Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kees

Postaram się Wam pomóc w doborze PERFUM. Zapraszam

Polecane posty

oczywiście zostałam pominięta , więc piszę jeszcze raz....... 26 lat , 170cm, szatynka , brązowe oczy. Nieśmiała , \"dzieki\" temu przez nieznajome osoby postrzegana jako zarozumiała. Generalnie jestem zamknięta w sobie i nieufnie podchodze do nowych znajomości. Otwarta , spontaniczna i wesoła jestem tylko w towarzystwie najblizszych przyjaciół.

Milunia24 1)Estée Lauder Beautiful ( bergamot,cytryna, czarna porzeczka, Ylang-Ylang,jaśmin, tuberoza,wetiwer,cedr,drzewo sandałowe, paczuli) 2)Arden Beauty ( kwiat ryżu, włoska bergamotka, kwiat niebieskiego lotosu, biała lilia imbirowa, orchidea, sandałowe drzewo, piżmo) 3)Isabella Rossellini Manifesto ( bergamot,bazylia,pieprz, słodki groszek, jaśmin, biała róża, kwiat pomarańczy, lilia, sandał, drewno orzechowe) Wybacz duszyczko 🌼 1)Armani Mania woman ( laur, mandarynka, czarna porzeczka,magnolia, piwonia, konwalia,drzewo cedrowe, drzewo sandałowe, amber) 2)Valentino V ( mandarynka, czerwony grejpfrut, zielone figi, frezja,kwiat czarnej porzeczki, płatki róży, heliotrop,ambra, wanilia, drzewo sandałowe i cedrowe) 3)Givenchy VERY IRRESISTIBLE Sensual Eau de Parfum ( gwiazda anyżu, liście werbeny,róża Liv Tyler, róża Fantasia, róża Passion, róża Emotion, róża Centifolia i piwonia, na dnie wanilia i paczula) Poza tym możesz jeszcze sprawdzić Nina Ricci PREMIER JOUR LUCKY DAY, i Cacharel NOA

Gość Joanna23
Jetsem dość szczupłą osobą,mam 158,mam brązowe włsy z blond pasemkami,cerę brzoskwiniową,malinowe usta,brązowo-piwne oczy.Jestem sosba pozornie spokojną ale tak naprawdę lubię dobrą zabwe,imprezki,lubie poznwac nowe miejsca,ludzi,nie znoszę nudy,czasmi jednak jestem domatorką.Lubię zapachy kobiece,słodkawe,seksowne,z aromatem wanilii,jednak czasmi lubię takze swieze aromaty ale jednka moje ukochane perfumu musza byc bardzo seksy i kobiece,lubię poodbać sie facetom;) Będę bardzo wdzięcznza poradę:-) Z góry dzięki:-) Pozdrawiam gorąco🌻

Witam, Szamanko niemalże:D Mam 160 cm wzrostu, wymiary 90 - 60 - 90 (tylko że przy takim wzroście to nie wygląda jak idealne wymiary modelki, tylko jak kurduplasta klepsydra ;) ), brązowe oczy i włosy. Lubię jazz, maluję, robię autorską biżuterię, jestem od lat szczęśliwie zakochana. Uwielbiam podróże i fotografuję:) Kocham taniec towarzyski:) Jestem zacięta, niezależna i nigdy nie ulegam presji, jeżeli uważam, że dana osoba nie ma racji. Typ buntowniczki. Dla przyjaciół mam całe serce i całą duszę, choć niełatwo zostać moim przyjacielem:) Hehe, ale opis:) Oczywiście z tym buntowaniem się - nie dotyczy to takich sytuacji - Ty po prostu zgadujesz, nie zamieerzam z Tobą polemizować ani podważać Twojej opinii (poza tym - strasznie fajnie, że robisz takie rzeczy! 🌼 dla Ciebie:) Po prostu jestem ciekawa, co powiesz:) Uściski!

