Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jagoda Lee

Kącik naszej poezji.

Polecane posty

Gość JOAHIM
Pisanie wierszem to nic trudnego wystarczy szukać rymu trafnego bo gdy już znajdziesz sukces w kieszeni który być może życie odmieni ważny jest jeszcze temat pisania od abecadła, do zakochania Pozdrawiam Ciebie Ewuniu.

Gość taka sobie11
Wyczytane na innym temacie, jakże piękne Dziewczyna zapytała chłopaka: - Lubisz mnie? On powiedział "nie". - Myślisz, że jestem ładna? Znowu powiedział "nie". - Jestem w twoim sercu? Powiedzial "nie". - Jakbym odeszła - płakałbyś za mną? Powiedzial że nie. Smutnie odeszła. Chłopak złapał ją za ręke i powiedział: - Nie lubię Cię - kocham cię. Dla mnie nie jesteś ładna, tylko piękna. Nie jesteś w moim sercu - jesteś moim sercem. Nie płakałbym za tobą, tylko bym umarł.

Chciałabym dotrzeć tam gdzie nie ma niczego przeszłości pamięci głosów zbłądzić do nicości gdzie musiałabym od nowa uczyć się sensu słów znaczenia dotyku i spojrzeń stawiając niepewnie pierwsze kroki odnaleźć najistotniejszą prawdę w życiu....

Gość koda
Zostało po nim roztańczone piwo odsunięte krzesło ech śmiechu i samotność Przy mnie chleb czerstwieje Owoce gniją Kwiaty więdną Drzwi zatrzaskują się z hukiem a ludzie umierają we śnie

Gość Ata36
Liczba odwiedzin: 12 Ból i cierpienie Pustka, smutek, zal. Zazdrosc i zawisc ludzka nie zna granic. Podlosc to zawistne uczucie. Niszczace wszystko. Wysysajace krew z ludzkich duszy. Oszczerstwa zrzucane na inne osoby. Zaklamanie. Obluda. Falsz. Zadza wladzy i kontroli. Malostkowosc. Pruderia. Chciwosc. Przekreslenie zycia drugiego czlowieka. Dazenie do celu po trupach. Trupach niewinnych osob.

Gość kurka blada
*** aż kiedyś zapomnicie o mnie a ja mam tylko jedno życzenie nie mówcie, że mnie nie było bym nie stała się pustym wyrazem, milczeniem...

Gość Joahim
Miłość w sieci to jest to proszę szczerze uwierz w to gdy już znajdziesz - ją lub jego daj po szansie - mój przyjacielu jak wiadome jest na świeci choć wy może i nie wiecie coraz bardziej popularne są miłości wirtualne nie realne....

Żywioły Nasza miłość jest ogniem do którego dodajemy drewna, aby palił się nieustannie. Nasza miłość jest wodą świeżą, czystą, tryskającą z wnętrza ziemi. Nasza miłość jest powietrzem niezastąpionym, które wciąż czerpiemy aby żyć. Nasza miłość jest ziemią po której stąpamy, której garść trzymamy w dłoni. Nasza miłość jest jak cztery żywioły towarzyszące nam nieustannie w drodze do wieczności...

Gość Joahim
Miłość w sieci? Co to takiego? To jest szukanie Kogoś bliskiego Kogoś kto ufa Wiele rozumie Kogoś kto szczerze Pokochać umie...

Gość magnolia biała
joahimowa poezja:)

Gość Joahim
ja sobie tak tylko piszę

Gość słowko
nidgy tak sobie nie piszemy, to jets nasza mowa duszy:) cosik w nas:)

Gość Joahim
Dla Ciebie zmieniam całe swoje życie, Dla Ciebie zmieniam cały swój świat. Bo tylko Ciebie dziś pragnę, tylko z Tobą jedną chcę być, tylko z Tobą pragne iść przez świat, choć wiem że to nie takie proste bo mamy już za dużo lat ale i tak zawsze będę na Ciebie czekał i do Ciebie wracał bo tęsknie do Twoich oczu cudownych, włosów wspaniałych, tęsknie do Twoich przytuleń cieplutkich i objęć milutkich... poprostu tęsknię do całej Ciebie:

Gość Joahim
może mamy coś w sobie nie odkrytego

Gość magnolia biała
tak, zawsze czastki nas są w nas, to intryguje:) bo bez ciebie nie ma nas nie ma mnie wymarły swiat z Toba zmieniam barwy dnia szarosc nocy i blask snow Tylko z Toba chce przemierzc Nasz Swiat Pełen cieplych słow pełen nas

Beze mnie nie zginiesz ja bez Ciebie nie umrę... * * * Dla B* Wszystko co kochałam odeszło zostawiając smak malin na ustach...

