Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ivaa

chlamydia pneumonia

Polecane posty

Gość co pisał wyżej
Skoro piszesz na forum o Chlamydii Pneumoniae i masz z tą bakterią podejrzenia to zrób sobie w laboratorium wymaz z gardła w celu wykluczenia Chlamydii pneomoniae bo tak będziemy gdybać jeżeli nie będzie wymazu ?

Gość co pisał wyżej
Pisałeś cytat " Mama obudzila sie z okropnym bolem w rece az musiala isc do lekarza, 3 dni pozniej obudzial sie z zapuchnietym okiem jakby ja pszczola w powieke ugryzla, ojsciec dostal jakichs wrzodow na wargach chociaz mial tendencje do syfkow. " .-------------------------------------------------------- Odpowiadam - 1) może być to zbieg okoliczności 2) może mieć związek z tobą 3) może nie mieć związku z tobą , więc jak widzisz są trzy możliwości ? Ważne aby nie stresować się i spokojnie działać medycznie w celu rozwiązania tej zagadki i podejrzenia choroby zakaźnej .

Gość matylda_jasmin
wymaz raczej wyjdzie ujemy, bardzo rzadko CPN wychodzi w wymazie, ważne są Iga igm i igg

Zaczalem teraz nowa prace po 2 miesiacach przerwy. I zauwazylem, ze jak jestem w pracy to nie mam zadnych objawowo a takze nie zwracam uwagi czy ktos z domownikow ma objawy. Tak bylo tez wczesniej ze jak bylem w pracy zadnych objawow nie mialem a jak siadalem przed kompem i czytalem nagle jakies mialem dlatego zastanawiam sie czy to nie byly objawy somatyczne. Tak samo zwrocilem uwage na to ze wspomniane w poprzednimi poscie objawy np mamy ktore niby miala niedawno byly tez wczesniej i pytalem ja jak ja cos zabolalo czy miala tak wczesniej to mowila ze tak. Nie mniej jednak moze zdecyduje sie na badania chociaz cpn ma podobno60-70 populacji wiec nie wiem czy jest sens sie tym przejmowac. Wirusa Ebv i Cmv ma 90% populacji i czy sie tym martwic? Dodatkowo po wymianie zdan z osobami chorymi na cpn z forum.chlamydioza.info wnioskuje ze moje objawy to nic w przeciwienstwie do ich.

Gość do lukasza
Jeżeli nie masz objawów a tylko podejrzenie to nie ma sensu robić wymazu z gardła .Nie wyjdzie wymaz tzn. nie potwierdzi infekcji tą bakterią jeżeli nie masz objawów dolnych i górnych dróg oddechowych w stanie ostrym lub wyraźnych i uciążliwych objawów . Przy ocenie przebycia czy przewlekłości infekcji lepsze jest badanie z krwi na poziom IgM, IgG . Gdy jesteś chory to do lekarza aby dokonał interpretacji wyników tego badania i przeprowadził dokładny wywiad. Jak wiesz kontakt z chlamydią pneumoniae jest wszechobecny ale to nie znaczy ,że wszyscy będą chorzy .Zachowaj spokój bo z twojej wcześniejszej wypowiedzi wynikało ,że to jakaś tajemnicza choroba która atakuje wszystkich z którymi masz najbliższą styczność .Powiem szczerze ,że czytając twoją wcześniejszą wypowiedź pełną obaw i dramaturgii jak z filmu s.f o ataku mikrobów i doradziłem nawet abyś udał się do tzw.medyka zakaźnika bo przeraziłem się tym co pisałeś Trzeba zachować spokój bo stresowanie jest niekorzystne dla zdrowia i skoro zauważyłeś ,że gdy nie myślisz o tym to jest lepiej -to coś w tym musi być .Jeżeli masz wątpliwości i rzeczywiście objawy to idź do drugiego lekarza w celu analizy objawów i wykluczenia infekcji .

Morfologia dobra, jestem krwiodawca. Tam badaja krew na pare chorob zakaznych ale nie na cpn. W kazdym razie hemoglobina bardzo dobra, morfologia bardzo dobra. Zadnych objawowo w sumie nie odczuwam. Chyba dam sobie spokoj bo nie zamierzam sie tym juz chyba przejmowac bo jeszcze w jakas fobie sie wpadnie. Odkad duzo pracuje a w weekend chce sie odstresowac zrelaksowac nie mam czasu na takie myslenie. Jest ok.

