Gość mkewa Napisano Grudzień 4, 2013 seminka13 . Cieszę się bardzo bo ja dostałam wtedy podobne informacje tylko nie wiedziałam czy dostanę uwagi obrońcy węzła małżeńskiego. Ale teraz wiem że nie dostanę uwag tylko za pół roku jakiś odzew w sumie już za około 4 miesiące u mnie. Dziękuję Ci bardzo :) Jest tutaj osoba która ma II Instancję gdzie my, ale miała opłatę 1200 zł do opłaty i ma tryb zwyczajny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość seminka13 Napisano Grudzień 4, 2013 mkewa Tak tak czytałam wypowiedź tej osoby i z tego wynika, że jak wyższa opłata to wtedy idzie trybem zwyczajnym ale też niekoniecznie. Dobrze, że u nas wszystko jest na dobrej drodze, pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mkewa Napisano Grudzień 4, 2013 seminka13 . Teraz mam nadzieje że z nową wiosną będę jeszcze szczęśliwsza niż zwykle :) również pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mkewa Napisano Grudzień 4, 2013 seminka13 . O widzisz zapomniałam Cie zapytać o Twój wyrok w poprzednim wpisie. Czy w Twoim wyroku I Instancji jest klauzula ??? Bo już nie pamiętam czy pytałam o to wcześniej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość seminka13 Napisano Grudzień 4, 2013 mkewa Tak, w wyroku I instancji jest klauzula załozona na mojego byłego mężą, że nie może zawrzeć nowego małżeństwa bez skonsultowania się z sądem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mkewa Napisano Grudzień 4, 2013 seminka13 . Dziękuję za odpowiedź. U mnie też jest klauzula dla byłego męża, że nie może zawrzeć związku bez konsultacji chyba z sądem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zenekxxx Napisano Grudzień 4, 2013 Seminka, a powiedz mi ile czasu już Twoja sprawa znajduje się w II instancji? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zenekxxx Napisano Grudzień 4, 2013 Haniu, mam nadzieję, ze u mnie będzie tak jak u Ciebie, ze teraz kolejnym pismem będzie dekret potwierdzający wyrok:-) chociaz mam tez podobnie lat Mkewa chwilę zwątpienia...u mnie to już prawie ponad 1.5 miesiąca jak sprawa jest w II instancji. Mieliście rację mówiąc, ze II instancja jest o tyle gorsza od I,ze nie wiemy dokładnie co się dzieje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość seminka13 Napisano Grudzień 5, 2013 Zenekxxx Moja sprawa w sądzie II instancji rozpoczęła się pod koniec października i jak dzwoniłam do sądu to powiedziano mi, że potrwa to około pół roku. Kodeks prawa kanonicznego mówi że sprawa w I instancji nie powinna trwać dłużej jak półtora roku a sprawa w II instancji nie dłużej jak pół roku. Wiadomo, że to do końca tak się nie pokrywa z uwagi na dużą ilość spraw jakie trafiają do sądów. Jeżeli natomiast sprawa w sądzie II instancji toczy się trybem uproszczonym nie powinno być dłużej jak te pół roku, bo nie ma na nowo przesłuchań, opinii biegłych itp., pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zzaaggaa Napisano Grudzień 5, 2013 do Prinzeska Właśnie się zdziwiłam, że Tarnów bo na rozmowę z sędzią szłam już w miarę obeznana z procedurami, co, gdzie, jak, ile czasu. Poszłam na spotkanie bo chciałam się upewnić co do kanonu, porozmawiać, i pytałam o tą drugą instancję żeby upewnić się, że Kraków. A on mi powiedział, że Tarnów. Przeraża mnie czas trwania procesu :( tak jak pisałaś - lat nam nie ubywa :( jestem "jeszcze" przed 30-stką, ale nie chciałabym zwlekać z dziećmi, założeniem rodziny... A jestem na samiutkim początku procesu - dopiero kilka m-cy temu złożyłam papiery... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Magunia Napisano Grudzień 5, 2013 29.10 otrzymalam pismo z wyrokiem z I instancji i nadal jeszcze nie otrzymalam nic z Poznania...mial ktos juz cos do czynienia z tym miastem?bo nie wiem czego sie spodziewac... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 5, 2013 przed 30 a jeden związek do kitu, kolejny już jak ta lala, nie ma co, żałosne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zenekxxx Napisano Grudzień 5, 2013 Jeżeli już coś jest do kitu to twoja wypowiedź ,,gościu,, :-) Maguniu, ja wyrok dostałem 8 wczesnia a odp z Warszawy ok 20 października. Także nie martw się, niebawem coś powinno przyjść:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 5, 2013 Dup Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Małgoś73 Napisano Grudzień 5, 2013 O matko Prinzeska toś mnie przeraziła. Mojego m. II Instancja też w Krakowie. 