Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miki33

CZERWIENIĘ SIĘ ... choć stara już jestem

Polecane posty

Gość karolin238
A Wy się nie stosujcie- wtedy na pewno nie pomogą! hehehehe

Gość miki3176
cześć, chwilę mnie nie było a tu taka awantura!!! słuchajcie - może to też jest sposób na buraka-jak się człowiek wścieknie ( tak raz a porządnie) to zaraz mu lepiej. anja na pewno miała rację co do jednego : jak się czegoś boisz to rób to tak często aż przestaniesz. Ja w ten sposób walczę z lękiem przestrzeni ale do tego mogę się wcześniej przygotować psychicznie a do nagłego zaskoczenia ( w stylu głupiego tekstu od jakiego palanta albo uwagi skierowanej do mnie na szerszym forum) niestety nie umiem . Tak sobie teraz myślę: może z tym liczeniem od tyłu to trzeba wypróbować. Przy najbliższej okazji spróbuję i dam Wam znać:)))))

Gość anonim19
ludzie czy wy nie rozumiecie ze na to zadna regułka nie pomoże ani zadne liczenie od tyłu. My juz tak mamy i już!! czasami nie puscimy buraka nawet jesli sie go spodziewamy a czasem puscimy jesli sie go NIESPODZIEWAMY

Gość Ola22
karolin238 A Wy się nie stosujcie- wtedy na pewno nie pomogą! hehehehe jakie "hehehe" no to wyprobuj i ciekawe czy ci pomoze ! hahahahaha! dopiero wtedy pogadamy ! baaj ;]

Gość Ola22
kremy nie pomogą za niewiadomo ile a liczenie od tyłu pomoze. no prosze Was !!!!!!!!!!!!!! a regulka wydaje mi sie lepsza !

Gość ...Alicja...
Czesc kobietki:) Mam ten sam problem co Wy,ze przy byleokazji łapie buraczka... Tez nie raz zastanawiałam sie od czego to moze byc,ale nie znajduje odpowiedzi,juz takie musimy chyba byc... ja np tak mam,ze jak jestem rozluzniona,temp otoczenia jest niska, to na twarzy jestem blada,a jak juz sie zdenerwuje badz jakies jest spotkanie rodzinne czy rozmowa np z tesciowa to juz jestem jak CEGLA,ale zeby to ukryc troszke chociaz to chodze na solarium i pudruje sie wtedy mniej widac,a ja sie pewniej czuje...!!! a teraz idzie lato wiec kobietki nawet nie podpadnie ze sie czerwienimy bo ja zawsze mowie ze cieplo jest i ze sie opalilam jakby co...hehe pozdrawiam i sie nie martwcie za duzo...:):)

Gość karolin238
Do Ola22 Jeśli kremy nie pomagają, autosugestia nie pomaga, psycholog nie pomoże... to po co robić cokolwiek?? Siądź i płacz, albo atakuj ludzi, którzy chcą pomóc :) najlepsze rozwiązanie, tylko pogratulować. Ja się stosuję do rad Anjii bo to w naszej głowie poniekąd siedzi. Lepiej wypróbować wszystkie propozycje niż oczerniać i narzekać- tak myslę. (W końcu jest to forum i mogę wypowiedzieć swoje zdanie :P) Miłego dzionka!

Gość Ola22
komu kremy nie pomagają temu nie pomagają ;] jesli nie tobie pomagają to nie pisz o mnie! bo nie wiesz dziewczynko jak jest ;] a myslalam, ze znasz te rady co napisala anja czy jak jej tam ...

Gość madzia33
lol coz za klotnia :DD cos sie dzieje :D ola22 i anonim19 maja racje ! tez mi rady. od dawna je znam i jakos nie pomagaja nie wiem po co sie klocicie

Gość Ola22
karolin238 Do Ola22 Jeśli kremy nie pomagają, autosugestia nie pomaga, psycholog nie pomoże... to po co robić cokolwiek?? Siądź i płacz, albo atakuj ludzi, którzy chcą pomóc :) najlepsze rozwiązanie, tylko pogratulować. a skąd mozesz o tym wiedzieć? ze nie podobają mi sie jakies durne metody to nie znaczy, ze nic nie robie!!

Gość zburaczała natalia
ja też mam taki sam problem. robie się zawsze czerwona przy każdej sytuacji. jak musze zamowic cos sama w restauracji - burak, jak musze odezwac sie do kogokolwiek - burak, jak ktos mi powie jakis komplement - burak. boje sie odpytywania w szkole nie dlatego ze dostane zla ocene tylko ze zrobie sie czerwona. i na dodatek jak jestem czerwona i sie czyms bardzo stresuje to mowie bardzo cicho i smieje sie histerycznie jak jakis debil. na lekcjach sie wcale nie zglaszam i niekiedy nauzyciele nie wiedza ze jestem w klasie. mam wysoka samoocene i jestem szczesliwa. nie wiem o co chodzi i mam taka kolezanke z ktora mozna pogadac i tylko jej sie nie wstydze. wszystko mnie krepuje, nawet zwiedzanie w muzeum czy jedzenie. nie wiem co mam zrobic a przeciez nie pojde do psychologa bo sie wstydze....

