od pierwszego dnia okresu, po co masz czekać na po okresie, idziesz po receptę, a nie na badanie! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zabka681968 Napisano Wrzesień 9, 2013 zdesperowana68.Tak chce zrobic.Do terminu opercji wypadaja mi,az trzy.Jutro pojade na wizyte.Powinno byc OK.Dzieki za rade:-) Pozdrawiam:-) :-) :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gosia68 Napisano Wrzesień 9, 2013 Zostały mi 3 tygodnie do operacji. Dziewczyny, do szpitala trzeba się zgłosić na czczo? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Gosia68 Napisano Wrzesień 9, 2013 Dziewczyny po, mam jeszcze kolejne pytania: 1. czy w szpitalnej aptece można płacić kartą (w sensie za stanik pooperacyjny, czy muszę gotówkę mieć)? 2. czy szpital wystawia skierowanie do przychodni chirurgicznej? czy potem po operacji trzeba najpierw iść do rodzinnego po skierowanie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zdesperowana68 0 Napisano Wrzesień 9, 2013 Gosia68, do szpitala przychodzisz na czczo, bo zaraz pobierają krew na badania :) W szpitalu możesz płacić kartą wszędzie. Skierowanie do poradni dostajesz przy wypisie :) Jakby co, to dzwoń śmiało :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość załamana 75j Napisano Wrzesień 9, 2013 Gosia 69 - trzymam kciuki - będzie dobrze - za 3 tyg. dołączysz do grona małobiuściastych ;) w czwartek jadę na konsultacje do łęcznej. mam takiego stresa że aż mi się po nocach śni. ostatnio śniło mi się że przy wejściu do gabinetu lekarz poczęstował mnie czekoladką, a gdy się nie poczęstowałam to stwierdził że z powodu braku łaknienia nie kwalifikuję się na operację Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach