Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maja1230

KREM LIKWIDUJĄCY BLIZNY Z MANGOTV ELLEZZA KTOŚ WYPRÓBOWAŁ? DZIAŁA CZY TO ŚCIEM

Polecane posty

Gość Hymmmmm
Alicjaalig Informuj nas na bierząco o efektach oki?

Gość alicjaalig
ok nie ma sprawy

Gość Dwyane
ej LAdy Diano SPencer, Elleze można kupić też w Moskiwe na tamtejszych bazarah za 10 kopiejek hehe

Gość Dwyane
Ej, chodźcie zrobimy napad na MANGO (ja biore mikser i hulajnoge), a po za tym ja stosuje teraz Skinoren za 60 zł + Zestaw Nivea (żel, krem złuszczający + tonik) i 4 tygodnie na czekanie na efekty... A najlepiej weźcie papier ścierny i trzyjta sie po gębach :) hehe, pozdro all :* muaaaaaaaaaaaahhhhh (ja nie gej!!, ja nie gej!!)

Gość Dwyane
Acha, zapomniałem dodać że ten Skinoren jest na recepte ale ja moge załatwić komuś bez recepty (tylko ciiii! nikomu nic nie mówić!!!), a i zapomnijcie o ELLEZZie, bo co prawda efekty jako takie były lecz trzebabybyło wtedy wydać pare stów, a taki sam efekt można uzyskać stosując ten drugi sposób (dłuższe czekanie na efekty, lecz mniej wydatków)...:)

Gość znudzony
witam,tak sobie poczytalem te forum i widze ze nie tylko ja mam problem,kurde to jest jakas szansa na zmniejszenie tych blizn czy co? no troche mi przeszkadzaja.... wczesniej zalamka teraz juz mniej sie tym przejmuje?co radzicie?sa jacys specjalisci od usuwania ile to kosztuje i co i jak?bo juz sam nei wiem co mam zrobic, czy ryzykowac i kupic ellezze czy inne metody(perle inkow uzywalem)szkoda gadac.odpiszcie

Krem Ellezza jest podróbką kremu chilijskiego Elicina! Na stronie http://www.elicinachile.com można się wszystkiego dowiedzieć (tylko po angielsku). Jest też i polska strona http://www.elicina.pl Są tam zdjęcia kliniczne i raczej nie są przerabiane w photoshopie- zresztą sami oceńcie. Moja siostra używała i krem ten faktycznie działa. Poza tym tu jest aż 40g kremu za 135zł. Na allegro poszukajcie to znajdziecie :)

Gość wlkp
ile razy dziennie uzywacie tego kremu ellezza i na ile on wtedy wystarcza wam?

a ja sobie zrobiłem u dermatologa zebieg pare lat temu na blizny po trądziku oczywiscie wczesniej go wyleczyłem antybotykami tzw dysfoliacie efekt murowany praktycznie wszystkie blizny i dziury po trądziku znikneły wtedy był to zabieg kosztowny ale warto było koszt jaki wydałem w swoim miesie to około 800złoty teraz pewnie troszke tajszy -skóra po takim zabiegu schodzila mi plastrami to tak jak po opazeniu słonecznym twarz miałem po tygodniu jak u niemowlaka ale przez tydzien nie dalo sie nigdzie wyisc bo wyglądało to strasznie

Gość wlkp
mieliscie tradzik tylko na twarzy czy tez na plecach ramionach klatce piersiowej?ile lat mieliscie tradzik?i jak po tym wszystkim wyglada teraz wasza skora?

