Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Go艣膰 Larsa

Zmniejszenie piersi

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
Dlaczego nie 艂膮czna?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
bo w 艂臋cznej zostawiaj膮 wielkie cycki. Jak pisa艂a gosia, 偶e ma F/G to bardzo duzy rozmiar jak na zmniejszone cycki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
F/G to bardzo duzy rozmiar , na kazde cycki, nie tylko na zmniejszone.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mieciula
karmi艂am piersi膮 dop贸ki nie przyszed艂 nawa艂 mleka ,czyli 5 dni....potem szybciutko trzeba by艂o przepali膰 pokarm ,bo mysla艂am 偶e mi cycki eksploduj膮.Mleko schodzi艂o tylko troch臋,reszta zostawa艂a,na szcz臋scie s膮 tabletki ,kt贸re szybko przepalaj膮 pokarm.M艂ody zdrowy jak rydz i bez mojego karmienia.....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aga 3citi
Dziewczyny, Czy kt贸ra艣 z Was zmniejsza艂a piersi w UCK Gda艅sku? Jak wra偶enia?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kajtka
Za艂amana, to pewnie si臋 spotkamy, bo ja operacj臋 mam 28.01. 27 ju偶 mam by膰 w szpitalu. Mam niestety z艂e przeczucia co do rozmiaru... Spr贸buj臋 porozmawia膰 z lekarzem (wy艣l臋 te偶 w tym celu mojego m臋偶a), je艣li mi powie, 偶e niewiele mi zmniejszy, to chyba zrezygnuj臋 i poczekam na termin we Wroc艂awiu. Nie mam zamiaru przez to wszystko przechodzi膰 dla praktycznie niezauwa偶alnej zmiany. Czeka艂am tyle lat, to poczekam i jeszcze z rok...No i te偶 mo偶e wypa艣膰 mi miesi膮czka, a ja wierz臋 w takie znaki:) Co do karmienia. Ja z moim K karmi艂am ma艂膮 13 m-y. Na pocz膮tku p艂aka艂am z b贸lu i z niemocy, ale si臋 zawzi臋艂am i da艂am rad臋. Za nic w 艣wiecie nie chcia艂abym tego nie prze偶y膰! Karmienie piersi膮 swojego ukochanego maluszka to jeden z najpi臋kniejszych aspekt贸w mojego macierzy艅stwa. Dlatego absolutnie nie 偶a艂uj臋, 偶e nie zdecydowa艂am si臋 na operacj臋 wcze艣niej. Na wszystko jest czas...

Udost臋pnij ten post

kajtka, mi obiecywa艂 w 艁臋cznej zmniejszenie o po艂ow臋 i to minimum po艂ow臋, a wysz艂o, jak wysz艂o, ja bym si臋 obietnicami nie sugerowa艂a tylko jecha艂a tam, gdzie jest 100% zadowolonych pacjentek

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kajtka
kurcz臋, musz臋 to przemy艣le膰 w takim razie, mam jeszcze tydzie艅...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasiol2013
ja bym nie sugerowala sie 1 czy 2 osobami nie zadowolonymi z rozmiaru po operacji(ja sama jestem po warszawie), bo sporo osob na tym forum po lecznej jest zadowlona, wydaje mi sie,ze to zalezy od lekarza i od tego jak mu sie przedstawi,ze naprawde sie chce miec maly biust to chyba raczej nie powinno byc zle. ja wiem,ze dla wielu rozmiar F-G jest ogromny,ale ja po zmniejszeniu mam F z rozmaru K i teraz jestem mega szcesliwa, bo to pasuje do mojej sylwetki, mam tak jak chcialam.Kilka razy przed operacja mowilam lekarzowi,jakie chce i sie do tego zastosowal, powiedzial ze sie postara i w miare mozliwosci sprawi ze bede zadowolona. zdesperowana z twojego powodu mi jest przykro, bo to jakis idiota musial ci robic skoro zzmniejszyl ci tylko 1-2 rozm. pozdrawiam mieciula przepal sie na inne forum, ktore zajmuje sie tym tematem, a nie kolejna relama tabletek jest tu wsadzana.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Szew czyli prof Str贸偶yna pracowa艂 wsz臋dzie , Warszawa , Sosnowiec , Katowice teraz tam - pomy艣lcie

