Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 niunieczka_

walka z karaluchami i prusakami

Polecane posty

Go艣膰 jest metoda
Wyprowadzka

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
wyprowadzka?! niestety to nic nieda zabierzemy je ze soba!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wspolczuje Wam ogromnie
ja tez swego czasu borykalam sie z tym problemem, mieszkalam w wiezowcu na I p. w lipcu (mega upaly), no i robactwo harcowalo tam w najlepsze :( na nieszczescie, administracja bloku miala wszystko w dupie i reagowala smiechem na moje skargi (bezczelne kutasy 馃槨), a sasiedzi byli jakimis burako-dzikusami, zrobilam runde po wszystkich pietrach bloku, zeby skrzyknac wszystkich mieszkancow na grupowe odrobaczenie budynku, a te malpoludy nie wykazywaly nawet minimalnej checi wpsolpracy :/ czesto otwarcie mowili, ze przez 30 lat mieszkania w tym zarobaczonym bloku, juz przywykli i jest im wszystko jedno :O mnie w kazdym razie nie bylo, walczylam z tym doraznie roznymi raidami, az w koncu, zauwazajac u siebie objawy stresu posttraumatycznego (to nie zart), stwierdzilam, ze stamtad spierrrdalam. Mieszkanie bylo wynajmowane, z wlascicielem nie mozna bylo sie przez dluzszy czas skontaktowac, wiec sie wynioslam, nie informujac go o tym, kiedy wreszcie laskawie udalo nam sie spotkac, gral twardo glupa, ze o zadnych karaluchach w tym mieszkaniu nigdy nie slyszal 馃槧馃槨馃槧 jaaaaasne :D wszystkie rzeczy, ktore przenosilam z tamtego mieszkania, albo wyparzalam (naczynia, przybory itp.), albo pralam w 90 stopniach (ubrania, posciel), albo oddalam do chemicznego czyszczenia, albo wywalilam. Na szczescie udalo mi sie nie przeniesc ze soba biegajacych "przyjaciol" :) jeszcze dlugo po wyprowadzce stamtad mialam nawyk ogladania wszystkiego, co biore w reke, uwaznego wpatrywania sie w podloge po zapaleniu swiatla w lazience/kuchni, powolnego i ostroznego otwierania lodowki (tak, tak, tam tez kiedys natrafilam na bezczelne karaluszyska, spacerujace po moich lekach, wymagajacych trzymania w niskiej temp. 馃槶). Mam nadzieje, ze juz nigdy w zyciu nie przytrafi mi sie watpliwa przyjemnosc obcowania z tym ohydztwem (az mnie ciary przechodza z obrzydzenia na samo wspomnienie).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 meski
Najgorzej jak kto艣 w bloku (zwykle na samej g贸rze) robi remont lub pr贸buje z pomoc膮 firmy pozby膰 si臋 prusak贸w. Wtedy jest wielka szansa, 偶e robaki b臋d膮 mieli wszyscy. Drug膮 najgorsz膮 rzecz膮 jak膮 zauwa偶y艂em (nie mam prusak贸w - one przy艂a偶膮 zza okna) jest to, i偶 zdarza si臋, 偶e potrafi膮 po 艣cianach budynku wchodzi膰 przez zamkni臋te okna - jak? - nie wiem... mo偶e zawiasy (mam okna ?!d藕wi臋koszczelne?! - SOK脫艁KA). Jednak po zamykaniu okien na noc (polecam co niekt贸rym) - raczej problem maleje do zera. Oczywi艣cie to nie jedyny spos贸b - ale najlepszy je艣li prusaki lez膮 nam zza okna od S膭SIADA f!@#$%. Cz臋sto siedz臋 w nocy i przez kilka tygodni zauwa偶y艂em znaczn膮 r贸偶nic臋 - w sensie poprawy. Je艣li prusak, nie zale偶nie od tego du偶y czy ma艂y, potrafi wej艣膰 przez zamkni臋te d藕wi臋koszczelne okno... to wejdzie wsz臋dzie. Chc臋 podzieli膰 si臋 dziwnym sposobem na zabijanie prusak贸w, kt贸ry odkry艂em przypadkiem gdy robak uciek艂 mi w szczelin臋, a ja nie mog艂em go niczym si臋gn膮膰. U偶y艂em p艂ynu do czyszczenia w sprayu - AJAX MULTI-ACTIONS UNIWERSALNY ----> efekt: - natychmiastowy parali偶 prusaka i 艣mier膰. Jak stoi tak zamiera (jak zamro偶ony azotem) i 偶ycie z niego ulatuje ;) AJAX dzia艂a 100% lepiej ni偶 niejedna trucizna. Sprawdzone na kilku sztukach - efekt ten sam - od tamtej pory nie widzia艂em 偶adnego (par臋 dni temu). Pomy艣le膰 co w p艂ynach do czyszczenia si臋 znajduje - strach ;) ale to dzia艂a. Innych p艂yn贸w nie testowa艂em ale jaki艣 "Bang-Bang i po brudzie" - r贸wnie偶 mo偶e dzia艂a膰 lepiej ni偶 polecane trucizny. Sami si臋 przekonajcie - najlepiej z tym AJAXEM - mo偶e powinienem lecie膰 szybko to opatentowa膰... ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 meski
