Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 niunieczka_

walka z karaluchami i prusakami

Polecane posty

Go艣膰 niunieczka_

nie mam juz nerwow , wszedzie ich pelno...otworzylam szafke w kuchni a one sobie biegaja i maja mnie za nic...nie pomaga raid..ich jest duzo.brzydze sie i boje..co mam zrobixc?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 gunika
o rany a w moim bloku s膮 mr贸wki faraona, jak si臋 tego cholerstwa pozby膰????????????????? POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 justyneczkaa0
ja stosowalam wszystko ale nic nie pomagalo:( nie zwalczysz tego. pono膰 u mnie bylo najmniej w calej klatce bo ja caly czas z tym cos robilam (rajdy, kratki,kostki itp, itd) no ale pojawialy sie paskudy:( tak sie zdesperowalam ze musialam zmienic mieszkanie (naszczescie tylko wynajmowane) bo ogarnela mnie istna obsesja i nie moglam funkcjonowac( tzn fobia) :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co sie stalo
ja mialam tak paste w tubce, brazowa-jak czekolada wygladala. Nakladalam ja punktowo na takie zolte karteczki samoprzylepne i przyklejalam gdzie sie dalo. Ta pasta podobno przyciaga te wszystkie robale swoim zapachem i one od tego padaja. pomoglo

Udost臋pnij ten post

O, tak b臋dzie lepiej: http://www.hipernet24.pl/prodinfo.php?item_id=10564 Kratki nie pomaga艂y? Chyba te偶 bym nie wytrzyma艂a. Z molami walczy艂am lata. Nawet po kapitalnym remoncie szybko wr贸ci艂y przez wentylator.:o Dopiero ta p艂ytka powstrzyma艂a atak. Rozumiem Twoj膮 fobi臋, bo wiem jak ja by艂am wyko艅czona przez mole.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 justyneczkaa0
ja nawet te kratki wentylacyjne pozaklejalam ale te cholery wlazily jakos inaczej. nie moglam zyc w tym mieszkaniu a juz nie bylo mowy zebym zostala sama w domu bo ja nie bylam w stanie nawet tego robala zabic. nawet spac nie moglam bo mialam wrazenie ze po mnie 艂a偶a. w takim stanie wytrzymalam p贸艂 roku! masakra:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gunika
ja te偶 powoli ob艂臋du dostaje, mieszkam sama i od pewego czasu zakupy minimalne robie 偶eby 偶adne produkty jadalne ie zosta艂y bo boj臋 si臋 偶e mi do jedzenia te mr贸wki naw艂a偶膮, brzydz臋 sie ich strasznie... W kuchni i w 艂azi臋ce jest ich najwi臋cej. Mam w domu t膮 p艂ytk臋 i niby w kuchni lepiej jest, ale no podobno nie powinno by膰 w pomieszczeniu razem z jedzeniem. Za to w 艂azience nie mam gdzie postawi膰 i 艂a偶膮 w t膮 i spowrotem, jak sie k膮pie to wpadaja do wanny i wtedy ja z niej uciekam! Jak mam 偶y膰, powa偶nie powoli dostaj臋 ob艂臋du!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 justyneczkaa0
na tych plytkach jest ze niby nie mozna w pomieszczeniu zjedzeniem i w zamknietych pomieszczeniach ale ja sie do tego nie stosowalam. mialam plytke w kuchni i w lazience i specjalnie zamykalam drzwi od lazienki zeby ta plytka jakos mocniej dzialala i rzeczywiscie w lazience nie mialam ani jednego karalucha, natomiast w kuchni nic nie pomagalo dlatego prawie wogole do niej nie wchodzilam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no wi臋c prosz臋 macie tu
2 rady bez zb臋dnego gadania: 1 - p艂ytka Globol jest skuteczna bodaj偶e na oko艂o 5 r贸znych insekt贸w i dzia艂a jak cholera bo mia艂am. 2 - wszyscy s膮siedzi maja systematycznie robione przez tak zwanych specjalist贸w wyp臋dzanie ropbactwa za pomoca 艣rodk贸w chemicznych A TERAZ WNIOSKI mieszkam w bloku z tak zwanym zsypem czyli -dogodne 艣rodowisko do rozwoju robactwa ale w domu znalaz艂am 1 prusaczka samic臋 par臋 miesi臋cy temu przykry艂am ja szklank膮 i wsun臋艂am pod nia kartk臋 i wywali艂am za okno -a wysoko miseszkam, pewnie zabi艂am biedaczk臋, w ka偶dym razie robactwa nie ma a ta kt贸ra przyw臋drowa艂a to si臋 po prostu zgubi艂a i takich pojedynczych egzemplarzy W CI膭GU ROKU mam g贸ra - trzy. wi臋c metoda 2 jest najskuteczniejsza je艣li idzie o m贸j blok

