Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kees

Postaram się Wam pomóc w doborze PERFUM. Zapraszam

Polecane posty

Gość at_lantyda
Cześc Kees a o mnie zpomniałaś...?:)

Gość Scylla
Jestem niską, szczupłą brunetką, 32 lata, ale wyglądam młodziej. Z natury jestem małomówna.Lubię dobrą literaturę i sztuki piękne.Co do zapachów, podobały mi się sexy grafitti, ale już wyszły z użycia, niestety.Co mi doradzisz?

Witajcie! Nie mam zbyt wiele czasu, ażeby pisać..ale chciałam Cię Kees zapytać, czy podoba Ci sie zapach męski-J.P.G-LE MALE? Mój mąż jest nim zafascynowany..choc jest dla mnie zbyt kobiecy..jakiś taki zbyt słodki...co o nim sądzisz? Chciałabym wiedzieć, czy długo utrzymuje się na skórze i czy ładnie prezentuje się na skórze..?

At_lantyda, przepraszam. Pominęłam Cie niechcący.. 1) Armani Emporio City Glam ( czarna porzeczka, śliwka, kolendra,bułgarska róża, frezja,paczula, piżmo, mech, nuty drzewne) 2)Calvin Klein Obsession Night ( bergamot, mandarynka, białe kwiaty, korzeń angeliky,róże, gałka muszkatołowa, jaśmin,gardenia,bursztyn, drzewo sandałowe, kaszmirowe drzewo, bób tonka, wanilia) 3)DKNY Black Cashmere( czerwona róża (Red Marechai Rose), korzeń Masala, biały pieprz, szafran, paczuli (Patchouli Singapour), muskat, goździk,kwiat janowca, afrykańskie drzewo Wengue, kadzidło) Deni 1) Guerlain Shalimar ( bergamotka, irys, cytryna, cedr,wanilia, jaśmin, róża, bób tonka, żywica, paczuli,ambra, kadzidło, balsam peru) 2)Yves Saint Laurent Nu ( bergamotka, kardamon, dzika orchidea, czarny pieprz, kadzidło, piżmo, sandałowe drzewo, wetiwer) 3)Bvlgari Omnia ( mandarynka, szafran, imbir, kardamon, czarny pieprz,herbata Masala , kwiat lotosu,biała czekolada, indyjskie drzewo)

Scylla 1) Cerruti Image ( jaśmin, gruszka, grejpfrut, pieprz, piżmo, ambra, liście brzozy) 2) Carolina Herrera 212 On Ice Brown ( bergamot, mandarynka, grejpfrut,róża, piwonia, jaśmin, gardenia, kwiat lotosu,sandałowe drzewo, piżmo) 3)Azzaro Azzura ( niezapominajki, dzikie konwalie, bergamot,dzikie kwiaty, mandarynka, czarna porzeczka,morela, jeżyna, wanilia, róża, jaśmin, fiołki) Cześc Perfumeryjka, jak tam po świętach?? Bo ja chyba z 10kg cięższa ;) Nie lubie żadnego męskiego J.P. Gaultier, bo są słodkie, a męskich słodkich nie dzierżę :) Ale się długo utrzymują, bardzo..Ale największym w/g mnie męskim śmierdzielem jest Yves Saint Laurent Kouros. Fuj ( sorry jak kogoś obraziłam, ale ja nienawidze tego zapachu, blee)

ja też jestem cięższa o jakies 9 kg..(hhihihii)..właśnie jestem tymczasowo u znajomej i nie bardzo mam czas pisać..ale poniważ rozmawiamy o perfumach, postanowiłam zasiegnąc porady u Ciebie(czyli fachowca!) Nie wiem juz co mysleć o moim mężu i jego upodobaniach: napisze Ci może, jakie on miał ostatnio: I.Miyake-l Eau De Issaey Homme-miał C.Herrere-212, miał Dunhill-Dunhill i teraz mi jęczy, że chce coś bardzo trwałego i bardzo intensywnego..ja już zachodze w głowę! Doradź mu coś..mi sie wydaje tak podświadomie, że on pomimo wszystkiego kocha zapachy ciężkie, pudrowe i cedrowe..ale nie jestem tak do końca tego pewna..a tu BACH! J P G mu się spodobał..ehhh..zbił mnie z tropu..może masz jakiś pomysł??

