Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maja1230

KREM LIKWIDUJĄCY BLIZNY Z MANGOTV ELLEZZA KTOŚ WYPRÓBOWAŁ? DZIAŁA CZY TO ŚCIEM

Polecane posty

Gość enx
nic wam nie pomoze trzeba odczekac te pare lat

Gość nie_wiem_nic
ja wam moge tylko podac link na allegro, sami ocencie czy warto [ja mialem tą maść i oceniam ja na 5 w skali 1-6] http://allegro.pl/item148211035_kamille_zinci_germany_tradzik_wypryski_100_.html z resztą że koleś sprzedał prawie 1000 sztuk juz na allegro tej maści i ani jednego negatywa nie ma to chyba samo mowi za siebie. Pozdrawiam i życzę wszystkim powodzenia... :*

Gość wlkp
sciema w huj to jest widac ze te pozytywy jakies samo robione sa

Gość nie_wiem_nic
Koleś ale Ty tępy jestes normalnie aż żałośnie!!! wej sobie na informace o użytkowniku (bo chyba nie wiesz że jest cos takiego) i tam zobacz czy ma jakiegoś negatywa. Sorry, ale ciema jak huj sie nazywac miales chyba.

Gość nie_wiem_nic
Ja nie wiem że zawsze gdy ktoś komuś chce pomóc to musi pojawić się jakiś cymbał z nieuzasadnioną krytyką. No ale trudno, jak to powiedział Jean Cocteau "Dramatem naszych czasów jest to, że głupota zabrała się do myślenia." Ps. Chuj, a nie huj [to tak na przyszłość, może przynajmniej tego się nauczysz]

Gość No-scar
Czy komuś pomógł??

Gość nie_wiem_nic
Czy co komuś pomógł??? No widać co ludzie chyba piszą nie!!!??? Czy wy czytać nie umicie? Dla jaj chyba 1000 osób mu pozytywa nie wystawiło.

Gość a kto pisze
ze No-scar jest zły??

Gość nie_wiem_nic
No okej, tylko że ja o niebie a ty o chlebie i już myslałem że pytasz o tą maść co ja ją poleciłem czy komuś pomogla...

Gość wlkp
wez gdzies indziej ryj banie swiomi cytatmi pedale

Gość juhdkgxdkvnkfl
no i jakie efekty? pytam tych ktorzy uzywaja eliciny/ellezzy

Gość założycielka tego topiku
zużyłam już dawno ten krem niestety nie spełnił moich oczekiwań, trochę jakby bledsze sie zrobiły, niestety blizn wklęsłych to nie zlikwiduje

Gość ssdi
kremy nic nie pomagaja mialem tradzik okolo 6lat potem chodzilem do kosmetyczki i ona mi oczyszczala twarz raz w tygodniu troche kosztowalo ale to co oplacalo sie teraz mam buzke jak pupcia niemowlaka zycie sie zaczyna od naowa ludzie

Gość m.w.s.
Przeczytałam praktycznie wszystkie komentarze... To się wypowiem;)... Krem Ellezza... Kupiłam, ja jeden i moja mama jeden. Z tym wyjątkiem, że ja na trądzik i blizny potrądzikowe, a mama na zmarszczki;). Używam go już... plus/minus miesiąc, dokładniej mówiąc 3 tygodnie. Prawie mi się kończy, ale widzę efekty. Nie były one natychmiastowe. W pierwszych dniach miałam wysyp, a w późniejszym czasie zaczynało się goić. Jest to dobry krem na zapobieganie, ale nie na kompletne wyleczenie, tak mi się wydaje. Oprócz Ellezzy używam też innych rzeczy. Dam Wam dobra radę;). Kupcie sobie w aptece zioła przeciwtrądzikowe z Bratka i pijcie je (przynajmniej) raz dziennie (bo powinno się trzy). To oczyszcza organizm z toksyn i powoduję, że skóra jest "czysta" od wewnątrz, ze tak powiem;). Ponadto z naparu, (czyli po otwarciu torebki zostają te "fusy";)) róbcie sobie maseczkę na twarz i trzymajcie około 20-30 minut. Dziwnie to wygląda, bo jakbym wyszła z buszu, ale też pomaga;), także polecam. Jeśli ktoś ma bardzo duże krosty, to niech smaruje to maścią wysuszającą - Tormentiol. Nie na wszystkich działa, ale warto spróbować:). Jeśli ktoś chciałby się poradzić albo podzielić się swoimi informacjami i sposobami zwalczania tego świństwa to zapraszam na gg ;) - 6786336 Pozdrawiam:)

