Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tarele morele

kto bral z Was gynalgin ??

Polecane posty

Gość grzybek1991
No wlasnie, mam problem.. Bylam ostatnio u ginekologa i dostalam antybiotyk doustny Kefleks, i tabletki dopochwowe Gynalin i Nystatyne.. I teraz dostalam okres. Zostalo mi jeszcze 4 tabletki antybiotyku, mam brac dwa razy dziennie, czy na czas okresu.. mam odstawic tylko tabletki dopochwowe, a antybiotyk brac? czy odstawic wszystko i wrocic po okresie..? Pomocyyyy! :(

Gość femipleasure
drogie kobitki:* dzieki temu forum przetrwalam najgorsza noc w moim zyciu. biorac tabletki dopochwowe, Gynalgin lub inne, pamietajcie zeby nie uprawiac seksu podczas ich kuracji.. najprawdopodobnie przez to nie spalam cala noc, nie wiedzialam co mam ze soba zrobic, pieklo, swedzialo. Gdy udalo mi sie zasnać, budzilam sie z drgawkami, dostawalam "szału", nawet stać nie mogłam, nie mowiac o leżeniu. objawy mina nastepnej nocy aczkolwiek 8, 9 godzin nocnych macie z głowy. kontynuujcie kuracje mimo to : ) i zycze wam zdrowia zebyscie w ogole nie musialy ich uzywac, femipleasure.

Gość Baby22
Gynalgin jest przeciwzapalne, fajna sprawa!:)

Gość faniia
jestem w ciąży i lekarz przepisał mi ten lek,nie wiem co robić doradźcie mi proszę

Gość faniia
jestem w ciąży i lekarz przepisał mi ten lek,nie wiem co robić doradźcie mi proszę

Gość Ciążowa
Faniia! nie stresuj sie i spokojnie bierz Gynalgin. ja jestem w 22 tc i tez biorę. zostały mi jeszcze dwie tabletki. dowiadywałam się u różnych osób i lekarzy i możemy go brać bez zastrzeżeń. nie denerwuj się bo to chyba bardziej szkodzi dzidzi niż gynalgin

Gość faniia
dziękuje bardzo za informację:) powodzenia!!!

Gość Sisterka
Witam. Dostałam ten gynalgin właściwie to od piguły, która rejestruje u lekarza, bo poszła tylko po tabletki, żeby mi zapisała i po wynik cytologii. Mam II grupę i zastanawiam się czy brac w ogole te tabletki. Nic mi nie powiedziała tylko zapisała i juz, nawet nie kazała przyjsc na kontrole po zakonczeniu kuracji. Nie wiem czy brac je czy nie ... co mam zrobic ?

Gość Sisterka
Witam. Dostałam ten gynalgin własciwie to nie od lekarza tylko od pielęgniarki, która rejestruje, zapisała je nic nie mówiac i juz, nawet nie kazala przyjsc na kontrole po kuracji. Nie weszłam do lekarza, bo chciałam tylko recepte na tabletki anty i zobaczyc wyniki cytologii. Mam II grupę i nie wiem czy teraz je brac, czy lepiej przejsc się do lekarza i zapytac czy jest konieczne branie tych tabletek, jak myslicie brac je czy nie ? Z góry dziękuje za odpowiedz.

Gość Ciążowa
Sisterka. Ja lekarzem nie jestem, ale jedynie co mogę Ci doradzić, to to, żebyś jednak brała ten lek ponieważ jednak wynik cytologi nie jest idealny a Gynalgin to lek bardzo łagodny i pomaga zwalczać jak i zarówno leczyć stany grzybiczne, brodawczaki ludzkie itp zmiany. Na pewno Ci nie zaszkodzi, a może pomóc. Jasne jak chcesz to skonsultuj się jeszcze z ginem ale jestem pewna, że powie Ci to samo. Ja tez biorę ten lek i naprawdę mi pomaga. To tylko 10-cio dniowa kuracja. Zdrowie najważniejsze, szanujmy je!!!!!!!!! Pozdrwaiam.

Gość inka kute
Gynazol = 4 dniowa kuracja. Gynalgin = 10dniowa. Yyyy A jak z cena gynalginu?

Gość Ciążowa
inka kute Gynalgin z receptą kosztuje ok. 2 zł, a bez recepty ok. 7 zł. Ale raczej nie sprzedadzą bez recepty. Pozdrawiam

Gość Sisterka
Ja z receptą płaciłam 6 zł z groszem...

Gość katttka22
czesc dziewczyny!ja tez bralam gynalgin i po pierwsze tabletke nalezy wyjac ze sreberka(tak jak kazda inna tabletke zapakowana!!)po drugie jezeli macie problem z aplikacja tabletki(ja akurat nie mialam)to polecam przykucnac i zmoczyc przegotowana woda ona sie zrobi wtedy slizga.co do pieczenia i swedzenia to mi przeszlo po 3-4 dniu od brania tabletek(na ulotce pisze ze po ukonczeniu kuracji te objawy przechodza wiec nie ma sie co martwic)i polecam zakladac wkladke higieniczna poniewaz resztki tabletki wyplywaja w ciagu dnia.powodzenia!!!