Nie dodałam jak on wygląda:ciemny blondyn,dość dobrze zbudowany,charakter..no cóż..taki jak ma lew! Jest spod lwa! Waleczny, egoista troszkę...ambitny...może coś Ci to pomoże...

Ja tez jestem spod lwa :p Niech sie tylko z daleka od Kourosa trzyma Pudrowe męskie, może pójdziemy bardziej w cedr i nuty drzewne...sama nie wiem ... Escada Magnetism for Men (brazylijskie drzewo pieprzowe, saffron, drzewo cedrowe, drzewo sandałowe, skóra, amber, balsam tolutański i piżmo) Mugler Amen albo Bmen ( też są słodkawe, ale nie tak \"damsko\") Lolita Lempicka Au Masculine Fraicheur (anyżowa woda, zielony bluszcz, fiołek, absynt, drzewo kaszmirowe i cedrowe, wetiwer, cistus) Kenzo - Pour Homme (szałwia, goździk, gałka muszkatołowa, mech dębowy, paczula, drzewo sandałowe i cedrowe, piżmo, wetiwer, irys, bambus, nuty jodu, drzewo różane) Dior Dune ( fiołek, czarna porzeczka, jaśmin, mandarynka,szałwia, bazylia, hedione, listek figowy,drzewo sandałowe, drzewo cedrowe, bób tonka, mech) Dior Homme ( irys, ambra, kakao, kardamon, lawenda, vetiver, patchouli, bergamotka, piżmo)

Dziękuję Ci bardzo- jeszcze chciałam spytać, myslisz, że ten nowy BULGARI-hmm..chyba AQUA taki zielony(męski)..mógłby być? Ostatnio mi się nawet spodobał..dziękuję Ci bardzioooooooo...

On jest świeży, a jak mąż nie lubi, to może nie przejść. Ale spróbować zawsze można :) Przynajmniej mój mąz ostatnio \"słucha się\" mnie jeśli mowa o perfumach, na szczęście skończył mu się XS Paco Rabbane i teraz ma Lacoste Stay in Play ( jeden z moich ukochanych męskich zapachów)

XS-P.Rabanne-mój kocha!! Tak samo, jak miał manię, gdzieś 6 lat temu, że psikał sie na okrągło-Cerutti Image! Ale mi on nie bardzo podchodził..być może miałam go dosyć! Mnie on dusił! Ale XS -kocha nadal! Tyle, że chciał własnie coś innego...

Kees, moge sie wprosic? ;) Ciekawe, czy znajdziesz cos fajnego dla mnie... Wysoka blondynka bardzo jasna farbowana, czasem z odrostami. Bez nadwagi, ale i nie chuda. Ciemno-brazowe oczy, jasna cera. Kochajaca koty ponad wszystko. Niecierpliwa, przekorna, przewrazliwiona, z lekka nerwica :P Jeszcze moge powiedziec, ze moje ulubione to: Acqua di Gio, Escape CK i Narciso Rodriguez.

no mój tez się uwziął na tego XS a mi on nie pasi i tyle, wole inne zapachy, poza tym ten xs jakoś nie tak sie na nim układał, był płaski i bez wyrazu, a np na moim bracie pachnie dużo lepiej :)

Gość bebebe
ja też chcę!:) 19 lat, szczupła brunetka o niebieskich oczach. Lubię zapachy owocowe. Jeśli chodzi o osobowoś to jestem wesoła, towarzyska, uwielbiam też książki:)

ANUSIA! Jesteś bardzo do mnie podobna...jeśli chodzi o wygląd i jeśli chodzi o cechy charkateru..Pozdrawiam..(Ciekawe, czy gust mamy podobny..?) Przeczytaj sobie wczesniej, co ja lubię..Pozdrawiam!

