Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kruszynkaaa

Nastoletnie mamy

Polecane posty

słuchaj ja nie mam zamiaru się z tobą kłócić,sama nie lepiej piszesz...masz racje może i przyjmą ale tylko z rodzicem,nie mądruj się tylko poszukaj sobie nawet w internecie i zobaczysz że mam rację.jak ty byłaś w ciąży i rodziłaś to może było inaczej,przypominam że od września 2009roku,wszystko się zmieniło,ja zaszłam w ciąże pod koniec września...moja mama musiała u lekarza ginekologa podpisać deklaracje ,że bedzię zemną na kaźdej wizycie,bo jeśli by zemną nie przyszła mój lekarz ginekolog nie przyjął by mnie na wizyte...rada dla ciebie...najpierw dobrze się dowiedz co i jak ,a póżniej swoje mądrości praw innym dziewczyną.bo gwarantuje cie że w 100% nie masz racji z tym co piszesz...

Gość do mamuśka 17
DZIEWUCHOOOO! kropki i przecinki ! bo bez tego nie idzie cie zrozumeć!

Gość do mamuska17
o, widać jaka dobra, nie dość, że seksie to jeszcze w gębie, mamuśka chyba taka sama, bo jablko pada blisko od jabłoni, i kolejne pokolenie zapewne tez takie będzie do przodu

Gość niestety mamuska17 mylisz sie
tak sie sklada ze ja rodzilam w grudniu tamtego roku wiec wiem co i jak, dlatego sie wypowiadam. i we wrzesniu tez chodzilam sama do gina i nic nikt nie mowil o jakiejs ustawie- jak piszesz. Nie wprowadzam nikogo w blad tylko pisze z wlasnego doswiadczenia. Ciekawe za co moga oskarzyc lekarza, ktory przyjal i prowadzil moja ciaze? o to ze dbal zeby dziecko sie dobrze rozwijalo i sie urodzilo zdrowe? sie zastanow! a tym bardziej kiedy sie idzie prywatnie- placisz i wymagasz! a oskarzony to powinien byc lekarz, ktory nie udzieli pomocy potrzebujacej nie wazne czy jest niepelnoletnia czy pelnoletnia. a pozniej sie czepiaja ze nie dadza becikowego bo dziewczyna nie byla do 10 tyg u gina, a sami nie chca przyjmowac. a jesli chodzi o porod to prawda ze nie przyjma jesli nie bedzie opiekuna prawnego, w moim przypadku nie musialo byc rodzica, bo ja wzielam slub i byl potrzebny tylko maz do podpisania papierow. no ale jesli ktos nie wezmie slubu to rodzic jest potrzebny.

nie wiem ,czy te przezwiska pod moim adresem są też od ciebie,ale nie życze sobie słów tego typu co do mojej osoby,nie pozwole żebyś najeżdała na moje dziecko,i co cię to interesuje jaka jestem w gębie i w łóżku,co spałaś zemną że wiesz? zajmij się sobą i swoim łóżkiem...bo ja tobie nie jeżdziłam po dziecku i niepisalam takich bzdur,bo to twoje życie...niechciałabym aby się to powtórzyło...bo załatwie to inaczej

chyba ,że wzięłaś ślub,ale gdybyś go nie wzięła to byś nie miała prawa głosu i w tym momencie ja mam racje,a jak tak się upierasz na tym lekarzu,to się upieraj,zależy też na jakiej dzielnicy mieszkasz.a nawet jak jakaś niepełnoletnia dziewczyna zaskarżyła by lekarza ,to zanim sprawa się zaczęła to by moglo nawet 2 lata minąć,ponieważ takie są nasze sądy.i pacjentka mialaby małe szanse aby wygrać,bo nie ozukujmy się,ale żadko kiedy zwykły szary człowiek wygra sprawę

Gość nacpana szczesciem
co byscie pomyslaly o dziewczynie ktora zaszla w ciaze w wieku 16 lat a urodzila w wieku 17 lat,jej chłopak i ona sa nawet zadowoleni,chłopak ma 20 lat.ma prace,dobrze platna,kocha ja bardzo,zaproponowal jej wspolne mieszkanie,razem beda wychowywac dziecko,bardzo zalezy m na tym dziecku. itp.?(dodam ze ta dziewczyna nie nalezyla do puszczalskich,i choc byla tak mloda to odpowiedzialna i dojrzala jak około 20 latka)wiec jakie jest wasze zdanie na ten temat? pozdrawiam :)