Gość anonim19
hehe skad ja to znam. Teraz wiesz ze nie jestes sama z tym problemem

Gość RakNieborak23
no ludzie bardzo nieładnie!!!, kogo jak kogo ale was z takim problemem nie podejrzewałbym o taki brak szacunku dla osoby która chciała WAM pomóc, ja bardzo uważnie przeczytałem rady anja_hi, a to z liczeniem to mi się bardzo podobało bo właśnie czasem też staram się myśleć o czym innym a nie zawsze potrafie się w tedy skupic na czymś konkretnym, a takie liczenie absorbuje umysł. zresztą nawet jak było to teraz jest zebrane w jedną całoś i z podpunktami, tak trzymać. mam nadzieję że przyszła pani mgr psychologi wymyśli jakiś złoty środek a jako doktorantka będzie o tym wykładać swoim studentom pozdrawiam i prosiłbym nie zrażać się do Naszego forum i ludzi :)

Gość Ola22
chyba to jest forum ??? ja mam inne zdanie wiec bede pisac to co JA mysle!!!!!!!!!

Gość PiotrekMM
Tak czytam te wszystkie odpowiedzi i az żal mi tu niektórych osób które są tak zapatrzone w siebie że nie obchodzi ich pomoc innych. Zastanawiam się tylko ile Ola22 ma lat? Na pewno nie 22 bo z tego co czytam wnioskuje że jest jeszcze zwyczajnie DZIECKIEM. Olu proponuje inny sposób zaistnienia na forum niż krytykowanie innych.Dziecko skoro rady innych ci się nie podobają to czekamy na Twoje sposoby radzenia sobie z czerwonością.Sama coś wymysliłas? oprócz rad Twojego zbawiennego psychiatry? Właśnie przez takie osoby to forum zmienia się w awanture a nie miejsce gdzie mozna uzyskać zrozumienie i wsparcie. Pozdrawiam także anonima19 który uczepił się wszystkiego co mówi nasza pyskata małolata. I jedno zdanie dla Ciebie: skoro jestes taki bezpośredni w swoich opiniach to dlaczego brak tej bezpośredniości w Twoim nicku? Anonim... nic dodawać juz chyba nie trzeba!

Gość PiotrekMM
Tak czytam te wszystkie odpowiedzi i az żal mi tu niektórych osób które są tak zapatrzone w siebie że nie obchodzi ich pomoc innych. Zastanawiam się tylko ile Ola22 ma lat? Na pewno nie 22 bo z tego co czytam wnioskuje że jest jeszcze zwyczajnie DZIECKIEM. Olu proponuje inny sposób zaistnienia na forum niż krytykowanie innych.Dziecko skoro rady innych ci się nie podobają to czekamy na Twoje sposoby radzenia sobie z czerwonością.Sama coś wymysliłas? oprócz rad Twojego zbawiennego psychiatry? Właśnie przez takie osoby to forum zmienia się w awanture a nie miejsce gdzie mozna uzyskać zrozumienie i wsparcie. Pozdrawiam także anonima19 który uczepił się wszystkiego co mówi nasza pyskata małolata. I jedno zdanie dla Ciebie: skoro jestes taki bezpośredni w swoich opiniach to dlaczego brak tej bezpośredniości w Twoim nicku? Anonim... nic dodawać juz chyba nie trzeba!

Gość PiotrekMM

Gość anonim19
tak sie zapisalem zeby znajomi mnie np. nie obczaili przypadkiem. ja mam 19 lat nie bede zmienial nicku bo pomysla ze to ktos inny tak wiec pozostaje przy anonimie, ale znajomi,koledzy i kolezanki wolaja na mnie TUNIO tak wiec i ty mozesz sie do mnie tak zwracac jesli ci anonim nie pasuje pozdrawiam wszystkich

Gość Ola22
mam nawet 23 lata jak bys chciał wiedzieć! a jest to forum, jestem z natury taka ze pisze lub mowie to co myśle! i tak tez teraz zrobiłam! bo jesli krem nie pomaga to jaies durne liczenie pomoze ????????????????????????????????????????????? zastanow sie troche ;] a o tych "radach" to ja juz dawno wiedziałam! jakie kur** awantury ? pisze co mysle i wali mnie to co inni pisza!!!!!!!!! np ty! wiesz gdzie to mam ? ;/;/ ----> no wlasnie!!!!! napisalam to co uważam to po co w ogole to komentujecie.!!! co wchoodze na to forum to czytam ze przeciez ta dziewczyna chciala pomóc itp ... ze awantura!! tylko ze wy to naczynacie! ja tylko odpisuje na wasze durne komentarze! gdybyscie nic nie pisali by nic nie bylo'a jest to forum wiec pisze to co mysle a ty co sie czepiasz anonima! ma taki nick i juz! przeciez mogł podać sobiejakies zmyślone imie a ty nie wiem anonim czemu sie mu tłumaczysz ;/

