Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Samotna mamaa

ZBIÓRKA WYPRAWKI I INNYCH POTRZEBNYCH RZECZY DLA DZIECKA !!

Polecane posty

Gość ja mammmmmm
ja moze mam kilka zbednych rzeczy, napisze do ciebie na gg :)

Gość do tych co chcą pomóc

Gość do tych co chcą pomóc
Fajnie że sa tacy ludzie ale................ kilka miesięcy temu była afera na forum że jedna taka kombinatorka założyła temat dokładnie taki sam jak nasza samotna mama.Co sie okazało ? ta rzekomo biedulka naciągała ludzi w ten sam sposób a potem wszystkie te rzeczy sprzedawała. Znalazły sie jednak rozsądne osoby które sprawdziły osobiście jaka jest rzeczywista sytuacja materialna i tu szok bo okazało się ze ta babka nawet w ciaży nie była . radze abyscie zrobiły to samo. Samotna mama nic nie pisze o swoim dziecku, o przebiegu ciązy , wyłacznie o aspekcie materialnym. Zdjęć USG mozna znaleść mnóstwo na necie!!!!! A jeżeli jest naprawdę w ciązy to MOPS udziela takim pannom w ciązy pomocy w formie zasiłków celowych na zakup potrzebnych rzeczy oraz stałych lub okresowych jeśli nie ma sie dochodów i brakuje na życie . czy ktoś kto ma stałe lacze internetowe jest aż tak biedny? Pisze że ma 21 lat i chodzi do szkoły.................w tym wieku to już chyba studia co? Uczysz sie dziewczyno to chyba masz jeszcze alimenty(do 24 r życia ) od swojego ojca co? Poza tym jest becikowe i dodatek za urodzenie dziecka,zasilek rodzinny i tak jak wczesniej juz napisałam rożne zasiłki od MOPSu, nie wsponinając o alimentach od ojca dziecka( w najgorszym razie zaliczce alimentacyjnej) Czy jeśli ja założe taki temat tez cos mi kapnie na konto?

Gość żordelka
a ja po raz kolejny napisze, ze kto czytal uwaznie forum bedzie wiedzial o co chodzi, jaka jest sytuacja autorki i to, ze uczy sie w studium, co trudno nazwac studiami. ponad to jest na utrzymaniu rodzicow, ktorych nie chce obciazac wydatkami na dziecko, a becikowe zawsze lepiej zatrzymac na wszelki wypadek. poza tym to ktos na jej topicu zaproponowal, ze jak zalozy taki temat, napewno ktos jej pomoze, chciala sprawdzic, czy dziewczyny tutaj potrafia tylko wyzywac i krytykowac i zostalo milo zaskoczona:) ja zreszta tez;)

do do tych co chca pomuc nie chce sie tłumaczyc bo juz za duzo sie tłumaczyłam na tym forum, jesli chodzi o USG to jest ono zeskanowane, jest tam moje imie i nazwisko, wiek, tydzien ciazy, planowana data porodu, oraz data z usg, jest pieczec lekarza i adres przychodni, a adres do domu podaje swój, ze swoim nazwiskiem wiec ciezko by było zdobyc takie usg z tym samym nazwiskiem jakbym sciemniała ze w ciazy nie jestem. przykro mi ze sa tacy ludzie co wyłudzaja i sprzedaja potem te rzeczy, ale to nie znaczy ze kazdy taki jest !!!!!!!! i nie osodzaj mnie po innych ludziach jesli chodzi o szkołe, to jest to studium za które płace 50zł na semestr !!!!!! czepiasz sie stałego łacza, tak mam stałe łacze, w sumie nie ja tylko moja mama i jesli juz tak chcesz wnikac w to ile za co płace, to za łacze na miesiac płacimy 1 zł !!!!!!!!!!! zadowolona, jeszcze jakies rachunki mam ci podac ??????? co do konta, do cholery jasnej czy ja zuciłam hasłem \"macie moje kont, wpłacac mi\" NIE !!!!!!!!! wiec co robisz zamieszanie, z zazdrosci, czy jak bo juz tego nie rozumiem, przeciez ktos sam mi to zaproponował, nikogo nie zmuszłąm, jesli ta dziewczyna chce to niewiem czmu ty robisz problem, chyba naprawde zazdroscisz !!!!!! co do pisania o mojej ciazy, hmmmm powchodz na inne topiki poczytaj se, tam napisałam mnustwo rzeczy na jej temat, zaczytac sie mozesz, pisze ze dziecko wciaz kopie, ze mam dziwne bóle, pisze jaka jest sytuacja z moim chłopakiem i inne rzeczy które teoretycznie nie powinny cie interesowac bo ja w twoje zycie nosa niewsciubiam po hamsku !!!!! aha a KOCHANIE jesli chodzi o MOPS. czy prosiłas ich kiedys o pieniadze??? o pomoc na dziecko, jesli tak to powiedz jak oni udzielili i pomocy i co mówiłas. Bo ja byłam u siebie w MOPsie prosiłam o pomoc to powiedziano mi ze na ciaze niedaja pieniedzy !!!!!!!!!! a po urodzeniue dziecko moge dostac zasiłek ALE dochóchud na członka rodziny niemoze przekraczac 314 zł, powiedziałam ze nie przekracza, ale baba powiedziała ze nie mozna odliczac czynszu i czegos tam jeszcze !!!!!!!!! czyli kompletna bzdura, gdyz moi rodzice miesiecznie płaca 650 zł czynszu plus ok 400 zł rachunków !!!! a jesli mi odpiszesz ze mamy zmienic mieszkanie na tansze, to jak nam takie znajdziesz NIEMA SPRAWY !!!!! i tak za duzo ci powiedziałam ale powinno ci starczyc ciekawskie jajo !!