Joanna 23 , dobrałam Ci zapachy bardzo kobiece, wszystkie z aromatem wanilii :) 1) Davidoff GoodLife Women ( bergamota, ananas, czarna porzeczka, ylang-ylang, kwiat goździka, figa, róża, jaśmin, magnolia, liście figowca, irys, drzewo sandałowe,wanilia, śliwka, daktyl, mleczko figowe) 2)Jil Sander Sensations ( sandałowe drzewo, mech dębu, lawenda, kwiat pokrzywy, cytryna, cynamon,wanilia, mleczko zbożowe, ambra, piżmo, cedr, paczula) 3)Calvin Klein Obsession for Women ( bergamotka, mandarynka, jaśmin, wanilia, kwiat pomarańczy, aksamitka, kolendra, mech dębowy, ambra) ce-linka, dzięki za kfiatka 👄 . Szamanka- to dobre :) Podoba mi się :) Ten jazz i bunt to w/g mnie grupa kwiatowa, ale z nutką orientu. 1) Giorgio Armani Code Woman ( pomarańcza, bigarade, imbir, esencja kwiatu pomarańczy, miód i drzewo sandałowe) 2) Dior Poison ( śliwka, anyż, drzewo różane, ziele angielskie,tuberoza, jaśmin,kwiat pomarańczy,Ylang-ylang, dzika jagoda, kwiat goździka, miód, cynamon,drzewo sandałowe, drzewo cedrowe, wetiwer, piżmo, wanilia, heliotrop, Opoponax) 3)Arden Red Door ( włoski bergamot, kwiat ryżu, czerwona róża,ylang-ylang,kwiat niebieskiego lotosu, orchidea, imbir, lilia, kwiat pomarańczy, frezja, dziki fiołek,sandałowe drzewo, piżmo, wetiwer)

Witam:) Mam 18 lat, jestem dość niska i szczupła, mam blond kręcone włosy i niezwykle zielone oczy. Jeste żywiołowa, towarzyska, ale także bardzo wymagająca i wybredna( co nie jest aż tak dobrą cechą jak się wydaję). Lubię sport, ale nie ubieram sie sportowo. Mam swój własny, indywidualny styl, który dość ciężko jest opisać...ale spróbuję: lubię niskie biodrówki z ciekawymi paskami, sweterki wiązene w talii. bluzki z dekoltem w serek, koszulki polo w paski... Zazwyczaj używam Burberry Brit i bardzo go sobię cenię za oryginalnośc i charakterystyczny zapach...taki brytyjski:) Jednakże chciałąbym spróbowac czegoś nowego i to w dwóch wersjach : jednej normalnej i drugiej typowo letniej...Masz jaieś pomysły na te 2 typy perfum?

Dziękuję Kess. Noa rzeczywiście lubię wczesną wiosną. Mania women też niegdyś miałam. Co sądzisz o Baby Doll i L\'eau par Kenzo?

Ojej! Hihotek- musiałabyś chyba za mnie zrobić te kwiatuszki...a więc już mówię, co sie ślubnemu spodobało..podoba mu się Diora- Dune, i Lolita Lempicka...Lolitka jest bardzo intrygująca...co do reszty to stwierdził, że zapachy dla księdza...hihihi..:)...(oj, chyba mi się nie udało...miałam zrobić buźkę uśmiechniętą..).Natomiast urzekł go zapach- Estee Lauder- Pleasures..powiedział, że jest nim nutka, która go kusi..ale nie wiem, co to za nutka..oj..z tymi mężczyznami to tak jest...ok- teraz próbuję innego znaku..uwaga:ma być serduszko-❤️..tymczasem- miłego dzionka życzę!

To moze i ja? Na co dzien wole swieze zapachy, takie pobudzajace, orzezwiajace. Na jakies wieczorane wyjscia wole zapachy bardziej slodkie, ciezsze. Mam 24 lata (daja mi max 19), naturalne wlosy - jasny braz (obecnie rude), dlugosci do lopatki, blada cera, niebiesko-zielone oczy (czasem wygladaja jak szaro-zielone). \'Standardowa\' oprawa oczu, nie cimna, ani specjalnie jasna. Generalnie jestem optymistka, wole sie smiac niz plakac, chociaz dolki tez sie zdarzaja. Jestem takim leniuchem, czasem ciezko mi zabrac zeby cos zrobic :P Ostatnio zakochalam sie w zapachu Ives Rocher Pur Désir bez. Czekam na opinie :)

Gość Stellina*
Mam 25 lat, dlugie blond wlosy( z natury jestem szatynka), niebieskie oczy, szczupla sylwetka. Z wygladu atrakcyjna. Z pozoru zimna i niedostepna, dla bliskich i przyjaciol ciepla i sympatyczna. Lubie zapachy swieze, choc raczej zdecydowane.Nie dla mnie duszace slodkosci.Dotychczas "lubuje sie" w Coco Mademoisselle.

Kees 🌻 wybrałam boss women Issey Miyake L´Eau D´Issey -dla mnie był za bardzo konwaliowy brrr a Moschino I Love Love nie mieli :( wielkie dzięki

Sprawdzę w najbliższym czasie :) Tak tylko dodam, że moim ulubionym zapachem dotychczasowym jest Magnetism Escady;) Dzięki :D Masz - 🌼 🌼 🌼 🌼 🌼

Gość ----veritasssssss----
To moze jeszcze ja:D mam 20 lat jestem wesołą ale dosyc niesmiałą blondynką o niebieskich oczach i jasnej karnacji:) lubie zapachy w stylu np :z Avonu : pur blanca, Percevie; z Yves Roche:Evidence a takze perfumy o zapachu zielonej herbaty i jeszcze te w stylu X pose Christiny Aquilera. .Lubie zapachy zmysłowe ,pobudzające zmysły,owiane nutką tajemniczości a zarazem delikatne .Lubie tez zapachy swieze i energetyzujące :)Moglabys polecic mi jakies trwale perfumy mniej wiecej w takich wariantach zapachowych jakie podałam lub podobnych? Nie lubie ostrych,przesadnie mocnych zapachów ani tez zbyt slodkich .Wazne aby perfumy dlugo utrzymywaly sie na skorze i aby przez dluzszy czas mozna bylo wyczuc ich piekny zapach:D Bardzo prosze o doradzenie czegos;D

to moze ja tez sie zalapie bo mam wlasnie ten problem: mam pieniadze tylko nie wiem co i nie mam czasu zeby wiedziec niestety... tak wiec: mam lat 20 troche cialka za duzo 165 wzrostu, wlosy ciemny blond, oczy niebieskie, karnacja jasna , charakterek to mam: szczera, otwarta na nowych ludzi aczkolwiek nieufna zawsze zachowuje dystans do ludzi, ubieram sie na ogol w ciuchy wygodne lluzne troche-nie lubie obcislych gdzie widac wszystkei moje niedoskonalosci, i zawsze spodnie nosze licze ze doradzisz mi cos w sam raz na wejscie do douglasa czy sephory powachanie dwoch perfumikow ktore polecilas i opuszczenie tegoz sklepu z nowym zakupem :]

Gość Kar
ojj z nieba mi spadł ten wątek :) Rownież proszę o radę :) Ogolnie poszukuje czegoś lekkiego ,świeżego ,ciepłego ale delikatnego moze odrobine słodkiego, co nadaje się i na dzień i na wieczór ale orginalnego nieobnoszonego ;) Nie lubię pachnieć tak jak co 2 kobieta perfumami z avon'u ( nie obrazajac nikogo ) . Mam 20 lat choć wygladam młodziej ,czarnobrązowe włosy do ramion ,niebieskie duze oczy cera jasna aczkolwiek opalona ;)

Gość aniawi
jestem blindynką,raczej wysoką,nie za szczupłą..do tej pory lubiłam-Coco Mademoiselle,Ultraviolet- które mnie uspokajało..lubię też Tresor- Lancoma..poza tym..chciałabym coś dobrać do mojego charkateru- jestem wybuchowa, szczera,troszke nerwuska,optymistka..lubie zapachy mocne..proszę o poradę! Z góry dziękuję!