ja też poproszę :) 18 lat, włosy czekoladowy brąz, oczy też ciemnoczekoladowe, cera raczej jasna, chociaż zeson opalania się zbliża (bo do solarium nie chodzę), szczuplutka i drobniutka (1,63), raczej wesoła, zdecydowanie otwarta, chociaż bywam i tajemnicza, dusza towarzystwa, wszędzie mnie pełno, bardzo imprezowa (przydałby się bardzo trwały zapach) lubię zapachy raczej ciepłe, z nutką orientalizmu, ale nie bardzo ciężkie (zresztą to mi nawet do wieku nie pasuje), uwielbaim zapach cynamonu, szulam perfum \" z charakterem\", no i takich, które podziałają na mojego mężczyznę ;) [łatwo się domyślić jak mają działać - lubię czuć się przez niego pożądaną]

Czesć Anusia, głupie pytanko, jasne :) Też kocham koty, a najbardziej mojego:) 1)Carolina Herrera Chic ( magnolia, jaśmin, płatki róży, czerwona frezja,kwiaty pomarańczy i mandarynki,sandałowe drzewo, piżmo, ambra,wanilia) 2)Fendi Fantasia ( bergamotka, morela, hiacynt, róża, konwalia, jaśmin, orchidea, mech, drzewo sandałowe, wanilia, bób tonka, kwiaty pomarańcza, lilie, piżmo) 3)Nina Ricci L´Air du Temps ( jaśmin, gardenia, pieprzna róża,goździk, piżmo, ylang-ylang,drzewo sandałowe, irys)

bebebe, owocowe, w sam raz na lato :) 1)Kenzo Summer ( bergamotka, cytryna,mimoza, fiołek, mleczko migdałowe,piżmo, ambra, drzewo cedrowe, stytaks) 2)Cacharel Amor Amor ( mandarynka,pomarańcza,różowy grejpfrut,lilie,róże,kwiat Melati, konwalia, jaśmin, bergamotka,czarna porzeczka, wanilia, drzewo sandałowe, białe piżmo,ambra) 3)Escada Pacific Paradise( sorbet kokosowy, limonka, ananas, physalis,wata cukrowa, kwiat bananowca, hawajski solny kwiat,drzewo sandałowe, ambra, pudrowe piżmo) mlae 1) Max mara \"Max mara\" ( soki roślinne, imbir, sycylijska cytryna, magnolia, biała lilia i orchidea, na dnie trzcina cukrowa, piżmo i drewno egzotyczne) 2)Kenzo \"Jungle\" ( kardamon, mandarynka, korzenne goździki, ylang-ylang, mango, kminek, na dnie paczula, lukrecja, piżmo) 3)Dior Addict ( kwiat jedwabiu, liść mandarynki, kwiat pomarańczy, bułgarska róza, wanilia, sandałowiec, mimoza, jaśmin, bób tonka, Night Queen Flower.) 4)Azzaro \"Visit\" ( Pieprz i liście gorzkiej pomarańczy, róża pieprzowa i indyjski jaśmin, na dnie Bursztyn, piżmo i fasola tonka)

haha, wyobraz sobie Kees ze mialam Chic Herrery :) tylko chyba z moja skora sie nie zgadzaly, bo bardziej podobal mi sie zapach z korka od buteleczki niz na mnie :( Nina Ricci - nie bardzo... a o Fendi Fantasia nawet nie slyszalam, ale jak je zobacze, na pewno wyprobuje. Probuj dalej, jesli masz ochote :D Jeszcze Ci powiem, ze moim ulubionym kolorem jest turkusowy, ubieram sie tez na czarno, natomiast nie lubie perfum w kolorze fioletowym i we fioletowych opakowaniach. Co do kotow, to ja wyznaje zasade \"wszystkie koty nasze sa\" i czasem uswinie sobie ubranie, zeby zobaczyc i zagadac do jakiegos mruczka, ktory schowal sie pod samochodem. Perfumeryjka - milo mi :) z tego co napisalas, lubie Envy Me i DKNY troche, ale i MaxMare, ktorej Ty nie za bardzo.

Kees! Jak pachnie ten Narciso Rodrigez- nie znam tego zapachu! Chętnie się dowiem, jak on pachnie i do czego jest choć troszke podobny..Pozdrawiam i życzę miłego wieczorku!

