Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fizyczna

Fizyczni gorszi od umysłowych!!!!

Polecane posty

Dlaczego rozpatrujecie różnicę między pracownikami fizycznymi a pracownikami umysłowymi pod kątem gorszości tudzież lepszości jednych nad drugimi? Ludzie są po prostu rózni. Dla jednych lepsze nie jest tym samym, czym jest dla innych. Taka gradacja jest bardzo indywidualna i subiektywna. Nie ma jednej prawdy. Kazdy ma swoją.

Gość zyx
Dyskutowac mozna wtedy gdy poznało sie taką i taką pracę pracowałam jako umysłowa ,teraz pracuje jako fizyczna i uwierzcie mi czasem z politowaniem patrzę na poniektórych umysłowych -żenada. Stanowisko w dużej mierze zalezy od właciwych znajomości. Nie uogólniam ,ale widzę to co się dzieje w tym zakładzie. Ważne ,że jestem fachowcem w tym co robię ,wbrew pozorom praca fizyczna nie znaczy nieskomplikowana. Zresztą to temat rzeka i naprawdę szkoda sie kłócić. pozdrawiam

🖐️ właściwie śledze ten topik od początku ale nie miałam śmiałości się wpisać ale co mi tam w dupie mam wypowiedzi całej Iwosi:) ja wykonuje prace sprzątaczki i wcale się tego nie wstydze mam grupe inwalicką i innej pracy nie chcą dać ale i z tej jestem dumna bo mam swoje własne pieniądze dodam że kiedyś pracowałam umysłowo jako kadrowa;)

masz racje miej w dupie te wszystkie opinie o nizszosci pracownika fizycznego to te gnojki ktore siedza w biurach wyrabiaja opinie fizycznym a czy oni zdaja sobie sprawe ze to fizyczni zapewniaja umyslowym nierobom utrzymanie gdyby nie fizyczni to umyslowi musieli by sie wziac do roboty dla mnie to sa poprostu pasozyty ktore nic nie robiac wyciagaja najwiecej dla siebie bo sa przy korycie podzialu zyskow wypracowanych przez fizycznych.

wiem o tym a że żadna praca moim zdaniem nie hańbi więc wcale się tego nie wstydze :) a taka iwosia może mi nadmuchać:P wstyd to kraśc i z dupy spaść:P

Gość nauczycielll
czyli ochrzczono mnie nierobem, który się chce nachapac...

Gość iwosia też zasuwa
jako fizyczny. Służącą jest przecież :D

Gość Iwosia to pani Marysia
:P

uczysz to dobrze. 2godziny na rzecz gminy. lisci w parku nie braknie a taka praca odpreza po tzw.umyslowce.a jaki przyklad dla uczniow dasz go?????..

Gość nauczycielll
Nie dam. Kilka lat się pracowało fizycznie na akord. Bedzie mi. Zdrowia ni ma. Teraz się mogę nachapać w szkole.:P

Gość i o co chodzi
tzn gorsi w czym? :O

Gość co do wypowiedzi iwosi
ja tez bylam au-pairka, i owszem, nie jest to zwykla praca i dlatego pieniadze sa takie nedzne, ale nie wmawiaj nikomu, ze sprawia ci to zawsze taka czysta przyjemnosc i ze o ustalonej godzinie spedzasz czas zawsze z dziecmi, a nie np czasem z kolezankami, ze wstajesz rano lub dojezdzasz w deszczu, bo sprawia Ci to taka przyjemnosc :O Ja tez lubie dzieci, ale nikt dla samej przyjemnosci nie spedza z nimi tych kilku godzin dziennie.

A ja nie poszlam na studia by czuc sie \"lepsza\"... tylko jakbym miala wtedy wybierac co w zyciu chce robic to bym sobie niezlego cieka zabila... A studia przedluzaja beztroski okres... wiecej czasu jest na decyzje, na odpowiedzialnosc... I teraz juz w miare wiem co bym chciala robic... Niestety nie ode mnie zalezy czy tak sie stanie... Moze wyladuje w Biedronce... heh... Zreszta w dzisiejszych czasach nie papiery i nie dyplom swiadcza o tym jaki madry jest czlowiek ;) Niestety ale poziom nauczania spadl i to na wszystkich szczeblach... :O A czasem to bardzo lubie przewalic tone koksu np... i to odpoczynek dla mnie jest... :D

Gość klakierrrrC2
o fizyczni kontra umysłowi:P

Gość kłotnia
tak to jest z umysłowymi :D myślą że są lepsi od fizycznych:P

Gość Wojtek 23
nic nie napisze:D

Gość bela wolska
podziały niesłychane:D

Gość moja klawiaturka
ups ale jajeczka:D

Gość a jednak prawda jest inna
pracuje w firmie i ze tak powiem mam prace "umysłową". jednak moja stawka za godzine jest niższa niz chłopaków co pracuja razem ze mna i wykonuja prace "fizyczną" polegajacą jedynie na lutowaniu jakiś części. czuje sie tym pokrzywdzona, czemu zarabiaja wiecej niz ja, skoro na mojej głowie jest wiecej obowiązków i bardziej "poważnych"....

Gość i tym się różnią
fizyczni od umysłowych fizyczni poprostu pracują na umysłowych a umysłowi plaszczą dupy na stołkach:(

Gość Tyż prowda
:P

Gość do i tym sie roznia
no to chyba oczywiste ze ci fizyczni z twojej bajki powinni podjac prace umyslowych, skoro taki miod, dlaczego tego nie robia?