13 sierpnia dostał wyrok pozytywny i do tej pory cisza. Zaczynam się martwić że coś nie tak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Jowita0000 Napisano Grudzień 5, 2013 Witam, Moj Partner stara sie o uniewaznienie. Czekamy juz na wynik II Instancji ( Olsztyn) w papierach nic nie pisalo czy idzie to trybem uproszczonym czy zwyklym ;/ do zaplaty 800- i niewiem czy wypada tam zadzwonić się zapytać na jakim etapie jest sprawa? . Trzymam Kciuki by wszystkie tu osobki mialy to juz za sobą :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mkewa Napisano Grudzień 6, 2013 Jowita0000 . Oczywiście że możesz zadzwonić, nikt Ci głowy nie urwie. Zapytaj czy sprawa wróciła już od obrońcy jeśli tak to u którego Sędziego jest lub w ogóle na jakim etapie. A ile czasu to już u ciebie trwa ??? Powodzenia :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 6, 2013 A jak inaczej nie nazwać ten cały bałagan, który powstał z waszej winy, bo chyba nikt was nie okłamał, chyba nie chcielibyście, aby tak do kitu zawarły związek wasze dzieci? Czyli do kitu! Trzymaj się gościu! Trafne określenie. Nie chodzi tylko o staranie się o ten proces, ale o uświadomienie sobie, wiecie czego, mądrości chyba nie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mkewa Napisano Grudzień 6, 2013 gość . idź się leczyć i zmień forum (gość powyżej) :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zzaaggaa Napisano Grudzień 6, 2013 do gości - obydwu Jeszcze 3-4 lata temu myślałam tak jak Wy. Niestety, życie przyniosło to co przyniosło. I zdziwilibyście się, jak można udawać, okłamywać, zmyślać. Obyście nigdy tego nie doświadczyli. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 6, 2013 Jakby było ok to nie bylibyśmy na tym forum, trzeba się przyznać, zostaliśmy oszukani, zachowaliśmy się jak dzieci, wszystko było do bani, i teraz jesteśmy tu, wstyd, ale cóż począć. A czy trzeba polecać leczenie, raczej tym którzy wstępują w związki z takich motywów jak my to zrobiliśmy. I tyle. A rodzice mówili, nie rób głupoty, a co tam słuchać starych, no właśnie dzieciaki! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adka75 0 Napisano Grudzień 6, 2013 do gość, popieram wypowiedź mkewa, nie wiem co gościu chcesz osiągną swoimi postami, chyba własną saysfakcję (ale jaką?). W każdym razie wiedz, że na nas nie robi to żadnego wrażenie. Do wszystkich, proponuję nie reagować na posty gościa, bo to go tylko zachęca do pisania - pełna ignorancja. Pozdrawiam Was cieplutko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mkewa Napisano Grudzień 6, 2013 gość . Polecam leczenie bo chyba sobie nie radzisz ... Bo ja na przykład biorę to tak: co było a nie jest nie pisze się w rejestr a życie jeśli można to trzeba uporządkować. Musisz wziąć pod uwagę fakt że nie wszystko widzi się przed ślubem. Jeśli ktoś nagle po ślubie nie chce mieć dzieci czy jesteś w stanie stwierdzić to przed ślubem jeśli najpierw mówi że dzieci będą ??? No rodzice zapewne też tego nie zobaczą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mkewa Napisano Grudzień 6, 2013 adka75 . Teraz ja popieram Twoją odpowiedź :) Pozdrawiam cieplutko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość szatynka2 Napisano Grudzień 6, 2013 do Jowitaoooo, skoro masz II instancję w Olsztynie to I inst. jak dobrze rozumiem miałaś w Gdańsku? Mogłabyś przybliżyć ile czasu trwało od rozmowy z psychologiem do wydania opinii i wyroku? Pozdrawiam serdecznie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marzena44 0 Napisano Grudzień 6, 2013 Mkewa Ja od razu miałam napisane w pierwszym piśmie że zostało wydane zarządzenie by sprawa była prowadzona trybem zwyczajnym w formie wątpliwości!! Dodam też że żadne z nas nie miało nałożonej klauzury w I instancji. Trochę się niepokoję że II instancja będzie trwała bardzo długo!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mkewa Napisano Grudzień 6, 2013 marzena44 . Rozumiem. Nie martw się będzie dobrze puki jest nadzieja to trzeba na to liczyć :) . Zenekxxx . No i jest odpowiedź :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marzena44 0 Napisano Grudzień 6, 2013 Mkewa Chyba będę musiał zadzwonić do sądu i zapytać dlaczego trybem zwyczajnym?? I ile to może potrwać.A ty jak dzwonisz to podają Ci konkretne odpowiedzi na pytania?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mkewa Napisano Grudzień 6, 2013 marzena44 . Jak dzwonię to odpowiadają na przykład gdzie jest sprawa to mówią że u obrońcy i że to około pół roku czekać na jakieś informacje. Podejrzewam że na Twoje pytanie dlaczego takim trybem to Ci nie odpowiedzą, jedynie to że taką decyzję podjął Przewodniczący na przykład. W sekretariacie nie powiedzą dlaczego bo nie wiedzą pewnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 6, 2013 jasne, wszystko takie cacy przed ślubem, tylko po ślubie mówi się, gdzie miałam oczy, no w pupie chyba, i tak nagle wychodzi, że ktoś nie chce dziec**** ślubie a przed ślubem chciał, a to wtedy negatywka, bo jakoś sądy dochodzą po dowodach że nie chciał dzieci, sądy dochodzą do wniosku bo patrzą rozumem a nie sex apil to nasza broń kobieca, ignorujcie jak chcecie, prawda w oczy kole Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach