Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Capuccino

Jak zmniejszyc biust???

Polecane posty

Gość Carey
A mając 14 lat 150 zł to było dla Ciebie mało ?! Później będę zarabiać ! Gratuluję inteligencji.

Gość gość
Ja tez mam duzy, bardzo duzy biust i uprawiam sport 5x w tygodniu Tym paniom, ktore nie probowaly polecam zalozenie stanika sportowego + top na wierzch ( mi do biegania zdarza sie zakladac wiecej warstw) podczas treningow, porzadniej niz jednen stanik trzyma to piersi ;) Polecam :)

Gość felicycja
Wystarczy kupić jeden ale PORZĄDNY stanik sportowy, marki Shock Absorber, Panache Sport, Royce, Freya Active (oczywiście w dobrze dobranym rozmiarze), i będzie można ćwiczyć w samym tym staniku (SA czy Panache są tak ładne i mało bieliźniane, że z powodzeniem wystarczają jako góra do sportu, nie trzeba żadnych koszulek nawet). Po 10 warstw zakładają osoby, które kupują badziewie typu Nike, Adidas czy Decathlon, które ze stanikiem sportowym nie ma nic wspólnego.

Gość felicycja
Carey, ja Ci odpowiem: 100-150 zł to nie jest mało, ale po pierwsze dobry stanik to jest przede wszystkim inwestycja w zdrowie, na drugim miejscu w wygodę codziennego funkcjonowania (na wygodnych, porządnych butach też oszczędzasz i kupujesz o parę rozmiarów za małe albo z "papieru", bo tanie?), po drugie biustonosza nie kupuje się codziennie, na początku wystarczy mieć dwa, stanik uprany wieczorem rano jest suchy. A po trzecie powiedz mi z ręką na sercu, czy jakbyś miała wydać tę sumę na dżinsy czy jakieś super d*per modne spodnie z H&mu to też uważałbyś, że to dużo? ;) Pewnie nie... ;) Dlaczego w zdrowie? Bo oprócz wspomnianych wyżej problemów z kręgosłupem i deformacji biustu noszenie źle dobranego stanika może prowadzić do bolesnych rowów na ramionach, do pocenia się między i pod piersiami i odparzeń (a w nie się może wdać poważna infekcja albo grzybica), do deformacji piersi, do guzków w piersiach (bo druty zamiast otaczać pierś będą się w nią wbijać). O tym, jak w złym biustonoszu niewygodnie jest choćby uprawiać sport już sama wiesz ;)

Gość felicycja
P.s. Po czwarte: nawet jak zmniejszysz biust to na staniki nie będziesz wydawać mniej, bo dobry biustonosz kosztuje tyle samo, niezależnie od tego, czy on ma ubierać maleństwa 75D czy spory biust typu 65GG. CBDU :P

Gość gość
Schudnij :) albo nie, chamom podobają sie ogromne bimbały - to ich dowartosciowuje.

Gość madzialanka
Ja bym chciała miec 75 D a pomyslcie sobie ze mam 75F przy wadze 53 kg i jestem bardzo szczupła.

Gość Carey
Ile kosztuje mniej więcej minimizer?

Gość gość
75F i bardzo szczupła? Bardzo szczupłe to noszą obwody 65-60, a nie 10-15 cm więcej. A co do minimizerów to o, ciekawostka: www.stanikomania.blox.pl/2008/10/Wyrzuc-minimizer-poczuj-sie-FFantastycznie.html Hokus pokus, gdzie biust wygląda lepiej i na mniejszy, w minimajzerze czy normalnym ale dobrze dobranym staniku? :D

Gość Carey
Z tego artykułu wychodzi, że mam nosić za wielki stanik? Ok. : )

Gość HannaHanna
Stare pytanie, spoko. Ja mam 75 D/E, zależy czy chcę nosić push-up, chociaż w sumie nie wiem po co, bo mój biust z deczka mnie irytuje. Próbowałam go kiedyś jeszcze ściskać na chama bandażami elastycznymi, ale nadal było go widać. :/

Gość gość
Carey, z tego artykułu wychodzi, że masz nosić DOBRZE DOBRANY stanik. Jak na razie nosisz sporo za małe.