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niunieczka_
Dziekuje bardzo za wszystkie wpisy, zaraz ide po t膮 p艂ytke.Naprawde mam juz do艣c, boj臋 sie wejsc do kuchni i do 艂azienki, dzieci sie boj膮.spimy przy zapalonym swietle bo nie ma mowy zeby ktos zasnol po ciemku...najgorsze jest to ze dzis rano otworzylam kanape zeby wlozyc tam posciel i zobaczylam..kilkanascie 艂azacych karaluchow. Zaobserwowalam ze sa to male karaluchy, w kazdym badz razie nie doros艂e i to mnie troche napawa nadzieja ze moze uda sie je zwalczyc...ile kosztuje usluga dezynfekcji przeprowadzana przez specjalistyczna firme?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Eni40
znalaz艂am prusaka w kuchni!!! Jednego , ale wystarczy艂o bym dosta艂a histerii.. Mia艂am p艂ytk臋 global , za艂o偶ylam pod zlewem..ale i tak sie boje wejsc do kucni...podajcie mi skuteczne metody walki z tym 艣wi艅stwem zanim zwariuje...B艁AGAM!! piszcie do mnie eni35@wp.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wyprowadzka albo
remont kapitalny, take p艂ytki srytki pomoga jak umar艂emu kadzid艂o :P da sie na nie z艂apa膰 par臋 osobnik贸w, a prawdziwa wyl臋garnia ma si臋 dobrze :P w mieszkaniu mojej babci, po kapitalnym remoncie 艂膮cznie z instalacj膮 wodno kanalizacyjn膮, uszczelnieniem wszystkich kratek wentylacyjnych jest czysto od robactwa. Jako ciekawostk臋 powiem wam, 偶e robi膮c kiedy艣 u niej herbat臋 (przed remontem) , z podstawki elektrycznego czajnika wypad艂y robale, z tego wynika, 偶e lubi膮 ciep艂o i wilgo膰 :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Eni40
moje mieszkanie jest po remoncie..ale to wie偶owiec.. przeciez nie wyremontuje go w ca艂o艣ci.. nie strasz mnieee... musi by膰 na to inny spos贸b..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gio
mam ochote wynies sie z mieszkania.po remoncie jest 2.5 roku,wr贸cilismy po 3tyg urlopu i niezameldowani goscie.szanowne prusaki.kupilismy GETOX w pierwszej chwili rewelacja poprostu mniej,ale ci膮gle sa!!!!!!!!!!!!!!!!! mam zel,kratki mysle ze to poprostu czysty interes,srodki sa drogie a nie dokonca skuteczne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gio
walcze juz 3tyg.mysla艂am i szczerze sie 艂udzi艂am,ze sa tylko w kuchni ale jak zacze艂am walczyc w kuchni to przenios艂y sie do przedpokoju,potem pokoj dziecka moge powiedziec,ze sa wszedzie,administracja zdezynfekowa艂a,ja walcze,ale nie wiem jak d艂ugo.czemu to paskudztwo nieginie.najlepsze co zrobi艂am to z艂apa艂am do s艂oika kilka sztuk i popsika艂am GETOKSEM i?????????????????????zy艂y jeszcze 24h.jak zyc w takim mieszkaniu???????????????