Gość PiotrekMM
To gratuluje wielkiej dojrzałości w wieku 23 lat i poziomu jezykowego jakim siebie reprezentujesz:) A swoją drogą to ile jeszcze będziesz powtarzać ze mówisz to co myślisz? chyba każdy juz zna to na pamięć... A jeśli chodzi o to liczenie to mogę Ci wytłumaczyć o co chodzi,widocznie anja nie zdawała sobie sprawy jakie dzieci są na tym forum i że trzeba wszystko dokładnie wytłumaczyć. Chodzi o to żeby odwrócić myśli od tego że się czerwienimy.Jeśli bedziemy poprostu liczyć do 10 to nie odwróci naszej uwagi bo robimy to automatycznie (jest zbyt proste). Inaczej się sprawa ma z liczeniem od tyłu co dwa albo jak kto woli co 3,4. Wtedy musimy być skupieni na liczeniu i przestajemy myśleć o tym że się czerwienimy. A z tą regułką psychiatry to pewnie jej o to chodziło że wmawiając sobie że nie jesteśmy czerwoni cały czas myslimy o naszej przypadłości i dlatego to niewiele pomaga! I wiesz co ci jeszcze powiem?Mi to pomaga! przynajmniej w jakomś stopniu się mniej czerwienie:) A i jeszcze słowo o anonimie.Uważam że bardzo dobrze zrobił że wytłumaczył to bez żadnych przekleństw jak w Twoim wypadku Olu.Wiesz mała w pewnym wieku ludzie zaczynają rozwiązywać inaczej problemy niż przekleństwami na forum:)

Gość PiotrekMM
Olu czekamy na Twoje rady:) w końcu to miejsce gdzie mozna dzielić się swoimi sposobami na Czerwienienie się:) pozdrawiam:)

Gość PiotrekMM
"napisalam to co uważam to po co w ogole to komentujecie.!!!" z tego samego powodu z jakiego Ty komentowałaś uwagi anji:) Widze że mądrością nie grzeszysz...

Gość Sandrunia25
Kiedyś jak byłam młodsza to bardzo się czerwieniłam, byłam strasznie nieśmiała. Też utrudniało mi to życie. Ale z biegiem czasu, (mam 25 lat) przestałam się rumienić, nic mnie nie zawstydzi :). Parę lat stosowałam kremy na rozrzeszone naczynka- Eris, Ziaja, toniki i łykałam dużo Rutinoscorbinu lub Cerutinu.

Gość karolin238
Brawo PiotrekMM!!!!!!!!! :) Jak tak dalej pójdzie- może Ola22 przyswoi w końcu do czego służą fora :) (nie tylko do Twoich szanownych komentarzy- jakbyś to czytała przypadkiem -Olu- ale do wypowiadania tego w co wierzymy- na przykładzie anji i mamy nadzieję, że jak pomaga nam, to pomoże i innym. Na brak tolerancji nie ma tu miejsca niestety. Robisz to z czym my się borykamy na co dzień. Krytykujesz i negujesz! To Twój pogląd- masz rację- możesz skomentować, ale skąd ta agresja?? Tak to jest niestety, kiedy chce się zrekompensować w jakiś sposób swoje kompleksy (chory sposób- według mnie)) pozdrooofka robaczki ;)

Gość karolin238
"jakie kur** awantury ? pisze co mysle i wali mnie to co inni pisza!!!!!!!!! np ty! wiesz gdzie to mam ? ;/;/ ----> no wlasnie!!!!!" To po co czytasz?? Skoro Ciebie to nie interesuje?? :)

Gość buraczekkkk
Mama kupila mi krem Lirene na rozszerzone naczynka:) czy ktos moze wie czy ten krem jest dobry???prosze o napisanie opini, jezeli ktos mial ten krem :] pozdrawiam

Gość miki3176
do ola22 - nie odbieraj każdej wypowiedzi jako personalny atak na siebie.Masz święte prawo do własnego zdania to oczywiste ale może nie tak agresywnie , to tylko forum !! poza tym temat tej dyskusji to czerwone poliki więc może pasowało by się go trzymać?????

Gość anonim19
czego sie nie odzywacie??

Gość aldona29
cześć. ja też sie nieraz buracze :( mam 29 lat. Przez moje \"problemy\" wg. mnie duzo osiągłam ... Obecnie pracuje we Francji (tam tez mieszkam). Często wyjezdżam za granice w sprawach służbowych.Mam mężą, córke i synka. W LO cały czas robiłam się czerwona !! Był to dla mnie koszmar, lecz gdy wyjechałam z rodzicami za granice postanowiłam sobie ze o 360 stopni zmienie swoje zycie. I tak sie stało. ... Teraz tez sie czerwienie, ale bardzo rzadko :):) Ale bardzo sie ciesze, ze moje dzieci nie będą miały w przyszłości tego co MY, ponieważ są mulatami. Bo ja sie czerwienie po mamie. Mama tez muała problemy takie. Często na ten temat rozmawiałysmy i rozmowa z najbliższą osoba bardzo pomaga:) trzymajcie sie :) głowa do góry. Aldona