Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasiasek

Książki które ABSOLUTNIE polecacie do przeczytania

Polecane posty

Moje typy: 1. Ojciec chrzestny - dla każdego 2. Przeminęło z wiatrem - dla kobiet :) 3. Ania z Zielonego Wzgórza - dla każdego w każdym wieku :) 4. Przygody Mikołajka - jw. Jak sobie przypomnę, dodam :)

Gość belllla
"Pachnidlo" Suskinda-robi wrażenie

Gość nie_pytaj_kto
duuuzo by tego bylo... ale polecam goraco książki Cobena, ja je uwielbiam:)

Gość jejeje
Kod Leonarda da Vinci :D

Ostatnio czytałam Nie mów nikomu i Bez pożegnania. Ta pierwsza naprawde ekstra :). Teraz czytam na raz - Milczenie owiec i Wyznania gejszy. Pierwsze jest ciekawe drugie... hm.... czasem mam wrazenie ze troche infantylne. Tzn. styl autora taki.

O a propos Da Vinci - Anioły i demony o niebo lepsze! Naprawde swietna ksiazka i przynajmniej nie trzeba sie zastanawiac kiedy autor konfabuluje, a kiedy nie.

Gość zzzzztop
ja czytałam wszystkie książki Alex Kava, trillery o seryjnych mordercach. Cały czas trzymają w napięciu. Właśnie ukazała się piąta część.

Gość nie_pytaj_kto
tylko ze "anioły i demony" mają przesadzoną końcówke;) ale tez polecam, warto przeczytac:)

Johnatan Carrol? Hmm.... kiedys bylam na spotkaniu z panem Carrolem i zeby nie byc zupelnie \"lewym\" w tym temacie kupilam zbior jego opowiadan. Ledwo zmoglam :/ (Upiorna Dłon)

Gość MOJRY
MOJRY - M. Soból - REWELACJA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

berecie Jadzi - o ile sie nie myle to ksiazka Wyznania gejszy nie jest oparta na faktach, a jedynie opisuje niektore zdarzenia z zycia gejsz- jako ogolu :))))

J.D. Salinger \" buszujacy w zbozu\" Mario Puzo \" ostatni don \" Ken Kesey \" lot nad kukulczym gniazdem\" Aleksander Solzenicyn \" oddzial chorych na raka\"

oooo i Cien Wiatru Polecam C.L.Zafon :). Najlepiej sprzedajaca sie ksiazka w empiku ponoc :). Aa i ostatnio czytalam Samotnosc w sieci. Zadna literatura wysokich lotow, ale paniom polecam na odprezenie :).

poza tym: Stephen King- sklepik z marzeniami Grochola- Osobowosc cmy - rewelacja!!!! i opowiadania Zola - Nana no i saga Musierowicz (uwielbiam wracac do tego :) ).

Gość większość propozycji
to jednak taka książkowa konfekcja i nieprzeczytanie ich naprawdę nie będzie dużą stratą. Absolutnie do przeczytania powinny być pozycje zapadające w pamięć a nie takie tam bzdurki aczkolwiek miło się czytające-nie przeczę

wiec proponuj. wiesz ktora ksiazka mi najbardziej zapadla w pamiec? Ania z Zielonego Wzgorza! Dokladnie tak. Dla Ciebie to konfekcja, a w moim zyciu odegrala pewna- powazna role.

zaraz Ci KAsiasku podrzucę link do tematu na forum, który ja ząłozyłam jakis czas temu o identycznej tematyce. Pozdrawiam i proponuę, żeby jeszcze do wymienionych ksiażek dodawać \"drobną\" recenzje tak na wszelki wypadek jakby ktos chciał sie skusic ;) np ja tez ;)

Gość do Ksiasek
sorki,napisałam "większość" ,akurat "Ania.." to całkiem niezła pozycja powiedzmy młodzieżowa i ważna lektura dla dorastających panienek

Gość Portret Doriana Greya
napisal Oscar Wilde. AAAAAAAAAAAABSOLUTNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

thx justyneczka :) czesc pozycji sie powtarza- ja moge polecic J.Austen, ale nie D.Steel (czy jak to sie tam pisze :) ). Ciekawie jest sie tez dowiedziec, ze sa ludzie ktorzy wierza w to, co Brown napisal w Kodzie :D

a czytal ktos z Was Irene Zarzycka?- Dzikuska, Panna Irka. Taka zapomniana literatura, a jak wciaga!

Gość marchewenka
Muriel Spark, 'Pelnia zycia Panny Brodie' - dla kobiet w kazdym wieku, nastolatkom tez sie bardzo spodoba.

hemoroida- juz udowodniono ze wiele rzeczy autor naciagnal zeby pasowaly do jego teorii (np. liczbe szyb z ktorych sklada sie piramida nad Luwrem itd), poza tym czesc przytoczonych niby faktow historycznych jest po prostu wymyslem. (konsultacja z historykiem :) ).

nie no, oczywiste jest ze musiał troche nazmyslac, jednak chodziło mi bardziej o historię Jezusa (obraz z ostatniej wieczerzy, gdzie miala niby przy nim siedziec Maria) - cholera wie, czy tak naprawde nie było;)