Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasiasek

Książki które ABSOLUTNIE polecacie do przeczytania

Polecane posty

Gość gość
ksiazka o gender po zalogowaniu mozna sciagnac na dysk bo jest w pdf Globalna Rewolucja Seksualna Likwidacja wolnosci w imie wolnosciGlobalna Rewolucja Seksualna Likwidacja wolnosci w imie wolnosci http://gloria.tv/?media=626228

Gość gość
nie wiem, czy to ma sens, żeby się zmuszać do czytania, że coś trzeba przeczytać. Ja czytam tylko dla przyjemności, dlatego sięgam po książki, które mi się podobają a nie, że coś muszę przeczytać. Ostatnio trafiłam na książkę Mroczny zakątek Gillian Flynn bardzo ciekawa i wciągająca. Polecam przeczytać.

Gość gość
"Poemat Boga-Człowieka" M. Valtorta o życiu Jezusa jak żył, chodził nauczał, jego prawdziwe rozmowy z ludźmi, apostołami dzięki wizjom jakie miała autorka. Druga podobna książka "Oczami Jezusa"

Gość gość
Czytałam Mroczny zakątek bardzo dobra książka Flynn naprawdę dobrze pisze. Przyznam szczerze, że nie mogę się doczekać ekranizacji tej powieści.

Gość gość
Malowany Dom, polecam ,świetna

Gość gość
''Bóg urojony''Richarda Dawkinsa polecam.

Gość belena33
Z polskich autorów, których ostatnio odkryłam to polecam książki Roberta Gonga, a zwłaszcza jego pierwszą powieść – W pogoni za miłością. Tytuł trochę myli i uważam, że źle go dobrali, bo nie jest to żaden romans, tylko pełnokrwisty obyczaj z prawdziwymi postaciami, z naturalnymi dialogami, po prostu świeża rzecz, którą się mega szybko czyta.

Gość gość
ja jestem pod wrażeniem mapy nieba. Zawsze mnie interesowało to, co się z nami dzieje po śmierci i w końcu poznałam odpowiedź.

Gość gość
a ja złudzenia Richarda Dawkinsa polecam

Gość Julka696
Ja polecam 50 twarzy Graya! Właśnie skończyłam, bardzo fajna książka na zimowe wieczory. Czekam teraz na ekranizację. Mam wersję w pdf tej książki, więc jakby co mogę się podzielić: https://rapidu.net/4647308908/James-E-L-Pięcdziesiat-twarzy-Graya.pdf Każdy może sobie pobrać ją za darmo i nie musi zakładać tam konta, trzeba tylko poczekać te 60 sekund jako utrudnienie. Miłej lektury! :)

Gość gość
Julka696, podam Ci tytuły dwóch dobrych książek, które kiedyś przeczytałem. Mam tylko pytanie , gdyby udało Ci się znaleźć je w wersji elektronicznej to czy podałabyś mi linki ? Autor to Andrew Bright (polski pisarz w Kanadzie), książki to: ''Sandra'', ''Stopa Ikara''. Wydawnictw było więcej ale nie udało mi się ich zdobyć.

Gość reter44
Hm....Wiesz co, mi się osobiście bardzo podobał Labirynt Śmierci – Saga o Katanie. Dobrze napisana polska powieść fantasy, z takich nowszych produkcji to moim zdaniem jedna z lepszych. Ale wiadomo są gusta i guściki, każdy czego innego szuka w fantasy. Jeśli komuś zależy na dobrych pomysłach i wyobraźni autora, na sprawnie poprowadzonej fabule, i ciekawie zarysowanym świecie Orchii to tutaj to znajdzie.

Gość gość
Ja nie czytam ja słucham szumu potoku słów z którego czerpię jak ze źródła i tylko to i tylko tyle ile mi trzeba.M.

Gość gość
o widzę tutaj sporo bardzo dobrych tytułów. A od siebie mogę jeszcze polecić W cieniu A.S.A Harrison dla wszystkich miłośników thrillerów.

Gość gość
Lee Child- wszystko!!!

Gość gość
house of cards, ja jestem jeszcze pod wielkim wrażeniem tej książki. W zasadzie od pierwszej strony, ciekawi, intryguje, zachwyca.

Gość gość
"M" ale autor oznaczony jako SaK czy jakoś tak, dla mnie to złota kaczka ;) Dostałam w prezencie, polecam przenosi w inny świat i super szybko się czyta. To ponoć pierwsza część, ale nic w necie nie widać kiedy miałaby powstać kolejna. Jak pogrzebałam to znalazłam ją dopiero na stronie wydawnictwa http://wfw.com.pl/ksiegarnia/ksiazka/1219%20-%20M

Gość gość
Nevil Schute-" Miasteczko jak Alice Springs"

Gość gość
polecam absolutny hit tego roku, polskiej młodej pisarki "Władca Piasków". moim zdaniem rewolucja w polskiej literaturze, a młoda pisarka ma szanse na naprawdę imponującą karierę literacką. Poczytajcie :) wladcapiaskow.pl/

Gość Telemina
Absolutnie wciągająca, absolutnie zaskakująca i absolutnie warta przeczytania nowa książka Clary Sanchez - "Widok z Nieba" http://www.znak.com.pl/kartoteka,ksiazka,6486,Widok-z-nieba - tutaj większy opis :) Kupiłam sobie na wakacje, przeczytałam w ciągu dwóch dwóch wieczorów i później czułam pozytywny niedosyt, żałowałam, że książka tam szybko się skończyła ;)

Gość gość
Moim zdaniem książką którą koniecznie trzeba przeczytać jest książka Znikasz. Dawno nie miałam okazji czytać tak dobrej powieści.

Gość Barika
Absolutnie to trzeba zajrzeć do "Skrajności" Piotra Barańskiego. Wywołał we mnie swoją książką tyle emocji że szkoda słów. Bardzo ale to bardzo dobra książka.

Gość gość
no i fynf und cfancyś Witkowskiego, moim zdaniem genialna.

Gość gość
Gwiazd naszych wina - John Green

Gość zetix
Poezja jest dobra na wszystko. Przed snem, w kąpieli i autobusie, na przystanku... Ja ostatnio dorwałam tomik "Skrajności" Piotra Barańskiego. Prawda pięknie ujęta słowami. Polecam

Gość bjologijka
A ja wolę z kolei takie życiowe historie jak Ścieżki Życia Edyty Kowalskiej.

Gość kiiika
Czytałam Ścieżki Życia, wspaniała książka, nie dziwię się Wam, że tak się nią zachwycacie. Naprawdę robi wrażenie na czytelniku, zabiera do w sumie tożsamych doświadczeń.

Gość ruufka
Absolutnie przeczytałam te Ścieżki Życia, bo gdzie nie wejdę o nich głośno. Dobre.