Gość bumtarara999
widze ze niktorzy maja tu spore problemy z lekarzami itd wiec opowiem krotka historie ktora mi sie przytrafila rzecz sie dzieje w UK. w przeciagu 3 tyg zaczerwienilo mi sie cale oko zapalenie spojowek pojechalem do szpitala w windsorze King Henry VII Hospital czy cos takiego odzial Prince Charles Eye clinic przyjeli mnie bez umowionej wizyty co prawda czekalem z 40 min ale przyjeli krotke badanie wzroku zagladanie do oka pobranie probki, odrazu dostalem krople antybiotyk OFTAQUIX( do reki za free bez jakichs tam recept) nastepna wizyta juz umowiona na za 3 dni znow krotkie badanie wynik testu chlamydia, skierowali mnie do garden clinic przy upton hospital slough, bez umowionej wizyty, krotka ankieta wchodze do gabinetu gadka szmatka pobranie wymazu, za 10 min wynik potwierdzona chlamydia, dostalem zithromax 4x 250mg jednorazowo i doxycycline 2 kaps przez 7 dni oczywiscie tez odrazu wszystko do reki za free bez recept i latania po aptekach, do tego krotki wyklad i w prezencie ok 20 prezerwatyw :D jeszcze nie skonczylem brac lekow ale objawy sa juz znikome oczy wracaja do normy jeszcze czerwone ale wszystkie inne objawy juz zanikly za 6 tyg kontrolne badanie w obydwu placowkach (podobno niekonieczne lecz na moje zyczenie moge je zrobic) wiec generalnie jak komus nie idzie leczenie w pl moze smialo tu przyjechac i w garden clinic zalatwic wszystko diagnoze badanie i leki w okolo pol godziny za darmo, nawet mnie nie pytali o National Insurance number czy pracuje itd itd pozdrawiam i trzymajcie kciuki mysle ze bedzie ok :) jak cos to zajrze tu jeszcze i odpowiem na pytania

Gość AYURVEDA
PYTANIE DO KASJERA I INNYCH PODOBNO W JAKIMŚ LABORATORIUM SĄ DOBRE TESTY NA CHLAMYDIE PNEUMONIA. jakie to laboratorium? Na razie leczę się na boreliozę choć lekarze do końca nie są pewni.

Gość niki200
dobre badania robi dr Wielkoszyński w Bytomiu

Gość Dalenka
W Polsce bez kasy wyleczyć sięt trudno, ale mam nadzieję na CUD i pozdrawiam wszystkich .

Gość No tak to juz jest
A dlaczego tak napisałas Dalenko???

Gość Dalenka
Bo modlę się o cud,nie wiem co mi jest

Gość pion
proszę o pilny kontakt osobę o nicu hoopijka wpisująca posty w 2009 , albo osoby które otrzymały do niej namiary na lekarza leczącego chlamydię we Wrocławiu , lub tez prosze inne osoby o wskazanie takiego lekarza. Bardzo pilne