Udost臋pnij ten post

Hej dziewczyny, dzi艣 wiem wst臋pnie, 偶e operacje b臋d臋 mia艂a kwiecie艅/maj za tydzie艅 b臋d臋 zna艂a konkretny termin :) AGA3CITY ja nie robi臋 w UCK w Gda艅sku tylko Wwie w or艂owskim, po tej historii ze Szwedk膮, skutecznie mnie odstraszyli :/ mo偶e to komu艣 wyda si臋 g艂upie, ale tak mam i ju偶. Kama69 robi艂a prywatnie w Gda艅sku i jest zadowolona :) ale nie powiem Ci gdzie dok艂adnie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣ciu, ale Prof. Str贸偶yna nie operuje, zreszt膮 jest przeciwnikiem zmniejszania za bardzo... kasiol2013 ja osobi艣cie znam 4 osoby nie zadowolone z rozmiaru z 艁臋cznej, a ile nie znam?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasiol2013
niema sie co dziwic, mnie ta historia w Gdansku tez nastawila negatywnie i nie zdecydowalabym sie tam na operacje. gosc nie bronie lecznej, bo nawet tam nie bylam, pisze tylko na podstawie mojego ponad rocznego pobytu na tym forum i rozmow z dziewczynami i z tego co pamietam to zdsperdowana i jeszcze jakas kobietka narzekala ze ma nie takie jak trzeba, po wawie tez jest kilka niezadowolonych, wiec chyba nigdzie nie ma 100% ewnosci ze zrobia tak jakby sie chcialo, zycze kazdej zeby miala taki rozmiar i ksztalt o jakim marzy pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 koliber42
hej ja czeka艂am na ta operacje pomniejszenia od dawna my艣la艂am planowa艂am stara艂am si臋 wszystko przemy艣le膰 i zaplanowa膰 w ko艅cu dwa lata temu si臋 zdecydowa艂am ju偶 mam wyznaczony termin na marzec ;-D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 koliber42
na zachodniopomorskim jest w Gryficach ja tam w艂a艣nie czekam ;-D i jestem pozytywnie nastawiona poniewa偶 maj膮 doskona艂a opinie i znam to ju偶 z bliska poniewa偶 znam kogo艣 kto to przeszed艂 i jest z tego bardzo zadowolona ;-DD

Udost臋pnij ten post

Witajcie.Nie pisz臋 ju偶 na forum ale cz臋sto czytam.Ja tez mia艂am robione piersi w 艁臋cznej mia艂y by膰 ma艂e wyci臋li mi 1400dkg,mia艂am mie膰 ma艂e,tyle b贸lu i z rozmiaru 70J,75J angielskiego mam 75G,80F r贸wnie偶 angielskie(ma艂o!!!),a prowadzenie po operacji i wizyty kontrolne poskutkowa艂y martwic膮 i 4 miesi臋cznym zwolnieniem, bo powik艂ania sk贸rne mia艂am po 3 miesi膮cach stosowania bactigrasu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 90Martaa90
Hej, nie nie pisa艂am na tym forum ale 艣ledz臋 je od ponad roku, nie sta膰 mnie 偶eby zrobi膰 operacj臋 prywatnie, a jest to od kilku lat moje marzenie, teraz ci膮偶y jestem zdecydowana. Po przeczytaniu Waszych post贸w nastawilam si臋 bardzo optymistycznie i zdecydowa艂am si臋 dzia艂a膰. Jednak po wizycie u ortopedy jestem za艂amana :( Potraktowa艂 mnie okropnie, powiedzia艂 co艣 w stylu, 偶e jak mo偶na zdziera膰 pieni膮dze z nfz na takie zachcianki.. 偶e nie napisze 偶adnego skierowania i 偶e trzeba by艂o dba膰 o kr臋gos艂up bo teraz ju偶 nic nie pomo偶e :( Dodam 偶e m贸j rozmiar to 65H przy wzro艣cie 162cm i mam skrzywienie kr臋gos艂upa, wi臋c chyba jest jaka艣 szansa na finansowanie. PROSZ臉 WAS podajcie mi jakie艣 namiary na ortoped臋, kt贸ry wypisa艂 Wam takie skierowanie, nie chce drugi raz trafi膰 na takiego lekarza i prze偶ywa膰 takiego poni偶enia :(