Gość misiek22
ja miałam okropny trądzik leczylam sie u dermatologów i nic! jedyny lek jaki mi pomógł to reacutane teraz jest polski odpowiednik tego leku(tanszy polowe) izotek! naprawde skuteczny jako jedyny mi pomógł a groziła mi transfuzja krwi bo tak miałam zatruty organizm! bardzo wazne przy braniu tego leku jest aby nie zajsc w ciaze bo grozi to poronieniem! lek oczywisciejest na recepte i na zamowienie w aptece! koszt takiej kuracji to okolo 2 tysiace zloty(to juz cena tego polskiego odpoweidnika) bo ja placilam jeszcze 4 tysice:( ale warto bylo bo pomoglo! aha i co do tych plotek na temat depresji po braniu tego leku to sciema! niestety po kuracji zostaly blizny ale po pryszczach ani sladu! na blizny stosowlam bardzo duzo preparatow tj. perła inków i efekt byl widoczny bo blizny sie spłyciły! miałam tez robiony zabieg pilingu chemicznego gdzie zeszla mi cala skora z twarzy!! BÓL OKROPNY! tydzien nie wychodzialm z domu ! jeden zabieg kosztowal 300zl a potrzeba bylo zrobic okolo5-6! ostatnio bylam na wizycie i chcilam zeby lekarz wypelnil mi blizny kwasem hialuronowym ale sam mi odrdzil bo zabieg jest drogi 900zl i efekty nie sa cudowne i co najwazniejsze to efekt jak juz bedzie jest widoczny przez rok!!! a w ten krem to nie wierze!! pozdrawiam

Gość Dwyane
Goździkowa 4 life :-)

Gość prawdziwy
Kochani niezdecydowani. Prosze dokładnie obejrzeć reklamę w Mango kremu ellezza. Wyraźnie widać, że jest to krem raczej wyszczuplający, ponieważ twarze osób po kuracji sa o wiele szczuplejsze niz przed kuracją. Doszło do tego, że krem ten zmniejsza także tkankę kostną. Ludzie, jak mogli wyprodukować tak rewelacyjny krem nie szczędząc kosztów i czasu a robią drobne oszczędności tworząc nieprofesjonalną reklamę i sprzedaja poprzez Mango a nie sieć aptek. Nawet pasty do zębów są polecane przez lekarzy - a to przez kogo? - Mango.

Gość Popcieć
Hej wszystkim... Przeczytalam wszystkich komentarze..i nie wiem w koncu czy ten krem ze slimaka jest skuteczny czy nie... ja juz walcze z tradzikiem pier.dolo.nym kilka lat...i mam juz z tego powodu depreche..uzywam i uzywalam takie preparaty :skinoren,zineryt,acnederm,szarą paste,contractubex na blizny,izotrex,(brevoxyl,benzacne -- gów.na) juz chcialam laserem usunac blizny itp..strasznie męczy mnie to :((((((((:(((((((