Gość ssdi
gowno prawda pijem bratek tez i mi tyko gorzej sie robilo

Gość m.w.s.
Jak go pijesz dwa dni to jasne, że zrobiło się gorzej; p... Najpierw jest wysyp, niezależnie od tego co używasz, bo najpierw to wszystko musi ze środka wyjść;p... Proste ;)...

Gość ssdi
ale pijem z miecha to wiem lapiej esolu

Gość m.w.s.
LOL... Sorry, ale przepaść intelektualna nie pozwala mi na dłuższą konwersację z Tobą, wybacz:P... Co do topiku... Chciałabym się zapytać o jedną rzecz. Czy ktoś używał Differin? Jeśli ktoś używał, to czy po dłuższym jego stosowaniu łuszczyła się wam skóra i strasznie piekła twarz:|? I czy w ogóle pomógł? Z góry dzieki za odpowiedzi:)

Gość WODZU
KILKA LAT W TYM BIZNESIE JEDYNE CO WAM POWIEM TO JESLI CHCECIE POKONAC TRADZIK TO NIE LICZCIE NA TO ŻE PRZEZ NOC CZYT PRZEZ JEDEN MIESIĄC ZEJDZIE ZNIKNIE PORUSZYŁ KTOŚ TEMAT BRATKA DORZUCE DO TEGO POKRZYWE I WYCZYSZCZENIE JELIT MOI DRODZY TYLKO UWAGA CAŁY SYF KTÓRY MACIE W ORGANIŹNMIE MUSI KTÓRĘDYS WYJŚĆ I JA I WY MAMY SŁABIUTKO ZABEZPIECZONA SKÓRE WIEC GWARANTUJE DUŻO KROST DUŻO WYPRYSKÓW I KILKA NOWYCH BLIZN ALE JAK SIE DOBRZE WYCZYŚCICIE OD ŚRODKA TO BYLE KREM ZADZIAŁA ALE NIE NA BLIZNY JAK PO ZDERZENIU Z TIREM NIESTETY TU TRZEBA NA WĘŻA SKÓRE ZRZUCIĆ I TU TYLKO LEKARSKIE WSPARCIE BO NA BLIZNY SŁABOWIDOCZNE TO MIESIĄC NA MASECZKACH WYBIELAJĄCYCH WYSTARCZY (SOK CYTRYNA 20 MIN OGÓREK 10 MIN ITP) AHA I DIETA MOI DRODZY NIESTETY DIETA JAKO BYŁY PAKER I NIESTETY PIJAK NIEWYLECZONY MUSZE STWIERDZIĆ WASZ WYBÓR ALE I JEDNO I DRUGIE WZMAGA TRADZIK AHA I PROPONUJE NIE ZAKOCHIWAĆ SIE W KREMACH PREPARATACH WSZYSTKO TRZEBA ZMIENIAĆ MOJA TWARZ TO TAKI MUTANT ŻE WSZYSTKO PRZETRZYMA MUMIE WYMIEKAJĄ ŻYCZE SZYBKICH EFEKTÓW JA WYLECZYŁEM SIE SAM EKSPERYMENTUJĄC BO PARE LAT ZMARNOWAŁEM Z LEKARZEM KTÓRY UCZYŁ SIE FACHU NA MOJEJ TWARZY WIĘC KORZYSTAJCIE ZE SPRAWDZONYCH DERMATOLOGÓW KOSMETYCZEK NIE ZAWSZE WARTO OSZCZĘDZIC PARE ZŁOTYCH

Gość Bratek tak
BRATEK tez polecam, pilam i byly efekty, ale najgorzej jest trwac w tym postanowieniu. Parzenie ziol 2 czy 3 razy dziennie to byla dla mnie katorga.

