Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Słoneczko małe

...Kościół...ile...wpisujcie...

Polecane posty

Gość do owłosiona
Bardzo się mylisz, że ślub kościelny nie zobowiązuje do uczestniczenia we mszy św. W końcu ksiądź przed przysięgą pyta "Czy chcecie po katolicku wychować potomstwo, którym was Bóg obdarzy". I pewnie powiedziałaś "chcemy", więc jak? kłamałaś? to przy przysiędze może też...

Gość kościelnik
człowiek im starszy to juz tylko w same niedziele, za młodośi to i w środy czy w piatki, ajak roraty to codziennie.......taki człowiek zasługuje by łączyć się z Bogiem podczas sakramentów. owłosiona dała tu ciała poprostu. Wstyd:O

Jak byłam młodsza to do Kościoła chodziłam na siłę. Pochodzę z wierzącej rodziny i zawsze rodzice w pewnym stopniu wymuszali na mnie i na moim bracie chodzenie na Msze. Teraz chodzę co Niedzielę, ale nie z przymusu, tylko dlatego że sama chcę, sama odczuwam taką potrzebę. Nie wiem czemu, ale czasem sobie myślę, że jak nie pójdę to potem coś mi sie nie powiedzie tak jak chcę, coś mi sie nie uda, coś złego się stanie, itp. Natomiast mój brat się \"zbuntował\" i do Kościoła chodzi tylko w Święta. Każdy ma prawo wyboru...

Gość kościelnik
widać ze chyba brała ślub bo suknia biała , bo ludzie a nie wie nawet co mówiła przed Bogiem.. to sa katoliczki? jak z koziej dupy traba:O

Gość kościelnik
jestes wierząca, to powinno się chodzić na msze i uczestniczyc w sakramentach spowiedzi, czy tez ślub, komunia, mówisz przed Bogiem ze dzieci wychowasz po katolicku. jezeli niechcesz tak to zostaje ślub cywilny i po kłopocie. Ale nie mów ze kościelny nie zobowiązuje. Nie masz pojęcia do czego zobowiązuje

Chyba jesteście zbyt święci, żeby z Wami dyskutować. Każdy żyje jak chce i wierzy w co chce i zachowuje się jak chce i nie Wam osądząć postępowanie innych ludzi. Niech każdy zajmie się własnym życiem i zyje w zgodzie z samym sobą.

Ja już parę lat nie byłam w tych przybytkach rozkoszy :O Mój mąz zaczął ostatnio latać do koscioła i mnie namawia, ale się nie daję :P

Gość a mnie się nasuwa taki prosty
wnosek : im większe zacofanie i ciemnota tym częściej do kosciółka , a do tego dużą zasługę ma w tym zmarły papa...

Gość kościelnik
Bóg mówi by święcić dzień świety-

Przykro mi, ale chyba się nie dogadamy:O Każdy żyje tak jak chce i koniec kropka. I nie czuję żadnej potrzeby żeby się prze kimkolwiek tłumaczyć z mojego postępowania i moich zyciowych decyzji. A że mnie zbluźnicie i powyzywacie - trudno, nie potnę się ;)

Gość ale nie uściśla co to jest
to swięcenie więc ja święce jak mi się podoba (np bzykam się z mężem 3 razy w niedzielę zamiast 1 raz...) :P

Właściwie, jak jeszcze wierzyłam w Boga, to chodziłam co niedziela. Nawet w Wielkanoc na mszę rezurekcyjną. Ale życie mi udowodniło, że Boga nie ma, przynajmniej dla takich jak ja i od tej pory nie chodzę. Zresztą z naukami kościoła katolickiego w sprawach seksu, aborcji czy wielu innych nigdy się nie zgadzałam.

Gość kościelnik
nie , no jasne.....ale poco jest dom bozy w takim razie? to miejsce gdzie mozesz sie spotkac z Bogiem. boze to nie to samo co jakbys chodziła codziennie do lasu się modlić. Mozesz no jasne , ale do domu bozego się chodzi, tam jest zjednoczenie z bogiem poprzez eucharystię. tam jest sakrament komunii, spowiedzi, :O nie no z kim ja rozmawiam.....

Gość do kościelnik
ale pierdolisz, normalnie tragedia :(

Gość czemu wy widzicie
w tych kościołach sqme stare babcie? bo ja widzę i dzieci i młodzież, młode parki i starsze małzeństwa i całe rodziny widzicie tylko to co chcecie widzieć nie widzicie tego co wam przeszkadza

Gość kościelnik
nie pierdole, mówię jak jest jakbys nie wiedziała(nie chowaj sie pod pomarańczowego) :P

Gość no chyba to jest proste
nie chodza do kościoła to nie widzą...

Gość więc nie biegnjcie do księdza
gdy wam rodzice umrą lub dziecko w końcu ksiądz i kościół są wam nie potrzebm\ne

kurde, i się dziwić że w Polsce takie zacofanie. Kościelnik - no comments, czemu siedzisz na kafe a nie w kościele?

Gość wierząca katoliczka
sama jak palec. Niema kto Ciebie kochac i Ty nie masz kogo kochac. Rodzice kochają dzieci a dzieci są kochane by rodziców:) Ty nie masz ani tak ani tak? współczuje bardzo:(