Zapomnia艂bym o czym艣 co niekt贸rzy wiedz膮 bo to banalne, ale nieraz si臋 przekona艂em, 偶e trzeba o tym szczeg贸lnie pami臋ta膰... Jak zabijasz prusaka to zabij go na 艣mier膰 - tzn rozmarz najlepiej na miazg臋. Zdarzy艂o mi si臋, 偶e taki robal po kilkakrotnym strzale z buta - z oderwanymi flakami po prostu ucieka艂. Nie wyrzucaj do kosza na 艣mieci i spuszczaj w kiblu - od razu - zawsze! A najlepiej jak masz kominek to spal.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 meski
Jeszcze co艣 mi si臋 przypomnia艂o - do艣膰 istotna sprawa. Odda艂em kiedy艣 marynark臋 do pralni chemicznej w jednej z Galerii Handlowych. Przynios艂em do domu.... razem z prusakiem. Zwracajcie uwag臋 na ciuchy gdy odbieracie z pralni - nawet o takiej nazwie jak - chemiczna ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 meski
A na ko艅cu... nie dajcie si臋 NACI膭GA膯 firmom, kt贸re usuwaj膮 prusaki za kas臋 - szczeg贸lnie w blokach. (to dzia艂a tylko psychologicznie, jak taki niby nie wiadomo sk膮d, z艂oty 艣rodek dla 艣miertelnie chorego na raka) Trzeba by by艂o ca艂y budynek odkazi膰 艂膮cznie z piwnic膮 i wszystkimi mieszkaniami i wtedy rezultat mo偶e by艂by wymierny. ALE TYLKO MO呕E.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kaliopr7@op.pl
Mam pytanie, a mo偶e kto艣 z was pr贸bowa艂 nam贸wi膰 administracj臋 na likwidacj臋 zsypu na rzecz smietnika na zewn膮trz, jezeli tak to z jakim skutkiem, bo mi si臋 wydaje, ze tu le偶y problem. dodam mo偶e ze mieszka艂am ostatnio jeszcze w przedwojennym bloku, takim z czerwonej ceg艂y, wraz z nieciekawymi s膮siadami, i wszystko tam by艂o- siki na klatce, br贸d, syf, ale prusak贸w ani karaluch贸w nie. Wi臋c mo偶e mo偶na doj艣膰 z administracj膮 do porozumienia w sprawie likwidacji zsypu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Motivation
Tak tylko 偶eby dezynfekcja przez specjalist贸w mia艂a jaki艣 sens to ka偶dy w bloku powinien j膮 zastosowa膰 , 偶eby pomog艂o bo jak nie to i tak po jakim艣 czasie znowu b臋d膮 si臋 pojawia膰, a ja mieszkam w klatce z takimi s膮siadami 偶e mog臋 zapomnie膰 o tym. R臋ce opadaj膮 ! zostaj膮 mi 偶ele i spok贸j na kilka mi臋si臋cy i tak w ko艂o . Padaka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 justys920
Witam, niedawno przeprowadzi艂am si臋 nad morze. Pewnego dnia gdy przysz艂a pani aby sprawdzic nam wodomierze po ods艂oni臋ciu ich wylazl nam jeden dorosly karaluch. To bylo obrzydliwe. Powiedziala nam ze to stare budownictwo i ze mogly przyjsc od sasiadkow czyc os. Wspomne ze ten blok jest tak krzywy, wszedzie sa szpary. Dzisiaj zauwazy艂am wraz z siostra malutkie karaluchy. Nabylysmy w sklepie ogrodniczym jakis tam spray i siatke. O rezultatach niedlugo napisze... A wszystkim tym krotzy maja tego plage, z glebi serca wspolczuje, bo wiem co to za bol :( pozdrawiam :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 skutki uboczne to
A ja s艂ysza艂em, 偶e w Czarnobylu diabe艂 op臋ta艂 zmutowan膮 biedronk臋 i powiedzia艂, 偶e nienawidzi herbatnik贸w. Biada wam herbatniki !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 merchandiser
Jakby Ci si臋 znudzi艂o z prusakami nad morzem to ch臋tnie si臋 zamieni臋 na spokojne mieszkanie w stolicy... :)