Gość COS wam powiem
a ja sie nie zgadam z niektórymi wypowiedziami, jak mozna sie domyslac z tymi hamskimi i bez podstawnymi. Akurat ja miałam przyjemnosc poznac osobiscie Anke, gdyz mieszkamy w tym samym miescie i mamy do siebie zaledwie jakies 15 min drogi. Byłam u niej, spotkalismy sie, pierw gadalismy na gg a potem umówiłysmy sie na spotkanie. Myslałam ze wyjdzie do mnie jakas dziewczyna ładnie ubrana, wysoka, blondynka albo jakos tak, ale zobaczyłam skromna ubrana w długa kurte brunetke :) w spodniach od dresu :) siedzialysmy nad brda na ławce i gadałysmy, opowiedziała mi jaka jest jej sutuacja, jak postapił ten jej facet i szczeze mówiac zabiłabym go !! opowiedziała jak szuka pomocy, jak stara sie wszystko sama pozalatwiac i jak bardzo niechce obciazac tym wszystkim rodziców którzy i tak ledwo wiaza koniec z koncem, no dowiedziałam sie wszystkiego, i wiem ze ta dziewczyna naprawde potrzebuje pomocy, widze jak swietnie daje sobie rade, jak próbuje sobie poukładac zycie na nowo, i podziwiam ja ze mimo tego co sie stała z jej zyciem, nadal potrafi sie smiac i spogladac na swiat w kolorowych barwach, ja niewiem jakbym sie zachowała na jej miejscu, chyba bym sie załamała :( bo tyle bym nieudzwigneła. Aha i byłam u niej w domciu, no zeby bogactwem tam sie cos wybijało to nie bardzo, maja skromne mieszkanko, widziałam łóźeczno i jestem pełna podziwu ze tak sie uparła na nie zeby je zrobic, i widac upur daje dobre efekty, bo łóźeczko slicznie wyglada :) nawet porozmawialam chwilke z jej mama, super kobitka, ale widac ze ciezko maja i ja tez byłam obojetna na ten topik itd, ale zagadałam pogadałysmy, spotkałysmy sie i teraz zupełnie inaczej patrze na to wszystko, chce pomuc dziewczynie ale sama niewiem jak. Bo moze i sa ludzie którzy wyłudzaja ale ta dziewczyna pisze prawde a ja to zobaczyłam na własne oczy :) pozdrawiam wszystkich i ciebie Anka :) trzymaj sie papa

Gość troche z innej paczki
Fajnie, że są dziewczyny, ktore chca pomóc. Tamtą aferę, którą przypomniała "do tych co chcą pomóc " tez pamietam, zreszta byla ona opisywana nie tylko tutaj, ale i na innych forach, np. na noworodku, czy babyboomie. Nie podoba mi się tylko to, że autorka topiku pisze pod kilkoma nickami, np. tym ostatnim "COS wam powiem " - skąd to wiem? Ten sam styl pisania co Samotna mama, te same błędy ortograficzne czy interpunkcyjne. "Samotna mamo" nie to, ze się czepiam (na pewno nie tylko ja zauważyłam to podobieństwo wypowiedzi) chodzi o to, żebyś nie wzbudzała takimi akcjami podejrzeń, bo wtedy mniej osób ci pomoże. Pozdr.

