Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mnie sie to podoba

zupa kapusciana -dobry sposob na schudnniecie

Polecane posty

Gość surokatka1
hej dziewczyny u mnie dzis drugi dzien po pierwszym 1.100kg mniej oby tak dalej,pare miesiecy temu zrobilam 5 dni na kapusciance i spadlo ok. 3 kilo mam nadzieje ze tym razem tez tak bedzie, zupe jej koniecznie zmiksowana inaczej nieprzelknelabym i dodaje sol z obnizona o 50% zawartoscia sodu,pozdrawiam

Gość 40 beata
Dopiero zaczynam dietę Informacje mam z netu i co strona to inny przepis Dziś ugotowałam gar zupy ,zaczęłam od kolacji Jutro już na całego-zobaczymy ile wytrwam???? Skorzystałam z białej kapusty[bo nie dostałam włoskiej] ,3 marchwie,1 pietruszka,seler naciowy,2 papryki,2 puszki pomidorów,2 przeciery,bazylia,curry i niestety sól-tylko użyłam tej warzonej co dodaję do kiszenia ogórków.Bez soli bym nie ruszyła tego jedzonka Piszcie swoje uwagi pozdrawiam i powodzenia

Gość dietka ;)
witajcie dziewczyny;) Ja dziś 1 dzień :) zaraz będzie śniadanie...:) coś tu się cicho zrobiło blacky75 co u ciebie?kg lecą?:D:D,ewakol jak dietka?coś milczysz osatatnio???:D????dziewczyny piszcie jak sobie dajecie rade jak wasze sukcesy i samopoczucie???:):) :D

Gość 40 beata
cześć Właśnie delektuję sie kapustką.Moja zupa bardziej przypomina bigos he,he ale zjadliwy Pierwszy dzień oficjalnie rozpoczęty

Gość zupppppaaaaa
Hejka ja dziś 4 dzien i 2.5 kg na minusie Ale tak mnie głowa boli od wczoraj , ze mrugać nie umiem:/ Mama mi gadazebym cos normalnego zjadla, nie rzucila sie na słodycze , ale chociaż wafel ryzowy.. Jak bedzie zle to chyba zjem, bo ileż można tabletek zjesc :( w kazdym razie czekam:) Powodzenia i milego dnia :D

Gość 40 beata
zuuuuupppppaaaaaaaaa nie poddawaj się to jest normalne przy takim żywieniu.Dieta kapuściana jest bardzo podobna do warzywno-owocowej .A w niej 3-4 dzień ból głowy.Organizm się oczyszcza więc trzymaj się.Poczytaj o diecie dr.Dąbrowskiej -polecam ją ,po kilku dniach nie chodzi sie głodnym

Gość mama_zola
hej dziewczyny, jestem szczęśliwą mamą 11-sto miesięcznej córeczki :) chciała bym zgubić kilka zbędnych kg z brzuszka i również od dziś zaplanowałam dietę kapuścianą, znalazłam przepis i właśnie zupka się gotuje - ładnie pachnie :D na śniadanie zjadłam mango, teraz jabłko, i 4 szklanki wody pomiędzy. zupkę gotuję z 1 główka kapusty pekińskiej, 6 cebul, 2 zielonych papryk, 1,5 słoiczka przecieru pomidorowego, koperek, pieprz i sos sojowy. zobaczymy jak to wyjdzie. jestem po raz pierwszy w życiu na jakiejkolwiek diecie. jak u Was to wygląda? po raz kolejny gotujecie zupkę? macie jakieś pomysły na "przetrwanie: tego tygodnia? cieplutko pozdrawiam

Gość blacky75
Witam niewiem co jest grane wsuwam zupe od poniedzialku znowu ale waga stoi nie moge zejsc ponizej 70 mam prace fizyczna czyli powinnam jeszcze szybcie chudnac ale nic waga stoi ...przynajmniej nie rosnie

Gość dietka ;)
Hej dziewczyny :) wczoraj poległam:( dziś dzień 1 :) od początku przez moja głupote!!!:/Czy wytrwam 7 dni???Mam nadzieje:)Witam nowe kolezanki :)

Gość blacky75
Ja robie mala przerwe :-) Moze to pomoze

Gość kasienka1982
witam, ja od wtorku jade na kapusciance, pierwsze podejscie mialam w lutym i wtedy schudłam 8,5 kg, teraz mam drugie podejscie bo chcialabym zrzucic 60 kg, choc mam swiadomosc ze nie jest to kwestia roku, ale wierze, ze sie uda, jak nie jestem na kapusciance to tez sie pilnuje bardzo. Od lutego schudłam 13,5 kg do wczoraj, zobacze co bedzie po kapusciance.....

