Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasiasek

Książki które ABSOLUTNIE polecacie do przeczytania

Polecane posty

Gość gość
Pięć dni ze swastyką, książka jest super.

Gość Belmo
Szczerze polecam Dziewczynę z Pociągu. W moje ręce wpadła przypadkiem, ponieważ dostałem na urodziny kartę prezentową do matrasa. Gdy już tam wylądowałem, wybrałem ją bo nie umiałem się zdecydować jaką książkę wybrać. Nie żałuje że trafiło na nią. Szczerze polecam

Gość Ella10
Polecam książkę Anny Kamińskiej pt. Simona . O rodzinie Kossaków . Warto przeczytać

Cormac McCarthy ~ "Droga" Dla podlotków:) Tihamer Toth "Młodzieniec z charakterem"

Ja zdecydowanie polecam serię ,,Dziennik O-błędnik" Anity Sumi. Bardzo fajna literatura kobieca, świetne poczucie humoru, lekkie pióro, niebanalna opowieść. Zwłaszcza część druga - O-B-Ł-Ę-D-N-A! Polecam serdecznie tę autorkę :)

Gość gość
W ostatnim czasie miałam okazje czytać rewelacyjną książkę polskiego autora "Moje pragnienie wolności", także śmiało mogę polecić!

Gość gość
Warto przeczytać Elegie o Ziemi - mi osobiście bardzo dobrze się czytało!

Gość gość
Polecam "Ścigając marzenia. W pogoni za złotem" - dotyczy tej samej historii, która poruszana jest w filmie "Gold"

Gość gość
Absolutną rewelacją okazała się dla mnie książka - "Dianetyka: współczesna nauka o zdrowiu umysłowym"

Gość gość
polecam kozełka matełka kto tego nie przerobił żadny knigi nie zrozumie a kto przerobi zacznie czytać między wierszami!!!

Gość Henrykk
Mogę polecić Wam twórczość Bukowskiego - https://rewolucja.co.uk/9788373925229/listonosz nie każdemu się spodoba jego styl, ale warto zapoznać się z jego twórczością, dość ciekawa persona. Jak mieszkacie na terenie UK, sprawdźcie sobie księgarnię Rewolucja, mają bardzo duży wybór, ceny są przystępne, do tego wysyłka kosztuje 2 funty, także niewiele. Przynajmniej raz w tygodniu organizują promocje na wybrane tytuły.

Gość gość
Polecam: Wolfgang Volkrodt "Było zupełnie inaczej". Niesamowite wrażenia z lektury!

Gość gość
Raczej bez żadnego zaskoczenia, bo tę książkę raczej większość już przeczytała, a kto jeszcze tego nie zrobił, powinien się tym właśnie zająć. Empik rzucił w promocji - http://www.empik.com/poczatek-brown-dan,p1147121377,ksiazka-p Czytałam wszystkie książki Browna, które pojawiły się w PL. Ciężko nawet wybrać, która jest najlepsza - wszystkie jego tytuły zdecydowanie wciągają ;-)

Kilka książek, które mi ostatnio przypadły do gustu: Seria Harry Potter ( serio dopiero po nią sięgnęłam.....) Historia bez cenzury Polskie koksy trafny wybór Zaginiony Symbol Dana Browna Jeśli chodzi natomiast o księgarnie, to ostatnio sporo promocji na ksiązki widziałam w księgarni PWN: https://ksiegarnia.pwn.pl/ - nie ma tam jedynie ksiązek naukowych. Można kupić sobie również dobrą literaturę.

Gość gość
To jeśli interesujecie się piłką, zobaczcie - https://livro.pl/tajemnice-kadry-staszewski-sebastian-sku1191890258.html Pierwsza od dawna książka, w której faktycznie można przeczytać pewne ciekawostki. Tematy, które w sieci w ogóle się nie pojawiały. Słyszeliście jakie były kary po aferze alkoholowej? Idealny temat pod leżakowanie na plaży ;-)

Gość Gartenia
W tym momencie skończyłam książkę, która mocno mną trząchnęła. Początkowo wydawało się, że historia jakich wiele, ale... mocno wciągająca, intrygująca i zaskakująca. Lubię takie odkrycia. Mówię o https://www.nieprzeczytane.pl/Dziesiec-ponizej-zera,product1041627.html#rating-section Dziesięć poniżej zera.

Gość gość0111234
S. Mrożek - Wszystko. Charles Bukowski - Wszystko. Dawid Głodek - Sztuka Obłędu.

Gość gość
Moje ostatnie odkrycie to „Cisza przed burzą” Stańczyk. Wcześniej zaczytywałem się w Anecie Jadowskiej, ale się przerzuciłem na Stańczyk teraz i seria z ogromnym potencjałem do wartościowych kontynuacji. Na razie jeszcze niewiele ocen, ale myślę, że dużo pozytywnych będzie.

Gość gość
Polecam książkę "feralna umowa" Wiesława Rybskiego. To powieść z gatunku thriller, opowiadająca o rozwikłaniu zagadki utonięcia rosyjskiego statku u wybrzeży Korei. Bardzo ciekawa fabuła, idealna na jesienne wieczory!

Gość gość
Jeśli lubisz ciekawie napisane poradniki lub interesujesz się tematyką biznesu, polecam książkę "Skazani na zyski. Tajemnicza wiedza właścicieli prawdziwych wartości - czyli - biblia świadomego inwestora" Piotra Wajdy. Skrót znajdziesz na stronie wydawnictwa Poligraf.

Gość gość
Jest wiele takich książek i wręcz obowiązkowych pozycji do przeczytania, tylko napiszcie gdzie zamawiacie książki, czy w księgarniach online? Bo znalazłam ciekawą stronę www.Ckwiedza.pl macie o nich jakieś opinie?

Gość Adam

Jestem po Ciszy przed burzą Stańczyk i dobra lektura, urban fantasy pełną gębą i już w subskrypcji działam, żeby dorwać kolejne tomy. A z tego co wiem to już nie długo będzie kolejny się ukazywał 

Gość mamest

Hmm.... dobre książki to ja mogę wymieniać i wymieniać. Czytam po kilka miesięcznie 😉

Lubię Mroza, podobały mi się książki Blanki Lipińskiej - czekam na kolejne 365 dni 😉

Ale z drugiej strony bardzo mi się podobała książka o żonie Obamy. 

Z takich prawdziwych hitów to na pewno polecam tę pozycję - livro.pl/patolodzy-lopatniuk-paulina-sku1205622998.html A opisuje ona właśnie pracę patologów - nie ma nudy, co trochę pojawia się ciekawe info 😉 

Gość Szkarłatna Litera

Szkarłatna Litera którą napisał  Hawthorne Nathaniel. Poruszająca, psychologiczna opowieść. Poleciła mi ją ekspedientka z Empika, jak ostatnio szukałam tam czegoś ciekawego i miała racje, bo wryło mnie z ziemie po jej przeczytaniu. Sprawdz sobie, bo warto  

Gość Kate

Listy zza grobu Mroza!!! Naprawdę świetnie się czyta, wciąga po prostu tak mocno, że nie można się oderwać. Teraz widziałam, że jest w promocji w Empiku, więc warto sprawdzić 😉