Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kruszynkaaa

Nastoletnie mamy

Polecane posty

Gość sfeafase
internetowy lumpeks z odzieżą niemowlęcą ubranka już od 0,5 zł !!! www.lumpik.com.pl Wysyłka tylko 6 złotych,ubranka za grosze Szeroki wybór ubranek(ponad 350 ) oraz atrakcyjne ceny Zapraszamy www.lumpik.com.pl

no niby sa troche zawiedzeni ale w glebi sie cieszą :) ale szok to byl dla nich wszystkich . dodam ze powiedzielismy im jednoczenie i razem. rodzice Ł przyjechali na kolacje do nas i mój Ł oznajmił ze rodzina nam się powiekszy i ze ... jest w ciąży. na początku nie mogli uwierzyć ale teraz doszli do tego ze to jednak prawda.

Gość megggs
hej manisia- nie martw sie, jak sama widzisz wszystko sie układa i na pewno bedzie dobrze. Ja sama czekam teraz na @, wlasciwie powinnam dostac g o dzis, ale czuje ze nie dostane. Jestem w podobnej sytuacji jak ty, ale mysle ze sobie poradzimy jakos ;)

Gość mala mii
Fajnie ze wszystko sie uklada :)

Ja tez zrobiłam test ciążowy jak miałam 18 lat ledwo oddałam sie miesiac wczesniej chlopakowi ( jeden raz bez zabezpieczenia) . Miałam rozne mysli , oczywiscie mama byla w szoku ale podniosla mnie na duchu , dzisiaj moja córeczka ma 9 lat nie wyobrazam sobie zycia bez niej, odeszłam chlopaka (ojca corki, nie ukladalo nam sie) mysle ze to byla najlepsza decyzja w zyciu . Dzisiaj jestem bardzo szczesliwa wyszlam za maz mam poukladane zycie i oczekujemy zaplanowanego dziecka . Nie powiem mialam momenty ciezkie zwlaszcza jak bylam sama ale nie wyobrazam sobie jakby mojej corki nie bylo , jak jej nie ma dwa dni to mi smutno , teskno.

Ojciec mojej corki placi mi na nia alimenty i dba o nia widuje sie z nia zawsze raz w tygodniu .

Gość mala mii
Zgadzam sie z manisiaa90 :) Fajnie jak ktos sobie ulozy zycie na nowo :)

Gość mala mii
manisiaa90 Jak tam sie trzymasz ? :(

Gość mala mii
manisiaa90 Jak tam sie trzymasz ? :(

sama nie wiem... żle... obwiniam się. dbałam o siebie, a tu taka tragedia. zycie jest niesprawiedliwe.

Gość mloda_Mamcia
Hej ja mam 18 lat i jestem juz w 18tc. jak sie dowiedzialam zalamalam sie i nie wiedzialam co robic... ale teraz Ciesze sie razem z chlopakiem chociaz sie bardzo boje jak sobie poradze.. Pozdrawiam

Gość mala mii
mloda_Mamcia Gratuluje :) Ja jestem w 34tc i dotej pory mam obawy czy podolam wszystkiemu i czy dam sobie z tym wszystkim rade... Ale musimy w siebie uwierzyc i napewno jakos sobie poradzimy :) manisiaa90 Nie obwiniaj sie o to cio sie stalo... Nikt tego nie chcial zeby sie tak stalo... :(

Gość mloda_Mamcia
mala mii no napewno damy rade :)Slyszalam ze jest cos takiego jak instynkt macierzynski heh... to juz brzuszek masz :) u mnie troszke tylko widac heh.. wgl ma ktos tak ze poprostu sie boi ze np malenstwo bd chore czy cos?? Ja tak mam nie wiem czemu choc chodze regularnie do gina i wszystko wporzadku. wiem ze nie powinnam tak myslec ale to samo przychodzi.. tyle sie slyszy .. poza tym to prawda ze teraz sie tylko 3x robi usg?? mi tak gin powiedzial, ale slyszalam ze wczesniej wiecej razy sie robilo..

Gość mala mii
Ja juz mialam sporo usg robione bo u malej cos ze sercem wyszlo. Jutro mam kolejne. Moja ciocia 2tyg temu urodzila... Teraz jej coreczka lezy w Toruniu jeszcze w domu nie byla... :( Cos z nerkami jest nie tak. Miala juz jeden zabieg i w nastepnym tyg bedzie kolejny. Jak ciocia mi dzis opowiadala to plakac mi sie chcialo.