Gość kasienka1982
rade jakos daje ale dzisiaj brakuje mi jablek.... jablka to moj nałóg, jogurcika bym wsunela.... ale skoro banany to banany..... mam nadzieje ze we wtorek rano przekrocze kolejną dziesiątkę ........ te spadajace spodnie i szerokie nogawki bardzo mnie dopingują

Gość surokatka1
hej laski ja dzis 4-ty dzien i na tym chcialam zakonczyc ale spadajaca waga mnie zmotywowala do wytrwania 7 dni,nie jest zle ale szczeze to zupy jem malo bo jedna miske dziennie ,po trzech dniach 2.5kg na minusie

Gość surokatka1
dziewczyny mam pytanie jak potem jesc po tych siedmiu dniach zeby dalej chudnac, czy 1000kcal nie bedzie za duzo? czy lepiej np. 600 pozniej 800 i dopiero dojsc do tysiaca?

Gość kasienka1982
ja nie licze w ten sposob ogolnie to nie jadlam chleba tylko wasa żytnie 2 -3 kanapki dziennie, brak masła, wedlina drobiowa, twaróg, zero cukru, mleko piłąm dalej o%, na obiad zjadzlam to co wszyscy ale w malej miseczce i staralam sie nie jesc smażonego i ziemniaków, jako slodki dodatek do kawy jadlam jogurt owocowy a na kolacje jablka, jablka to moja obsesja i waga nie powrocila a nawet leciala dalej. zaczelam od 148 kg teraz mam 127 ważone wczoraj nie jest to jakies super osiagniecie biorac pod uwage cyferki, ale jednak spadek widac.... diete koncze w poniedzialek wiec od wtorku doloze sobie jogurcik i 2 kanapeczki chrupkiego

Gość surokatka1
no i poleglam do 15 walczylam ale bylam strasznie glodna i wsciekla nie moge wytrzymac na tym dniu z pomidorami i jeszcze robilam pyszny obiad dla reszty domownikow ,no i po obiedzie byly lody i inne slodycze i snaki hmmm ale od jutra juz grzecznie + fitness pozdrawiam i zycze wytrwalosci

Gość wiolation
można jesć zupe na noc?

Hej :) Jestem studentką psychologii. Piszę pracę mgr na temat psychologicznych aspektów odchudzania. Badanie dotyczy kobiet od 20-60 roku życia. Czy ktoś zgodziłby się wziąć udział w badaniu? Jeśli tak, zgłoś swoją chęć udziału wysyłając e-maila na adres: badania.psychologia@wp.pl W tytule wpisz kapuściana Kafeteria Dzięki :)