Udost臋pnij ten post

By艂am zdecydowana na 艁臋czn膮 ale powy偶sze opinie troch臋 studz膮 m贸j zapa艂. I ten niedogodny dojazd (z Katowic). Do Warszawy nie mog臋 si臋 dodzwoni膰. Chyba si臋 poddam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasiol2013
czyli w jednym zdaniu zamykajac dyskusje- jedziemy do Warszawy. Arlecin martwice juz wyleczylas? 90Martaa90 musisz poszukac innego ortopedy,nie masz innego wyjscia. Moj tez nie byl chetny, twierdzil ze kobiet膮 w XXI wieku sie w glowach p********ilo :) i ze to jest moj wymysl problem z duzym biustem. Muisz szukac do skutku i sie nie poddawac. Lawenda15 ja w warszawie od czasu konsultacji do teraz bylam jakies 7-8 razy i nigdy mi sie nie udalo dodzwonic, zawsze prosilam kogos z forum: czy przy okazji wizyty moze mnie zapisac, Zapytaj dziewczyny, moze ktoras akurt jedzie. powodzenia

Udost臋pnij ten post

Kasiol martwic臋 wyleczy艂am ale brzydko to wygl膮da takie sine i na cz臋艣ci szw贸w zrobi艂y mi si臋 bliznowce (mam innego bliznowca na dekoldzie i lekarz m贸wi艂 o wstrzykni臋ciu steryd贸w w blizn臋,mo偶e po roku z piersi znikn膮,je偶eli nie, zobaczymy co zaproponuje lekarz-kole偶anka mia艂a taki zabieg i blizny s膮 prawie niewidoczne),ale na razie szwy robi膮 si臋 ja艣niejsze to ju偶 co艣.My艣l臋 偶e pomimo perypetii jeszcze raz bym to zrobi艂a ale bardziej bym by艂a zdecydowana odno艣nie rozmiaru:) c贸偶 cz艂owiek zawsze m膮drzejszy po wszystkim.