DZiewczyno jesli kierujesz do mnie swoja wiadomosc-a tak wnioskuje- to pomylilas adresy. nie ja jestem nadawca tych postow wyzej pt."do mamuski17". tak wzielam slub ale dopiero jak bylam w 7 miesiacu ciazy a do gina chodzilam wczesniej. Sluchaj ja sie z Toba nie kloce, Ci mowie tylko jak sprawa wyglada i, ze nie wszedzie jest tak jak u Ciebie. A tak na marginesie smieszne jest to ze rodzic musi z Toba chodzic i jeszcze byc przy usg. a jak Cie doktorka bada na samolocie i wklada palce do pochwy albo robi usg dopochwowe to tez matka patrzy?? w zyciu bym sie nie zgodzila. dobrze ze jeszcze ojca, prokuratora, sedziego i policji nie wolaja na wizyte- zal

nacpana szczesciem czyzbys pisala o sobie? pewnie tak :) ja uwazam ze to nic zlego i zyczylabym szczescia tej parze.

ok,to sory nie wiedziałam.dziwna jesteś,wstydziłabyś się swojej mamy,która kiedyś przewijała ci pupę i pielęgnowała cię?chcę ci powiedzieć że moja mama nie stoi i nieprzygląda sie jak lekarz mnie bada,istnieje coś takiego jak parawan w gabinecie,a na usg dopochwowym nie byłam bo nie musiałam.ja też niechce się z tobą kłócić bo nie ma o co.

Gość no nie takiej corkiiii
mamuśka17 hej! mam 17lat,za pól roku skoncze 18...i jestem w ciąży, za 4 tygodnie mam termin porodu..mój chłopak jest w moim wieku czytaj topik, autorka topiku mówiła o dziewczynach w wieku 18-20 lat,

Gość nacpana szczesciem
hmm do niestety mamuska 17 mylisz sie nom tak moja sytuacja chclabym poprostu wiedziec co inni ludzize o tym mysla,intryguje mnie takie glupie zachowanie innych ludzi i wedlug mnie to jest nie dojrzale wyzywac kogos od ppuszczalskich itp.,nie spalam z zadnym innym chłopakiem a jakim prawem ktos mialby mnie tak wyzywac ehh zreszta to i tak sie nie zmieni,sama troche przeszlam w zyciu i juz nie jedna osoba mi powiedziala ze jestem dojrzalsza jak na swoj wiek,bardzo kocham to dziecko i cieszymy sie z moim chłopakiem.a ludzie niech mysla co chca....

a moge wiedziec w jakim miescie mieszkasz?

a rodzić zemną nie będzie,chodzi o to ,że musi podpisać papiery wtedy kiedy zacznę rodzić,że wyraża zgodę,i takie różne,że np.w razie czego mogą zrobić mi cesarskie cięcie,bo ja o tym decydować nie mogę,a czy bedzie zemną siedzieć przy łóżku,czy za drzwiami na korytarzu,to już odemnie zależy.

Gość nacpana szczesciem
do niestety mamuska 17 mylisz sie jezeli to do mnie bylo pytanie gdzie mieszkkam to niedlugo przeprowadzam sie do łodzi

do:no nie takiej corkiiii nie bądz taka dokładna,ale jak już taka jesteś to proponuje abyś przeczytała wszystkie wypowiedzi dziewczyn na wszystkich stronach(20) str., i przyczep się do kogoś innego...bo nie jedna ja mam 17 lat,a jak Cie to tak bardzo interesuje to za półtora msc też będe mieć 18 lat

Nacpana szczesciem jesli chcesz z kims o tym pogadac to sluze rada. mozesz podac swoje gadu to sie odezwe. niestety jest wiele ludzi, ktorzy krytykuja mlode matki, nic o nich nie wiedzac i nie przekonasz ich do swoich pogladow. Wiec nie ma co sie przejmowac opiniami innych

Gość ja bym sie wstydzilaaa
to w warszwie są takie dziewczyny, trzeba przenieść stolicę gdzie indziej, bo wstyd, że mamy mieszkającą w niej takie osobniki, a jak seksilaś się to też matka ci wtórowała.

