Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miki33

CZERWIENIĘ SIĘ ... choć stara już jestem

Polecane posty

Gość Nika18
prawda jest taka, że tylko ktoś kto ma taki problem (tez sie czerwieni) Cie zrozumie... Ci którzy mają normalną cere, i kontakty z innymi ludzi nie powodują u nich buraczenia, nigdy nie zrozumieją tego jakie to uczucie, a wyśmiewanie sie z takich rzeczy wzbudza u mnie jeszcze większą nie chęc do kontaktów miedzyludzkich, jak mozna sie śmiac z problemów innych!

Gość chłopak_17
Ja niedługo przerzuce się na aspiryne co drugi dzień. Nie chcę przesadzić. Alkohol teraz tylko w weekend, jakies 2, 3 piwka. Wiadomo - szkoła.. I to nie jest do końca tak, że problem mi znikł. Nadal występuje, ale już w mniejszym stopniu, albo tylko mi się tak wydaje :) A jak się pojawi burak, to wydaje mi się, że szybciej ustępuje. Nie pije energetycznych napojów, generalnie woda. Co do tego wyśmiewania to fakt faktem takie jest życie. Nikt nie zrozumie ewentualnego problemu dopóki sam na niego nie trafi. Zawsze mam dużo do powiedzenia, ale boje się wyjawiać swoje zdanie. Równie dobrze my możemy się śmiać z ludzi, którzy chorują na cukrzyce czy całkiem inne choroby. Ale to troche nie fair. Polecam się tez nie ubierać za ciepło, gdy jest nam zimno to mniej sie czerwienimy :D

Gość mikusia666
witam wszystkich:) mam ten sam problem juz hoho...jestem zalamana z 2 powodow 1 bo nie wiem jak sobie mam z tym poradzic 2 to taki , ze jak bylam na wczasach to bylo ok poznalam mase zajefajnych ludzi i nawet nie pomysleliby ze mam taki problem a jak wrocilam do szarej rzeczywistosci i do szkoly wrocil tez moj koszmarny problem...:((

Gość anonim19
burak19 świetnie cie rozumie ja chciałbym mieć dziewczyne, ale też takjakty nie wyobrażam sobie tego. Moje GG jeśli chcesz pogadać to sie odezwij 10263892

Gość anonim19
a czemu taka cisza??

Gość Nika18
Kazdy zamilkł :P jestem 2 godziny po zamykaniu naczynek , jest fajnie:)

Gość mikusia666
nika18 ile kosztuje jeden zabieg? i ile zabiegow liczy seria?

Gość Nika18
jeden 150 zł , ale z tego co sie orientuje to ceny sa bardzo zróznicowane wiec moze byc nawet 200 lub wiecej lub mniej... a co do liczby zabiegów w serii to nie ma okreslonej sama decydujesz kiedy juz jestes zadowolona i nie musisz robic następnego (ale mysle ze 3 to maksymalnie, chyba ze naprawde masz duzo naczynek)

Gość mikusia666
dzieki:)

Gość RakNieborak23
tutaj znalazłem na innym forum dziewczyna opisuje jak sobie z tym problemem poradziła, bez leków i kremów itp itd: >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Gość RakNieborak23
Witam. Jak wielu z Was miałam problemy z czerwienieniem się.. Ale udało mi się to zwalczyć poprostu miałam tego juz dość!! Mam dla Was klika rad i co najwazniejsze nei musice wydawac kasy na zadne lekarstwa!! Ja osobiscie zaczelam byc "wybuchowa" gdy ktos zaczynak mi cos mowic a ja nie znalam odpowiedzi to sie zazwyczaj czerwienilam.. ech no ale wnecie znalazlam rozne fajne teksty no wiec nawet byla okazja zeby je wykorzystac na przestanku zaczelam sie klucic z takim jednym chlopakiem ych wszyscy byli zdziwieni bo nie bylma czerwona.. No ale oks mniej o mnie rady: 1. Nabierz pewnosci sieibe (moze nowa fryzurka tlykio zapytaj sie jak ci bedzie dobrze ja obcielam grzywke no i teraz ych zaczelam sie podobac ;) ) 2. W momentach gdy mozesz straj sie byc "niegrzeczna" No to pomorze z pewnoscia 3. Staraj sie brac udzial w roznych przedzsawieniach (zwalczys niesmialosc) 4.Dbaj o siebie zeby sie nie musiala wstydzic 5. gdy tylko zacznesz sie czerwienic przyusz do twarzy zimne rece albo mow sobie nie bede sie czerwienic lub pomys o cyzm innym ;p 6. W gronie najleprzych przyjaciolek staraj sie gadac ile wlezie potem gdy poznasz kogos nowego bedzie i latwiej nawiazac z nim kontakt ;p 7. przy odpowiedz nie przejmuj sie kolegami i kolezankami ze ejstes czerwona .. czy cos to samo minie no mi sie udalo teraz maja mnei za totalna krejzolke ja wole tak niz buraczek ;p;p Hehehe no wiec hmmm mam nadziej ze tobie sie tez uda ale naprawde nie myslcie o tym i starajcie sie ztym walczyc naprawde warto!!!!!!!!! Rezultat w oim przypatku: 1. zaczelma byc smialsza 2. nie czerwienei sie jak moiw do mnie ososba ktora mis ie podoba (chociasz sie zdarza) 3. Przy pytaniu jestem soba! A i zapomnialam dodac zeby zmienjszyc niesmialosc to trezab wykorzytsac lekcej wfu szalec szalec szalec hehehe ja wykorzystuje rozn elekcje ;p;p a na niektorych ejstem cichutko... No ale co tam waznde ze sysklama pewnosc siebie i wam tez tego z calego serac zycze;p BuŚ ;** Jak jeszcze czegos nie rozumiec to pisac na gg 10894002 bede sie starac odpisywac ;p;p donia95 na forum sfd.pl