Udost臋pnij ten post

Cze艣膰 Kobietki. By艂am dzisiaj w Or艂owskim na kontroli (wszystko na dzie艅 dzisiejszy ok) i spotka艂am tam si臋 z Natk膮80kl. Na dzi艣 mia艂a skierowanie do szpitala i jutro ko艂o 9 ma operacj臋. Martwi艂a si臋, 偶e j膮 ode艣l膮 ze wzgl臋du na mocz, ale nikt nie robi艂 jej z tego problemu. Trzymajmy za ni膮 jutro kciuki. Odno艣nie rozmiaru - ja przed operacj膮 nosi艂am 75j (brytyjskie) teraz pewnie wcisn臋 si臋 w 75f lub 80d (brytyjskie) patrz膮c na rozmiar贸wki, bo jeszcze nie kupowa艂am normalnego biustonosza. Przymierza艂am w sklepach (w galeriach handlowych) staniki z fiszbinami i okaza艂o si臋, 偶e 80D jest za ma艂e. Ja te偶 chcia艂am mie膰 ma艂e piersi... No w艂a艣nie, ale co to znaczy ma艂e? Ma艂e - uwa偶amy zazwyczaj, 偶e ma艂e to A, B lub max C. D to niby ju偶 du偶e. Nie powiem, troch臋 si臋 wkurzy艂am, 偶e jednak nadal nie w ka偶dym sklepie b臋d臋 mog艂a kupi膰 sobie stanik, ale zacz臋艂am si臋 zastanawia膰 i przygl膮da膰 si臋 sobie w lustrze. Dosz艂am do wniosku, 偶e moje obecne piersi pasuj膮 do mnie idealnie, ma艂ymi ich nie nazw臋, ale 艣rednimi owszem. Zastanawiam si臋 czy nie mamy problemu z literkami okre艣laj膮cymi wielko艣膰 miseczek. Czy gdyby zamiast nich by艂y napisane na metkach obwody w centymetrach te偶 by艣my tak si臋 denerwowa艂y, 偶e mia艂a by膰 miseczka C a jest E. W sumie to jest 7,5cm r贸偶nicy, dziel膮c na dwie piersi wypada po3,75cm. A te 3,75 cm rozk艂ada si臋 na ca艂膮 pier艣 a nie tylko w prz贸d. Wi臋c czy to a偶 tak du偶a r贸偶nica? Nie twierdz臋, 偶e ka偶da z dziewczyn kt贸ra uwa偶a, 偶e nadal po operacji jej piersi s膮 za du偶e ma taki problem jak ja, bo jakby mi zmniejszyli o 1-2 rozmiary to te偶 bym si臋 wkurzy艂a w ko艅cu to tylko 3,75cm na ka偶d膮 pier艣. Ale je艣li zmniejszono o 5 rozmiar贸w to chyba nie jest tak 藕le. Ja akceptuj臋 obecny rozmiar, ale do niedawna "偶y艂am" literkami i jak ogl膮da艂am w sklepach te 艣liczne male艅kie staniczki to mnie krew zalewa艂a, 偶e nigdy takiego nie za艂o偶臋. Wydaje mi si臋 jednak, 偶e gdybym mia艂a miseczk臋 "C" to prawie wcale bym nie mia艂a biustu. Oczywi艣cie to indywidualna sprawa ka偶dej z Was, ale mo偶e warto pomy艣le膰 o tych literkach. :-) Arlecin Ja te偶 mia艂am mega martwic臋, kiedy艣 to ju偶 opisywa艂am, od poziomego szwu w g贸r臋 ze 3 cm i na szeroko艣膰 ze cztery, na g艂臋boko艣膰 1 - 1,5cm. Obecnie moja blizna na tej piersi co by艂a martwica jest 10 razy 艂adniejsza ni偶 na tej nie powik艂anej. Po oczyszczeniu rany (w sumie to po 2 miesi膮cach od operacji m贸j dr wzi膮艂 mnie na st贸艂 i usun膮艂 ca艂膮 blizn臋 poziom膮 a potem wszystko zszy艂 na nowo 艂膮cz膮c brzegi pomartwiczej rany w miejscu szwu pionowego. Naprawd臋 jestem zdziwiona, 偶e tak 艂adnie uda艂o si臋 to zrobi膰. Jak du偶膮 mia艂a艣 martwic臋? Sama si臋 zagoi艂a przez ziarninowanie czy lekarz interweniowa艂 tak jak u mnie? Odno艣nie 艁臋cznej, z tego co dziewczyny pisa艂y jest tam kilku lekarzy redukuj膮cych piersi, mo偶e niekt贸rych trzeba omija膰 szerokim 艂ukiem i nalega膰 na zapisanie do tych W艁A艢CIWYCH. Wiele dziewczyn jest zadowolonych z operacji tam przeprowadzonych wi臋c to nie kwestia 艁臋cznej tylko niekt贸rych specjalist贸w (mo偶e maj膮 z艂e szablony :-) Lawenda15 dodzwoni膰 si臋 do Or艂owskiego - graniczy z cudem! Masz ju偶 skierowanie do Poradni Chirurgii Plastycznej? By膰 mo偶e b臋d臋 w okolicy szpitala w tym lub nast臋pnym tygodniu. Je艣li bym by艂a to mog艂abym Ci臋 zapisa膰. Nie obiecuj臋 w 100% wi臋c nie ustawaj w pr贸bach dodzwonienia si臋 tam (najlepiej chyba w okolicach godz.12 tej) Z obserwacji wiem, 偶e najmniejsze kolejki by艂y o tej godzinie.