Gość bel canto
Witam, ginekolog stwierdził u mnie grzybicę i stan zapalny (tak, wiem, super :/, najprawdopodobniej z powodu długiego leczenia antybiotykami) i przepisał m.in Gynalgin. Nie powiem, żebym była uradowana faktem, że jest to lek dopochwowy, ale nie w tym rzecz. Czy któraś z Was też tak koszmarnie się po tym czuła? Nie mogłam wytrzymać dziś po prostu, rano obudziło mnie straszne pieczenie, potem robiło mi się ciągle niedobrze i słabo...jednak czuję, że lek (i inne również) pomaga. Tylko ciekawi mnie czy ktoś również tak przechodził kurację tym specyfikiem?

Gość czekomusssss
mi nic po nim nie bylo takiego... moze to pogoda czy cos? ja mialam go przepisanego na mieszana infekcje, bo czytalam, ze on skuteczniejszy w przypadku bakterii a drozdzakow mialam dosc malo... nie jest mily w uzyciu ale w koncu ktory dowcipny lek jest ale zawrotow glowy nie mialam po nim ani nic takiego. w sumie co ma jedno do drugiego chyba leki miejscowe do krwi nie przenikaja... na przyszlosc przy antykach futruj sie lacibios femina, ja juz tego bledu nie popelnie, zeby na lyso antyki brac :o

Gość bel canto
Nie wiem no, może to i co innego, tylko po prostu połączyłam objawy z rozpoczęciem kuracji ;) tez juz nigdy nie popełnię tego błędu, bo to co przechodzę absolutnie nie jest przyjemne ... a lacibios biorę teraz tez i po skonczeniu kuracji gin doradził wziac jeszcze jedno opakowanie.

Gość BeBe22
a po ktorej tabletce objawy zaczely ustepowac? bo ja wzielam narazie jedna ale gorzej mnie swedzi po niej niz wczesniej :(

to moze masz uczulenie???gynalgin to chyba w maire lagodny lek i nie powinno byc skutkow ubocznych, moze wypij wapno???

Gość Noctua
bebe22-ja brałam gynalgin i na poczatku też było gorzej, poprawiło się przy wzięciu 5 i 6 globulki.Moje koleżanki też tak miały.Nie martwiłabym się na twoim miejscu.

Gość moniuus
Hej dziewczyny. No a ja mam problem , bo tak .. Mam II grupę .. babeczka w rejestracji mi powiedziala, ze wszystko jest ok, ze mam sie nie martwic, tylko mam lekki stan zapalny . Stanu zapalnego w ogole nie czuje, nic mnie nie swedzi, nic mnie nie szczypie, nie boli, nic!. I przepisala mi Gynalgin.Nie powiedziala mi nawet, ze po kuracji mam przyjść na kontrole czy cos, kompletnie nic... To skad ja mam wiedziec, że moge juz skonczyc brac tabletki, ze wszystko jest w porzadku i ze moge sie kochac z facetem? (bo ponoc podczas kuracji to lepiej zrezygnowac z seksu) .. Dzieki wielkie i prosze o odpowiedz :)

Gość siksaaa
Gynalgin to dobry lek, i nie przepisuje się go tylko na grzybicę czy zapalenia. Ogólnie działa też łagodząco na błonę śluzową. Na pewno nie zaszkodzi jeśli masz II grupę. Ja brałam go kilkakrotnie. Raz po zabiegu na gojenie rany, i jeszcze kilka razy profilaktycznie i na zapalenia też. Pomaga!!!

Gość szancjer
dziewczyny te ktore miały pieczenie po tym leku, prosze napiszcie jak sie go pozbyłyscie, u mnie sie zaczeło na 3 dzien od zazycia tego leku, jakis dramat, bałam sie ze to grzybica, ale przecierz 4 dni wczensiej gin. na badaniu powiedzial ze nie mam!!!..teraz czytam ze to skutek uboczny, piecze jakby ktos kwas wylał, szczegolnie wieczorem. Odstawiłam te leki ale dalej piecze:(

Gość pisae
ja jeszczego go nie bralam dopiero mam kupic bo i tak niedlugo zaczyna mi sie okres ale mam taki problem ze lekarz przepisal mi go (chyba, dosc nie jasno sie wyrazal) na nadzerke .nie jestem pewna czy to wlasciwy lek ...

Gość antygynalgina
Jak chcesz mieć pieczenie, swędzenie, obrzęk pochwy i na dodatek wysypkę na ciele i ogólnie fatalne samopoczucie, to zastosuj Gynalgin, który zresztą ciężko się stosuje technicznie. Wszystko na ten temat :/

Gość wirginia4
Gynalgin, jak większość sprawdziła, jest lekiem skutecznym, a z aplikowaniem można sobie poradzić, moja Pani Gin poleciła mi, by przed aplikacją delikatnie zwilżyć tabletkę wodą. Działa :) Powodzenia.

Gość studentka85
Witam, ja wczoraj zaaplikowałam sobie pierwszą tabletkę gynalginu. Rano i w ciagu dnia wypływała ze mnie pomarańczowa lub brązowa wydzielina:( czy to jest normalne przy braniu tych tabletek? Proszę o odpowiedź...

Gość paulisia25
Witam, ja wczoraj zaaplikowałam sobie pierwszą tabletkę gynalginu. Rano i w ciagu dnia wypływała ze mnie pomarańczowa lub brązowa wydzielina czy to jest normalne przy braniu tych tabletek? Proszę o odpowiedź...

Ciążowa , gynalgin nie zwalcza wirusa brodawczaka ludzkiego (HPV), z zasadzie tylko konizacja go zwalcza,tzn.usuwa zmiany wywołane przez ten wirus. Dziewczyny róbcie kontrolne cytologie, raz na rok. buziam!