Gość Carey
Nie, noszę dobry. B75. Zastanawiam się czy nie kupić C70 i zobaczyć jak to będzie...

Gość wampirzyca2905
jestem młoda i też mam duże piersi.Podobno kawa i ćwiczenia pomagają.

Gość gość
Carey dobierz odpowiedni stanik i ci się trząść na co dzień nie będzie. Za 50-70 zł można już coś znaleźć. Mam córkę 13 lat i ona nosi twój rozmiar, a ja sama mam 75E. Zapewniam cię nie jest tak źle. Staram się córce dobrać odpowiedni, bo wiem, że też będzie dość biuściasta. Nie pielęgnuj w sobie nienawiści do biustu, bo nie ma nic gorszego od tego typu kompleksów. Jeszcze tak naprawdę nie wiesz jak duży urośnie. Ja myślę, że do treningów sportowy stanik nie będzie zły. Tylko musi być naprawdę porządnie zrobiony.

Gość Carey
Myślę też nad tym, że jestem szczupła, ale jednak jakaś mała fałdka jest. Nie jakaś mega. :D I czy ćwiczenia pomogą? Bo od razu schudłby brzuch i piersi. I jakie ćwiczenia wykonywać?

Gość gość
carey, do kutwy nędzy, albo nosisz dobrze dobrany albo 75B! Albo jesteś zwyczajnym tr0llem (co wydaje się najbardziej prawdopodobne). * 75B to są BARDZO MAŁE PIERSI, o takie: www.balkonetka.pl/katalog/size/75b 70C tak samo MALEŃSTWA: www.balkonetka.pl/katalog/size/70C

Gość gość
ja mam 75 G i juz mam k*****a dosc! tych cycow tych stanikow jak dwa berety ! i tego ciezaru! co za ch*j obmyslil ze OP tylko od H za darmo!! a co ja mam zrobic ? jak mnie sie juz dolki porobily od ramiaczek ktore szerokie sa jak gumy w gaciach! to co sobie mam juz zalozyc psaek od spodni??!!!

Gość gość
Masz zmienić stanik na taki z mniejszym obwodem (bo skoro robią się doły to znaczy, że biust nie ma podtrzymania tam, gdzie mieć powinien, tylko wisi na ramiączkach) i większą miską. Idź do brafitterki albo na forum lobby biuściastych.

Gość gość
Jestem uczennicą klasy ll gimnazjum i posiadam rozmiar 75D. Koleżanki mi zazdroszczą, aczkolwiek ja bardzo źle się czuję z moim biustem. Wiecie może, w jakim wieku może się on zmniejszyć?

Gość gość
Idź do brafitterki po dobór odpowiedniego rozmiaru, bo takiego na 200% nie nosisz, w przypadku dobrze dobranego biustonosza 75D wygląda tak i jak widać to jest NIEWIELKI biust: http://balkonetka.pl/katalog/size/75d/

Gość bleee3713
wy się martwicie swoimi piersiami ja noszę 70f a mam 16 lat. schudlam 10kg i nie spadl mi rozmiar a wrecz przeciwnie podskoczyl do gory...

Gość gość
masakra! garb mi rośnie wiecznie sie odchudzam i nic!

Gość gość
Musisz być bardzo niska jeśli to 70F wygląda na tobie na duże... Ja mam 168 cm wzrostu i też nosze 70F (najczęściej, bo wiadomo, że nikt nie nosi tylko jednego rozmiaru) i wcale nie uważam tego za duży biust tylko raczej średni co najwyżej...

Gość gość
też mam ogromne cycki, niska jestem i w miarę szczupła, waże 55kg, wzrost 162. Schudłam 20kg. A biust zszedł...z 75F na 70E. Ile mam jeszcze schudnąć być mieć przynajmniej 70C? Czy to w ogóle możliwe. Ćwiczę siłowo, podnoszę sztangę i robię mase ćwiczeń aerobowych. Nic nie pomaga. Figura ok, ale nienawidzę tego biustu. Czy operacja to ostateczność? Czytałam, że tylko otyłe kobiety mogą dostać refundację, a ja umieram z bólu kręgosłupa i pomijam to, że nie chodze i mam garba od tego ciężaru.