Gość mala mii
Ja juz mialam kilka usg gdyz u malej cos ze serduszkiem wyszlo... :( Jutro mam kolejne usg. niby juz jest dobrze ale roznie to bywa... Moja ciocia urodzila coreczke 2tyg temu i odrazu po 3 dniach do Torunia ja przewiezli bo z nerkami ma cos. Tak to na usg yszlo raz ze jedna wieksza pozniej ze wszystko dobrze a po urodzeniu znowu cos nie tak :( Miala juz jeden zabieg i w nastepnym tyg ma miec kolejny... :( Wspolczuje tej malej :( Ciocia jak dzis byla u nas i opowiadala cio i jak to tak mi sie plakac chcialo... :( A co czuje ciocia to jest nie do pomyslenia... :(

Gość zalamannana
manisia- nie martw sie , nie obwiniaj, to na pewno nie twoja wina, sama to przeszłam i ja tez o siebie dbałam jak tylko potrafiłam. niestety widocznie tak musiało byc, moze to nie ten czas, choc ja uwazam ze to był "Ten" czas...ale coz. po jakims czasie sie pozbierasz tak jak ja i bedziesz jeszcze szczesliwa, ale na pewno bedziesz pamietac

Gość mala mii
Cio tam u was dziewczęta ?

Gość migotka8765
ja tez bede nastoletnią mamą za dwa miesiące koncze 18 lat a w marcu 2011 urodze.

Gość mala mii
migotka8765 zycze powodzenia :) Napewno bedziesz dobra mama :P

Gość migotka8765
bede sie bardzo starać ale nie wiem co z tego wyjdzie

Gość Glorcia_
Witajcie . :) ja mam 17 lat i jestem w 8tygodniu. Jestem bardzo zadowolona, mój chłopak się cieszy. Mam nadzieję, że damy radę i wszystko będzie dobrze.

Gość mala mii
Ja jestem już w 36tygodniu ciąży... Coraz więcej się boje... I coraz więcej przygotowań... Mam nadzieje ze każda z nas da sobie rade I pokażemy innym ze młode mamy tez sobie radzą :)

Gość dobryrodzic
Masz naście lat niedługo zostaniesz Mamą/Tatą? a może już jesteś rodzicem? Odczuwasz szczęście i spokój na myśl o Maluszku, który za chwilę pojawi się w Twoim życiu? A może wręcz przeciwnie towarzyszy Ci przerażenie i zagubienie, masz wrażenie, że Twój świat wywrócił się do góry nogami..? Niezależnie od tego, która sytuacja jest Ci bliższa, grupa „Nastoletni Rodzice jest stworzona z myślą o Tobie. Na grupie możesz: Porozmawiać o ważnych dla Ciebie sprawach w gronie osób, które mierzą się z podobnymi wyzwaniami; Dowiedzieć się więcej o tym, czego potrzebuje dziecko i jak radzić sobie z różnymi wyzwaniami związanymi z wychowaniem maluszka; W przyjaznej atmosferze opowiedzieć o swoim szczęściu, radości, a także obawach, troskach i trudnościach, z jakimi się borykasz. Czwartki, godz. 15.00 17.00 Pierwsze spotkanie 28 października Udział w zajęciach jest bezpłatny Pamiętaj! W każdym momencie możesz dołączyć do grupy! Zadzwoń pod numer (022) 616 16 69 i umów się na konsultację. Na spotkaniu możesz dowiedzieć się więcej na temat grupy i wtedy podjąć decyzje o udziale w niej lub skorzystaniu z innej oferty. Fundacja Dzieci Niczyje ul. Walecznych 59 tel. 22 616 16 69 www.dobryrodzic.pl Jeśli chcesz zadać nam pytania skorzystaj z naszej poradni internetowej poradnia@dobryrodzic.pl Twój e-mail trafi do osoby z zespołu programu Dobry Rodzic Dobry Start, odpowiedzialnej za tę formę pomocy. Specjaliści różnych dziedzin psycholog, położna, prawnik odpowiedzą na Twój list. Nie musisz podawać swoich danych odpowiemy na Twoją wiadomość także wtedy, gdy chcesz pozostać anonimowa/y. Postaramy się odpowiedzieć najszybciej, jak będzie to możliwe.

Mala mii- dasz rade :) Mój Piotruś ma już pół roku, jak ten czas szybko leci :) Były wyjechał do pracy do Niemiec, chce do nas wrócić no ale jak będzie w stanie nas utrzymać to dlaczego nie miałabym spróbować być z nim znowu, no w każdym bądź razie zobaczymy jak to będzie. Trzymajcie się dziewczyny cieplutko! :*

Gość mala mii
Dziekuje za dobre slowo :) Mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze :) Chcialabym zobaczyc juz moja coreczke :) Mam nadzieje ze Tobie ulozy sie na nowo z bykym :) Pozdraiwiam :*