Gość irenkaw
Witajcie! Super temat! Może kilka słów o sobie- jestem wysoka blondynką(obecnie balejaż),jestem uparta, jesli chcę to dopinam swego, wesoła, usmiechnięta, zawzięta, lubię zabawę, muzykę,taniec.Do tej pory miałam:Issey Miyake- na lato,na zimę- Paloma Picasso(ale znajomi mowili mi, ze cuchnę, mi jednak baaardzo ten zapach przypadł do gustu),oprócz tego uwielbiam Coco Mademoiselle i Tresor- Lancoma.Lubię mocno pachnieć..duszą mnie zapachy typu: Lacoste...Dziękuję za odpowiedź,choć przyznam, że pewnie trudny ze mnie przypadek

Kees! Gdzie jesteś? Czyżbyś tyle pracowała..a ja chciałam się dowiedzieć, jaki podkład jest idealny na lato..ażeby nie matować skóry, ażeby ją tylko rozświetlić i dodać jej blasku...chciałabym dobrac sobie lekki podkład...ostatnio miałam z Lirene- rozświetlający...jednak nieco wysuszał mi cerę..może znasz(znacie) jakieś podkłady, które nie wysuszają cery,a ją nawilżają...Cenię sobie bardzo pudry w kulkach..ale one jedynie rozświetlają buźkę na policzkach...hmm..no sama nie wiem...może któraś z Was mi coś doradzi..będę stokroć wdzięczna...Pozdrawiam

19 lat , 178cm, szczupła, ciemna szatynka, włosy półdługie, zielone oczy, jasna cera. Zodiakalny koziorożec:) czyli nieśmiała, ambitna, uparta, systematyczna, preferuję ład i porządek. NIeufna do świata, często zamykam się w sobie... Na ogół skryta. Jednak w sprzyjających warunkach potrafię się śmiać, być dowcipną i nadawać ton w towarzystwie:) W uczuciach raczej chodna. Częste wahania nastrojów. Gęboko wrażliwa, z potrzebą ekspresji. Wymagająca i krytyczna.

Gość mamabianusi
ja te poprosze...:) 25 lat,niska ciemna blondynka o falujacych wlosach, przecietnej wadze i kobiecych ksztaltach.Mam duze,intensywnie niebieskie oczy z ciemna oprawa i jasna cere. Jestem wesola,ale niesmiala osoba o nieco romantycznym usposobieniu.Kocham wiosne,gory i ksiazki.Lubie zapachy kobiece,nieco orientalne, niezbyt agresywne,ale i nie bardzo slodkie.Kocham zapach wanilii.do tej pory uzywalam rare pearls avonu i dobrze sie z nim czulam. pozdrawiam i z gory dziekuje