Gość zewsząd i znikąd
Drobna uwaga co do staników: nie każda z nas ma pełne pole manewru. Jestem uczulona na włókna sztuczne i zwierzęce, także w przypadku staników noszę bawełniane. Nie ma mowy, więcej nie założę stanika z jakiejś skórokrzywdzącej mikrofibry. Tylko bawełna, włókno doskonałe, najłagodniejsze i najmniej alergenne. I niestety dobry stanik bawełniany trudno kupić - w sklepach z bielizną tylko bez drutów (w moim przypadku nie trzyma w ogóle), na Allegro lepsze, ale też nieidealne - ramiączka zwykle wąskie i, co gorsza, niebawełniane, o stanikach optycznie zmniejszających biust praktycznie nie ma mowy. Owszem, jestem tęga, ale nie daję rady schudnąć. I problem też w tym, że ja owszem, chciałabym schudnąć na tyle, by moja masa nie zagrażała moim stawom kolanowym (i bym mogła względnie komfortowo zoperować sobie źle wyrehabilitowane po urazie prawe kolano) - ale nie chciałabym być szczupła. Po prostu nie czułabym się sobą, nie będąc "dużą babą". Jestem krępa, grubokoścista, dość umięśniona (ale tu zawsze można trochę poprawić; lubię ćwiczenia siłowe), potężna w porównaniu z przeciętną kobietą i po prostu nie wyglądałabym dobrze, nie będąc też pulchna. Aha, i nie piszcie, że "facetom się podoba". Pamiętajcie - nie tylko w tej sytuacji - o jednym: nie wszystkie kobiety są heteroseksualne i nie wszystkie kobiety są seksualne. Jestem aseksualną lesbijką (pociąg emocjonalny do kobiet, wolność od pociągu seksualnego do kogokolwiek), więc po prostu nie mam ani cienia ochoty podobać się facetom - wręcz przeciwnie; nie chcę być brzydka, ale świadomie chcę być niepociągająca (jeżeli potężna sylwetka budzi w facetach jakiś respekt - znakomicie). I owszem, aseksualność pokazuje, że płeć i orientacja mają ze sobą wiele wspólnego - na swoim przykładzie wiem, że właśnie aseksualność współkształtuje moją tożsamość płciową; czuję się kobietą i jest to dla mnie filozoficznie ważne, ale nie mam potrzeby być kobieca. Chcę mieć z zewnętrznej kobiecości takie aspekty jak prawo do noszenia biżuterii (nieklasycznej, jakby co) i kolorowych strojów (choć oczywiście dużo lepszy byłby świat, w którym takie prawo mieliby wszyscy ludzie niezależnie od płci), ale nie potrzebuję biustu, nie zamierzam pokazywać dekoltu i przede wszystkim niezależnie od tego, jak wyglądam, nie mam wątpliwości, że jestem kobietą - bo to jest we mnie.

Gość gość
zewsząd i znikąd, a staniki Melissy z serii Eko? Kolorystycznie (choć białe na pewno można farbować) i designersko jest cieniutko, ale rozmiarówka świetna (napisz do nich z pomocą o dobór rozmiaru, bo stanik nie powinien wisieć na ramiączkach!).

Gość żaklina666
witam. Parę razy odchudzałam się ale biust nigdy nie malał. Teraz spróbowałam po raz kolejny miałam na prawdę wielki biust. Jestem na diecie do tego biegam i jestem zadowolona pod biustem z 90 zrobiło się 75 a miseczka zmniejszyła się o 3 rozmiary.

Gość gość
Ja mając DD schudłam z 130 kg na 70 kg a biust jak mi został tak został , wiec mam dosyc juz i ide na operację. Boli mnie kregosłup lumpy mi dokuczają i mam tylko kompleksy .Z DD ide na A . wolę być płaska niż miec obwisłe cyce

Gość gość
co ty chrzanisz? Przecież 80DD czy 65DD (sama miska NIC nie znaczy) to jest maluteńki biust!!! :o