Gość jeśli trzymasz sie
planu diety to mozna na noc jeść zupe

Gość kryjka0512
cześć

Gość kryjka0512
jestem 2 dzień na dietce i brak mi 2 kg ale stosuję przepis Zupa Kawaśniewskiego 1/2 główki kapusty białej 5 marchewek 1 mały seler 1 duży korzeń pietruszki 1 por 1 cebula 1 pęczek koperku 1 pęczek zielonej pietruszki 1 łyżeczka lubczyku lub gałązka świeżego 1 papryczka chilli 1 pomidor 2 ząbki czosnku pieprz 1/2 łyżeczki majeranku Wszystkie jarzyny myjemy, osuszamy. Marchew, korzeń pietruszki,seler, cebulę obieramy. Pomidora sparzamy i obieramy ze skórki. Kapustę szatkujemy. Marchew, pietruszkę, seler trzemy na tarce o dużych oczkach. Cebulę i por kroimy w talarki, kroimy papryczkę chilli oraz pomidora. Zieloną pietruszkę oraz koperek siekamy. Do garnka wkładamy wszystkie jarzyny zalewamy wodą tylko tyle aby przykryła warzywa. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę dodajemy do jarzyn. Lubczyk, chilli,majeranek dajemy do gotujących się jarzyn. Rady Zupy nie solimy gdyż sól zatrzymuje wodę w organizmie. Zupę przyprawiamy do smaku swoimi ulubionymi ziołami. Zupę trzeba jeść minimum 3 razy w ciągu dnia, im więcej jej zjemy tym więcej kilogramów stracimy. W czasie tej diety pijemy dużo wody mineralnej niegazowanej, herbaty czerwonej i zielonej. Tą dietę można stosować tylko 7 dni i nie będziemy mieli efektu jojo po zakończeniu diety jeśli będziemy zdrowiej jeść i więcej się ruszać. Pierwszy dzień: Zupa w każdej ilości nie mniej jednak niż 3 razy, woda i herbaty Drugi dzień: Tak samo jak w pierwszym dniu + jeden owoc (oprócz banana) i surowa marchewka Trzeci dzień: Tak samo jak drugi dzień + 2 kromki pełnoziarnistego chleba z chudą szynką Czwarty dzień: Tak samo jak drugi dzień + jogurt naturalny z dwoma łyżkami musli + pierś z kurczak gotowana Piąty dzień: Tak samo jak w drugim dniu + 2 kromki chleba pełnoziarnistego z chudym twarogiem + ryba uduszona w warzywach Szósty dzień: Tak samo jak w drugim dniu + jajko gotowane na twardo, 2 kromki z masłem + udko z kurczaka duszone+surówka Siódmy dzień: Tak samo jak w drugim dniu + szynka, ser, 3 kromki pełnoziarnistego chleba + ryba na parze+surówka Pamiętajcie zupę trzeba jeść przynajmniej 3 razy w ciągu dnia! Powodzenia

Gość kryjka0512
stosuję się ściśle do wskazówek

Gość kryjka0512
dziś trzeci dzień na diecie i minus 3 kg

Gość kryjka0512
a dziś czwarty dzień i 3,9 kg mniej !!!!!!!

Hej .Ja od 11 kwietnia na dietce 1000 kal a od wczoraj zupka z kapusty .Na wagę nie staje bo jeszcze nie zakupiłam ,.Zalezało mi bardziej na pozbyciu się cm z talii no i efekt jest początkowo 107 na dziś 91 cm .Jestem z siebie dumna .Do zupy na 5 litrów wsypałam torebkę ryżu.Śniadanie i kolacje zajadam kromka razowego chleba (jedną) z sałata , ogórkiem i pomidorem ewentualnie pół plasterka sera żółtego albo wędliny , a przez resztę dnia zupka .Mam w planach zrzucić obwód talii do minimum 65 cm .Od czasu do czasu jak sobie przypomnę to ćwiczę sobie z you tube ćwiczenia spalające tkankę tłuszczowa http://www.youtube.com/watch?v=jBIqC_WtirM pozwalam sobie wkleic linka

Gość ja tez na dietce
Ja od soboty na kapuścianej - ehh ble nie smakuje mi ta zupa. W sobote zjadłam z ledwością 2 miseczki, w niedzielę też, dziś od rana zajadam owoce, po powrocie do domu zupka i warzywa. Mam nadzieję że wytrzymam jeszcze te kilka dni, a potem pomyslę o przejściu na inną dietkę, nie wiem czy wytrzymam. Do zupy dodałam kiszonej kapusty ale chyba trochę za duzo bo za kwasna wyszła. Zupe gotuje z gotowej mieszanki - hortex - zupa prezydencka i do niej dodaję kiszoną kapustę. Wczoraj trochę ją zmiksowałam żeby szybciej wypić :) Niestety nie mogę zmobilizować się do ćwiczeń :( A jak u was dieta?

Gość ja tez na dietce
kryjka - tobie idzie dieta rewelacyjnie. Co zamierzacie po 7 dniach? dalej tą dietę stosowac?

Gość kryjka0512
niestety były święta i..................................... i dziś jestem od początku na zupce myślę że będzie jak poprzednio wytrzymałam jak tydzień przed świętami ta dieta mi odpowiada 3-majcie kciuki Będę wieczorem pisała jak postępy

Gość ja tez na dietce
Ja dziś 4 dzień - banany i mleczko :) a popołudniu zupka ble ale zjem.

Gość ja tez na dietce
trzymam kciuki kryjka