Gość leczenie chlamydii
Witam ! KURACJA NA CHLAMYDIE : od 3 lat walcze z chlamydiozą (pneumonia) Lezalam kiedys na zakaznym w szpitalu, dostawalam leki dozylne i mimo wszystko to swinstwo do mnie wróciło. Ostatnio odwiedzilam lekarza który zajemuje sie leczeniem chlamydii juz bardzo dlugo, ma 82 lata i ręcze wam ze wie co robi. wyleczyl mojego przyjaciela. Ponieważ zdaje sobie sprawe z tego jak ciezko to wyleczyc chcialabym podzielic sie z Wami moją wiedzą. Lekarze czesto bywają niekompetentni i zapisują nam leczenie 7 dniowe lub 2 tyg. a to nie wystarczy! Nie wiem dokladnie jak to jest z tą chlamydią ale z tego co czytalam są jakies 3 fazy z ktorymi trzeba dlugo wlaczyć ! Oto częsc terapii: (prawie cala) jesze dopisze koncowke , jak juz sama skoncze kuracje. Tymczasem juz mozecie z niej korzystac :) KLABAX 1 X 1 ( wszystko bierzemy 10dni) Metronidayol 3x1 THIOCODIN 2X1 DICOFLOR 60 2x1 w odstpeie czasowym, nalezy brac 2 godziny po wzieciu antybiotyku, dicoflor jest drogi ale warty swojej ceny, przy tej antybioterapii latwo o zniszczenie flory bakteryjnej.. poniewaz trwa dosc dlugo...a chyba nie chcecie zlapac grzyba wiec poza dicoflorem zalecany jest JOGURT lub ZSIADLE MLEKO, zadne maslanki ani kefiry ! bo dowiedzialam sie ze to inne szczepy bakterii i nie pomogą :) Nastepnie robimy sobie 7 dni przerwy i znowu uderzamy kolejnym antybiotykiem : Rovamycine 3 mln j.m , nalezy kupic dwa opakowania po 10sztuk i brac 2 razy dziennie, do tego DICOFLOR 60 i jogurt. Robimy kolejny tydzien przerwy i znowu: KLABAX 2x1 przez 9dni do tego znowu dicoflor tydzien przerwy i: NOBAXIN 3 DNI po jednej tabletce nastepnie co drugi dzien 9 tabletek ! do tego oczywiscie cos na flore bakteryjna! wiem ze to dziala, czuje sie sama swietnie, mialam straszny ale to naprawde straszny kaszel... ! myslalam ze to alergia czy cos... ale okazalo sie ze znowu CHLAMYDIOZA! jesli masz NATARCZYWY KASZEL koniecznie sprawdz czy to nie chlamydia pneumonia ! latwo sie zarazic a ciezko wyleczyc! jak juz bede znala zakoczenie terpaii to dodam ! pozdrawiam wszystkich i mam nadzieje ze pomoglam! w dzisejszym swiecie ciezko o dobrego lekarza... moja lekarka na chlamydie najpierw zapisala mi 6dniowa kuracje... co za ignorantka...

Gość niki200
A gdzie ten Pan doktor przyjmuje pozdrawiam

Gość Szym
Witam. Jestem zarażona bakterią chlamydia pneumonie. U Lekarza jakiej specjalności się z tego leczyć? Mam bóle stawów i wysypkę skórną. Reumatolog? dermatolog?

w maju wykryto u mnie bakterie mycomlasmy od ego czasu przyjmuje antybiotyki doxycylinum metronidazol i steryd encorton.(wczesniej byly jeszcze jakies inne) objawy to suche oko pieczenie oczu ( czasem nie do zniesienia;/) czy ktos mial pdobne objawy i ktos sie z tego wyleczyl?

Gość Michio
Polecam Borowicza, to geniusz. Jedzcie grzecznie antybiotyki, próbujcie się w miarę możliwości nie poddawać, a będzie dobrze. Ja miałem chyba z 7 antybiotyków, które jadłem przez 3 lata. Pod koniec chorowania (drugi nawrót) przeszedłem również na dietę wegańską. Jestem pacjentem Borowicza i Dr Biernat-Kałuży. Dzięki nim żyję, chodzę i od kilku miesięcy wreszcie mnie nie boli. Przeszedłem przez piekło, które wiem, że potrafi nawracać, więc się teraz trzeba pilnować. Ducha nie gaście, nadziei nie traćcie. Na Borowicza złego słowa nie mówcie. To dobry i uczynny człowiek.

Gość ryskaw
http://forum.chlamydioza.pl/portal.php Witam wszystkich. Och roku zmagam sie z czymś z czym lekarze nie umieli sobie poradzić. Objawy znacie. Dodatkowo trzy razy wywozili mnie z poradni z ojawami zawału do szpitala ale zawału nie było. Lezałem na odziałe gruźliczym. I tam też niec. Wszyskie wyniki idealne Lekarka zasugerowała kontakt z psychiatrą itd. Dopiero kuzynka pracująca w labolatorium zasugerowała badanie na chlamydie, mykoplazmę, i toxsoplazmoze. I trafiła mam wszystko. Lekarka rodzinna przeprosiła i oswiadczyła MEDYCYNA KLINICZNA LECZY LECZY OBJAWY A NIE PRZYCZYNY. Wspólnie z "doktorem google " zaczołem sie leczyc - patrz link- Na miedzynarodowym portalu medycznym jest sposób leczenia 3-5 lat po pierszym udeżenie w cp herx był straszny, nogi spuchnięte ból stawów uniemożliwiający poruszanie. Po pół roku drugie 30 dniowe uderzenie- rifampicyna * 2 unidox *2 metronizadol *2 pamiętajcie trzeba uderzyć jednocześnie we wszystkie trzy stadia cp. Narazie jest dobrze chce mi sie żyć i pracować