Udost臋pnij ten post

90Marta90 sk膮d jeste艣? Je艣li mo偶e by膰 ortopeda w Warszawie, to mog臋 kogo艣 poleci膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasiol2013
Arlecin zycze ci zeby wszystko ladnie sie zagoilo i zebys moga sie w koncu w pelni cieszyc slicznym nowym biustem :) natka80kl powinnam napisac "a nie mowilam ze trzeba byc dobrej mysli, bo moze sie uda " :P gratulaceje, trzymam kciuki i czekam na twoj wpis jak sie juz lepiej poczujesz. zurfilda zgadzam sie z toba,jak mowie innym ze mam rozmair F to maja wielkie oczy i mowia ze to i tak ogromny biust,ale jak rozbieam sie i staje przed lustrem, to widze sredniej wielkosc****ersi, moj porezdni byl ogromny a ten po prostu jest zgrabny i dobrze komponowany w reszte mojego ciala. mnie zmniejszyli o 5 rozmiarow (1,880g) -prawie 2kg cukru nosilam wiecej niz obecnie :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 za艂amana  70j
kajtka zapewne si臋 spotkamy ja w sumie operacj臋 mam ustalon膮 na 29.01 ale w szpitalu pojawi臋 sie 27 wieczorem. Mam do 艂臋cznej troszk臋 kilometr贸w i boj臋 si臋 偶e w takich warunkach atmosferycznym mog臋 niedojecha膰 28 na czas. Jak umawia艂am si臋 z lekarzem to m贸wi艂 偶e nie b臋dzie problemu jak przyjad臋 dzie艅 szybciej. Przestraszy艂am si臋 waszymi opowie艣ciami o 艁膮cznej. Ja mam rozmiar 70 j i bardzo bym si臋 ucieszy艂a z d/e. Nie jestem ma艂膮 kobiet膮 (tzn. troszk臋 kg mam :)) i ma艂y biust wygl膮da艂by u mnie 艣miesznie. Pytanie do dziewczyn "po" Czy ryzowanie "Zygzak贸w" na piersiach przed operacj膮 odbywa si臋 jak jeste艣cie jeszcze 艣wiadome czy ju偶 po tym jak jeste艣cie u艣pione narkoz膮?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 za艂amana  70j
kurcze Miesi膮czka jeszcze si臋 nie pojawi艂a :(

Udost臋pnij ten post

za艂amana70j zygzaki rysuj膮 przed zabiegiem, potem dopiero zastrzyki itd, wi臋c mo偶esz protestowa膰, 偶eby nie by艂o a ma艂o albo za du偶o :) tyle, ze z tych zygzak贸w to ja niewiele rozumia艂am. Osobi艣cie ba艂am si臋, 偶eby nie mie膰 za ma艂ych piersi. Odwrotnie ni偶 wi臋kszo艣膰 z Was :) Ale lekarz wiedzia艂 co robi. Chcia艂am D, mam D/E. Po przymiarkach setek stanik贸w ju偶 to wiem. Zale偶y od biustonosza, kroju, firmy itd. I powiem Wam, 偶e coraz bardziej mi si臋 m贸j biust podoba. madzik Dzi艣 ju偶 mog臋 napisa膰, 偶e robi艂am biust w Perfect-medica w Gda艅sku, u dr Muraszko. Dot膮d o tym nie pisa艂am, bo wychodz臋 z za艂o偶enia, 偶e nie chwali si臋 dnia przed zachodem s艂o艅ca. Teraz mog臋 pochwali膰. Wczoraj by艂am na wizycie kontrolnej, jestem ju偶 zagojona. Za ok 2 miesi膮ce drobna poprawka blizny pod pach膮. Apropos mam pytanie do dziewczyn po: Doktor kaza艂 mi teraz smarowa膰 blizny kremem no-scar. Czy kt贸ra艣 z Was go u偶ywa艂a? Bardzo r贸偶ne opinie s膮 na jego temat. Pisa艂y艣cie kiedy艣 o olejku r贸偶anym. Czy rzeczywi艣cie jest taki rewelacyjny? Je艣li tak, to mam w艂a艣nie mo偶liwo艣膰, 偶eby mi go przywie藕li z cieplejszych kraj贸w, tylko nie wiem, czy nie szkoda kasy. B臋d臋 wdzi臋czna za opinie.

Udost臋pnij ten post

Kama69, ja u偶ywa艂am tylko olejku r贸偶anego, rzeczywi艣cie brodawki zagoi艂y mi si臋 b艂yskawicznie, a偶 sam doktor si臋 dziwi艂 :) Polecam

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