Gość m.w.s.
Piję bratek już od dwóch tygodni, z przerwą i widzę, że są efekty, bo skóra jest wyczyszczona jak to ktoś napisał wyżej - od środka;). Dodatkowo zero słodyczy (umh;/), chociaz mama poleciła mi, żeby jeść te dla cukrzyków... Zobaczymy:P... Narazie używam differinu na noc i tylko na noc, a na dzien daje normalny krem nawilżający, ale nie wysuszający Nivea Viseage. Choć i tak chyba przejdę się jeszcze do dermatologa zobaczyć, co mi przepisze... We'll see:P

Gość monella
Kupiłam ellezze i stosowałam przez 3 tygodnie bo na tyle wystarcza opakowanie 30 ml, stosując 2 razy dziennie. Niestety nie jest zbyt wydajny, ma konsystencję żelową.Jestem zadowolona teraz znowu planuję zamówić ale 60 ml. Po 3 tygodniach stosowania twarz jest wygładzona, bardzo dobrze napięta i ujędrniona, plamki potrądzikowe bledsze.

Gość wodzu
no widze ze ktos stosuje i jest zadowolony z produktu który miał byc tematem tego forum tylko mam pytanko czy ktos stosował to długo i czy ten ktos miał blizny te prawdziwe bo tradzik trzywągrowy czy blizny widzoczne pod mikroskopem to jednak nie to z czym ludzie z długim starzem mają problem prosze o szczera odpowiedz pytam o czas powyżej 3 miesięcy

Gość m.w.s.
stosowałam ten krem (Ellezza) tyle, na ile starczyło mi jedno opakowanie + dokończyłam po kremie mojej mamy, bo mi trochę swojego zostawiła;). Używałam powyżej dwóch miesięcy i muszę powiedzieć, że złagodziło to blizny, ale ich kompletnie nie usunęło. Więc zaczęłam pić bratek, żeby zadziałać 'od wewnątrz'. Z miarem upływu czasu korzystania z tego kremu zaczęły mi się pojawiać nowe krosty, a i staly się też bardziej czerwone. Reasumując: W małym stopniu złagodziło, ale nie pomogło i nie pomagało. Śmiem twierdzić, że jeśli krem jest do wszystkiego, to tak naprawdę jest do niczego;].

Gość bzz
bardzo polecam na blizny zestaw Loreal REFINISH DO MICRO-DERMABRAZJI - okolo 50zl lub GARNIER PURE PEELING - 20zl ... ten 2gi gorszy w dzialaniu na blizny ale powoduje, ze skora przestaje szybko robic sie tlusta, co za tym idzie redukuje powstawanie tradzika ( tak jest u mnie ), do tego uzywam masci z allegro http://www.allegro.pl/item155031236_kamille_zinci_germany_tradzik_wypryski_100_.html ktos przedemna dawal juz do niej adres. Mi pomaga ... moze nie bylo natychmiastowych efektow ale z czasem widac mocna poprawe. Proponuje tez wszystkim osobom z tradzikiem odstawic slodycze i piwo, alkohole wysoko procentowe - u mnie - nie powoduja zadnych wysypow pryszczy. Do tego rozne soki z witaminami ( np tymbark 12 witamin ) pomagaja oczyscic organizm - pije 1L na 2 dni i naprawde widze roznice. Zdrowe odrzywianie to podstawa, orzechy, warzywa, owoce, tluste potrawy w oparciu o te skladniki nie powoduja zmian tradzikowych. To moje doswiadczenia jesli chodzi o leczenie tradziku. Mi pomaga.