Jestem dziewczyny, ale nam się pogoda na długi weeken spaprała. Miałam strasznie dużo różnych spraw, nie miałam czasu wchodzić na Kafe, ale teraz mam chwile więc już się zabieram za odpowiedzi 🌼 Audrey_H 1) MaxMara MaxMara ( biała lilia, orchidea, sycylijska cytryna,magnolia, irys, imbir,piżmo, egzotyczne drzewa, trzcina cukrowa) 2)Guerlain L´Instant ( magnolia, irys, cytrusy ,jaśmin, wanilia, ylang-ylang ,ambra) 3)Nina Ricci Premier Jour ( mandarynka, gardenia,zielony groszek, waniliowa orchidea, migdał, muszkat,drzewo sandałowe, piżmo) Dusza, L\'eau par Kenzo wspaniały na wiosnę, Baby Doll - no cóż kwestia gustu. Ogólnie trudno mi powiedziec \"co sądzę o...\" Wszystko kochana zależy od Ciebie, jak się dobrze w nim czujesz to się nie zastanawiaj, co sądzą inni. Hanuś 1) Calvin Klein CK One -na dzień - ( bergamot, kardamon, melon, papaja, ananas,specjalny ekstrakt z jaśminu, fiołki, róże, muskat,amber,piżmo, zielona herbata jantar, mech dębu) 2)Emanuel Ungaro Apparition ( malinowy likier, pieprz cayenne,dzika róża, passiflora,paczuli, heliotrop) na dzień i na wieczór 3)bardziej na wieczór Armani Emporio Night She ( czarna porzeczka,bergamotka,żurawin,amber,głóg,piwonia,konwalia,magnolia,frezja,fiołek,heliotrop,irys,drzewo sandałowe,mirra,paczula,białe piżmo,tek) Stellina 1)Kenzo Kashaya ( morela, mandarynka, jaśmin, orchidea, tuberoza, goździk, sandałowe drzewo, wanilia, piżmo, bergamot) 2)Trussardi Jeans ( fiołek, hedion, wodne kwiaty, zielone tony,tuberoza, biała lilia, frezja,białe piżmo, heliotrop, liatrix, wanilia) 3)Hermes 24 Faubourg ( liście fiołka i mandarynki, bergamotka, brzoskwinia, hiacynt,gardenia, mimoza, kwiat pomarańczy, ylang-ylang, jaśmin, orris,piżmo, ambra, biały pieprz, wanilia, paczula) veritassssssss 1)Dior Pure Poison ( bergamot, mandarynka, kwiat pomarańczy,jaśmin, wodne gardenie, sambak ,sandałowe drzewo, biała ambra, piżmo) 2)Moschino Cheap And Chic ( bergamotka, gorzki pomarańcz, yuzu, różane drzewo,kwiaty wodne, fiołek, jaśmin, goździk, peonia, frezja, dzika róża,wanilia, drzewo sandałowe, piżmo, bursztyn, wetiwer, bób tonka, ambra) 3)Cacharel Promesse ( bergamotka, mandarynka, jaśmin, orchidea, jeżyna, ambra, piżmo, drzewo sandałowe i cedrowe) Clint Eastwood 1)Gucci Envy Me ( różowa piwonia, wodny jaśmin, różowy pieprz,ananas, jabłko, chińska śliwka, granat, różowe piżmo, biała herbata,sandałowe drzewo, piżmo, drzewo tekowe) 2)Jesus Del Pozo Duende ( bergamot, mandarynka, melon, lipa,mimoza, ylang-ylang, jaśmin,drzewo sandałowe i cedrowe, mech dębu) 3)Armani Acqua di Gio ( słodki groszek, frezja, kwiat jaśminu,biały hiacynt, winogrona,piżmo , nuta leśna) Kar 1)Hugo Boss Hugo Pure Purple ( białe kwiaty, morela,czarny fiołek, bukiet świeżych kwiatów,marcepan, ambra,biały zamsz) 2)Lacoste Pour Femme ( jamajski pieprz, purpurowa frezja ,biały heliotrop, irański jaśmin, kwiat hibiskusa, róża bułgarska,nasiona Ambrette,himalajski cedr, drzewo sandałowe, kadzidło) 3)Lanvin Arpege ( bergamotka, brzoskwinia, kwiat pomarańczy, irys, róża, jaśmin, ylang - ylang, kolendra, mimoza, tuberoza, fiołek, pelargonia, drzewo sandałowe, vetiver, patchouli, wanilia, piżmo) aniawi 1)Lacoste Touch of Pink ( czerwona pomarańcza, liść kolendry, kardamon,liść fiołka, jaśmin, nasiona marchwi,sandałowiec, piżmo, wanilia) 2)Donna Karan DKNY ( orchidea, narcyz, pomarańcza,lawenda, liście pomidorów,mech, cedrowe drzewo, tabakowe drzewo, jantar, biała brzoza) 3)Escada Magnetism ( ananas, czarna porzeczka, frezja, bazylia, tymianek, zielone liście,róża, magnolia, jaśmin, heliotrop,drzewo sandałowe, paczuli, piżmo, wanilia, ambra, wetiwer, irys, karmel, kokos) irenkaw 1) Kenzo Flower By Kenzo( głóg, czarna porzeczka,bułgarska róża, jaśmin, fiołek,wanilia, białe piżmo, opoponax, żywica) 2)J.P.Gaultier Classique ( kwiat pomarańczy, bułgarska róża,mandarynka, irys, orchidea imbir,ambra, wanilia, ylang-ylang, piżmo) 3)Guerlain Mitsouko ( bergamotka, mandarynka,brzoskwinia, egzotyczne owoce, róża, jaśmin, ylang-ylang,mech dębu, wetiwer, pieprz, cynamon) Cherry_Blossom Girl 1)Burberry Brit Red ( Jaśmin, zielona mandarynka, czerwona róża, imbir, paczuła, sandałowe drzewo, wanilia) 2)Escada sentiment ( zielona mandarynka, magnolia, czerwona porzeczka, irys,majowa róża, tuberoza, biała brzoskwinia,sandałowe drzewo, drzewo różane, ambra, wanilia) 3)Chanel Allure ( włoskie cytrusy,róża, jaśmin,kapryfolium,magnolia, lilie wodne,mandarynka,mech dębu,wanilia,piwonia) mamabianusi 1)Calvin Klein Obsession ( mandarynka, bergamot, wanilia, brzoskwinia, cytryna,jaśmin, kwiat pomarańczy,róża,koriandr, bazylia,jantar, mech dębu, piżmo,amber,drzewo cedrowe,drzewo sandałowe) 2) Esteé Lauder Intuition ( gardenia, frezja, rododendron, mandarynka, pomarańcza, bergamotka, cytryna, wanilia, ambra, bursztyn) 3) Salvatore Ferragamo Parfum Subtil ( wodne kwiaty, wodne owoce, wiśnie, kwiat pomarańczy,czerwona lilia, tulipany, konwalia, jaśmin,piżmo)

