Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość uniewaznienie

UNIEWAŻNIENIE MAŁŻEŃSTWA-co,gdzie,kiedy-poradzcie

Polecane posty

Gość Maja0000
aquarious85 U Mojego partnera I sie strasznie ciągnęło jak to sędziowie powiedzieli nie mieli do współpracy psychologów w odpowiedniej ilosci i czas wakacji opóźnia proces " ! co źa wymówki" ...ale potem juź szybciutko tylko NAs cos tknęło by podać kolejnego świadka w II Inst i dlatego tokiem zwykłym się toczy ale juź te wyrokowanie .... Wierź mi śpimy na szpilkach .... Tyle latek przepada Nam na czekanie oby tylko wyniki tych nerwów były na Nasz +

Gość gość
do gość Proszę napisz ile czekałaś na wyznaczenie III instancji w Polsce??

jak tak czytam ile lat sie meczycie to doła łapie , u mnie w marcu bedzie rok od złożenia skargi awe wtorek mam już przesłuchanie przez biegłego psychologa wiec pomimo ,że strasznie sie to wszystko dłuży wydaje mi sie ,że nie jest zle.... no cóż pozostaje życzyć nam wszystkim cierpliwości....

Gość gość
Do smutasek83 A gdzie toczy się Twoja sprawa?

Gość gość
Witam, czy ktoś ma jakieś doświadczenia praktyczne w "zdejmowaniu klauzuli" zakazującej ponowne małżeństwo, jak to wygląda, ile trwa? Ja mam taką klauzule "be zgody ordynariusza miejsca po zaciągnięciu opinii biegłego nie może wstąpić w związek małżeński" coś w tym rodzaju...

Gość adka75
Zenexxx, witaj, no u mnie niestety ciągnie sie strasznie. Przed świętami jeszcze nie było wyroku, akta były u trzeciego sędziego - ręce opadają. Jak tak dalej pójdzie to moja II instancja dobije 12 m-cy - ja to mam jak zwykle "szczęście". Pozdrawiam Cie cieplutko.

Gość Maja0000
adka75 od kiedy toczy sie Twoje wyrokowanie II inst ?marzy mi sie by Nasze trwało krótko ... póki co dopiero okolo miesiąca

Gość adka75
Maja0000, pismo z Warszawy o przyjęciu sprawy do II instancji dostałam w lutym 2014 r., więc czekam już 11m-cy. Dzwoniłam do Warszawy: - w czerwcu - akta były u sędziów, - w październiku - akta były u drugiego sędziego, który powiedział mi, że mają opóźnienie :) - w grudniu - akta były u trzeciego sędziego. Czyli wyrokowanie trwa już 6 m-cy. Mam już tego serdecznie dość, ale co można zrobić. Muszę czekać. Może jutro zadzwonię co i jak.

Gość Maja0000
Ogrom czasu.. podłamałaś mnie ;( Moj Partner dal dodatkowego świadka w II inst i szlo wszystko tokiem zwykłym ... i tez od około lutego 2014r przyjęte były papiery do II (potem - przesłuchanie świadka,opłaty,znów psycholog, biegły itp) a od polowy grudnia start ź wyrokowaniem eh a sadziliśmy że banalnie ale na Walentynki będzie wynik tej "Poczekalni życiowej"

Gość niunia8
Maja tak normalnie toczyl sie mój proces, obrońca węzła próbowal podważyc opinie biegłego psychiatry ,że nie jest,, moralnie poprawna,, i by nie brac jej pod uwage. oczywiście ustisunkowalam się i swoje uwagi napisałam ,na wszystko trzeba odpowiadac chocby w 3 zdaniach inaczej twierdza,że nie interesujesz się sprawą. pozdrawiam

Gość adka75
Dzwoniłam - akta są u trzeciego sędziego, a ten sędzia ma dużo spraw. Bez komentarza.

Gość gość
do gość Ile czkałaś na wyznaczenie III instancji w Polsce??

Gość Maja0000
niunia8 A ja się obawiam ze malo konkretnie napisaliśmy na odzew obrońcy przed wyrokowaniem - jedynie źe nie wprowadzamy nic nowego psycholog bardźo dobrźe opisał a obrońca swoje ze ślub byl i jest ważny itp no tak a ze partnera ex zona ma juź nowego męża i dzieci to dla nich jest ok :( eh tam co Oni wyprawiają nie mowa o terminach

Gość adka75
W akcie desperacji napisałam do sądu pismo z prośbą o przyśpieszenie sprawy, bo jak tak dalej pójdzie to o ślubie przed I Komunią Św. mojego dziecka mogę zapomnieć. Zobaczymy, czy to coś pomoże.