Gość nie_wiem_nic
Tak, Kamille Zinci pomaga z allegro faktycznie pomaga, tylko że jest on z naturalnych, mało aktywnych składników produkowany. Dlatego tak jak napisał poprzednik od razu efektow nie widac. Ja zauważyłem wyraźne zmiany po ok. 2 tygodniach. Mam go juz miesiac i zostalo 2/3 opakowania, więc jest bardzo wydajny. Używam go na noc w nastepujacy sposób: Najpierw myję twarz żelem antybakteryjnym "Tin-Tin", osuszam i robię taką cieniutką maseczke na całą twarz, w miejscach zmian troszke grubszą warstwe nakładam. Rano znowu myję twarz zelem "Tin-Tin", osuszam i smaruję kremem "Bambino". Po 2 tygodniach w (moim przypadku) znaczna poprawa, nawet zauwazyłem że płytkie blizny się wygładzać zaczynają. A co do głębszych to nie mam pojęcia co zrobić. Słyszałem że na "średnio głębokie" pomaga peeling, ale spotkałem się też z opinią ze mozna kupic bardzo drobny wodny papier scierny 1500 lub wiecej i "szlifować" miejsca blizn. Delikatnie nie powodując krwawienia. Czy ktoś próbował?

Gość wodzu
z tym papierem ściernym to proponuje uważać inne rozwiązanie szczoteczka sam stosuje bo robiąc peeling jakoś brodzie zawsze sie udaje więc musze ją potem dopieścic, Co do Peelingów to z tego co na sobie przetestowałem to jednak CLinicue dobrze ściera i bardzo nie podrażnia jak żucicie na to potem Aloes to rano skóra jest ok. Czyli Ellaza nie działajet podobno to podróbka Ellaciny niewiem nieznam nie stosowałem co do rzeczy któe sprawdziłęm na sobie to polecam Dermike krem nawilżajacy niestety problem z polćzeniem go z czymś na noc to co ja stosuje na codizeń to na dzień Efeklar K na noc normaderm na noc jak nie przesadze z niewłasciwym zarciem czy piciem problemu poza bliznami żaddnego aha trafiłem w Rossmanie na maseczke antytrądzikowa nie pamietam jakiej firmy działa polecam ja twarz myje biothermem z serii t drogi ale skuteczny ale wczesniej stosowałem neutrogene nie widze jej tera działa, generalnie działa to na mnie ale na Was może nie działać aha Efeckar też zmniejsza blizny ale nie te duże tylko te któych trzeba szukać z lupą niestety te duże bitewne chyba juz mi pozostaną

Gość nie_wiem_nic
Spoko... podobało mi sie wlasnie to zdanie szczegolnie: "na mnie dziala, ale na was moze nie dzialac." Bo wlasnie o to chodzi ze nie kazdy preparat na kazdego tak samo dziala. U jednych po zastosowaniu przypuscmy preparatu XXX bedzie natychmiastowa poprawa, u drugich ledwo zauwazalna, a u jeszcze innych moze wrecz powodowac nasilenie choroby. I caly problem polega na tym że trzeba odszukac ten wlasciwy, sposrod niezliczonej rzeszy produktow obecnie znajdujacych sie na rynku. Dlatego prosil bym nie pisac czegos w stylu... "a gówno prawda, mi sie jeszcze gorzej zrobiło, odradzam, nie kupujcie tego!!!", bo Tobie moze akurat jeszcze bardziej zaszkodzilo, a innym moze pomagac. Wszystko zalezy bowiem od rodzaju skory i jak narazie nie wynaleziono sposobu za pomoca ktorego mozna by dopasowac z duzym prawdopodobienstwem konkretny produkt, do konkretnego rodzaju skory, lub poprostu za pomoca badan skory wykazac ktory preparat bedzie najlepiej odpowiadal. To by znacznie poprawilo sytuacje, bo jak na razie trzeba stosowac metode prob i bledow. Takie tematy jak ten poprostu nie podaja konkretnej odpowiedzi co jest dobre a co nie, co mozna stosowac, a co powoduje jeszcze wieksze szkody. Pomagaja tylko oszacowac ktory produkt moza sprawdzic jako nastepny, jezeli obecnie stosowany nie przynosi zadowalajacych efektow. Pozdrawiam :P

Gość m.w.s.
testować, testować, testować - po prostu;) i używać to, co pomaga najlepiej;)