Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fizyczna

Fizyczni gorszi od umysłowych!!!!

Polecane posty

Gość Umysłowi
wyżej srają jak dupe mają:P

co wy narzekacie jak macie prace to sie cieszcie mogą narzekać tylko ci co nie mają pracy a że jesteśmy fizyczni to już nasza wina że nie chciało nam sie uczyć i musimy brać życie jakie jest

jesli ktos po studiach jest madrym dobrze wyksztalconym fachowcem , to nalezy mu sie uznanie i to duchowe i to materialne. ale jesli ktos jest odtworczym np. 1000 debilnym socjologiem , ktorego jedynym osiagnieciem w zyciu jest , ze udalo mu sie sklecic odtworcza magisterska prace a potem jest albo po znajomosci utykany po roznych urzedach albo buja sie jako bezrobotny ale dumny kstulcony nikomu niepotrzebny magister to takich nam tu nie trza powinni ich w peczki wiazac i wysylac na Zachod do ogorkow. dobry fachowiec to ma pomyslunek i gwozdz umie dobrze wbic i wszedzie zarobi kase mimo , ze brudna robota i kurzy sie ale tworcza. i taki na nic nie narzeka. wszedzie se kopsnie bidule.

Gość hhhhhhhhhhhmmmmmmmmm
to powiedzcie czy atrysta który maluje obrazy jest fizyczny czy umysłowy :D

Gość Realista
-->Iwosi Niebawem na robola w tym kraju trzeba bedzie miec studia dwa jezyki i nie wiecej jak 25 lat 10 lat doswiadczen ia dyspozycyjnosc i wlasny szpadel do ukladania jak to ktos napisal instalacji elektrycznej...ktorej zapewne wiekszosc tych madrych w urzedzie by nie potrafila zakopac nie mowie o polaczeniu w calosc;) Pracowalem w swoim zyciu zarowno fizycznie jak w biurze i wiem co potrafaia ci tepi biurokraci bez doswiadczen pozabiurowych wojek czy ciocia wsadzili po studiach za biurko i jki on kuzwa madry ................

Nikt nei ma prawa decydować, kto ejst lepszy a kto gorszy, dlatego ja nie decyduję. :) Mówię tylko, że obłudne są te osoby, które tak zaciekle bronią teraz fizycznych, mówiąc, ze są tacy sami jak umyslowi, a sami studia robią. Wlasnie po to, by byc jednym z umyslowych. Po co więc mówią ze fizycznym być to to samo. Mogli iść więc do OHP, nie musieliby zakuwać na studiach do kolokwiów, nie musieliby trudnych egzaminow zdawać.... skoro dla nich fizyczny sie niczym nie różni. Ja nie dziele ludzi na gorszych i lepszych. Można dzielić na bardziej lub mniej ambitnych, z wiekszymi aspiracjami, bardziej przyszlosciowo myślacych, bardziej i mniej leniwych, itd. Każdy ma szanse takie same. Klopot w tym, że nie kazdy to docenia, a potem zwala wine na wszystkich wokolo tylko nie na siebie :-0

Gość Umysłowi potępiam was
:P

GOWNO PRAWDA>> dałaś sie nabić w butelke...potencjalny pracodawca daje skierowanie, idziesz do lekarza , placisz, bierzesz rachunek i pracodawca musi wypłacic.. korzystałem kiedys z porady prawnej bedac w podobnej sytuacji....

Fakt - umysłowy instalacji moze sam nie zrobi, ale po to sie tyle uczył i od tego umysloym jest, żeby go bylo dzisiaj stać na to, żeby sobie fizycznego zatrudni, który mu to zrobi. ;-) Ponad to - nie kazdy umyslowy ma prace dlatego, że ktoś mu zalatwił, a tak naprawdę jest skończonym durniem :-0 to jest generalizowanie, moi drodzy. A ze tacy są, to fakt. Czasem wystarczy mieć troche oleju w glowie, żeby sobie wlasnie cos wykombinowac, wiedziec gdzie, do kogo zagadać z kim sztamę trzymać, gdzie dobre wrazenie zrobić....... byc przedsiębiorczym po prostu i zaradnym! Niekoniecznie wyksztalconym. A inny siedzi z zalożonymi rękami i narzeka i psioczy. To niech psioczy, jak ma to mu pomóc.... ;-)

Gość Do Iwosi
to przyznasz że siedzisz na garnuszku rodziców bo sie nie chwycisz roboty fizycznej bo żekomo jesteś wyuczona??

ja pwrawdzie jestem wyuczona ale niestety musze pracować fizycznie i wcale się tego niewstydze wręcz przeciwnie jestem dumna ze mogę mieć troche swoich pieniędzy

Nie, wyjechalam z tego obłudnego kraju i pracuję na swój chleb. ;-) A na garnuszku u rodziców siedzialam ostatnio 4 lata temu, jakby co. :) A fizycznej pracy sie nie ruszę, to fakt. Znam swoją wartość. I niech mi ktoś mówi, że jestem zarozumiala, ale uwazam, że nie po to studiowalam, żeby fizycznie zapychać.