Gość Maja0000
Adka dziś beź mojej wiedzy partner zadzwonił do sądu... i Natariusźka powiedziała źe należy pisać pisać i pisać i to w dużej kopercie wysyłać pisma i PODPISYWAĆ wszystko:) A sprawa mojego TŹ jest w rekach sądu PAni potwierdziła i źa tydz poprosiła by zadzwonić ....coś ruszyło

Gość aliczet
adka75 , a co napisałaś w tej prośbie o przyspieszenie, bo też mam taką napisac i nie wiem co w niej zamieścić. U mnie druga instancja od 2012 roku...

aliczet, napisałam, że proszę o szybsze zakończenie sprawy i wysłanie wyroku. Prośbę uzasadniłam tym, że chciałabym w pełni uczestniczyć w przyjmowaniu sakramentów przez moje dzieci, a nie wiem czy będzie to możliwe, bo nie zapadł jeszcze wyrok w mojej sprawie. Dopisałam, że mam obawy czy wystarczy nam czasu na zawarcie małżeństwa, jeżeli zapadnie wyrok pozytywny i nie otrzymam go na czas. Prośbę skierowałam bezpośrednio do Oficjała sądu. Nie wiem czy to coś pomoże ale czas mnie nagli, a akta już 7 m-cy leżą u sędziów i nawet nie zapadł wyrok, a z wpisów na tym forum wiem, że w Warszawie od wydania wyroku do otrzymania może minąć nawet 5 m-cy- tyle go redagują i podpisują.

Gość smutasek83
Witam już po przesłuchaniu przez biegłego podobno teraz do już z górki tak zostałam pocieszona ......

Gość annabeata
Do Smutasek83 Czy mogłabyś napisać gdzie toczy się Twoja sprawa? I oczywiście jak oceniasz swoje przesłuchanie przez biegłego, my w Warszawie jeszcze przed przesłuchaniem stron, więc nie wiem na ile wolno Tobie mówić o przesłuchaniu....

Gość annabeata
Do Smutasek83 Czy mogłabyś napisać gdzie toczy się Twoja sprawa? I oczywiście jak oceniasz swoje przesłuchanie przez biegłego, my w Warszawie jeszcze przed przesłuchaniem stron, więc nie wiem na ile wolno Tobie mówić o przesłuchaniu....

U mnie wielkopolska ,nie mówiono o żadnej tajemnicy.Nie składałam żadnej przysięgi ,wiec mogę napisać. Ogólnie na początku rozmowa na temat zawarty w skardze, a potem pytania w formie testów ogólnie dotyczące osobowości, moim zdaniem to pranie mózgu... jeśli nie pasowała mi żadna odpowiedz to i tak trzeba coś zaznaczyć , wiec mam mieszane uczucia co do wiarygodności takich testów.. no ale chyba ogólnie jest ok.. zobaczymy na opinii

Gość gość
adka75, dziękuję Ci bardzo za podpowiedź. Napiszę i zobaczymy, może coś to przyspieszy.

Gość gość
DO GOŚĆ Ile czekałaś na wyznaczenie III instancji w Polsce??

Gość annabeata
Smutasek83 Dziękuję za odpowiedź! Trzymam za Ciebie kciuki! Pozdrawiam

Gość annabeata
Smutasek83 Dziękuję za odpowiedź. Trzymam za Ciebie kciuki. Pozdrawia

Gość gość
za mało płacicie, dlatego to tak wolno idzie - trzeba iść do biskupa, zanieść ze 20 tys w kopercie i unieważnienie dostaniecie w ciągu tygodnia - ludzi z kościoła nie znacie? - płacisz i dostajesz!

Gość gość
ale po co?!

Gość gość
ja tu czegoś nie rozumiem - skoro ktoś wierzy, to unieważnienie małżeństwa po to żeby zawrzeć kolejne w kościele jest szczytem hipokryzji... Biskupowi posmarujesz i dostaniesz, czego chcesz, ale Bóg widzi jak jest - skoro w niego wierzysz... wierzysz?

Gość smutasek83
Tak wierzę i wierzyłam przysięgając tylko 2 strona składała nieważną przysięgę. Dlaczego mamy cierpieć z tego powodu??? jesli para w Urzedzie sie rozwodzi to jest ok? A jak my chcemy ,żyć zgodnie ze swoimi przekonaniami to jesteśmy żli niedobrzy i marzy nam sie tylko biała kiecka... Bardzo powierzchowne podejscie do tematu. Nie masz pojecia o czym piszesz , jakie są procedury i co czują osoby starające sie o unieważnienie. A skoro wszystko załatwiasz "dajać w łapę" to gratuluję ..... kiedyś sie natniesz ,że łapówka nic nie da i co pojedziesz po kimś tak jak tutaj po nas ??? Szczerze nie sądzę Bo jesteś cwany/a stukając tylko w klawiaturę ... To świadczy o Twoim IQ ... Pozdrawiam i życzę więcej tolerancji....

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się