Gość Suri
http://www.elicina.com.pl/ to wspomniany adres, gdzie można kupić troszkę taniej i więcej kremu prawie identycznego do ellezzy. Mój problem z trądzikiem zaczął się 4 lata temu i błędem było chyba to, że na samym początku nie poszłam do dermatologa. Teraz bardzo nie lubię mojej cery (śmiesznie to brzmi;) ale powoli chyba wychodzę na prostą. Jeśli ktoś cudem trafił na prawdziwego dermatologa, specjalistę, który mu pomógł to zazdroszczę, ale mi się ten wyczyn nie udał... Sama lepiej zadbałam o cerę i mam nadzieje, że za kilka lat kiedy hormony się uspokoją i cera będzie idealna. Teraz kończąc wkrótce 18 lat wiem że antybiotyki działają dopóki się je stosuje (pod koniec kuracji bakterie sie uodparniają) a po zakończeniu serii jest istny wysyp... :( Na najgorsze przypadki stosuję punktowo(!) Klindacin T, ma swój odpowiednik o podobnej nazwie ale tak nie działa. Punktowo, bo na całą twarz zatykał pory i w efekcie i pomagał i szkodził. Twarz myję żelami z migrogranulkami(peeling) np. Garnier czy Perfecta 'No Problem!' Z tej samej serii używam kremu z serii Perfecty 'Antytrądzikowy krem matujący redukujący blizny i przebarwienia skóry'. Ktoś wspominał o niemieszaniu specyfików ale przecież skóra ma różne problemy i potrzeby (skóra trądzikowa zwłaszcza) a nie ma jednego idealnego kremu. (TO WAŻNE!) Równolegle używam PASTY cynkowej (wydaje sie lepsza od maści ale różnica niewielka), od czasu do czasu L'OREAL pure zone deep control a także GARNIER czysta skóra A na dzień i noc(ten na noc delikatnie rozjaśnia zmiany) Ok. 2 razy w tyg. na noc polecam ALANTAN - tani i pielęgnuje skórę a także z serii Ivostin krem na noc. Paniom moge polecić (ostatnio wypróbowany) intensywnie kryjący podkład DERMABLEND (ok. 70ZŁ) który potem lekko przypudrowuję. Nie ma właściwości leczniczych ale ZDECYDOWANIE dobrze kryje, ma filtry UV (co zapobiega większym przebarwieniom!!!) i co najważniejsze w tym wypadku faktycznie nie zatyka porów i NIE SZKODZI SKÓRZE. (Jak to zwykłe podkłady antybakteryjne po których skóra staje sie tłusta...) Skóra trądzikowa wymaga (a jest BARDZO wymagająca;) oczyszczania, peelingu (który nie pogorszy stanu wyprysków) rozjaśniania, ochrony przed słoncem, nawilżania a przy tym właściwego kontrolowanego wysuszania (skutecznego ograniczania wydzielania sebum) i odżywiania. Nie wyobrażam sobie stosowania jednego czy 2 żeli od dermatologa, które są na receptę bo właśnie nie tylko pomagają, ale szkodzą(mogą szkodzić). Nie wyobrażam sobie, bo tak kiedyś robiłam i efekty były żadne. Benzacne jest dobre przy malutkich zmianach i cerze normalnej albo suchej Brevoxyl na początku pomagał , ale podobnie jak Skonoren nie hamował powstawania nowych wyprysków a dodatkowo martwy naskórek (który zaczął szybciej sie tworzyć) nie dawał sie usunąć, zatykały sie ujści amieszków włosowych i tak w kółko... over and over again... Przy czym Skinoren lekko podrażniał skórę jednak redukował blizny i po kilku tygodniach także przebarwienia. Zineryt (o ile dobrze pamietam nazwe) strasznie podrażniał skórę, a przy tym bardzo natłuszczał moją tłustą cere... a fuj! (najgorszy z całej ekipy, tylko szkodził, nie wiem jak ktokolwiek mógłby to polecać) Było tego wiele... nie pamietam już wszystkiego... antybiotyki moge plecić jeśli ktoś za ok. miesiąc ma baaardzo ważna okazję i chce ładnie wyglądać... Jak wspominałam, wszystko jednak wraca. Hormony nektórym odmieniły życie, ale wiem dobrze że innym jeszcze bardziej pogorszyły (trądzik sterydalny, straszne ropne pryszcze, ropa, nacieki ropne...) dlatego bardzo sie boje spróbować skoro teraz nie jest ze mną tak źle. Jeśli już najlepszy ze wszystkich jest (wg. opini internautów pacjentów CILEST) Naprawde ważne jest by ograniczyć (ale nie wyeliminować!) czekoladę, tłuszcze i smażone potrawy, ostre przyprawy i alkohol w dużych ilościach/wysokoprocentowy, jadać zdrowo, warzywa, owoce i jak najmniej przetworzoną soję. Nieoceniona jest w tym wypadku pogoda ducha, o którą tak trudno przy trądziku... Ktoś może mieć wątpliwości, ale stres często nasila kłopoty skórne. Co więcej może je nawet powodować!! Dobry lekarz na pewno przyzna mi rację:) Pozdrawiam wszystkich walczących z własnym ciałem;)

Gość Suri
podobnie jak Skinoren* sorry : )

Gość wlkp
to co ja mam dopiero powiedziec,mam 18 lat i od 3 lat mam tradzik a od pol roku mam depreche nie wychodze z domu nawet uzywalem juz chyba wszystkiego co tylko mozna i nic k u rwa nie pomaga jak tak dalej pojdzie to sie chyba zabije rasowo nie wytrzymuje strzele se kulke w leb albo sie powiesze