Gość Nika18
wszystko ładnie piępknie...tylko ze mnie denerwuje jak sie czerwienie podczas wysiłku fizycznego i skoku temp. a na to to chyba tylko kremy.

Gość Proba_Mikrofonu
Hej! Pisze, bo tez mam ten problem, czerwienie sie. Nie jest to az tak intensywne jak u niektorych z was, ale jest. Słyszałam kiedyś (nie wiem czy jest to dostepne juz w Polsce) ze w innych krajach popularny jest zabieg, ktory polega na tym, ze poraza sie odpowiednie nerwy, ktore sa odpowiedzialne wlasnie za czerwienienie sie. I ma sie spokoj, nigdy wiecej buraka na twarzy. Czy ktos z was słyszał o czymś takim?

Gość anonim19
my to mamy przejebane życie, mi się przez to nawet pracy nie che szukać, i sądzę że przez to właśnie nie poradzę sobie w życiu raczej napewno!!! Kurwa szlak mnie już trafia mam już dość, przez to za dużo pije bo wtedy sie nie czerwienie

Gość mariola30wawa
Witajcie, tez to mam,czerwienie sie przy byle "okazji",niespodziewane spotkanie znajomego,w gronie osób ktore znam,przy nieznajomych a najbardziej w sytuacjach stresujacych i denerwujacych..zaczelo sie to jakies 2 lata temu,gdy zmienilam prace.Wczesniej tego nie mielam,bylam odwazna,pewna siebie,chodzilam na imprezy spotykalam sie z roznymi ludzmi.Jestem atrakcyjna,podobam sie mezczyznom .Teraz z powodu zamkniecia oddzialu mojej firmy w ktorym pracowalam szukam pracy.Chodze na rozmowy ktore sa dla mnie przerazajace.robie sie czerwona ze stresu,gardlo mam ścisniete i ciezko sklecic logiczne zdanie.A już dobija mnie to ze trzeba rozmówcy patrzec w oczy ze świadomoscia ze na twarzy płone.Nie raz mam ochote wyjsc i zapasc sie pod ziemie.Nie wiem czemu tak reaguje,kiedys zylam normalnie i nigdy bym nie przypuszczala ze cos takiego mnie dopadnie.Podejrzewam ze byc moze spowodowala to sytuacja w moim zyciu ktora bardzo sie odbila na moim zdrowiu psychicznym i po tym stracilam tą pewnosc siebie ktora mialam kiedys.Czytalam wypowiedzi innych i myśle ze z tym trzeba walczyc poprzez kontakt z ludzmi i dązyc do tego by ta pwnosc siebie jak w moim przypadku powrocila. Pozdrawiam gorąco,trzymajcie sie!!!!Nie dajcie sie burakowi!!!!

Gość karolcien19
niestety burak powrocil jak bumerang:(:(:(:( nie slyszalam o takim zabiegu jakim wspomina Proba_Mikrofonu; ale podoba mi sie:)

Unikajcie nadmiaru witaminy B3(niacin) ktora znajdziecie miedzy innymi w napojach energetyzujacych!!!!!!!!!poczytajcie na internecie o witaminie B3.....aaaaaaa i sprobujcie aspiryne.....pisalam o niej wczesniej.powodzenia:-)