Mozesz udowodnic mi ,zalosnej kobiecie ktora dala sie na to nabrac ,ze jest tak jak piszesz ?

yyyyy....... wiecie co, dostałam rade, nie reagowac na takie beznadziejne komentarze, bo wy robicie to tylko ze złosci, zazdrosci i niewiem czego tam jeszcze, przeciez jesli jestem wyłudzaczka jesli jestem fałszywa to co wam do tego, przeciez nie wasz \"chce oszukac\", czym sie przejmujecie ?? boisz sie ze cie oszukam, NIE POMOGAJ !! i problem z głowy a co do postu nieco wyzej, to tak spotkałam pewno bardzo fajna dziewczyne, i co z tego, i dlatego ze ona postanowaiła to napisac ja teraz mam byc podejrzewana o to wszystko ?? jestescie beznadziejne bez kitu, ten sam styl wypowiedzi, czyli.........??? bo nie rozumiem cie kobitko, aha i to ty nie pisz pod wieloma nickami :) bo ja mam jeden swój i on mi starczy, nie musze sie \"wspomagac\" zeby inni mi pomogli, nikogo do tego nie zmuszam, jak ktos nie chce to nie, ale jak ktos pomoze to bardzo za to bede wdzieczna :) mało jest ludzi którzy potrzebuja pomocy, mało dzis w polsce biedy, to ze ktos kiedys cos tam zrobił na jakims forum nie znaczy ze ja robie to samo, i nie przylepiajcie mi metki na plecy, z tamtej historii do widzenia !

Z dwojga złego, wolałabym okazać się osobą łatwowierną, niż małoduszną. Jutro zrobie przegląd i przygotuję paczkę. :) Bądź zdrowa i dzielna! I nie denerwuj się tym, na co i tak nie masz wpływu. :) Napiszę do Ciebie, jak znajdę więcej czasu, pewnie też dopiero jutro!

Mama >> :D Nie denerwuj sie . Ja teraz mykam sie wykapac ,jak wroce to sprawdze poczte i Ci odpisze :) 🌼 na poprawe nastroju :)

Gość ooooooooooooooooooooo
samotna pisałam do ciebie na gg ,nie odezwałaś się:( barbi🖐️

ooooooooooooooo bo mnie juz wczoraj nie było, a nie dochodza do mnie wiadomosci, jak ktos napisze kiedy jestem niedostepna :/. Ja zawsze jestem dostepna jak siedze na kompie, takze jak zółte to jestem jak czerwone niema mie :)

oooooooooooooooooo tera tez mnie nie bedzie bo jade do szpitala :) zobaczyc co i jak, i moze z połozna jakas pogadule :) bede jakos potem o 13, 14 no niewiem papa

Witaj! Już przegląd zrobiony i rzeczy leżą przygotowane. Jeszcze tylko pościel musi wyschnąć. Chciałam cię jednak uprzedzić, że WIĘKSZOŚĆ rzeczy ma ślady używania, są w stanie, powiedziałabym bardziej dobrym, niż bardzo dobrym. Wszystko prane w proszkach z atestem dla niemowląt, z domu, w którym się nie pali. Dorzucam też kilka nówek. :) Paczkę wyślę jutro, muszę zorganizować odpowiedni karton... Trzymaj się zdrowo i odpoczywaj!

dziekuje gruby misiu 🌼 nie szkodzi ze sa troche oznaczone jedzeniem z marchewki czy czyms, ja i tak w domu bede z bablem, a do lekarza to sie jakies inne załaozy, i bedziesz miała pewnosc i te nie wierzace ze na allegro ich nie sprzedam hehehe :) ja moge ci karton zoorganizowac, w piwnicy mam pełno pudeł po róznych rzeczech :) hehe daj adres to ci przesle :P dobra ja myskam do lekarza bo sie kurde zasiedziałam przed kompem papap

wróciłam ech badanie mam na 10 maja :( późno strasznie, ogólnie przestraszyłam sie połoznych i zwiałam, a miałam spytac o tyle rzeczy, jakies takie antypatyczne były, chyba nie bede rodzic w tym szpitalu, i mało tego jakas laska rodziła i słyszałam jak krzyczy grrrrrrrr az ciary mi przeszły, JA NIE CHCE !!!!!!!! :)

🖐️ :) Zajrzalam sie z Wami przywitac ,zrobilam sobie przerwe na kawe i na kafe ;) Mama >> bedzie dobrze 👄 🌼

Cześć samotna mamo... Wiesz... na topiku SAMOTNA MAMA przeczytałam że często piszesz na topiku czerwcówek. Ja też tam piszę, ale Ciebie nigdy tam nie widziałam. Czy piszesz tam pod innym nickiem?? Jak to jest??? Pozdrawiam:)

tak grzywa pod innym, bo pierw załozyłam se tamten nick a teraz mam ten w tym topiku :), a tamten juz jest nie aktualny, no i dawno nie pisałam na tamtym topiku, ostatni raz chyba tydzien temu :)