Gość DO AS 70
Cześć Nie wiem czy tu jeszcze zaglądasz, ale chciałem się Ciebie coś poradzić w kwestii wyboru lekarza. Pisałeś coś o dwóch innych (poza Borowiczem), którzy Cię leczyli. Szukam dobrego kompetentnego lekarza w Warszawie u którego mógłbym zacząć leczenie. A może ktoś inny ma jakieś namiary???

MADALESIA! Czy moglabys mi podac nazwisko pani doktor u ktorej sie leczylas? Nie orientujesz sie moze czy w Centrum lecza tez chlamydie trachomatis?

jedynym kompetentnym lekarzem od chlamydi jest dr Jacek Borowicz w Warszawie

Gość dotikiz
Tez mam tą bakterię mi zaatakowało stawy ,obniżona temperatura ciała,uczucie zimna nawet jak jest bardzo ciepło,drętwienie nóg i rąk .Zrobiłam wyniki mężowi i też ma ta bakterię ciekawe kto kogo zaraził?

Gość Galadriela20021981
Przeczytałam Wasze posty i bardzo współczuje wszystkim, którzy załapali to świństwo.

Gość nuta1
chlamydia ginie w środowisku zasadowym lub kwaśnym ,wystarczy dieta ,taka jak przy grzybicy i branie do 8 tabletek wapna dziennie ,lub proszek zasadowy dr auera ,jest wapno takie bezcukrowe po 2,5zł 12 sztuk ,lub kwaśne środowisko czyli może być ocet jabłkowy robiony włąsnoręcznie w domu ,przepisy na necie lub zwykły winny ,taki lepszy z osadem w sklepie kupiony ,lub ozonetarapia ,10 wizyt wystarczy ,w badaniach u mnie wykazało grzybka ,chlamydię pn i mykoplazmę + 2 pierwotniaki ,przy czym chlamydia pn jest jak wirus zakaźna a uszkadza jak bakteria ,nie całowanie nic nie da ,można łapać od teściowej ,kota ,ptaków ,czasami chore są całe rodziny ,mojego męża na ten przykład

Dobija mnie mój kaszel (codzienny mokry, bardzo rwący się), robiłam cpn i w kl IgG wyszła mi dodatnia (wynik 55,53) i nie wiem co dalej, do jakiego lekarza sie udać... czy pulmonolog może być, mam niedługo wizytę kontrolną, kaszel mam od stycznie (został po jakiejś infekcji). Lecze się u pulmonologa od maja, poprawy brak, biorę leki cezera (na alergie, nie mam stwierdzonej- lekarz po wywiadzie tak stwierdził) i alvesco (podobno to astma - wynik spirometrii ok). Kaszel jest raz większy, raz mniejszy ale niestety codziennie mnie dopada :( pare tyg temu miałam zapalenie krtani, zupełnie straciłam glos, częsą boli mnie gardło i mam chrypkę jak chrząknę lub odkaszlnę to mija. dodam jeszcze że przez ostatnie pół roku miałam już 4 antybiotyki (tyle infekcji).

Gość gość
fajnie się czyta te opowieści że wystarczy 3,4 miesiące antybiotykoterapi, nie wiadomo co mi jest, bo badania wychodzą ujemne ale objawowo lekarz zdiagnozował mi ch.p brałem antybiotyki 2 czy 3 miesiące, zero jakiejkolwiek poprawy, lekarz tylko stwierdził że to ciężka choroba i zapowiedział 5 lat antybiotykoterapi... po tych 5 latach chyba byłbym wrakiem bez jelit i mooże wyleczyłbym chlamydię, to już wolę wydać 20 tys złotych na eutanazję w szwajcarii...

Gość gość
A co polecasz wiec innego?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się