Gość RakNieborak23
Pewność siebie - 4 pomysły jak ją w sobie wyrobić Pamiętaj, że pewności siebie nie da się „zagrać” i na dłuższą metę udawanie cwaniaka, podczas gdy w środku jesteś przestraszonym chłopcem, wyjdzie Ci bokiem. Dlatego ja Ci proponuję trenować, ćwiczyć, wyrabiać w sobie pewność siebie. Jeśli w tej chwili nie masz niskie poczucie własnej wartości, to pomoże Ci je zbudować tylko trening i rzeczywiste przełamywanie pewnych barier i ograniczeń w twojej głowie. Jak działać? Od dzisiaj proponuję Ci zrobić kilka bardzo prostych czynności, które mimo, że nie zabierają dziennie dużo czasu, to potrafią zdziałać cuda, jeśli chodzi o to jak czujesz sie wewnętrznie. 1. Codziennie rób jedną rzecz, której się boisz. Po sortu rób to, na co nie masz ochoty i co sprawia, że nie będziesz czuł się w danej sytuacji za pewnie. Zacznij od patrzenia ludziom oczy. Jeśli będziesz miał z tego jakieś problemy, to powiedz: „O przepraszam myślałem, że się znamy. Pomyliłem Pana z moim znajomym.” 2. Dbaj o prawidłową mowę ciała i nieustannie się poprawiaj. Wychodząc z domu pamiętaj, aby zawsze trzymać prawidłową postawę i pilnować jej. 3. Porzuć błędne przekonania. Zacznij myśleć, że to, co działa na kobiety cechy męskiego charakteru a nie pieniądze czy władza. 4. Zacznij ćwiczyć. Na pewno w piwnicy masz jakieś hantle czy cokolwiek co można podnosić. Nie musisz od razu zaczynać jakiś hardkorowych treningów połączonych z dietą. Na początku wystarczy po prostu ćwiczyć. autor: Uncle Uwo

Witam w klubie czerwieniących się często z \'byle\' powodu!!!Czytam o tych Waszych a więc i moich problemach z czerwienieniem się i dochodzę do wniosku,że jednak lepiej jest się czerwienic niż zamknąc się w swoich 4-ech ścianach.Ja najczęsciej się czerwienię w towarzystwie ludzi dobrze mi znanych nawet w towarzystwie moich przyjaciół!!!A to już uwazwm za nienormalny objaw!!!Dlaczego? ponieważ mam od lat do czynienia z ludzmi i jakos w towarzystwie osób które są mi właściwie obcy nie czerwienię się.Mam pytanie dotyczące mężczyzn : dlaczego ONI się czerwienią ?

Gość anonim19
Bo mam to samo co ty i tez nie wiem dlaczego sie czerwienie

Dzięki Anonim19!Ale Twoja odpowiedz mnie nie zadawala. Jesteś tą drugą płcią i myślę że pomożesz mi w rozwikłaniu a może w zrozumieniu pewnych zachowań męskiej częsci naszego społeczeństwa.Również jeśli chodzi o czerwienienie się.Myślę że możemy podyskutowac na temat i wyciągnąc jakieś wnioski-Hm...a może napiszemy jakąs pracę naukową?!

Gość anonim19
hehe pracę naukową dobre!! przeważnie własnie przez drugą płeć sie czerwienie. jak gadam z kolegami czy wogole z jakimś facetem to tego nie mam chyba że sie śmieja ze mnie albo coś w tym stylu.

Hej Anonim19!-i znowu ta nasza INNA płec winna,że się faceci czerwienią...hahaha.A tak poważnie ,to czerwienisz się wówczas gdy rozmawiasz z rodzajem żeńskim?Czy dotyczy to każdej kobiety czy tylko w jakiejś sytuacji w której się akurat znalazłeś np.opowiadasz coś,chcesz się umówic...?

Gość Nika18
mozecie dołączyc mój przypadek w tej pracy naukowej :P poświece sie dla nauki hehe

Witaj Nika18-to super,ze się chcesz poświęcic dla NAUKI-hahaha...To opisz swój przypadek jak Ci się będzie chciało włożyc swój wkład do tej pracy naukowej...a jak dostaniemy NOBLA to jak go podzielimy? A to dobre...już wydaję pieniądze,których jeszcze nie ma.To znaczy są gdzieś na koncie w jakimś amerykańskim banku,który teraz byc może plajtuje.

Gość Nika18
nie bedziemy nic dzielic poprostu wszyscy zapiszemy sie na przeszczep skóry, która sie nie czerwieni hehe to by było zycie :D a mój przypadek hmmm....jesli chodzi o czerwienienie się podczas rozmowy z kims lub w jakiejs sytuacji to mozna powiedziec ze nie występuje u mnie często, raz na jakis dłuuugi czas...ja mam problem z tym ze jestem jak buraczek podczas zmiany temperatury, przegrzania,zmarznięcia, podczas wysiłku fizycznego ...i juz doprowadza mnie to do szału....eh...no jak ide na 1 randke to bez rumienca sie tez nie obejdzie hehe:)

Gość karolcien19
a moje czerwienienie to juz sama nie wiem od czego zalezy, bo byl czas, ze mialam buraka prawie nom stop, potem nie milam go wcale (kilka miesiecy) potem powrocil, a teraz jest troszke lepiej ale mam bardzo popekane naczynka( na policzkach przede wszystkim, nos nawet tak nie) i doskonale je widze ( i to mnie irytuje) :( :P

Gość Nika18
dzis usłyszałam najpiękniejszy komplement jaki moze byc "Dominisiu co Ty taka blada" juuuhuuu :D hehe

Gość karolcien19
o to rzeczywiscie KOMPLEMENT!!! a dlaczego bylas blada, pod wplywem czego???

Gość Nika18
pod wpływem kasztanowego kremu bielendy i odrobiny korektoru do naczynek:)