Anusia! Czy kolor fioletowy wzbudza u Ciebie niepewność, strach i niepokój? Mi sie kojarzy z pioktaniną, którą to mi mama wiecznie gardło pędzlowała w dzieciństwie!(choć zastanawiam się, czu przypadkiem nie kojarzy mi się z denaturatem, który w komuniźmie stał na półkach..hehe) Poza tym-moimi kolorami-sa kolory ziemi! Pozdrawiam i juz uciekam!

Rodriguez pachnie pizmem i troche pomarancza. Niestety niepodobny chyba do niczego, co znam. (Ze sie tak wryje i odpowiem na pytanie nie do mnie adresowane :) )

Rodriguez ( kwiat pomarańczy, lotos japoński, ambra,wanilia, wetiwera, piżo, nuty drewniane) Taki elegancki klasyk, troszkę płaski jak dla mnie, ale w sumie spoko:)

Nie wiem, co mam z tym fioletowym ;) nie lubie go w perfumach, jakies takie uprzedzenie. Jak widze fioletowa buteleczke, od razu wiem, ze zapach mi sie nie spodoba, co sie zreszta sprawdza. W innych sferach zycia fioletowy mi nie przeszkadza :P

Gość hihotek
Kees - padam do nóżek!!! Dzięki za odpowiedź!!! 🌻🌻🌻🌻🌻

Anusia, to ja jeszcze postrzelam w Twoje zapachy :) a może trafię bo te Chic to taki na poł trafiony ;) - Issey Miyake Le Feu d\'Issey Light -Clinique Happy Heart ( hiacynt, mandarynka, ogórek, żółte pierwiosnki, kwiat dzikiej marchwi, drzewo sandałowe) -Lacoste Touch of Pink

Kees, nieee... :( zdecydowanie nie Lacoste i Happy Heart tez nie ;) firmy Issey Miyake tez nie lubie, chociaz nie jestem pewna, czy znam ten dokladnie zapach, o ktorym piszesz Glupio mi, ze glowe Ci zawracam i mam ochote teraz schowac sie pod stolik komputerowy i nakryc dywanem. Na pocieszenie powiem Ci, ze panie w drogeriach tez maja ze mna utrapienie. Z zapachow swiezych jedne lubie, innych nie, tak samo z orientalnych mam swoje ulubione, a inne mi sie nie podobaja, analogicznie w owocowych, kwiatowych i chyba wszystkich innych kategoriach.

Przynajmniej wyzwanie, a i tak najgorszymi klientami są chłopy, oni to marudzą i prawie nigdy nie wiedzą czego chcą :) -Moschino Cheap And Chic ( bergamotka, gorzki pomarańcz, yuzu, różane drzewo,kwiaty wodne, fiołek, jaśmin, goździk, peonia, frezja, dzika róża,wanilia, drzewo sandałowe, piżmo, bursztyn, wetiwer, bób tonka, ambra) -Guerlain L´Instant ( magnolia, irys, cytrusy ,jaśmin, wanilia, ylang-ylang ,ambra) -Chopard Mira-Bai ( Bergamotka, frezja, czarna porzeczka, konwalia, róża, brzoskwinia, sandałowe drzewo, ambra, karmel)

Gość Madziaaaaaaa
ja sama jestem ciekawa jaki zapach do mnie pasuje? mam 20 lat. jestem ciemna blondynka, mam niebieskie oczy i jasna cere, jestem z zasady serdeczna. ostatio oziebla :) mam 166 cm wzrostu i mam na imie Magdalena :) zazwyczaj uzywam perfumki z avonu \"joyful yellow\". nie lubie slodkich zapaszkow bo przyprawiaja mnie o mdlosci :) pozdrawiam

Dzieki :* za cierpliwosc tez ;) L’Instant bardzo lubie, chociaz nigdy sobie nie kupilam. Pozostale dwa wyprobuje tym chetniej (nie znam). A moj chlop to chyba wyjatkowy :) bo podobaja mu sie wszystkie zapachy, jakie mu kupie i - przynajmniej w tej materii - nie marudzi :P Kees, a jak pracujesz w perfumerii, to moze sie orientujesz co stalo sie z czarna Organza Givenchy? Od dawna jej nie widzialam, a to byl jeden z moich ulubionych zapachow :(