Gość corry
moze i mnie tez bys cos doradzila?mam jasna cerez piegami na nosie,oczy koloru niebieskozielonego ,wlosy dlugie kolor ciemna czerwien^malowane^.mojewlasne sa jasny kasztan.lubie zapachy swierze,owocowe.teraz uzywam SALVATORE FERRAGAMO---SUBTIL.ale chcialabym zmienic.caluski

Gość corry
moze i mnie tez bys cos doradzila?mam jasna cerez piegami na nosie,oczy koloru niebieskozielonego ,wlosy dlugie kolor ciemna czerwien^malowane^.mojewlasne sa jasny kasztan.lubie zapachy swierze,owocowe.teraz uzywam SALVATORE FERRAGAMO---SUBTIL.ale chcialabym zmienic.caluski

Gość corry

Gość corry
ale mi sie clicnelo,sorry

Gość Adab
Kees Dostałam zestaw pięciu perfum w zeszłym roku pod choinkę. Które wg ciebie najładniej pachną? Jakie są opinie klientek? Przyznam, ze nie znam sie na zapachach i nie optrafię ocenić. - LANCOME - Miracle - LANCOME - Tresor [tu mogłam pomylić nazwę, takie pomarańczowe] - CACHAREL - AnaisAnais - RALPH LAUREN - Lauren - Paloma Picasso Niektore są wodami toaletowymi, niektóre perfumami. A może są tu takie, które mi odradzasz? Mi najbardziej podobają się zapachy pierwszy i trzeci. Pozdrawiam