Udost臋pnij ten post

do gio.. ja juz jestem z tym po klopocie..ale na jakims innym forym ktos mi polecil zel \"Blattaneks\" zakropilam i koniec tematu.. zel dostepny jest w internecie okolo 20zl.. ja wprawdzie mialam tylko jednego prusaka..no ale wiecej po zastosowaniu zelu nie pojawilo sie..zel dziala pol roku.. http://www.bayercropscience.pl/strony/1/i/62.php podaje ci link tego zelu..naprawde dziala..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 yanoos
ja mialem tego robactwa wszedzie (oczywiscie po moich poprzednikach tak sie zalegly) nawet po telewizorzelataly!!!!!uhhhhhh!! kiedys sie wkkur.. m i wysprayowalem NOKAUT (tylko na karaluchy i prus) w pzreciagu 2 sekund padaly !! zabilem w jednaj sesji z 20 szt. malych i doroslych i tak codziennie w sumie ze 40 sztuk z malymi 50!!!! wiec masa po tych 20 pierwszych skonczyl mi sie spray wiec laczek szedl w ruch najskuteczniejsza metoda (wstac w nocy i laczek az sie grzeje tylko trzeba byc spostrzegawczym bo moga nad glowa wisiec:) potem kuplilem PLYTKE GLOBOL i od tego czasu po moim masowym morderstwei i preparacie chemicznym raz na tydzien jeszcze wyleci gzdies ale ginie od razu pod laczkiem!!cos czuje ze mam fafluhte sasiadow wiec bede sie musial przyzwyczaic do tygodniowych eskapad!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 yanoos
ja mialem tego robactwa wszedzie (oczywiscie po moich poprzednikach tak sie zalegly) nawet po telewizorzelataly!!!!!uhhhhhh!! kiedys sie wkkur.. m i wysprayowalem NOKAUT (tylko na karaluchy i prus) w pzreciagu 2 sekund padaly !! zabilem w jednaj sesji z 20 szt. malych i doroslych i tak codziennie w sumie ze 40 sztuk z malymi 50!!!! wiec masa po tych 20 pierwszych skonczyl mi sie spray wiec laczek szedl w ruch najskuteczniejsza metoda (wstac w nocy i laczek az sie grzeje tylko trzeba byc spostrzegawczym bo moga nad glowa wisiec:) potem kuplilem PLYTKE GLOBOL i od tego czasu po moim masowym morderstwei i preparacie chemicznym raz na tydzien jeszcze wyleci gzdies ale ginie od razu pod laczkiem!!cos czuje ze mam fafluhte sasiadow wiec bede sie musial przyzwyczaic do tygodniowych eskapad!!

