Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wstrząsnieta

PASJA

Polecane posty

Gość xapi
malinko, dowody są, tylko wiary brak

Gość do tych co nic nie pojęli
Wybacz im Panie.

Gość xapi
no i dobrze, Kajzerko, bo Ewangelia przecież jest ważniejsza niż film...

Gość zadumana zasmucona
jak mozna cos takiego nazywac kiczem.. ludzie zastanowcie sie co mowicie.. do malinka niedojrzała----> nie zapominam , pamietam, przezywam. ale to nie przeszkadzam mi w wierze w cierpienie Jezusa

Gość do malinki niedojrzałej
nie mieszaj do obozow koncentracyjnych Boga - to ludzie sami zgotowali sobie ten los. czy twoim zdaniem Bóg wymyśla wojny czy ludzie? :P

Gość i feel feel
uważam że jedną z najmocniejszych stron filmu była muzyka-po prostu piękna!! była tak piękna że chciałabym jej posłuchać na płycie ale nie jestem w stanie choć obejrzałam film w kinie zaraz jak został zrobiony. po prostu przypominają mi się od razu te drastyczne sceny które były w filmie. może za kilka lat zdystansuję się do filmu trochę bardziej i będę w stanie posłuchać muzyki

Gość malinka niedojrzała
xapi jakie dowody? o ukrzyżowaniu? ile my jeszcze nie wiemy, ile przed nami jeszcze ukrywają..

Gość do..do malinki niedojrzałej
A Jezusowi ten los zgotowali Żydzi , też ludzie, głupoto jedna

Gość zadumana zasmucona
do kajzerka- kiczem jest zobrazowanie tego w sposob patetyczny monumentalny? a ty oczekiwalas komedii? usmiechu? .......

Gość wstrząsnieta
zapewniam,ze nie chodzi tu o żadne wyrzuty sumienia. Jak dla mnie te sceny są niepotrzebne.Ten .,kto ma zamiar sie zastanowic i sklonic do refleksji, zrobi to bez tych"pomocy" bo nie wiem, jak takie cos ma byc pomocą wzbudzającą refleksje..chyba ze refleksji na temat" czy taka ilosc przemocy swiadczy juz o tym, ze film mozna zaliczyc do tych "na topie" w ktorych ogolną tendencją jest pokazywanie jak najwiekszej ilosci przemocy";(

Gość malinka niedojrzała
ja nie winie Boga za ozoby! chcę tylko zwrócic uwagę, że w obozach gineli ludzie w równie okrutny sposób i my dziś nie pochylamy sie nad nimi a tu jeden czlowiek i tyle emocji

Gość xapi
malinko, każdy wierzy w to co chce... albo raczej w to, na co mu pozwala łaska. Nie chcę rozwijać dyskusji nad ewangelią judasza albo innymi kodami da vinci, bo to nie pora na to...

bardzo chcialam obejrzec ten film, ale po scenie biczowania nie moglam. Nie bylam w stanie, chociaz naprawde wierzylam, ze ten film duzo mi da. Epatowanie okrucienstwem nie jest droga. Bardziej przemawialy do mnie filmy o zyciu Jezusa, o Jego naukach, ktore emitowala tv w poprzednich latach w okresie wielkanocnym. Dziewczyny, nie badzcie agresywne, nie naskakujcie na siebie. \"Pily\", \"Hostelu\" i scen mordow, gwaltow itp tez nie ogladam, bo nie znosze ohydy okrucienstwa. Bardzo zaluje, ze film skupil sie na naturalistycznym przekazie meki Panskiej, bo przez to ani ja ani moja rodzina nie obejrzelismy go.

Gość do malinki niedojrzałej
wiesz , bardzo ci wspolczuje, jesteś bardziej niedojrzała niż myślisz :P

Gość malinka niedojrzała
obozy miało być

Gość echhhh
przez ta scene z biczowaniem nie oglądnełam całego filmu :o

Gość Tak masz rację
... wstrząsnieta ... to kompletna bzdura, juz zreszta ktos o tym pisał ... o ile sie nie mylę to ...TAK UWAŻAM ... Tez uwazam, ze film nie ma nic wspólnego z przekazywaniem faktów historycznych i teologicznych. Knot i tyle.

Gość na tymi
w obozach pochylamy sie w dzien Zadusznych. a dzisiaj (jutro ) jest Wielkanoc - zmartwychwstanie Chrystusa. kojarzysz?

Gość A JA GO OBEJRZAŁAM
MALINKO WIDAC ZE JESTES NIEDOJRZAŁA I TO O!S!T!R!O!

Gość malinka niedojrzała
i tu właśnie wychodzi nasza tolerancja, wyrozumiałość, podejście do bliźniego tylko krytyka i obrażanie za inne zdanie... chrześcijanie

Gość xapi
nasza kłótnia niczego nie zmieni... dla jednych to kicz, dla innych pomoc w życiu duchowym. I dobrze, każdy odebrał ten film inaczej ale nikt nie pozostał obojętny. I ja w tym widzę moc tego filmu. Pozdrawiam wszystkich i życzę Świąt pełnych pokoju!

Gość xapi
nasza kłótnia niczego nie zmieni... dla jednych to kicz, dla innych pomoc w życiu duchowym. I dobrze, każdy odebrał ten film inaczej ale nikt nie pozostał obojętny. I ja w tym widzę moc tego filmu. Pozdrawiam wszystkich i życzę Świąt pełnych pokoju!

Gość To była Pasja
a Malinka myli z Patosem

Gość Zapomina tutaj ktoś
o tym, ze jezus tez był Żydem. Dobrze, że nie ogladałam tego filmu w kinie ... krew ... krew ... krew Mam nadzieję, że szkoly nie organizowaly seansow dla dzieci. ciekawe od ilu lat mozna było oglądać ten film.

Gość Jezus - przepraszam

Gość zadumana zasmucona
do kajzerka: celowa kiczowatość bywa świadomie wykorzystywana przez wybitnych artystów, jako forma przekornej wypowiedzi, tworzonej na przekór "akademickim standardom", pokazująca, że sztafaż wszechogarniającej kultury masowej również może stanowić cenne tworzywo i że często zaliczanie czegoś do kiczu jest raczej wyrazem arogancji kulturowej niż obiektywną oceną artystyczną.

Gość zadumana zasmucona
to z encyklepedii:P przeczytaj sobie czasem nie zaszkodzi;) bo słowo kicznie ma tylko tego jednego powrzechnie wykorzystywanego znaczenia..

Gość malinka niedojrzała
ciekawe czy ktoś bedzie oficjalnie zbulwersowany, że tyle brutalności o takiej porze pokazują...

Gość do ... kajzerki ...
Może ty przeczytaj sobie definicje kiczu. Rozumiem, że jeżeli chodzi o taki "wartościowy" film jak "Pasja" takie pojęcie jest nie tylko nie na miejscu, ale rowniez niepopularne . Niestety moje zdanie jest właśnie takie. Myślę, że wypowiedzi osób, które ogladały film kilka minut ... i miały dosyć, .............. o czymś świadczą.