Gość magnolia biała
to prawda, to piekne mowic o ym co czujemy nowi? serca te same:)

Gość Magda moje wiersze
Przyjaźń to wielka rzecz, gdy nie nazywasz po imieniu jej, gdy trwa do końca, mimo że jest źle, gdy zastępuje Ci słońce w pochmurne dni, gdy wiesz, że możesz bezpiecznym być, gdy możesz się z drugim człowiekiem zżyć, gdy on w trudnych chwilach pocieszy Cię, gdy będziesz pewien, że ufasz mu, gdy będziecie rozumieć się bez słów. Wtedy każdy, kto Was zna, Powie, że Wasza dewiza, to : TY i JA. 1994

Gość Magda moje wiersze
Jezu! Dlaczego serce moje takie harde? Choć skronie Twe od ciernia całe były zdarte. Dlaczego nie umiem jak Ty z miłością postępować i siebie drugiemu człowiekowi ofiarować? Dlaczego nic nie umiem z siebie innym dać i wciąż bym dla siebie chciał wszystko brać? I kiedy Twe święte ciało biczowano, i podczas tej męki tak Cię zmordowano, ja nic nie robiłem, by ulżyć Twej męce, tylko bezradnie opuszczałem ręce. Panie! Daj mi siłę, bym mógł walczyć ze sobą i kiedyś w niebie spotkać się z Tobą. Bym dał z siebie wszystko, co mogę dać I przestał od innych wciąż tylko brać. 1994

Gość Magda moje wiersze
Może kiedy jeszcze tu wpadne. Jest tu kilka rodzynków ... Pozdrawiam wierszokletów.

Wszystkie cierpienia, kłopoty i smutki ja chcę utopić w potoku wódki. To ona sprawi, że będę miał moc i dniem się stanie ta ponura noc. Ale czy na pewno tędy ma droga? Może nie?... Lepiej się spytam...

Gość rosa na płatku
nie smutki top w milosci:)

Jaki świat jest piękny\" ~ mówi zajączek. Małe dziecko woła ~ \"Jaki śliczny bączek!\" Dorosły mówi ~ \"Ten świat ~ to udręka\". Dlaczego? Bo niszczy go niewdzięczna ręka. A Ty świecie cierpisz i wszystko Cię boli, bo człowiek Cię rani codziennie do woli

Ty... Ty, Twoje dłonie ,które jeszcze wczoraj dotykały mego ciała dziś inne ciało obejmują. Twój uśmiech, łagodny i szczery cieszy już nie moje oczy. Już nie śmiejesz się do mnie, nie patrzysz na mnie z czułością. Co się zmieniło?- pytam umarła miłość. Odszedłeś.

wertujemy dnia stronice przemierzamy nocą światy poszukując nieustannie naszych myśli braci odpływamy w słońcu chmurnych korytarzy szlakiem zasypiamy pod księżycem gwiezdnych snów baldachim ponad nami blask planety namaszczenie szczęścia tajemnica wiecznej prawdy objawienie ponad nami niebo obiekt pożądania szczęścia tajemnica jedyny sens oczekiwania idziemy drogą nieodnalezieni biegniemy samotnie zadośćuczynieniem losu przerażeni zdobywamy szczyty jacyż ślepi przestraszeni kresem snów przestrzeni ponad nami oblicze duszy podobieństwa szczęścia tajemnica czystość uczuć od poczęcia ponad nami wolność nieskrepowany czas szczęścia tajemnica odgłosy pukania do raju bram doganiamy czasem sens zbłąkany tłumu szykiem płącimy nieraz okruchami rozdartego serca krzykiem płyniemy wielką wodą słów zmyślonych zdarzeń pochłania nas otchłani toń wydartych dziekcu marzeń ponad nami spokój na jawie zapomnienie szczęścia tajemnica grzechów i bólu odkupienie ponad nami przyszłość własną dłonią lepiona szczęścia tajemnica na wzór słońca utworzona

wznosimy sie na falach oczyszczający wodny zdrój jedyny przypadek gdy uzdrawia chłód rozwijamy skrzydła prowadzi nas wiatr w dół i w górę czasem burzowa aura dłużej trwa ponad nami wiara potężna biała broń szczęścia tajemnica niezmącona badaniami toń ponad nami akceptacja bez tłumaczeń zrozumienie szczęścia tajemnia dziwactw usprawiedliwienie poznajemy miejsca przytulamy się do ścian cierpliwości nadużyciem labirynt pozbawiono bram zmieniamy maski farbujemy strój dążeniem ku zaciszu fiordów wielu zwęziło serca krój ponad nami liście laurowych wieńcy złotych szczęścia tajemnica z niestrudzonym cicho kroczy ponad nami prawda rzeczywisty portret dnia szczęścia tajemnica wyraz kilku z mask

uczymy się jak kochać ocieramy z twarzy łzy spragnieni uczuć jeste smy gotowi dla miłości wypalić ból do krwi wymazujemy z myśli śmierć istnienia zakończenie przemijamy jak stoimy tętniącego ciała osłabienie ponad nami miłość zapomnienia mozaika szczęścia tajemnica witraże w domu pustelnika ponad nami nieśmiertelność życie wieczne szczęścia tajemnica uzdrowione serce mówimy innym co chcielibyśmy słyszeć zbawienna siła słów przepada w ciszy czekamy na cud przyjścia wybawienia podczas gdy prócz czasu nic się już nie zmienia ponad nami treści wersetów donośnych szczęścia tajemnica międzywierszowych prawd ulotnych ponad nami zorze chwil zauroczenia szczęścia tajemnica bezkształtność przeznaczenia podziwiamy widoki urokliwych własnych miejsc wypatrując tym samym nowej przestrzeni na śmiech tęsknimy za chwilami oglądamy się wstecz a to przecież za mało by przyszłość znieść.