Udost臋pnij ten post

A nie przysz艂o Wam zwyczajnie do g艂owy by zam贸wi膰 profesjonaln膮 firm臋 zajmuj膮ca si臋 dezynsekcj膮. Robi膮 to bardzo szybko i skutecznie op艂aty tez nie s膮 wysokie.. A spok贸j gwarantowany sama sprawdzi艂am bo te偶 mieszkam w wie偶owcu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 strusia
umoich znajomych w bloku byly karaluchy . mieszkancy - na poczatku nie wszyscy oczywiscie - zawolali firme i ta firma wszystkie szczelinki wypelnila jakas trutka . potem dolaczyli nastepni mieszkancy i wreszcie caly blok - bo to daje skutecznosc. szczelinki wypelniali nie tylko w mieszkaniach - w piwnicach tez. karaluchow nie ma !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rob killer
Mieszkam w wie偶owcu 3 lata i ci膮gle walcze z tym paskudztwem. Na pocz膮tku stosowa艂em p艂ytki rajd ale s艂abo skutkowa艂y, wi臋c zam贸wi艂em profesjonaln膮 firme Koszt us艂ugi to 70z艂. I przez 1 miesi膮c by艂 spok贸j. Nie mialem poj臋cia 偶e to robactwo tak trudno usun膮膰. Pojawia艂y si臋 nast臋pne sztuki. Kupi艂em preparat w sprayu i walka by艂a co nocy. Doszed艂em do wniosku 偶e trzeba zrobi膰 remont mieszkania. Wyremontowa艂em kuchnie, przedpok贸j, 艂azienke i ubikacje i wsz臋dzie na pod艂ogi p艂ytki.Po remoncie znowu ekipa przyjecha艂a zdezynfekowa膰 mieszkanie . Nie mine艂y 3 tyg. i kolejne sztuki znowu w臋druj膮 po domu. By艂em w administracji i zorganizowali dezynfekcje klatek schodowych,piwnic i pomieszcze艅 gospodarczych. Ka偶dy z lokator贸w bloku m贸g艂 przy okazji spsika膰 swoje mieszkanie za cene 50z艂. Nie wielu mieszka艅c贸w zam贸wi艂o us艂uge. Spok贸j by艂 przez jekie艣 3 miesi膮ce i od nowa wszystko si臋 zaczyna. Zakupi艂em p艂ytki te zielone, rajda w sprayu,laczka w d艂o艅 i co noc wybieram si臋 do kuchni na masowy mord. Wniosek: Je艣li mieszkasz w wie偶owcu i tym bardziej gdzie s膮 zsypy do 艣mieci to nigdy nie pozb臋dziesz si臋 z tych sprinter贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Constellationlyra
ludzie utrzymujcie nisk膮 temperature w mieszkaniach,wysuszc ie te偶 powietrze od wilgoci... zimno nie pozwala rozmna偶a膰 si臋 robactwu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Constellationlyra
zim膮 wystarczy wy艂膮czy膰 kaloryfery;)

Udost臋pnij ten post

moi rodzice mieszkaja w bloku i wygrali walke, robactwa nie maja od paru lat, a metoda dosyc prosta, generalne sprzatanie, glownie kuchni, za szafkami pod szafkami i co niezbedne pozatykanie wszystkich dziur przy rurach silikonem, zalozenie siateczek na kratki wentylacyjne, no i klatki na robaki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agaww
podam wam dobry sprawdzony domowy spos贸b Dwa jajka gotowa膰 ok 2 godz, to wa偶ne nie mo偶e by膰 kr贸cej bo maj膮 wali膰 jak zbuki Oddzielnie ugotowa膰 ju偶 normalnie ziemniaka w mundurku obra膰 go i zgnie艣膰 w r臋ku razem z jajkami na mase Do tego wsypa膰 saszetk臋 kwasu borowego w proszku( w ka偶dej aptece za ok 3 z艂) Z tej masy uformowa膰 niedu偶e kulki i porozk艂ada膰 po mieszkaniu szczeg贸lnie w ciep艂ych miejscach Za par臋 dni jest niefajnie bo one wszystkie zdechn膮 i trzeba to posprz膮ta膰 ale wi臋cej nie wr贸c膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pawelllo1985
mam pytanie mieszkam w bloku 4-pietrowym i w calym bloku mieszkaja karaluchy jak je wypedzic z mieszkania sa wszedzie POMOCY

Udost臋pnij ten post

ja wyt臋pi艂am to cholerstwo kwasem bornym czy borowym,kupuje sie to w aptece z艂oty co艣 kosztuje.rozsypa艂am to wszedzie gdzie sie da艂o i juz nie mam prusak贸w

Udost臋pnij ten post

aha zapomnia艂am dopisa膰 ze trezba pozalepia膰 wszystkie dziury np.od rur z g贸ry i do艂u, bo te besie potrafia od s膮siada przyj艣膰

Udost臋pnij ten post