Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Buczyna

CO mozna robic w lesie?? Zapodawać pomysły!!

Polecane posty

Gość szuru buru
jedyne co mi do głowy przychodzi to kupa :o

Gość myśliwy
kochać się w śród szumu drzew, śpiewu ptaków.......!!!

Gość ganiać żaby
:D

można też biegać dookoła sosen i wypatrywać szyszek, a jak się wypatrzy - można rzucać szyszkami w gajowego.

Juz nie ma gajowych kochani- redukcja etatów:( Zapodawać dalej :D

Mozna zaciagnac tirowke...............................................zeby sobie np grzybki pozbierac lub ewentualnie krajobraz podziwiac ;]

Hehe- leśńikiem jestem, więc las sieję, pielęgnuje i tnę:) Ale ciekawa jestem co robia..ehm..\"normalni\" ludzie, znaczy się cywile.. A iwdze że jest tego sporo;) Grunt by go nam ni epodpalali- ogromne koszty...:( ALe dzięki i czekam na nowe pomysły hihi :)

Ale jak to- pozbawiłas kumpla skarpety?? i co- on tak samotnie w jednej chodził ?? :)

Gość w lesie można się powiesić
na jakimś drzewie :O

Oj !! Bez żadnych tutaj pesymistycznych uniesień!! Wisielców nie chcemy!! Co dalej?? Zapodawać:D

Można: - szukać skarbów z czasów II wojny światowej :o - rozwiesić hamak i bujać się na nim, aż zrobi się nam niedobrze :o - porozgniatać purchawki :o - uciekac przed wężami :o - zbudować szałas :classic_cool: - rozpalic ognisko :classic_cool: (tylko nie w czasie suszy!:o) - kochać się :classic_cool: - biegać o świcie z psem i zobaczyc, kto pierwszy wymięknie :classic_cool: - zbierać kanie :D

- Chodzić ciemną nocą przy nowiu i liczyć kto częściej się potknie. - Jechać na kulig. - Zbierać na kij żmije, które zagryzł pies. - Zajadać wszystko co las daje, poziomki, maliny, grzybki, jedne na surowo, drugie tylko po przetworzeniu. - A generalnie to można sprawdzić, co w lesie piszczy.

Hehe- dobre z tym psiakiem- zależy od tego, kto ma dłuższe nózki- Ty Blue Malibu, czy pies;) Z tym ,ze pamietaj pies ma nóg 4, których długosci się dadaje, nozy razy 2 i podnosi do potęgi entej :) Jak po skarby II WŚ to zapraszam do Golczewa- hehe :) Zapodawac dalej :) zaczyna mi sie podobać :)

Można szukać pozostałości po starych średniowiecznych zamkach. Zadumać się nad maleńkim leśnym cmentarzem czy mogiłą z czasów I wojny św. albo innym kurhanem. Przysłuchiwać się śpiewajacym ptakom i próbować je wypatrzyć, rozpoznać i sfotografować. Wtopić się w ściółkę i zachowywać tak cicho że po chwili zaczną spacerować zwierzęta. Pić wodę ze źródełka. Znaleźć głaz narzutowy, wdrapać się na niego, rozłożyć i myśleć, co jeszcze można robić w lesie. Zbudować szałas lub leśną chatkę i bawić się tam z bandą... e, to było dawno, teraz jestem na to za stara :)