Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość uniewaznienie

UNIEWAŻNIENIE MAŁŻEŃSTWA-co,gdzie,kiedy-poradzcie

Polecane posty

Gość gość
weź se napisz maile do sądów kościelnych, skoro kler nie jest święty po święceniach to nie miej pretensji do nas po bierzmowaniu:)

Gość gość
No i co z tego, że kler nie jest święty? Patrz na siebie, bo Bóg na sądzie ostatecznym nie bedzie się pytał od kogo byłeś lepszy, tylko czy wypełniałeś Jego przykazania.

Gość gość
Dzięki Bogu Miłosiernemu, który jest samą Miłością, nie ty będziesz sądził na Sądzie Ostatecznym, tylko On! Nikogo tu nie "nawrócisz", chcesz wywołać tylko ferment, żeby poczuć się lepiej. Nie jesteś tu potrzebny. Znajdź sobie inne forum.

Gość gość
kochani ja dziś się dowiedziałam że wyrok w mojej sprawie już zapadł i został wysłany, oczywiście nie podali jaki to wyrok, z tych emocji zapomniałam zapytać kiedy wysłali nie muszę dodawać jakie targają mną emocje.... I instancja orzekła nieważność, we wrześniu sprawę przejęła II instancja - więc II instancja poszła dość sprawnie w sumie cały proces trwał 3 lata i parę dni chyba jako jedyna z Was jestem sama -w sensie bez faceta mam 30 lat i od 7 lat (!!!) żyję praktycznie sama (parę lat żyliśmy pod jednym dachem ale w separacji również formalnej) czuję się już niezdolna do związku, małżeństwa, bardzo tego pragnę, ale chyba mam wypaczony umysł przez to co przeszłam z byłym mężem, nie umiem nikomu zaufać już dam znać jeszcze jak przyjdzie wyrok

Gość gość
nie jesteś sama... może i do nas słonce sie usmiechnie ...

Gość gość
Dzięki Bogu, że jesteście same i nie cudzołożycie jak większość obłudników na tym forum. Nie mają jeszcze wyroku a już przebierają w partnerach, obłuda wielka, Sodoma i Gomora. To że mąż Cię skrzywdził nie upoważnia Cię do tego, zeby znajdować sobie kolejnego, pozostań sama tak jak żyłaś przez 7 lat albo módl się o nawrócenie męża.

Gość gość
do "gość wczoraj " dziękuję :) na jakim etapie jest Twój proces ?

Gość gość
jesteś prawiczkiem, więc radzę: idź do agencji, bzyknij się, to ci ulży

Gość gość
Seks jest dozwolony tylko w małżeństwie. Sami tu obłudnicy piszą.

Gość gość
Nadya24 dziękuję. Wiem,ze przesłuchania są za granicą bo ja już byłam przesluchana i moi świadkowie są przesluchiwani w swoich parafiach ale nie jestem pewna jak to jest z psychologiem. Co się dzieje w takim przypadku bo wiem,ze będąc w pl wszyscy są przesluchiwani.

Gość gość
z tego co ja wiem to kurie Biskupie mają swoich psychologów i chyba taka osoba będzie musiała po prostu dojechać na spotkanie z psychologiem najlepiej przecież zadzwonić i zapytać w swoim Sądzie

Gość gość
no to hajtnij się z jakąś kobitką i już nie będziesz prawiczkiem

Gość gość
Po co mam się hajtać? Po to żeby za chwilę unieważniać tak jak wy małżeństwo? Dziewictwo jest największym skarbem kobiety i można je oddać tylko raz w życiu i tylko mężowi.

Gość gość
hajtnij się tak, aby nie unieważniać, dasz przykład, i wtedy gadaj, a nie prawiczek będzie godoł jak to małżonkowie źle postępują, spuszczenie przynosi ulgę

Gość Panda8
Witam, obserwuje forum od dłuższego czasu. Wczoraj dostałam pismo o ujawnieniu akt, umówiłam się na poniedziałek. Mój były mąż rezygnuje z przejrzenia akt. Moja sprawa jest w Gdańskim Trybunale od sierpnia 2014 roku, I INSTANCJA. Bardzo długo czekałam na przesłuchania świadków bo ze względu na ilośc spraw Sad scedował przesłuchania na parafie świadków a proboszczowie po prostu zapomnieli, po pół roku od oczekiwania zaczęłam poganiać proboszczów. W grudniu 2015 były juz wszystkie przesłuchania, 29.01.2016 mój ex miał spotkanie z biegłym (testy), ja tylko spotkanie. Wczoraj dostałam pismo ze od 9 lutego ujawniono Akta. Pani psycholog w kilka dni zrobiła opinie :). Wiem ze potem jeszcze obrońca węzła, no i konsylium Sędziów podejmuje wyrok. Czy wiecie ile to może jeszcze potrwać? Czekam na finał z utęsknieniem