Gość Do Iwosi
Iwosia a wtwoim zdaniem w burdelu pracuje się fizycznie czy umysłowo:P bo chyba tam pracujesz o ile mi wiadomo :P

Gość Do Iwosi
widzisz tu Cie mamy :P

iwosia....jak Ci bieda w oczy zajrzy ( oby nie ) to gazety bedziesz roznosić.. chyba ze Twoja zarozumiałość pozwoli wrocić do mamy.. to mało ambitne

Nomad - masz rację - jeśli bym z głodu umierała, to pewnie chwycilabym sie nawet wrzosów w lesie, żeby je sprzedać w przejsciu podziemnym na dworcu. :-0 Ale pytanie brzmi: od kogo zależy, czy mi bieda w oczy zajrzy, ha? Przecież nie jestem małym dzieckiem. Ode mnie zależy, jak potoczy sie moje życie. Bieda sama nagle na mnie z nieba nie spadnie! Nie sądzisz. Nie wiem co by sie musialo stac zebym stracila pracę, oraz wszelkie mozliwosci do pracy, wylądowala pod mostem, itp. Przecież nie jestem marionetką. Sądzisz inaczej??

Gość mądra bo dupe sprzedaje
:P i wielce wyuczona w obciąganiu hujii:P

aha, zapomnialam dodać - to, co ty nazywasz zarozumialoscią - ja nazywam poczuciem wlasnej wartości. I nie widze w tym nic złego.

Gość umysłowa
niedogryzajcie Iwosi bo to mederatorka jutro topiku już nie będzie:D

Gość łołłłłłłłłłłłł
oczywiście zapomniałem:P

Gość przestancie już
:(

Gość Magda Mg
jestem fizyczna i co :D

Gość fizyczni przy kompach
niewieże:P

Gość Odczepcie się od Iwosi
ma dziewczyna rację, jakby wszystko było "wszystko jedno" to by było gówno - miód

Ja też do nich nic nie mam, ale to, że wylądowali w sklepie, czy gdziekolwiek, to czyja zasługa?? Pewnie tylko naszego rządu, korupcji i ogólnej niesprawiedliwości na świecie. :-0 Zawsze można na coś winę zwalić, zamiast zastanowić sie nad sobą... i przyznać do wlasnego błędu. Jak sobie pościelesz, tak sie wyśpisz. Albo inaczej - każdy jest kowalem swego losu. Tylko, że większość tych nieszczęśliwych ludzi sadzi, że to łóżko jest niewygodne, albo inaczej, że kowadło zepsute :-0

iwosia \"Pytanie, myślę, ważne - W CZYM sa gorsi? Bo w czymś na pewno.\" :O:O:O a ja mam pytanie : w czym Ty iwosiu jesteś lepsza od fizycznych?

Gość Iwosiu uwazam ze
powinnas jednak popracowac troche fizycznie. Zgubilabys te koszmarna nadwage, ktorej nabylas i moze maz w koncu zaczal by sie z Toba kochac. Praca fizyczna czasem moze pomoc, bardziej niz myslisz :)

Genek-----> Ty i te twoje poglądy rodem z PRL-u......:..wybić, zabic wszystkich darmozjadów z urzędów, bo to byle co i tylko tracą \"państwowy\" prad. Daj sobie juz spokój.Cyt.: \" cala banda \" umyslowych \" darmozjadow - pierdzistolkow , przez ktorych generuje sie koszty wszystkiego min. wysokie podatki bo ta zarloczna banda pasozytow przezera jak szarancza : drogi, mieszkania, unowoczesnienie szkolnictwa, zdrowie , uslugi i wiele innych rzeczy na ktore brak tu miejsca . na kilku takich darmozjadow spiacych prawie w molochach urzedniczych pracuje czyli wytwarza dochod jeden fizyczny , ktory ciezko pracujac daje pokrycie pieniadzu w wytworzonym przez siebie produkcie\" Nie masz pojęcia o PNB a tym bardziej o jego \"wytwarzaniu\". Nie kompromituj sie. Znalazłeś kolejny topik by dac upust swej chorej \"teorii spiskowej\". Jestem osoba, która pracuje w urzędzie. Nie podzielam stwierdzienia, że fizyczni sa gorsi od umysłowych. Mój mąż pracuje cięzko fizycznie i szanuję tę prace. Mojej pracy, jako urzędnika , proszę nie poniewierać bo uczciwie pracuje na swój chleb. I zareczam Ci genek- nie jestem darmozjadem. Nie biore pieniedzy za nic. To tyle do genka i osób, które podzielaja takie \"trendy\"-- jak w biurze to darmozjad.