Gość nacpana szczesciem
ok.moje gg-21957613 :)

Gość nacpana szczesciem
a twoje gygy to?moglabys podac :)?

do: ja bym sie wstydzila słuchaj weż sie odzywaj,bo nie pozwole sobie na takie teksty,powiem ci już brzydko,bo całe te forum mnie już powoli denerwuje,chuj cie to interesuje,zajmij się swoją dupą... i nieinteresuj się młodymi dziewczynami które są już mamami,to jest wszystkich nas osobista sprawa.takie mendy jak ty które włażą na tekie forum i obrażają młode mamy bym najchętniej powybijała...muwie to do wszystkich tych które nas młode mamy krytykują i wyzywają: zajmijcie sie sobą,bo niewiadomo co was w życiu spotka!!!!!!!!!!!!!!!!!!

i to że młoda dziewczyna ma w tym wieku dziecko,to nie znaczy że się puszcza, ty też uprawiasz sex ,tylko miałaś szczęście że nie wpadlaś..pomyśl że to ty mogłabyś być na miejscu którejś z nas...ciekawe czy by ci nie było przykro jak słuchała byś obelg pod swoim adresem,i że ktoś by powiedzial ,że masz dziecko bo się puszczalaś.zastanów się nad sobą

Gość wyluzuj troche dziewczyno

Gość wyluzuj troche dziewczyno
przeciez nikt Cie nie krytykuje. a nawet jesli to ignoruj to, a nie sie klocisz- to jak walka z wiatrakami

masz rację,ale ja już taka jestem.denerwuje mnie takie zachowanie.każdy powinien pilnować siebie,i nie interesować się życiem innych.takie jest moje zdanie

Gość nie sama lecz samotna
Witam wszystkich. Jestem mloda mamusia mam 18 lat i pol roczne dziecko. Czytalam ten topik i wiele sobie uswiadomilam. Mam meza, mieszkamy sami, kocham go i kocham nasze dziecko. Na sprawy finansowe nie narzekamy Maz (jest starszy) pracuje i dosc dobrze zarabia, mamy wlasny samochod, ladne mieszkanko ktore wynajmujemy i niby wszystko jest pieknie ale... Tak naprawde nie jestem do konca szczesliwa, a moze inaczej jestem szczesliwa ale tylko pod niektorymi wzgledami. Nie mam zadnych kolezanek, bo zamieszkalam z dala od rodzinnego miasta z racji, ze Maz tu pracuje, nie znam tu nikogo, nie mam z kim sie spotkac, porozmawiac, pojsc na impreze. Tak naprawde jest mi czasami smutno kiedy widze jak moje dawne kolezanki wstawiaja zdjecia na nk z sobotnich imprezek, obchodzonych hucznie w tym roku osiemnastek i wspolnych spotkan. Ja tak naprawde siedze sama jak palec w domu, kiedy Maz jest w pracy i nie mam do kogo ust otworzyc i coraz czesciej sie zastanawiam jak to by bylo gdyby... Ale coz teraz sie moge tylko zastanawiac, ale musze zyc dalej. Dziecko daje mi wiele szczescia i bardzo je kocham ale jest to inne szczescie niz powinnam teraz miec. I nie bede nikogo oszukiwac, ze wcale nie zaluje, bo gdzies po cichu, choc nie chce sie do tego przyznac chcialabym poimprezowac beztrosko w sobotnie wieczory (tez wczesniej mowilam ze to mnie nie dotyczy, ze sie wybawilam) . I tak naprawde do tej pory sama siebie oklamywalam ze takie zycie jest lepsze. Wiem, ze gdybym poznala tu jakichs znajomych moje zycie nabralo by barw, bo jestem jeszcze mloda i czasem bardzo sie chce gdzies wyskoczyc, wypic, posmiac sie, z dala od codziennosci z osobami, ktorych lubie, bo ciagle towarzystwo Meza i dziecka mi nie wystarcza...

nie sama lecz samotna- troche cie rozumiem. tzn mieszkam z moim M 300km od rodzinnego domu zdala od rodziny i przyjaciol:( nie zaluje ze sie wyprowadzilam bo naprawde jestem z nim szczesliwa. nie mamy dzieci ale jestesmy w trakcie staran:) tutaj nie mam znajomych choc mieszkam prawie rok i raczej kolezanek tu nie znajde a dlaczego?- bo byla dziewczyna mojego M mieszka 100metrow od niego. rozstali sie po 5latach wiec nie jestem tu mile widziana przez otoczenie bo jestem obca i niewiadomo skad. gdyby nie jego siostra to nie mialabym z kim porozmawiac