Gość Panda8
Do gość żołnierz ~~~~ Poszukaj dobrego adwokata prawa kanonicznego. W razie co mogę polecić z Gdańska. Facet określi sytuacje i powie czy są szanse na stwierdzenie nieważności i z jakiego kanonu. O powody nie ma co pytać w internecie bo fachowców raczej tu nie znajdziesz. Pozdrawiam i trzymam kciuki

Gość gość
Panda8 Czy Ty na poważnie myślisz, że jacyś sędziowie są w stanie zwolnić Cię z przykazania nie cudzołóż?

Gość Nadya24
Do Panda, U mnie sprawa rozpoczęła się w lutym 2014 od złożenia skargi. W listopadzie tego samego roku przesłuchanie, potem ex, a w kolejnym roku świadkowie, przesłuchanie ex przez biegłego, w grudniu trafiły akta do obrońcy, a teraz czekam na jego opinie, która powinna być niedługo. Ja mam I instancje, a II miałam mieć w Gdańsku ( mam nadzieję, że nie będzie potrzebna). Teoretycznie od dostania opinii obrońcy do ogłoszenia wyroku to czas z pół roku. P.S. u mnie też przesłuchania świadków odbywały się w swoich parafiach

Gość gość
no myślę, że jacyś sędziowie zwolnią mnie, weź się mówię hajtnij, bo sperma jak w bezruchu to rzuca się na mózg

Gość Panda8
Słuchaj gość, nie masz nic do powiedzenia Tosię nie odzywaj. Idź z tego forum najlepiej bo widać ze z głową masz coś nie tak.

Gość Panda8
Do Nadya24. A w której kurii jest Twoja sprawa? U mnie mówili ze od obrońcy do wyroku to czas 3 miesiące, mówisz ze z pół roku? Hmmm, no zobaczymy. Znajoma moja miała proces w Krakowie (cała sprawa 2 instancje 9 miesięcy).

Gość gość
Panda ja mam II instancje w Gdańsku-Oliwie - tam sprawy przynajmniej u mnie poszły bardzo sprawnie, od września do połowy lutego z wyrokiem ale ja dzwonię tam średnio co 2 -3 tygodnie

Gość Panda8
Czyli już masz wyrok, super. Ja mam nadzieje że u mnie będzie tylko I instancja ☺️ W poniedziałek na przeglądzie akt zapytam ich co dalej i jak długo trzeba czekać

Gość gość
po publikacji akt- w zależności czy będzie tam już opinia biegłej i obrońcy węzła (ja np opinię obrońcy węzła dostałam po publikacji akt) sprawa przejdzie w tryb wyrokowania będzie też jeszcze wyznaczony czas na uwagi do akt i wtedy już akta powinny pójść po kolei do sędziów do wakacji uważam powinni się z tym uporać, w wakacje z tego co słyszałam sprawy często" stoją" do mnie wyrok I instancji przyszedł 28 czerwca i całe wakacje sprawa leżała w I instancji dopiero po wakacjach wysłali do II instancji

Gość gość
Panda8 widać, że z Bogiem nie masz nic wspolnego. jak mozna wyzywać kogoś od psychicznie chorego? Chyba robisz to dla szatana, Bóg z tym nie ma nic wspólnego!

Gość Panda8
Dobrze, ze Ty masz dużo wspólnego z Bogiem

Gość Panda8
Dziękuje za info. Jutro będę w kurii to ich podpytam o terminy. Pozdrawiam wszystkich, którzy się próbują się uporać z procesem

Gość Lidka 999
Witajcie,czy jest TU ktoś kto ma lub miał sprawę w Przemyślu?

Gość gość
Tak. II instancję

Gość gość
gościu jesteś księżulo, to ok, przejdź na protestantyzm, tam się hajtają, i będziesz miał i Boga i żonkę pod pierzynką

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się