Gość Suri
Nie mów tak... dla mnie też jest to ogromny problem... nie moge znaleźc sobie chłopaka bo sama sobie sie nie podobam... Kilka miesięcy temu zaczęłam chodzić z pewnym, ale przestało mi zupełnie zalezec po kilku tygodniach, poczułam do niego tylko odrazę, że podoba mu się, a nawet kocha kogoś takiego jak ja. W czasie brania antybiotyków, gdy zauważałam poprawę, dostawałam skrzydeł, byłam chodzącą energią, emanowałam szczęściem. Wraz z nawrotami odmieniałam się i ja. Jeśli decydowałam sie na wyjście to często snułam sie ulicami, ze spuszczoną głową i zastanawiałam czy nie rzcić pod samochód. Teraz jest lepiej ale przedewszystkim z moim samopoczuciem. Wiem że jeśli sama siebie ni pokocham to nikt mnie nie pokocha, nie bedę w stanie dać nikomu szczęścia. Zaczęłam zachowywać sie bardziej pewnie. Niektórzy mają zepsutą duszę, są dwulicowi. Nasz problem zazwyczaj widać na pierwszy dokładniejszy rzut oka, a przecież osoby które nie uażają się za pępek świata zwykle mają piękne wnętrze : ) Pozwalam sobie i światu na przyjaźń, wkrótce mooze pozwolę sobie na miłość. Zadbaj o zdrowa miłość własną, uśmiech a i na zewnątrz świat będzie Cię lepiej postrzegał //Troche to nijak ma sie do pierwtnego tematu ellezzy ;) //

Gość wlkp
ja tak nie moge hu j mnie strzela jak musze wysc na dwor jestem mlody i uczuje sie jak by mnie wszystko omijało kontakty do przyjaciul zerwalem bo juz nie chce im sie pokazywac specjalnie nie zdalem szkoly w tym roku i juz nie mam zamiar tam wracac nie wiem co robic jak nie dlugo sie nie poprawi to se naprawde cos zrobie odkad mam tradzik mam tez widoczna zyle na srodku czola poprostu nie wytrzymuje juz

Gość wlkp
poprostu nie akceptuje sie

Gość Dwyane
A ja umarłem 28 sierpnia o godzinie 23:40

Gość wlkp
cmoknij kutasa pedale

Gość POpcieć
ja tez sie nie akceptuje :(

Gość Dwyane
hehehehehehehhe i dobze ci tak niedobly kotecku :P

Gość Dwyane
A teraz na serio WLKP czy jak ci tam, idź do apteki i kup sobie ISOTREX, ja to teraz właśnie używam, smaruj sie tym 2 razy dziennie, po kilku dniach będziesz odczuwał pieczenie po smarowaniu i skóra ci będzie schodzić, dzięki czemu pozbędziesz się trądzika tak jak ja właśnie już sie go pozbyłem, jeśli nie próbowałeś tej maści ISOTREX jeszce to mówie ci wypróbuj Pozdro Wlkp :) Akceptuje Was Wszystkich, muaaaaaaaah

Gość Diana_15
Suri mądrze piszesz o tym wszystkim! Ja też mam problrmy z cerą i najprawdopodobniej za niedługo zamówie ten krem ellezza. Czasami miewam takie załamki, że szok!! Mam już tego kompletnie dość! Zamierzam z tym skończyć raz na zawsze! Mam nadzieje, że mi to pomoże zarówno na trądzik jak i na plamy(blizny) po nim. Bo u mnie teraz jednak bardziej są widoczne te plamy, nież pryszcze bo tych nie ma już tak perfidnie dużo!

Gość wlkp
Dwyane ile to kosztuje i ile lat miales tradzik i przez jaki czas brales ta masc?

Gość Dwyane
ISOTREX jest wydawany na recepte kosztuje 40 złotych, efekty są widoczne już po 3 tygodniach (pełny efekt - 3 miechy), przez ten czas skóra na twarzy się łuszczy (bo tak musi sie robić). Zresztą trzeba przeczytać ulotke, tam wsio jest opisane. A tak poza tym powinno się zmienić tytuł tego tematu z "ELLEZZY" na "DOKTOR DWYANE RADZI". PZDR