Gość ania szuu
mam 19 lat, typowa urode blondynki czyli dosyc jasne brwi i jasna skore, wlosy proste, jasny blond za lopatki. ubieram sie hmm najczesciej jest to dol-bojowki, szersze spodnie a gora dopasowana. wszystko utrzymane w klimacie sportowym ale kobiecym i podkreslajacym to co trzeba ;) jestem szczupla i lubie sport. raczej niesmiala i delikatna ;) podobaja mi sie swieze zapachy (kiedys mialam jakis ladny cytrusowy)za perfumy pasujace do mnie moglabym dac fortune ale niestety nie potrafie znalezc nic dla siebie :(

Corry 1)Escada Pacific Paradise ( sorbet kokosowy, limonka, ananas, physalis,wata cukrowa, kwiat bananowca, hawajski solny kwiat,drzewo sandałowe, ambra, pudrowe piżmo) 2)Clinique Happy in Bloom ( śliwka, białe drewno, mimoza, frezje) 3)Cacharel Amor Amor ( mandarynka,pomarańcza,różowy grejpfrut,lilie,róże,kwiat Melati, konwalia, jaśmin, bergamotka,czarna porzeczka, wanilia, drzewo sandałowe, białe piżmo,ambra) Adab Miracle ( chińska śliwka, frezja,magnolia,goździk,lychee, mandarynka, pieprz, imbir,jaśmin, ambra, piżmo) typowo kwiatowy, ale z nutką pieprzu, w sam raz na wiosnę, warto wiedzieć, że inspiracją dla tego zapachu była Uma Thurman Tresor ( brzoskwinia, morela, ananas, bergamotka,róża, irys, heliotrop, konwalia, jaśmin,drzewo sandałowe, bursztyn, piżmo, wanilia) kompozycja kwiatowo-pudrowa, zwany eliksirem szczęścia, na początku promowany przez Isabelle Rosselini, Sophia Grosjman, która stworzyła zapach jest mistrzynią kompozycji kwiatowych, zwłaszcza różanych. AnaisAnais ( biała lilia, czarna porzeczka, hiacynt, konwalia, marokański jaśmin, róża, florencki irys, madagaskarski ylang - ylang, kwiat pomarańczy, vetiver, kalifornińskie drzewo cedrowe, singapurska patchouli, jugosłowiański mech dębu, piżmo) POwstał w 1978, ale nadal bardzo lubiany, Delikatny,subtelny, romantyczny zapach dla kobiet, które chcą być wiecznie młode.Nazwa Anais wywodzi się od perskiego boga miłości.Zapach zawiera ponad 300 kwiatowych esencji Lauren ( ananas, drzewo różane, nuty zielone, mięta, cyklamen,róża,jaśmin, piżmo,drzewo cedrowe, mech i drzewo sandałowe) Paloma Picasso ( bergamotka, cytryny, jaśmin, bułgarskia róża, neroli, ambra, liścei fiołka, rumianek, ylang-ylang, kolendra, drzewo sandałowe, piżmo, mech dębowy i paczuli.) Paloma stała się sławna projektując biżuterie dla Yves Saint Laurent, a jej ulubione perfumy to Chanel nr 5. Tworząc ten zapach chciała wyrazić swoją dualistyczną osobowość. \"Tylko prawdziwa kobieta będzie umiała go osić\" tak powiedziała. Dla mnie z tych 5 najładniejszy jest Tresor, ale to wszystko kwestai gustu. A każda z nas jest inna i każda kobieta wybrałaby inny. Ania Szu 1) Kenzo Summer ( bergamotka, cytryna,mimoza, fiołek, mleczko migdałowe,piżmo, ambra, drzewo cedrowe, stytaks) 2)Lancome Oui ( owoce cytrusowe, akordy wodne, bergamotka,jabłko, gruszka, ananas, jaśmin, lilia wodna,drzewo sandałowe, wetiwer) 3)Issey Miyake L´Eau D´Issey ( kwiat lotosu, frezja, cyklamen, melon,piwonia, biała lilia, goździk, konwalia,tuberoza, cedr, różowe piżmo, ambra, drzewo sandałowe)