Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuśka w zastępstwie

Rodzina zastępcza

Polecane posty

Czy ktoś zechce sie podzielić doświadczeniami? Jestem mamą zastępczą od dwóch lat. Nie znam nikogo, kto jest w podobnej sytuacji. Zapraszam

Gość chetnie poczytam
:) moze na poczatek napisz nam jak zalatwilas wszelkie formalnosci, jak wyglada sytuacja prawna rodzica zastepczego, ja tak w przyszlosci, za jakies 5-6 lat, jak bede w stanie, chce zalozyc rodzinny dom dziecka badz rodzine zastepcza, bo teraz za mloda jestem, ale chetnie cos o tym poczytam, dowiem sie co i jak. prosze, napisz jak sytuacja wygladala u ciebie, jak to sie zaczelo:)

U mnie spraw był o tyle prosta, że jestem rodziną zastępczą własnej siostry. W związku z tym nie przechodziłam żadnych szkoleń, a formalności sprowadziły się do złożenia wniosku w sądzie. Odwiedziła mnie pani kurator i przeprowadziła wywiad. Po przyznaniu mi statusu rodziny zastępczej musiałam powiadomić PCPR. Przemiłe panie odwiedziły mnie w domu i także zrobiły wywiad środowiskowy. Teraz raz w roku wysyłam do sądu sprawozdanie w którym, opisuję np. kłopoty i wyniki w nauce.