Udost臋pnij ten post

Witam! chcia艂abym podzieli膰 si臋 swoimi do艣wiadczeniami z tymi paskudami :) ot贸偶 zaczeli艣my wynajmowac mieszkanie, w kt贸rym stopniowo codziennie pojawia艂y si臋 prusaki - mo偶e nie by艂o ich nie wiadomo ile, ale codziennie zabija艂am 1-2. Po przeczytaniu setek opinii i przejrzeniu wielu for贸w internetowych zakupili艣my 2 p艂ytki GLOBOL (1 ustawili艣my w kuchni, a drug膮 w salonie) oraz BLATTANEX 偶el, kt贸ry co metr wycisn臋lismy po kropelce na pod艂ogach i przy wi臋kszych szparach i sufitach. Dodatkowo wszystkie szpary przy rurach, kaloryferach itp od strony s膮siad贸w zakleili艣my silikonem i co??? juz nast臋pnego dnia nie by艂o 呕ADNEGO nieproszonego go艣cia - i tak mija ju偶 tydzie艅 od kiedy mam spok贸j:) szczerze polecam i oby dalej odnosi艂o to sukces :) po ok 3-4 mies. ca艂膮 operacj臋 trzeba powt贸rzy膰, bo p艂ytki i 偶el si臋 zuzywaj膮 ale warto :)))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 forfiter_super_turbo_predator
Kulki z jajek ziemniaka i kwasu bornego pomagaj膮 naprawd臋 - tylko 偶e to nie jest jednorazowa akcja tylko d艂u偶sza. mia艂em totaln膮 plag臋 ju偶 w dzie艅 na beszczela wychodzi艂y ...robi艂em kulki z dodatkiem ca艂ych jajek ziemniaka i m膮ki (i to by艂 chyba b艂膮d bo wysycha艂y), co par臋 dni robi艂em nowe i podrzuca艂em w strategiczne miejsca. po 2 tygodniach akcji przerwa - r贸偶nica jak po bombie atomowej - mam pojedyncze sztuki. czas wznowi膰 karmienie :] Jakby kto艣 sprecyzowa艂 przepis by艂oby fajnie bo nikt do cholery nie m贸wi ile to jest opakowanie kwasu bornego 5g 10g 30g...a kulki s膮 ju偶 na allegro a jak偶e ... :) Blattanex mo偶na kupi膰 na allegro, Castoramie i w co lepszych sklepach ogrodniczych.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ewamad
Witam,ja juz mam ten problem za sob膮 i juz teraz moge powiedziec ze bez powrotnie kupilam na allegro nie samowite kulki domowej roboty na pocz膮tku by艂am sceptyczna ale koszt nie wysoki i postanowi艂am zakupic juz po trzech dniach mog艂am powiedziec ze zwyci臋偶y艂am z tymi szkodnikami ktore by艂y juz wszedzie w calym domu podam stron臋 naprawd臋 ulga http://allegro.p/show_item.php?=2045817150

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dezynsektor
zajmuj臋 si臋 zwalczaniem prusak贸w zawodowo tu jest odpowiedz dla wszystkich http://www.pestcontrol.basf.pl/agroportal/pc_ pl/pl/professional_pest_control_uk_initialsorextransport/app lication_video/domestic_video/domestic_video.html i mo偶na go kupi膰 w : http://www.tedan.pl/szukaj.html&w=goliat http://eddd.pl/3/product/info/13/Goliath_zel_ 35g http://sklepddd.ii.pl/shopping/produkt-na-szk odniki-734.htm

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Erpol
Witam Nasz膮 ofert臋 kierujemy do ludzi kt贸rzy maj膮 problem z owadami domowymi takimi jak: Pluskwa,rybik cukrowy,prusak,karaczan,karaluch,pch艂a,mr贸wki faraona. Zajmujemy si臋 us艂ugami DDD Jeste艣my profesjonaln膮 firm膮 wykonuj膮c膮 us艂ugi na ca艂ym woj. Mazowieckim. Nie jeste艣my domoros艂ymi specjalistami posiadamy certyfikaty oraz do艣wiadczenie praktyczne.Abiezpieczamy lokale gastronomiczne,hotele oraz pa艅stwowe urz臋dy. pe艂n膮 ofert臋 naszych us艂ug znajd膮 pa艅stwo na naszej stronie http://dezynsekcja24h.pl/ 504-649-490

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Karaluch fuuu
mam w domu te obrzydliwe karaluchy mam te偶 kota kt贸ry te偶 chce je wyt臋pic i je zjada co艣 wyleje albo zostawi臋 a ju偶 s膮. m贸j kotek mam miseczk臋 w kt贸rej jest woda i karma (sucha) ale raz w nocy chcia艂o mi si臋 pic wi臋c posz艂am po sok a tu co karaluchy topi膮 si臋 w misce z wod膮.POMOCYYY jakimi domowymi sposobami je wyt臋pic.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Erpol
Witam,je艣li ma pani problem z karaluchami a jednocze艣nie martwi si臋 pani o swojego pupila,polecam zadzwni膰 do naszego sklepu,ewentualnie zg艂osi膰 si臋 osobi艣cie,a na pewno doradzimy jak skutecznie i bezpiecznie pozby膰 si臋 insekt贸w. podaje numer do siebie 504-649-490

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 boimagda
Witam, czy jest mo偶e kto艣 na forum, kto rozwieje moje w膮tpliwo艣ci? Ot贸偶, zabi艂am dwa prusaki, w odst臋pie 4 dni, jeden w 艂azience, drugi w kuchni. Uszczelni艂am rury, rozebra艂am zabezpieczenie pion贸w i wymieni艂am na nowe, mega szczelne (nie widzia艂am na pionach 偶adnego robactwa), wymieni艂am kratki wentylacyjne na takie z siatkami i uszczelni艂am je silikonem, do tego kupi艂am p艂ytk臋 GLOBOL, kt贸r膮 ustawi艂am mi臋dzy lod贸wk膮 a kuchenk膮, kupi艂am 偶el BLATTANEX, kt贸ry wycisn臋艂am pod wann膮, ko艂o rur w kuchni, ko艂o lod贸wki, kuchenki i zlewu, do tego kupi艂am pio艂un i rozsypa艂am pod wann膮 i ko艂o zlewu i lod贸wki, nic si臋 nie z艂apa艂o, nic nie pojawi艂o. Wszystkie zabiegi robione w sobot臋, do tej pory cisza. Moje pytanie: jakby by艂y u mnie prusaki, to czy ju偶 by si臋 na to po艂akomi艂y? czy siedz膮 gdzie艣 schowane? Robi臋 cz臋ste naloty na toalet臋, 艂azienk臋, kuchni臋 i nic nie zauwa偶y艂am. Zaznacz臋, 偶e np. na kuchence stoi garnek z wod膮 i nigdy si臋 w nim nic nie utopi艂o, mam te偶 "na wierzchu" owoce i warzywa, te偶 nic w nich nie znalaz艂am... popadam w ma艂膮 paranoj臋, bo brzydz臋 si臋 robactwem okrutnie! Czy poprzez moje dzia艂ania, je艣li s膮, to czy mog膮 "przenie艣膰" si臋 na pokoje? Prosz臋 o kompetentn膮 rad臋....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cycle
tak my艣l臋 czy nie warto pomy艣le膰 naturalnych wrogach Prusak贸w i wpu艣ci膰 do domu mr贸wki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szpeotka
Cze艣膰 z tymi karaluchami to by艂a masakra. Ca艂y rok 艣rodek za 艣rodkami kupowa艂am i nic nie pomaga艂o. Jest jeden lepszy od tych wszystkich , kupi艂am na Allegro nie pami臋tam nicku ale logo w aukcji to insekti duo , logo z robalem i 偶贸lte chyba napisy. To mi poradzi艂a znajoma , kaza艂a uwa偶a膰 na osob臋 podrabiaj膮c膮 si臋 pod t膮 osobe. Srodek ten to kulki za 10,99 a ten co niby si臋 podrabia ma za 15,99 wi臋c w膮tpie czy pomylicie. Na obrazku jest karaluch przekre艣lony Jestem zadowolona aczkolwiek troszk臋 zgniecione te kulki przysz艂y , mimo to nie mia艂o to wp艂ywu na dzia艂anie. Wi臋c je艣li kto艣 chce zredukowa膰 ilo艣膰 tych cholerstw to polecam

Udost臋pnij ten post

Witajcie, Czy s艂ysza艂 kto艣 o proszku zwalczaj膮cym prusaki, kt贸ry mo偶na wymiesza膰 z farb膮 do malowania? Znajoma poleci艂a ten spos贸b jako najbardziej skuteczny ale nie pami臋ta niestety nazwy proszku. B艂agam o pomoc bo ju偶 mi r臋ce opadaj膮... Blok w centrum Warszawy a robactwa tyle 偶e idzie si臋 pop艂aka膰 :(

Udost臋pnij ten post

Ten proszek z podes艂anego linku jest do wysypywania :( A jak potrzebuj臋 takiego do wymieszania z farb膮. B艂agam o pomoc bo ju偶 mi r臋ce opadaj膮. Z takim towarzystwem nie da si臋 偶y膰 :(

Udost臋pnij ten post